Mgiełka Jantar, pomocy :( - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-11-12, 16:36   #1
malpka99
Przyczajenie

Mgiełka Jantar, pomocy :(

Witam
kupiłam dziś mgiełkę jantar (nie było odżywki) taką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html ale dopiero w domu zauważyłam, że ma w składzie alkohol. Moje pytanie brzmi: Czy mogę używać jej jeżeli mam suche i zniszczone trochę sianowate włosy? Czy stosować ją jako wcierkę czy jak? Szkoda wyrzucic mi nowy produkt, ale nie chce jeszcze bardziej skrzywdzic moich włosów pomocy
malpka99 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 16:42   #2
chimay
Zakorzenienie

Dot.: Mgiełka Jantar, pomocy :(

Cytat:
Napisane przez malpka99 Pokaż wiadomość
Witam
kupiłam dziś mgiełkę jantar (nie było odżywki) taką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html ale dopiero w domu zauważyłam, że ma w składzie alkohol. Moje pytanie brzmi: Czy mogę używać jej jeżeli mam suche i zniszczone trochę sianowate włosy? Czy stosować ją jako wcierkę czy jak? Szkoda wyrzucic mi nowy produkt, ale nie chce jeszcze bardziej skrzywdzic moich włosów pomocy
Ja bym jej nie używała na zniszczone włosy. Może trochę pomogłoby stosowanie jej bezpośrednio przed suszarką - ciepło przyśpiesza odparowanie alkoholu.
Na skórę głowy - też średnio, bo nie ma tu nic takiego, co by wpływało na porost. Dużo zależy od tego, jaką masz skórę głowy i jakie są jej potrzeby.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-11-12, 17:28   #3
malpka99
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Ja bym jej nie używała na zniszczone włosy. Może trochę pomogłoby stosowanie jej bezpośrednio przed suszarką - ciepło przyśpiesza odparowanie alkoholu.
Na skórę głowy - też średnio, bo nie ma tu nic takiego, co by wpływało na porost. Dużo zależy od tego, jaką masz skórę głowy i jakie są jej potrzeby.
Ostatnio strasznie wypadają mi włosy, zrobiły się cienkie i do tego muszę je codziennie myć ponieważ bardzo szybko są nie świeże. To co powinnam z nią zrobić? Wyrzucić? Dziękuje za pomoc, bardzo mi zależy

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Pomoże jakaś włosomaniaczka?
Stary 2013-11-12, 18:27   #4
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio strasznie wypadają mi włosy, zrobiły się cienkie i do tego muszę je codziennie myć ponieważ bardzo szybko są nie świeże. To co powinnam z nią zrobić? Wyrzucić? Dziękuje za pomoc, bardzo mi zależy

---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ----------

Pomoże jakaś włosomaniaczka?
Możesz spróbować nakładać na skórę głowy, ale tu jest na dwoje babka wróżyła, bo alkohol może zahamować przetłuszczanie, ale równie dobrze wzmóc. Ale na porost to raczej nic tu nie zadziała. Jeśli byś go nie chciała, to zawsze możesz się wpisać do wątku wymiankowego i wymienić go na jakiś specyfik, który ma takie działanie. Wyrzucać nowy kosmetyk trochę szkoda.

Od dawna włosy Ci się tak przetłuszczają? Jeśli od jakiegoś czasu, to trzeba by znaleźć przyczynę, może coś w pielęgnacji im nie służy.
Stary 2013-11-12, 18:47   #5
malpka99
Przyczajenie

[/QUOTE]

Od dawna włosy Ci się tak przetłuszczają? Jeśli od jakiegoś czasu, to trzeba by znaleźć przyczynę, może coś w pielęgnacji im nie służy.[/QUOTE]
Wydaje mi się, że od rozpoczęcia stosowania odżywki garniera awokado i masło karite przetłuszczanie się wzmocniło. Moje włosy są suche, ale sie przetłuszcaja, czy to jest możliwe?
Stary 2013-11-12, 18:50   #6
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się, że od rozpoczęcia stosowania odżywki garniera awokado i masło karite przetłuszczanie się wzmocniło. Moje włosy są suche, ale sie przetłuszcaja, czy to jest możliwe?
Jak najbardziej, dużo osób ma taki typ włosów, przecież przetłuszcza się skóra, włosy na długości mogą być suche. Postaraj się nakładać tę odżywkę niżej, żeby włosy nią traktowane nie miały kontaktu ze skórą.

Edytowane przez chimay
Czas edycji: 2013-11-12 o 20:02
Stary 2013-11-12, 18:56   #7
malpka99
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chimay Pokaż wiadomość
Od dawna włosy Ci się tak przetłuszczają? Jeśli od jakiegoś czasu, to trzeba by znaleźć przyczynę, może coś w pielęgnacji im nie służy.
Wydaje mi się, że od rozpoczęcia stosowania odżywki garniera awokado i masło karite przetłuszczanie się wzmocniło. Moje włosy są suche, ale sie przetłuszcaja, czy to jest możliwe?[/QUOTE]
Jak najbardziej, dużo osób ma taki typ włosów, przecież przetłuszcza się skóra, włosy na długości mogą być suche. Postaraj się nakładać tę odżywkę niżej, żeby włosy nią traktowane nie miały kontaktu ze skórą.[/QUOTE]
Jesteś Świetna Dziękuję
Mam tylko jedno pytanie : Czy stosując tę odżywkę mogę te mgiełkę używać czy lepiej ją wyrzucić i nie używać? Nie chce jeszcze pogorszyć stanu moich włosów, a tych wymian to nie ogarniam

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-11-12, 20:06   #8
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Jesteś Świetna Dziękuję
Mam tylko jedno pytanie : Czy stosując tę odżywkę mogę te mgiełkę używać czy lepiej ją wyrzucić i nie używać? Nie chce jeszcze pogorszyć stanu moich włosów, a tych wymian to nie ogarniam
Proszę
Ciężko powiedzieć, co ona złego może Ci zrobić, chyba sama musisz zadecydować i ewentualnie obserwować włosy, jak na nią reagują. No i jak coś to podgrzać suszarą od razu po nałożeniu.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości