|
Notka |
|
Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
![]() Jak wyglądały Wasze zaręczyny???
Jak wyglądały Wasze zaręczyny???
Opiszcie jak wyglądała ta chwila... Czy było śmiesznie, a może nazbyt poważnie? Czy z pomyslem czy tradycyjnie?
![]() |
#2 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Jak wyglądały Wasze zaręczyny???
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=294464
Tu jest podobny wątek ![]()
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
3000 metrów nad ziemią... tuż przed skokiem ze spadochronem, skok był niespodziankowym prezentem na urodziny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
.
"Udało się" ![]() Edytowane przez sekretnik Czas edycji: 2019-01-27 o 04:41 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Jedyna oryginalna Lips :)
|
byłam totalnie zaskoczona. przyjechał na święta z pracy w Holandii. byliśmy ze sobą wtedy 4,5roku. 23 grudnia poszedł po prezenty. długo go nie było. zaczęłam się martwić, bo dużo jeszcze do zrobienia przed świętami w domu, a ten przepadł. wrócił po kilku godzinach i pokazuje mi małe pudełeczko (w jego rodzinie nie ma zwyczaju dawania sobie prezentów w wigilię, dlatego dostałam dzień wcześniej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
A więc tak.
Od początku (są pewne rzeczy które powinny dac mi do myślenia wtedy ![]() Mój tż zawsze mi mówił, że on DZIEWCZYNY nigdy by nie zabrał na wczasy, bo w razie rozstania byłoby mu szkoda tej kasy wydanej. No ja tam nic do tego nie miałam. Ale tak w październiku 2012 powiedział mi, że chciałby mnie wziąć na Sylwestra do Zakopanego lub Kołobrzegu (wybraliśmy Kołobrzeg bo mieliśmy strach jechać w góry samochodem zimą). No i zarezerwował piękny apartament od 27.12.2012-02.01.2013. Byłam zdziwiona, że jednak mnie chce wziąć na jakiś wyjazd, szczególnie że tanio go to nie wyniosło. Zabrał również wino musujące, które miało być na SZCZEGÓLNĄ okazję (oczywiście ja nic nie podejrzewałam ![]() ![]() Ogólnie miło spędzaliśmy czas, dużo zwiedzaliśmy... Przyszedł dzień Sylwestra. Dostałam piękny bukiet kwiatków rano - również nic nie podejrzewając. No ale dzień mijał i mijał. Zrobiło się już ciemno. Tż zaczął się jakiś nerwowy robić - tzn. chodził z kąta w kąt i jakoś było widać stres po nim. Ja nic się nie pytalam, bo myślałam że mi się wydaje ![]() Ja poszłam się pierwsza kąpać przed wyjściem na plażę, a po mnie on. Widziałam w pokoju rozerwany papier z prezentu. Ale prezent wziął ze sobą DO ŁAZIENKI ![]() Wzięliśmy fajerwerki, szampana i kieliszki, no i poszliśmy na tą plażę po 23. O 23.30 już byliśmy na plazy i tz się mnie pyta Czy chciałabym dostać już prezent. Oczywiście odpowiedziałam, że chcę ![]() Jak powiedział, że mogę otworzyć to trochę byłam zmieszana, bo trzymał w ręku sztuczną różę, dał mi ją i kazał otworzyć - NIE UMIAŁAM! ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I do dnia powrotu nie mogłam w to uwierzyć, że mi się oświadczył ![]() Edytowane przez agnieszka_2612 Czas edycji: 2014-04-15 o 11:36 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Wyjechaliśmy na sylwestra do Białki Tatrzańskiej. Zawsze podczas wyjazdu dzielimy się, że On bierze pastę do zębów. Zazwyczaj pasta jest w kosmetyczce u Niego. Tym razem stała na umywalce żebym nie zajrzała do kosmetyczki bo tam trzymał pierścionek. Leżałam sobie w pokoju na łóżku, TŻ poszedł do łazienki wrócił z pierścionkiem i zapytał czy uczynię go najszczęśliwszym człowiekiem na ziemi i zostanę Jego żoną. Tak mnie zatkało, że musiał uchylić okno. Mówił, że całą noc nie spał bo myślał czy nie zajrzę do kosmetyczki w poszukiwaniu pasty/nici dentystycznych/ wykałaczek. Planował oświadczyć się w sylwestra a było to 28.12.2013
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 |
Przyczajenie
|
Podobnie jak poprzedniczki - niczego się nie spodziewałam xD
mieszkamy w Szkocji, w ostatnie święta Bożego Narodzenia, w końcu udało nam się wziąć urlop w tym okresie i wybrać się do Polski, do mojego domu rodzinnego. Jako że taki wyjazd, zwłaszcza w Święta, to spory wydatek, z góry ustaliliśmy że nie będziemy dawać sobie nawzajem żadnych prezentów, jednak miałam coś dla niego i trochę puściłam farbę, wobec tego TŻ obiecał, że też mi coś "wykombinuje". W Wigilię TŻ zniknął rano na godzinę, bo mama wysłała go po chleb - wrócił tłumacząc, że w mojej miejscowości już wszystko pozamykane/nie było i musiał jechać do sąsiedniej. Łyknęłam kulę jak młody pelikan ![]() ![]() ![]() ![]() jesteśmy ze sobą 3,5 roku i temat ślubu od dawna się przewijał, rozmawialiśmy niejednokrotnie jak chcielibyśmy żeby ślub i wesele wyglądały itp. Ale myślałam, że raczej oświadczyłby mi się w naszą rocznicę czy moje urodziny (jedno dzień po drugim). Także plus dla mojego TŻ, dobrze to zaplanował ![]() Edytowane przez turbiniak Czas edycji: 2014-04-16 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Nasze zaręczyny były dokładnie takie jak sobie wyobrażałam zawsze w gimnazjum czy szkole średniej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() o tym żółtym też słyszałam, ale szczerze wątpię żeby faceci zwracali na to uwagę, czy nawet o tym wiedzieli. Mój wie, że najbardziej lubię bukiety z róż, czerwonych lub różowych, więc takie dostałam. Może narzeczony Twojej siostry myślał, że lubi żółty? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
Heh
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiosną to rozumiem ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:13.