![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Rzucanie palenia...
Hej dziewczyny, tak, niestety, palę i przyznam szczerze, że wstydzę się tego. Zawsze uważałam, że kobieta z papierosem wygląda nieładnie, ależ ironia, sama przecież palę. W mojej głowie jednak rodzi się plan rzucenia palenia. Mam jednak prośbę do was o rady, typu diety, którą warto byłoby sobie wprowadzić rzucając te przeklęte papierosy. Nie chciałabym przytyć, a wiem, że przy 'odwyku' jest to bardzo możliwe. A więc proszę o waszą pomoc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Rzucanie palenia...
Cytat:
![]() ![]() Nie paliłam nigdy, jednak jestem z osobą, która jest w trakcie rzucania tego nałogu. Nie pali już ponad miesiąc, nawet nie miał kryzysów poważnych, mimo że palił od 5 lat. Fakt, więcej je i mogę powiedzieć, że pewnie za jakiś czas zrobi się z niego lekki pucek :P Jedni rzucają ze wspomagaczami, papierosami elektronicznymi. Mój Tż po prostu stwierdził, że rzuca i na razie opiera się na silnej woli i miliona paczek gumy Orbit ![]() PS. Fajny avatar. Uwielbiam Przyjaciół! ![]()
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Ja probuje rzucic od dluzszego czasu i nic mi nie wychodzi
![]() Mam propozycje moze sprobujemy z autorką rzucic wirtualnie razem ? ![]()
![]() |
#4 |
Hrodebert
|
A ile palisz ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Ja będę zawsze, wszędzie i każdemu polecać książkę "Łatwy sposób na rzucenie palenia" A. Carra (można ściągnąć ebooka, są chyba wszędzie, nie namawiam do złego, ale wiecie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez szarri Czas edycji: 2013-05-13 o 22:37 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zadomowienie
|
Jeśli o dietę chodzi to po prostu zdrowe odżywianie i tyle, no i sport też ważny. Warzywa, owoce woda, razowe pieczywo. A jeśli bardzo Ci zależy to zrezygnuj z masła do kanapek, jedz jak najmniej smażonego, żadnych słodyczy, chyba, że czekolada, bo ona ma chociaż jakieś wartości odżywcze i może nawet bym poleciła, bo odciągnęłaby Cię od nałogu, w końcu poprawia humor ;]. Odradzam też duże ilości mleka i jego przetworów, a szczególnie tłustego, żółtego sera.
Co do samego rzucenia to dobry wybór, dla zdrowia swojego i innych, no i dla pieniędzy ;]. Ja nienawidzę papierosów osobiście i cieszę się, że moja matka w końcu zaczęła myśleć. Teraz pali e-papierosy. Odkąd to robi, ani razu nie zapaliła analogów z czego jestem niesamowicie szczęśliwa. Więc myślę, że one pomagają rzucić palenie. Na początku najlepiej używać mocniejszych liquidów, a z czasem zmniejszać ilość nikotyny. Z tego co czytałam wielu osobom się tak udało... Życzę powodzenia ;]. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
brawo za decyzję, to duży krok do uporania się z nałogiem
![]() cóż, ja też nigdy nie paliłam i palić nie będę, ale w moim towarzystwie są palacze. Mój tż na początku naszego związku palił jak smok, wszyscy znajomi kojarzyli go właśnie z tej strony- zawsze z fajką. Ja jestem nietolerancyjna dla papierosów i jasno mu to oznajmiłam. On też chciał rzucić, próbował, ale nie mógł. Stosował plastry, czytał książki, i może pomagało, ale krótkotrwale. Co mu pomogło? Dziwnie mi to tak pisać, ale ja ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jak nie podziała to nie wiem, przejdę się do Ciebie (z buta, a co!) i inaczej pogadamy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Gdybym była facetem to kręciłaby mnie kobieta z papierosem
![]() Ale oczywiście brawo za decyzję i ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Konto usunięte
|
Mój tata rzucił po ponad 20 latach palenia w sumie z dnia na dzień. Nie pali już ponad 3 lata. A rzucił, bo miał już takie poranne ataki kaszlu, że ciężko mu było oddech złapać czasami i lekarz mu powiedział, że albo rzuci albo ... wiadomo. Lekarz przepisał mu jakieś tabletki na uspokojenie jakby go bardzo ciągnęło do papierosów, ale nie wziął ani jednej i nie zapalił od tamtej pory ani jednego papierosa.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Życzę Wam powodzenia przy rzucaniu, naprawdę, przy odpowiednim nastawieniu to banalne, tylko trzeba przyswoić parę rzeczy i nie traktować tego jak odmawiania sobie wielkiej przyjemności ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też chciałabym rzucić palenie... Sporo palę, kiedyś paliłam więcej, ale ograniczyłam. Jedyny plus jest taki, że nie zawsze odczuwam potrzebę zapalenia i np. na uczelni przez kilka godzin nie palę, zwłaszcza, że tam mam niepalących znajomych. Ale palę w drodze na przystanek, w drodze do domu, potem w domu "do piosenki", a najgorzej jest jak wyjdę na piwo, czy na imprezę. ![]() Jeszcze dodam, że popalałam już w liceum, zwłaszcza w klasie maturalnej. A nałogowo od I roku studiów. Rodzice mi mówią: nie pal, bo szkoda pieniędzy, po czym proponują mi wyjście na balkon zapalić, więc na ich wsparcie nie mam co liczyć ![]() Chcę rzucić, więc z chęcią przyłączę się do wirtualnego klubu rzucenia fajek. ---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:33 ---------- Cytat:
![]()
czasem mniej znaczy więcej, taka szczypta ironii. Edytowane przez oh Mandy Czas edycji: 2013-05-13 o 23:35 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Mam duże wątpliwości czy to drugie jest kobietą
![]()
![]() |
#17 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Hrodebert
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Nie..no ma w sobie coś jak się tak przyjrzeć
![]() Przenikliwe spojrzenie ma. I romantyzm w sobie (świeca). Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-05-14 o 00:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Hrodebert
|
Cytat:
![]() Oj tak romantyzm ,te kolacje przy świecach golonko , krupniok zawsze jej tak tłuszczyk po kącikach ust słodko spływał ,a później namiętna noc .....ehhhhh te czasy już nie wrócą ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Hrodebert
|
Nie to już wszystko stracone
![]() Słyszałem od jej koleżanki że spotyka się z facetami na seks ,umawia się z nimi przez neta, kupują jej jakieś drogie prezenty ...powiedziała że głupia była że tyle lat ze mną straciła ,że teraz dopiero wie że żyje . |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Ja nie palę od 3 miesięcy i 7 dni.
![]() ![]() Co musisz zrobić? Po prostu uwierzyć w siebie i samemu się zmotywować, a nie rzucać na prośbę chłopaka, czy coś. To musi wyjść od palacza, i już. Trzymam kciuki. ![]() Edit: Dodam, że paliłam jakieś+/- półtora roku, paczka na dzień/dwa. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Udało mi się rzucić palenie z dnia na dzień chociaż wcześniej broniłam się przed tym rękami i nogami. Tak wyszło, że przez grypę nie paliłam kilka dni (wiadomo jak to wtedy jest) a potem gdy wyzdrowiałam stwierdziłam, że rzucam. Papierosy które mi zostały oddałam mojej mamie. Pierwsze tygodnie były ciężkie, "nosiło" mnie strasznie i nie szło się ze mną dogadać. Zaczęłam chodzić na aerobik (na którym wytrzymałam 5 tygodni) i chyba dzięki temu nie zauważyłam jakiegoś dużego wzrostu wagi (jestem już kuleczką ale nie przytyłam po rzuceniu) a potem kupiłam telewizor na raty i powiedziałam sobie, że jak zacznę palić to nie będę miała z czego go spłacać. Mama pali w domu przy mnie i już mnie to nie rusza, raczej zaczęło mi przeszkadzać. I tak nie palę już 8 miesięcy więc jedyne co mogę Ci powiedzieć, że aby rzucić palenie to nie trzeba żadnych plastrów ani nic takiego - najważniejsze jest aby zacząć inaczej myśleć, zmienić nastawienie - jak już tu ktoś napisał to musi wyjść od palacza. Ja dodatkowo jeszcze siebie nagrodziłam i za każdym razem jak spojrzę na ten telewizor to sobie myślę: "dałam radę, nie chcę już więcej wrócić do nałogu".
Życzę Ci wytrwałości i gratuluję decyzji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja potrafię jarać miesiąc, potem na 4 dni rzucam, za 4 dni znów jaram na potęgę, znów nie palę 1 dzień, potem palę, za tydzień znów udaję, że rzucam, ale doopa z tym, dalej palę ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Konto usunięte
|
Wypożyczyłam dziś tę książkę z biblioteki dla mojego faceta, oby pomogła...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.