|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Mgiełka Jantar, pomocy :(
Witam
![]() kupiłam dziś mgiełkę jantar (nie było odżywki) taką: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ra-wersja.html ale dopiero w domu zauważyłam, że ma w składzie alkohol. Moje pytanie brzmi: Czy mogę używać jej jeżeli mam suche i zniszczone trochę sianowate włosy? Czy stosować ją jako wcierkę czy jak? Szkoda wyrzucic mi nowy produkt, ale nie chce jeszcze bardziej skrzywdzic moich włosów ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mgiełka Jantar, pomocy :(
Cytat:
Na skórę głowy - też średnio, bo nie ma tu nic takiego, co by wpływało na porost. Dużo zależy od tego, jaką masz skórę głowy i jakie są jej potrzeby. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:46 ---------- Pomoże jakaś włosomaniaczka? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Od dawna włosy Ci się tak przetłuszczają? Jeśli od jakiegoś czasu, to trzeba by znaleźć przyczynę, może coś w pielęgnacji im nie służy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
[/QUOTE]
Od dawna włosy Ci się tak przetłuszczają? Jeśli od jakiegoś czasu, to trzeba by znaleźć przyczynę, może coś w pielęgnacji im nie służy.[/QUOTE] Wydaje mi się, że od rozpoczęcia stosowania odżywki garniera awokado i masło karite przetłuszczanie się wzmocniło. Moje włosy są suche, ale sie przetłuszcaja, czy to jest możliwe? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Jak najbardziej, dużo osób ma taki typ włosów, przecież przetłuszcza się skóra, włosy na długości mogą być suche. Postaraj się nakładać tę odżywkę niżej, żeby włosy nią traktowane nie miały kontaktu ze skórą.
Edytowane przez chimay Czas edycji: 2013-11-12 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Jak najbardziej, dużo osób ma taki typ włosów, przecież przetłuszcza się skóra, włosy na długości mogą być suche. Postaraj się nakładać tę odżywkę niżej, żeby włosy nią traktowane nie miały kontaktu ze skórą.[/QUOTE] Jesteś Świetna ![]() ![]() Mam tylko jedno pytanie : Czy stosując tę odżywkę mogę te mgiełkę używać czy lepiej ją wyrzucić i nie używać? Nie chce jeszcze pogorszyć stanu moich włosów, a tych wymian to nie ogarniam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciężko powiedzieć, co ona złego może Ci zrobić, chyba sama musisz zadecydować i ewentualnie obserwować włosy, jak na nią reagują. No i jak coś to podgrzać suszarą od razu po nałożeniu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.