|
Notka |
|
Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dość tanie i trwałe perfumy
Witam drogie Wizażanki
![]() Piszę tutaj, bo dla mnie bardzo wazne jest, aby zapach, ktory nosze spodobal sie kobietom.. A więc: Poszukuję jakichś miłych dla nosa i trwalych perfum (bardzo istotne ze wzgledu na fakt, ze szybko sie na mnie ulatniaja). Niestety, nie mam jeszcze stalego zrodla utrzymania-jestem studentem- i z tego powodu chcialbym na to przeznaczyc max 100 zl. Wiem, ze w drogeriach za taka kwote nie mozna kupic zbyt okazalej pozycji, wiec przewertowalem internet. To, co mocno mi sie rzucilo na podstawie opinii, to ch ocby JoopHomme. Ma on dosc konfliktowe recenzje-jedni go kochaja, inni nienawidza. Na alle... 90zl za 125ml testera. Zwrocilem tez uwage na Zirh: Classic i Corduroy, oba wydaja sie fajnr po sprawdEniu w drogerii R.. Ikon pachnie troche jak tani psikacz z kiosku. Zastanawiam sie tez nad Beckhamem-Homme... Macie jakies swoje propozycje/opinie nt. wyzej wymienionych? Jesli to pomoze przy doborze, to podaje krotka charakterystyke ![]() Wiek: 23 Styl ubioru: "sportowa-elegancja" Nie przepadam za mega slodkimi perfumami... Edytowane przez cristian9 Czas edycji: 2014-09-17 o 23:06 Powód: pomylja |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dość tanie i trwałe perfumy
Mnie się Joop podobają, ale przecież nie musisz kierować się cudzym gustem i opiniami z internetu, tylko możesz iść do perfumerii i powąchać, czy nawet wziąć próbki. To jest akurat za darmo
![]()
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że 23 letni student doskonale wie, że może sobie pójść tu i tam w celu poznania zapachu i że to nie kosztuje. Skoro pyta na forum o jakieś sugestie to pewnie jednak jest ich ciekawy. cristian9 polecam Ci Bentley Intense, jest super trwały, zimowy raczej, ale nie mega słodki, kosztuje nieco ponad 100zł za 100ml, ale zapach jest fantastyczny! ![]() ![]() Fajne są także Issey Miyakke Homme, 125ml kosztuje ok. 150zł, ten jest typowo sportowo-elegancki i równiez mega trwały. I również bardzo lubię. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Lalique Encre Noir albo Bvlgari Man
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
ja bardzo lubię na facetach Le male Jean P. Gaultier, zapach jest taki młody duchem i nawet niezbyt urodziwemu dodaje uroku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Przyczajenie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;48185086]A czemu to dla Ciebie takie ważne?[/QUOTE]
Bo generalnie dla facetów uwaga kobiet jest ważna ![]() Co do propozycji: dzięki dzięki, ale poszukuję czegoś do 100 zł z w miarę solidną zawartością. A Le Male Gaultiera czy Bvlgari przekraczają to ;( Co do testowania zapachów, to doskonale wiem, że jest taka opcja i często z niej korzystam, ale np. w przypadku Joop Homme ani w Douglasie ani w Rossmannie nie spotkałem testera (miłe panie zazwyczaj tłumacza się tym, że ten zapach ciężko już dostać i to jest powodem). Opis Joopa mnie zaintrygował, ale nie chce kupować kota w worku... Czy któraś z Was miała z nim styczność? Ewentualnie z innymi dobrymi i "ekonomicznymi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
lise-kotta
|
Absolutnie nie bierz Joop Homme ani Le Male JPG jak nie lubisz slodkich zapachów - oba cię zaduszą.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie, Twojej rówieśniczki, Le Male są tragiczne. Mój facet kiedyś miał próbkę i kiedy się nimi popryskał, nie mogłam koło niego wysiedzieć, tak było mi niedobrze. Joop Homme w wersji Wild jest dla mnie fajnym zapachem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
[1=3eef048cd73ce499df76a24 f71dd01843bb9a910_6066507 21e0c8;48185086]A czemu to dla Ciebie takie ważne?[/QUOTE]
A co, Lucho, poczułeś się odrzucony? ![]() Wiesz, że w takich wątkach walczę o Was, jak lwica, ale co poradzić, jak chłopy nie chcą chłopów słuchać. ![]() Mnie się też podoba Encre Noir i słodki nie jest, i do 100, ale nie wiadomo, jak się na Tobie ułoży. Jakbym się miała męczyć rok z czymś, to jednak zainwestowałabym w próbki na allegro. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Polecam Davidoff The Game- cena niezła, trwałość i projekcja zabójcze i na szczęście nie są bardzo popularne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale znalazłem na parfems.pl Davidoff Zino - 125 ml za 85 zł z wysyłką. Czy ktoś coś wie o tym zapachu? Spróbuję znaleźć tester w drogerii jutro,., |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
A ja polecam Kenzo pour Homme (można 50ml za 92zł kupić na e glamour) tu masz link do opinii]
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...our-homme.html no i CK Truth też spokojnie do 100zł można kupić https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...truth-men.html Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | ||
Konto usunięte
|
Nie ma zapachu uniwersalnego, który będzie się wszystkim podobał, nie dogodzisz wszystkim. A już na pewno nie osiągniesz "efektu Axe"
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Wiesz, bawi mnie, że większość facetów którzy szukają perfum jako główne kryteria stawia trwałość i działanie na kobiety ![]() Nie chce słuchać, jego sprawa, co ja tam wiem o perfumach ![]() Perfumy się wybiera dla siebie, a nie dla kogoś. Ja bym nie mógł pachnieć czymś co mnie się nie podoba tak do końca, za to wszystkim w koło się strasznie podoba. Ja pachnę przede wszystkim dla siebie, a jak przy okazji komuś się podoba i sprawia przyjemność obcowanie ze mną to super ![]() Po mojemu to trzeba tu zwykłego świeżaka ewentualnie coś lekko ciepłego ![]() Dziwadła nie wchodzą w grę. Zino sobie odpuść, bo nie spodoba Ci się, zbyt klasyczny. Encre Noire jest świetny, ale może Ci nie podejść Ja bym Ci chyba najbardziej polecił Iceberga Eau de Iceberg. Są na pewno w Rossmannie dostępne, więc powinny być i testery. Przyjemny cytrusowo-drzewny niebanalny świeżak. Resztę będzie Ci ciężko przetestować, ale wszystko do kupienia na Allegro do 100 zł: Chopard Noble Vetiver, Chopard Noble Cedar, Klein CK IN2U, Jil Sander for Men, Boss XY, Klein Contradiction, Matsushima Aqua Mat, Versace Man Eau Fraiche. |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o mnie, to lubię właśnie takie ciepłe zapachy (szczególnie, że nadchodzi pora chłodna). Takim zapachem był np. Tonino Lamborgini Mitico (ale trwałość baardzo słaba). Miałem też próbke 1 Million. Czy Zino Davidoffa nie będzie czymś równie rozgrzewającym (kieruję się opiniami, brakuje testerów w drogeriach)?
Lucho, czy Joop Homme jest tylko słodki czy tam się miesza słodycz z takim "ciepłem"? CK IN2U testowałem - bardzo przyjemny, ale mało trwały (po 3h już nic nie czułem na nadgarstku). Znalazłem też pozytywną sugestię odnośnie Jacomo de Jacomo Rouge - ktoś coś? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
A jak one million Ci przypadł do gustu to może i Joop, ten jest bardziej bezkompromisowy, no ulep i tyle, nie lubię takich pachnideł. A czy jest otulający? Bym powiedział, że jak weźmie w swój uścisk to 12 godzin duszenia miśka grizli zapewnione ![]() Sprawdź sobie Azzaro Visit, nie jest może specjalnie ciepły (zależy od skóry, moja nie osładza ani nie ociepla zapachów), ale to znakomity zapach na jesień i zimę ![]() Poza tym może Klein Obsession Night, bardzo fajny ciepły zapach Może jeszcze Laura Biagiotti Roma Uomo, tych nie znam ale mają znakomite recki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Joop Homme sprawdź w Naturze lub Hebe (ewentualnie Super-Pharm) może coś będzie stało do testowania. do setki to masz CK Obsession (klasyk lub Night) w Rossmannie jak dobrze trafisz to i 125ml za 99 złotych ![]() ewentualnie Van Cleef & Arpels - Midnight in ParislubBurberry London |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Przyczajenie
|
Upolowałem dziś tester Joop'a Homme - mnie on nie zadusił, ale dla mnie to są... mocne DAMSKIE perfumy. Moja siostra używa podobnych zapachów
![]() W orbicie zainteresowań są: Azzaro Visit, Davidoff Zino, Zirh Classic - ktoś z Was miał do czynienia z perfumami Ferrari, bo tego dużo na 'portalu aukcyjnym'? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
W tym przedziale cenowym polecam Encre Noir i Azzaro Visit oba są właśnie takie sportowo eleganckie.Szczególnie Encre wywołuje u mnie dosłownie motyle w brzuchu, nie da się po prostu być wobec niego obojętnym
![]()
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Beckham Homme to świetny zapach jak na średnią półkę. Kupowałam wielokrotnie dla męża i jego znajomych, bo bardzo sie podobał i zwracał uwagę. Naprawdę polecam. No i oczywiście Encre Noire
![]() Zino jest specyficzny, nie polecam bez testowania.
"Wybierz jedno dobre słowo, rozłóż je jak żagiel. Przywołaj myślami dobry wiatr i pozwól mu się prowadzić w drodze do celu." Edytowane przez agnieszka1970 Czas edycji: 2014-09-24 o 19:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:51.