|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Sucha skóra głowy u mężczyzny
Witam Was
![]() Mój TŻ ma okropnie suchą skórę głowy. Nie jest to łupież, ale też nie łuszczyca, ot po prostu przesuszył, bo myje szamponem head&shoulders. Próbuję go namówić na zmianę szamponu, bo uparł się, że ma łupież i dlatego go używa... Dodam, że sucha skóra się potęguje po obcięciu maszynką i to bardzo. On kremuje zwykłym kremem, ale to nie pomaga, chcę mu pomóc zwalczyć ten problem Moje pytanie jest następujące: jakim szamponem mam myć głowę? (chodzi mi o szampony dla dorosłych, nie jakieś Baby Dream, bo wiem, że się na niego nie zgodzi :P ) i czym oprócz tego nawilżać skórę głowy? Mam olej ze słodkich migdałów, olej rycynowy, spirulinę - a może coś jeszcze innego? Edytowane przez English Breakfast Czas edycji: 2013-04-30 o 11:39 |
|
|
|
|
#2 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sucha skóra głowy u mężczyzny
Cytat:
Na przesuszoną skórę można stosować np pantenol w mleczku albo innej postaci (z apteki). Niektórzy lubią maskę z siemienia lnianego, ale to zależy, jak Twój facet zapatruje się na kwestię nakładania takiego glutka Niektórych to obrzydza.Co do olejów, to najlepsze chyba będą kokos i rycyna, bo przy łupieżu powinno się unikać olejów z dużą zawartością kwasu oleinowego czyli np oliwy, migdała, awokado. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Właśnie mi się wydaje, że on nie ma łupieżu tylko tak suchą skórę przez stosowanie tego szamponu
poszukam tego pantenolu w aptece a jakieś inne szampony, ale nie przeciwłupieżowe znacie?
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z przeciętnie łagodnych bez silikonów są np Green Pharmacy, niektóre Garniery np Mango i kwiat tiare, niektórzy chwalą też biedronkowe szampony Natei. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję pięknie za odpowiedź
![]() Edit: znalazłam z Green Pharmacy przeciwłupieżowy https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...brzozowym.html może się nada
Edytowane przez English Breakfast Czas edycji: 2013-04-30 o 12:32 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:48.

poszukam tego pantenolu w aptece