|
Notka |
|
Decoupage Pod-forum decoupage to miejsce przygotowane specjalnie dla miłośników tej techniki. Lubisz decoupage? Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Rozeznanie
|
Decoupage u Rudej M.
Witajcie, dołączam i ja do pozytywnie zarażonych decou
![]() Moja przygoda zaczęła sie przez mamę, która chciała jakiś tam zegar sobie kupić, a był strasznie drogi. Ja poczytałam, podpatrzyłam i stwierdziłam, że nauczę się i zrobię ![]() Terraz mam przerwę w tworzeniu(nad czym nieustannie ubolewam ![]() ![]() ![]() W ogóle większości rzeczy, nauczyłam się tu od Was, za co ogromnie dziękuję. Wszystkie wątki przejrzałam i przeczytałam ![]() Poddam teraz pod Waszą ocenę moje prace z zeszłego roku ![]()
![]() |
#2 |
Rozeznanie
|
Dot.: Decoupage u Rudej M.
To moje pierwsze pudelka, jestem z nich mega zadowolona , z tyłu pierwsze butelki- te już mniej mi sie podobają, dlatego nie będę się nimi chwalic
![]()
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Pudełeczko lawendowe
![]() I słoik wazon ![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Zegar w róże dla mamy
![]() ![]()
![]() |
#5 |
Rozeznanie
|
A tutaj proszę o radę
![]() bo jak widać serwetka niedokładnie wycieta (nie dało się, takie drobne elementy), na sercach troche podmalowałam i polakierowalam i uszło w tłoku. Ale te wieszaki to porażka-miały być na prezent. Nie umiem tak dokładnie podmalowac, żeby nie było widać. Jak to zrobić ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Witaj w naszym gronie!
![]() Pooglądałam sobie Twoje prace i pierwsze co rzuciło mi się w oczy to wielka staranność. Bardzo dokładnie (w miarę możliwości ) masz wycięte motywy i czystość prac do pozazdroszczenia! ![]() Jeśli chodzi o domalowania... Nie jest to trudne, tylko trzeba mieć bardzo cieniutki pędzelek, albo płaski, ścięty i farbą, którą malowałaś tło, zamalować tło wyrwanych serwetek. ![]() A... poczekaj cierpliwie, aż szał wymiankowy minie, to wszystkie dziewczyny się zlecą do Twojego wątku. ![]()
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Witaj wśród zwariowanych dekupażystek!
Prace śliczniutkie i czyściutkie ![]() ![]() ![]() Słuchaj uważnie rad Rosierki, Jambolaji, Babygagi, Terenii i innych mistrzyń, bo od nich można nauczyć się wszystkiego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Myślalam, że juz nikt nic nie napisze ![]() Będę słuchać bo wiem, że są mistrzyniami na tym forum ![]()
![]() |
![]() |
#9 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
siwtne pierwsze prace i tj dziewczyny stwierdziły sa b.staranne,co do wieszaczków co od nich chcesz? szkoda Twojej ciezkiej pracy,mi sie bardzo podobaja podmaluje sie i bedzie gitarra.
na butelkach mozna zrobic jakies cieniowanko i tez nabiora charakteru, super zegar dla mamy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Mi bardzo sie podobają Twoje prace, takie czyściutkie
![]() A co do wieszaków, to jestem tego samego zdania co Beatka, co Ty od nich chcesz, są bardzo ładne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#13 |
Zakorzenienie
|
![]() Nie zawsze trzeba dokładnie wycinać serwetkę, zresztą jestem pewna, że każda z dziewczyn robi to niezmiernie rzadko, na pewno wyrywają motyw ![]() Ze zdjęć trudno wywnioskować jaki kolor farby używasz do malowania przedmiotów, ale mam nadzieję, że nie jest to biała farba, a motyw dookoła można troszkę podmalować i tu radze poszukać filmów z tutorialami, ale przed podmalowywaniem motywu trzeba zabezpieczyć prace kilkoma warstwami lakieru, a do farbki dodać opóźniacz, wówczas łatwo zmyć kiedy wyjdzie coś źle Miłej pracy i czekam na kolejne prace ![]()
![]() |
#14 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Farba faktycznie nie biala (chociaz na bialo tez mam kilka rzeczy). Kupie jakis pedzelek lepszy i postaram sie je uratowac, moze sie uda ![]() Wyrywanie jakos mi nie podchodzi ![]() W teorii ja to wszystko wiem, nawet wiem o cieniowaniu (ile ja sie o tym naczytalam) ale jakos mi nie wychodzi... Kocham wizaz , stawiam ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Wyrwany motyw lepiej się wtapia
![]() Teraz teorię wprowadzaj powoli w życie, ja uczyłam się na zakładkach, kupiłam sobie duży arkusz tektury modelarskiej pocięłam na zakładki i kleiłam i malowałam i nie zal było jak nie wyszło ![]() Im więcej będziesz ćwiczyła tym lepiej będzie Ci szło, aż wreszcie powiesz pewnego dnia - już wiem o co chodzi ![]() ---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- ![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Witaj!
Proste,czyste,ładne prace. Teraz trzeba się zabrać za cieniowanie i to Ci załatwi sprawę widocznych brzegów. Na początek monochromatyczne czyli w 1 kolorze w kilku odcieniach. Najlepiej szarości w kilku odcieniach(w zakamarkach i blisko motywu najciemniej, im dalej od motywu coraz jaśniej do zaniku) lub brązach.Używaj też podkładu w odcieniach kremowych a nie czystej bieli. Ulubioną farbą Naszą jest do tego Pastelowa orchidea z Duluxa. Serwetkę zawsze wyrywam.Chyba,że tło jest np granatowe a ja chcę czerwone no to trza wyciąć. Ale raczej szukam serwetek z jasnym tłem.Jest w tedy większa możliwość. Cieniowania się nie bój.Jak zrobisz za mocne możesz przygasić farbą którą robiłaś tło. Ja czasem nawet specjalnie tak robię bo to daje fajny efekt Ćwicz i pokazuj
DecouTworki (lepiej oglądać ostatnie stronki niż marne początki ![]() Papierki małe i większe Edytowane przez jambolaja Czas edycji: 2014-03-26 o 11:13 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Pastelowa orchidee kupie jak wymaluje ta farbe, ktora mam ![]() Dzisiaj u mnie slonce, wiec wyszlam na balkon, troche pomalowalam rzeczy, ktore mialam zaczete i niedokonczone. Wieczorem cos bede kleic ![]()
![]() |
![]() |
#18 |
Przyczajenie
|
podoba mi sie ten zestaw
![]() |
#19 |
Zakorzenienie
|
Własnie zestaw różany wyszedł bardzo ładny, ale dobrze by było umieścić na zegarze kropeczki by mama nie myliła się w godzinach.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#21 |
Zadomowienie
|
Witaj
![]() Prace już wcześniej ocenione jako bardzo staranne również tak oceniam, nie widzę zmarszczeń serwetek a to b. ważne, wieszaczki mi się podobają ![]() ![]()
![]() |
#22 |
Rozeznanie
|
Hej hej
![]() ![]() Pochłaniaja mnie codzienne obowiązki, dzieci, studia, ciężko spokojnie posiedzieć na wizażu. Ale coś tam nocami stworzyłam, zapraszam ![]() Och nie ![]()
73 kg ![]() ![]() Edytowane przez martorka Czas edycji: 2014-10-24 o 21:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Rozeznanie
|
Chustecznik
![]() |
#24 |
Rozeznanie
|
I skrzynka w zebrę, pasujaca do wnetrza
![]()
![]() |
#25 |
Rozeznanie
|
Serduszko zawieszka i pudełko robione na baaardzo szybko, dlatego takie .. no takie jakie jest
![]() ![]()
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Chustecznik i zeberkowe pudełeczko bardzo ładne, a ostatnie pudełko trzeba było troszkę po brzegach pocieniować i chyba byłoby ok
No cóż życie codzienne nie daje nam wyborów, a doba za krótka, ale z tym borykamy się wszystkie, wiec to żadna nowość ![]() ![]()
![]() |
#27 |
Rozeznanie
|
piękny chustecznik
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:30 ---------- Poprzedni post napisano o 20:30 ---------- Dziekuję ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:29.