proszę o odpowiedź:) - krakersy, batoniki, dieta - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > ROSSMANNiaczki

Notka

ROSSMANNiaczki Forum ROSSMANNiaczki to miejsce, w którym znajdziesz informacje o promocjach sieci Rossmann, konkursach, kodach promocyjnych przeznaczonych tylko dla Wizażanek.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2014-08-13, 14:25   #1
Kosmetykowo
Raczkowanie

Smile

proszę o odpowiedź:) - krakersy, batoniki, dieta

Witam . Ostatnio kupilam krakersy w rossmanie okiszowo-sezamowe , chrupiace ciasteczka z pełnoziarnistej mąki orkiszowej.Skład b.ładny, 25 g/117 kalorii. Zdrowe? Probował ktoś ? Czy w malej ilosci nie zaszkodzi na diecie?

I batonik CORNY FREE wiśniowo-jogurtowy /68 kcal w batonie.Myśle ze do kawy tez ok. Oczywiscie w granicach rozsądku.

I czy probowalyscie kawy z l-karnityna z rossmana ? Jest pyszna.Z dodatkiem fruktozy w skladzie.

Czy te produkty smialo moge spozywac?

Edytowane przez Kosmetykowo
Czas edycji: 2014-08-13 o 18:19
Kosmetykowo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 15:05   #2
dezire
Zakorzenienie

Dot.: prosze o odpowiedz:)

Cytat:
Napisane przez Kosmetykowo Pokaż wiadomość

I batonik CORNY FREE wiśniowo-jogurtowy /68 kg w batonie.
dużo tego !

2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu.

2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie.

dezire jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 15:39   #3
weraa66
Zadomowienie

Dot.: prosze o odpowiedz:)

Starczy na rok

A tak serio, to ta kawa trochę dla mnie chemiczna.

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=841721 Zapraszam na wymianę!
weraa66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-13, 23:08   #4
laisla
Zakorzenienie

Dot.: proszę o odpowiedź:)

Cytat:
Witam . Ostatnio kupilam krakersy w rossmanie okiszowo-sezamowe , chrupiace ciasteczka z pełnoziarnistej mąki orkiszowej.Skład b.ładny, 25 g/117 kalorii. Zdrowe? Probował ktoś ? Czy w malej ilosci nie zaszkodzi na diecie?

I batonik CORNY FREE wiśniowo-jogurtowy /68 kcal w batonie.Myśle ze do kawy tez ok. Oczywiscie w granicach rozsądku.

I czy probowalyscie kawy z l-karnityna z rossmana ? Jest pyszna.Z dodatkiem fruktozy w skladzie.

Sporo. W 100g robi się niemal tyle kalorii, co w tabliczce czekolady Zależy co dla kogo jest małą ilością, krakersy mają to do siebie, że jak się jednego weźmie, to kolejne jakoś wpadają A niby porcja 25g to naprawdę malutko.

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-08-13 o 23:09
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 07:47   #5
Kosmetykowo
Raczkowanie

chodzi o ilosc ok.6 sztuk. Szukam czegos co moge podjesc towarzysko do kawy. ogolnie schudlam ile mialam , waze 57 kg /168 wzrostu ...Tyle ze chce utrzymac wage .
Kalorie są , ale sklad maja b.ładny, sa zdrowe.Orzechy tez maja duzo kalorii, ale powinnismy je jesc , ale ograniczajac ilosc , pistacje <mniam>
Skład tych krakersów:
pełnoziarnista mąka orkiszowa,
60% sezam,
38% sos sojowy Tamari (woda,soja,sól morska),
mąka ryżowa,
sól morska( z kontrolowanej biologicznie uprawy)
Nie powinno sie chyba porównywac czekolady, ktora zawiera oprocz kalorii duzo cukrow, do takich krakersow ?
Znacie jakies fajne przekąski procz owocow i warzyw (wkoncu ile mozna ) -ktorych mozna zjesc czasami troche wiecej do kawy bez wplywu na sylwetke, niskokaloryczne?

Czas edycji: 2014-08-14 o 09:33
Stary 2014-08-14, 09:38   #6
ygerna
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem konkretnie o które krakersy Ci chodzi. Od siebie moge powiedzieć, że jak juz mam kupić coś słodkiego w rossie to wolę wydać więcej i kupić coś z BioAni, np. ciasteczka gryczane.

ygerna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 12:38   #7
Kosmetykowo
Raczkowanie

tez sa z firmy Enerbio(Rossmann) czyli z tej lepszej od strony zdrowotnej
Stary 2014-08-14, 14:27   #8
laisla
Zakorzenienie

Gdybyś mówiła o orzechach, a nie o krakersach to bym się nie odzywała z tymi kaloriami bo jak najbardziej się zgadzam, że są bardzo wartościowe. Ale krakersy uważam za zapychacz po prostu. Choć skoro chcesz tylko utrzymać wagę, a one Ci smakują, to nie widzę powodu abyś z nich rezygnowała Bez przesady z ograniczaniem wszystkiego bo skończy się tak, że potem zaliczy się rzut na jedzenie taki człowiek spragniony będzie. Osobiście gdybym miała ochotę zjeść coś mało dietetycznego wybrałabym lody albo trochę wspomnianej czekolady, ale co kto lubi

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2014-08-14 o 14:28
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-14, 23:26   #9
Pantegram
Zakorzenienie

Cytat:
Nie powinno sie chyba porównywac czekolady, ktora zawiera oprocz kalorii duzo cukrow, do takich krakersow ?
Zdecydowanie nie
Dla mnie w ogóle liczenie kalorii to paranoja, bo uważam, że jak się je zdrowo, to można wcinać do syta i być szczupłym, a żołądek sam powie STOP w odpowiednim momencie Jeśli spożywa się pełnowartościowe posiłki, a nie tzw. puste kalorie (produkty wysokowęglowodanowe, ale pozbawione witamin itp.), to można się i najeść i nie przytyć (bo organizm nie będzie się domagał większej ilości pożywienia ani tworzył rezerw energetycznych, jeżeli będziemy mu dostarczać we właściwych proporcjach "paliwa").
Cytat:
Znacie jakies fajne przekąski procz owocow i warzyw (wkoncu ile mozna ) -ktorych mozna zjesc czasami troche wiecej do kawy bez wplywu na sylwetke, niskokaloryczne?
Fajne przekąski - tak. Do kawy? No z tym gorzej. Kawy nie powinno się pic w ogóle, jest niezdrowa. A jak walczysz o fajną sylwetkę, to najlepiej w ogóle odstawić biały cukier, to straszny syf... A można go zastąpić chociażby miodem! Zamiast kawy - herbata (też ma kofeinę) z miodem i cytryną - zdrowe, smaczne i pomaga wyrównać indeks glikemiczny, który przy odstawianiu słodyczy skacze jak szalony Pod względem zdrowotnym dobry jest też ksylitol, ale strasznie drogi...

Co do przekąsek. Jak ja odstawiałam słodycze i miałam ochotę na coś słodkiego, jadłam muesli z jogurtem naturalnym. W muesli były kandyzowane owoce i/lub "czekoladowe" crunche i to pomagało mi wyrównac cukier, a dla równowagi "niezdrowego" miałam resztę posiłku zdrową Do pochrupania dobre są orzechy, rodzynki, migdały, słonecznik, ziarna dyni, etc. Słowo-klucz: nieprzetworzone.

Co z tego, że Twoje krakersiki mają "fajny skład" jak te półprodukty, z których zostały wykonane, utraciły wiele swoich wartości odżywczych podczas obróbki (przetwarzania)? Efekt końcowy z pewnością wielu witamin nie ma. Jeśli Twój organizm woła o witaminy, a Ty go będziesz zapychać węglowodanami (bo tego taki krakers zawiera najwięcej) to myślisz, że Twój organizm będzie zadowolony, a Ty syta i szczupła? No na pewno nie. Na Twoim miejscu poczytałabym o odżywianiu, np.:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Sk%C5%8..._od%C5%BCywcze
co kluczowe:
"Składniki odżywcze spełniają trzy funkcje w organizmie:
  • budulcową (białko, składniki mineralne) – dostarczają budulca do tworzenia, odbudowy lub utrzymania tkanek,
  • energetyczną (węglowodany, tłuszcze) – służą jako "paliwo" dostarczające energii.
  • regulującą (witaminy, składniki mineralne) – pomagają regulować procesy zachodzące w ciele."
I spożywała więcej składników regulujących oraz budulcowych zamiast energetycznych - to jedyna i najprostsza droga do uzyskania i utrzymania właściwej wagi
Pantegram jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-17, 22:11   #10
kate_jk
Raczkowanie

Dot.: proszę o odpowiedź:) - krakersy, batoniki, dieta

Corny jest ok raz na jakiś czas, ale ta kawa to bullshit. chwyty makretingowe, placebo. nic nie daje. glupota straszna, nie ma sensu wyrzucac kasy w bloto krakersy tez ok, ale raz na jakis czas. jak masz ochote po prostu. raz na tydzien np.
kate_jk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2014-08-19, 10:11   #11
mademoiselle1990
Przyczajenie

Oczywiście! Tak, jak napisałaś " w granicach rozsądku".
Szczerze powiedziawszy w momencie, gdy przestałam przejmować się liczeniem kalorii zauważyłam spadek wagi i centymetry w pasie same uciekały. Może to zabawne, ale to że mogę sobie pozwolić na chwilę przyjemności wcinając jakiś smakołyk bardziej mobilizuje mnie do działania.

Poza tym uwielbiam zafundować sobie w ciągu dnia kawę, najlepiej Tchibo Gold Selection Crema z dodatkiem odrobiny mleka. Bez cukru rzecz jasna, bo co za dużo to nie zdrowo Polecam! Do tego batonik Corny Cranberry, ponieważ uwielbiam żurawinę. Pyszna przekąska, która na pewno doda motywacji na resztę dnia

Motywacja, która daje taką czystą siłę, która pozwala góry przenosić – poczucie spełnienia.

mademoiselle1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-08-19, 18:19   #12
Kosmetykowo
Raczkowanie

Dziekuje za wszystkie odpowiedzi ! Z kawy nie zrezygnuje pije ja od poczatku diety i 55 kg uzyskalam to nawet mniej niz chcialam Tak samo z alko niby nie wolno , a prosze...nie taki diabel zly jak go malują, 2 kg na wczasach spadlo pomimo niezlej sielanki :PSkoro zmienilam nawyki zywieniowe i duzo sb odmawiam to pewne rzeczy nie maja wplywu na moja wage,bo i tak jest lepiej niz bylo,

Czas edycji: 2014-08-20 o 06:50
Stary 2014-08-26, 10:12   #13
Kosmetykowo
Raczkowanie

A co myslicie o kupnych "Tostach typu grzanka" GRAHAM [Skorpor-Mamut]-54 kcal(13,8 g )
Na 2 sniadanie zjesc takie dwie z miodem i kawą lub 2-3 na kolacje z serkiem wiejskim?
Czasami chce sie czegos innego,a te tosciki sa naprawde sycace i dobre (i maja duzo blonnika pokarmowego).
Odpowiedz

Nowe wątki na forum ROSSMANNiaczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości