|
|||||||
| Notka |
|
| Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1 |
|
Przyczajenie
|
Czy zumba wystarczy?
Cześć, dziewczyny ;D
Od jakiegoś czasu się odchudzam (idzie mi całkiem nieźle, nie powiem), parę tygodni temu pytałam Was, czy lekcje WF wystarczą ku temu, aby nie wisiała mi skóra. Bo mam dosyć znaczną nadwagę (i do zrzucenia jeszcze około 38kg). Dostałam wiele odpowiedzi, że nie wystarczy. Więc teraz zapisałam się na zumbę. Słyszałam, że podobno nieźle ujędrnia skórę i, o czym sama się przekonałam, dostarcza wiele dobrej zabawy. Wobec tego, czy lekcje wf + treningi zumby 2 razy w tygodniu wystarczą, abym miała super jędrne ciało? ;D Buziaki dla Was wszystkich. |
|
|
|
|
#2 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Czy zumba wystarczy?
Jak próbowałam samego ruchu to nie miałam takich efektów zadowalających. Zaczęłam brać suplementy i się ruszać i wyniki były zadowalające.
|
|
|
|
|
#3 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Raczkowanie
|
Moim zdaniem zumba może dać dużo, ale do "super jędrnego ciała" jakie chcesz osiągnąć to długa droga. Może dodatkowo jakieś treningi?
Ewa, Mel B?
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
do super jędrnego ciala to moze być za malo.. sama piszesz że masz znaczną nadwagę więc powinnaś się postarać też o dobry trening typowo ujędrniający żeby Ci skora nie wisiała jak sporo schudniesz. Zumba zumbą ale wydaje mi sie że tam więcej spalisz niż ujędrnisz.
|
|
#6 |
|
Przyczajenie
|
Hej wg mnie najlepszym sposobem jest bieganie, jeżeli nie możesz długo biegać to mieszaj bieg/marsz. Przede wszystkim kluczem do sukcesu jest robić to co lubisz, ponieważ tylko to zagwarantuje Ci najważniejsze - REGULARNOŚĆ
![]() Najlepiej jeżeli chodzi o ujędrnianie zapytaj Twojej trenerki fitness (czy tam zumby) lub trenerów na siłowni, dostaniesz profesjonalną informację zwrotną ![]() pozdrawiam |
|
|
|
|
#7 |
|
Przyczajenie
|
Zumba dużo daje, ale jak jeszcze do tego dołożymy starań z jedzeniem to będą o wiele lepsze efekty
|
|
|
|
|
#8 |
|
Przyczajenie
|
Ja sadzę im więcej ruchu tym lepiej. Zumba jest bardzo dobra- rzeźbi ciało, ujędrnia i uwalnia dużo emocji negatywnych
!
Edytowane przez Sarkan Czas edycji: 2015-05-31 o 19:36 |
|
|
|
|
#9 |
|
Raczkowanie
|
Ćwicz to co sprawia Ci frajdę - jeśli lubisz zumbę, to ćwicz zumbę
Wiadomo, że nie zawsze się chce i czasami trzeba się zmotywować do treningu, ale ważne jest to, żeby ogólnie było to zajęcie, które lubisz. Poza tym dobra dieta, ale bez przesady - nie wyliczaj każdego posiłku co do jednej kcal, bo na dłuższą metę zwariujesz nie bierz się za żadne suple, po pierwsze najczęściej wcale nie działają, a po drugie satysfakcja z osiągnięcia dobrej wagi jest o wiele większa, jeśli zrobisz to własną cieżką pracą. Skóra nie będzie Ci wisieć, jeśli będziesz odchudzać się stopniowo, czyli bez karkołomnych diet czy znienawidzonych ćwiczeń po 12 godzin dziennie - po prostu cierpliwie, regularnie, jeść zdrowo i mniej i ćwiczyć, aby mieć radość i więcej energii! Wiem, że to truizm, ale to naprawdę działa i to jedyna dobra metoda
|
|
|
|
|
#10 |
|
Przyczajenie
|
Zumba potrafi dawać dobre efekty. Miałam z nią co prawda tylko krótkotrwałą styczność ale to głównie ruch i dobra zabawa. Co do ujędrniania, może jakiś masaż dodatkowo ? Sama Zumba to tutaj trochę za mało
|
|
#11 |
|
Przyczajenie
|
Zumba daje dobre efekty a przy tym świetnie się bawisz, z sportów które próbowałam szukając dla siebie by trochę zrzucić kg własnie Zumba mi spasowała ;D teraz jadę do Ostrowa Wielkopolskiego na Zumba Maraton
trzeba się rozwijać
|
|
|
|
|
#12 |
|
Zadomowienie
|
Jeśli chodzi o ruch zumba jak najbardziej jest ok. Ale żeby rzucic 38 kg przede wszystkim konieczna jest dieta
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
sama zumba nie wystarczy do osiagniecia takiego celu
|
|
|
|
|
#14 |
|
Let me in
|
na zumbe idzie się nie źle spocić ☺ tez ruszam z zumbą od przyszłego miesiąca 😆
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Zacznij od diety - pilnuj sie, jak bedziesz trzymać michę to sama zobaczysz ile kg zleci. Ruch oczywiście nie zaszkodzi ale jeżeli należysz do osob co nigdy nie przepadały za aktywnością ruchowa to sie bardzo szybko zrazisz jak bedziesz dodawać co chwile cos nowego. Dieta i jeszcze raz dieta.
|
|
#16 |
|
Wtajemniczenie
|
Rób sobie na wf-ie trochę siłówki,o ile masz taką mozliwość.To+ zumba na pewno da dobre efekty i ujędrni ciało
|
|
#17 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:27.