|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Najlepszy spray do rozczesywania włosów?
Witam.
Już na wstępnie powiem, że przeszukałam chyba cały wizaż i nie znalazłam odpowiedzi na moje dosyć nurtujące pytanie. Otóż mam baaaardzo trudne do rozczesania włosy, a chciałabym zakupić coś na prawdę wartego uwagi. Szukam tego "MOJEGO HITU". Czy polecacie jakiś kosmetyk (najlepiej w sprayu), który pomógł wam rozczesać wasze włosy? Cena nie gra roli:) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
BAN stały
|
Dot.: Najlepszy spray do rozczesywania włosów?
Musisz mieć naprawdę suche włosy albo zniszczone końcówki, że masz takie problemy z rozczesywaniem.
Ja również mam do tego tendencję i używam po każdym myciu (albo raz na dwa umycia) serum do włosów - stosuję tylko na końcówki. Do tej pory używałam z jedwabiem ale marka CeCe wypuściła ostatnio nowe serum z olejkiem arganowym: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...gan-serum.html I od miesiąca testuję ![]() Używam razem z szamponem i odżywką. Zauważyłam, że kondycja włosów znacznie się poprawiła. Serum możesz zakupić w SuperPharm. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja polecam spray do rozczesywania Avon Naturals o zapachu moreli. Pięknie pachnie i pomaga rozczesać włosy... Ale podstawa to chyba odżywka i właśnie jakieś serum. Ja tego sprayu używam tylko, jeśli mam bardzo poplątane włosy i muszę je rozczesać bez mycia.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
dla mnie najlepsze są odżywki w sprayu gliss kur
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Ja uzywam silikonu z Nunaat lub jedwabiów akurat mam z Natury i Marion z arganem i jestem zadowolona. Wszystko działa podobnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Kallos do włosów kręconych
Isana do włosów zniszczonych generalnie, wszystkie spray'e są tu dobre (jeśli odpowiednio dobrane)
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Raczkowanie
|
Ja też mam straszne problemy z rozczesywaniem, mi pomogły odżywki b/s, a jeśli chodzi o spraye- Joanna Jedwab, Gliss Kur Oil Nutritive, sprawdziła się też Marion- odżywka w sprayu do włosów blond.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Kup "Oil olive nourishing sheen spray". Od razu uprzedzam, ze jest do bardzo suchych wlosow. Ma wysoko w składzie oliwę z oliwek, ekstrakt z aloesu wiec jest bardzo odżywczy. Na moje mega suche blond włosy działa jak magia, nawet końcówki są po nim śliskie. szok! I nie wyglądają na tluste chociaż spryskuje rownież na nasade. Jest najlepszy ze wszystkich moich odżywek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Przyczajenie
|
Ostatnio kupiłam mgiełkę do włosów z farmony bo mam długie włosy i czasami źle mi je rozczesać ale dopiero zaczynam ją testować, moja siostra używa gliss kur chociaż ma krótkie włosy i raczej z rozczesywaniem nie ma problemu. Ale zgadzam się z dziewczynami, że dobra odżywka dużo pomaga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() takze zamiast sprejow radze zainwestowac w odzywki-wazne jest takze to czym czeszemy-ja np mam szczotke z wlosia dzika i w ogole nic nie czuje przy czasaniu gdzie grzebienie nieodmiennie byly katorga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Każdy problem da się rozwiązać, o ile ma się odpowiednio duży plastikowy worek. OkiemJulii FB Insta FAQ1 - Jak szybko zapuścić włosy? FAQ2- dekoloryzacja, kąpiel rozjaśniająca, likwidacja odcieni, numery farb |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
odżywek mam duużo ale właśnie szukałam czegoś dodatkowego bo o ile po niektórych nie mam problemu żeby rozczesać tak z innymi normalnie męczarnia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
![]() |
![]() |
#15 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Mi pomogło przerzucenie się na metodę mycia włosów odżywką
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Cześć.
Ja stosuję mgiełkę firmy Marion : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...aca-wlosy.html Mam włosy wysokoporowate, dość długie i grube, z tendencją do plątania się, szczególnie, gdy nie użyję maski albo odżywki po myciu. Spryskuję mgiełką mokre włosy i od razu rozczesuję ( wiem, że jest wiele przeciwniczek czesania włosów na mokro, ale testowałam u siebie czesanie na sucho - dramat i łzy,więc skłaniam się ku rozczesywaniu bezpośrednio po myciu ). Produkt jest tani, a wydajny, dostępny w drogierii Natura i Jasmin.
![]() |
#19 |
Raczkowanie
|
Ja już od dłuższego czasu używam odżywkę w sprayu z Gliss Kura i jestem z niej naprawdę zadowolona ^^ Dobre kosmetyki do włosów ma też Marion.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Ja używałam odżywki w sprayu od Joanny, która niby ma ułatwiać rozczesywanie, u mnie tak sobie się sprawdziła pod tym względem, ale u koleżanki np. bardzo, droga nie jest więc wypróbować zawsze można
![]() Na blogu dodałam recenzję tej odżywki, jeśli ktoś ma ochotę poczytać ![]() http://howtocareaboutyourhair.blogspot.com/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
mi bardzo pomogła taka różowa mgiełka ze
Schwarzkopf, Schauma, Jedwabiste rozczesywnie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Przyczajenie
|
ja polecam Issana z olejkiem arganowym, rozczesze każdy kołtun
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:48.