Czy zumba wystarczy? - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Notka

Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie Forum dla osób, które lubią aktywność fizyczną i chcą spalić zbędne kalorie. Wejdź, poznaj świat fitnessu i różne rodzaje aktywności fizycznej np. joga, pilates czy zumba.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 13:34   #1
NewLifeHasBegun
Przyczajenie

Czy zumba wystarczy?

Cześć, dziewczyny ;D
Od jakiegoś czasu się odchudzam (idzie mi całkiem nieźle, nie powiem), parę tygodni temu pytałam Was, czy lekcje WF wystarczą ku temu, aby nie wisiała mi skóra. Bo mam dosyć znaczną nadwagę (i do zrzucenia jeszcze około 38kg). Dostałam wiele odpowiedzi, że nie wystarczy. Więc teraz zapisałam się na zumbę. Słyszałam, że podobno nieźle ujędrnia skórę i, o czym sama się przekonałam, dostarcza wiele dobrej zabawy. Wobec tego, czy lekcje wf + treningi zumby 2 razy w tygodniu wystarczą, abym miała super jędrne ciało? ;D
Buziaki dla Was wszystkich.
NewLifeHasBegun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-29, 16:31   #2
Kasia Wij
Raczkowanie

Dot.: Czy zumba wystarczy?

Jak próbowałam samego ruchu to nie miałam takich efektów zadowalających. Zaczęłam brać suplementy i się ruszać i wyniki były zadowalające.
Kasia Wij jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-29, 19:53   #3
NewLifeHasBegun
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Kasia Wij Pokaż wiadomość
Jak próbowałam samego ruchu to nie miałam takich efektów zadowalających. Zaczęłam brać suplementy i się ruszać i wyniki były zadowalające.
A mogłabyś rozwinąć te "suplementy"?
NewLifeHasBegun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-01-29, 21:12   #4
89nina
Raczkowanie

GG do 89nina

Moim zdaniem zumba może dać dużo, ale do "super jędrnego ciała" jakie chcesz osiągnąć to długa droga. Może dodatkowo jakieś treningi?
Ewa, Mel B?
Stary 2015-01-30, 13:30   #5
fitnessiara
Raczkowanie

do super jędrnego ciala to moze być za malo.. sama piszesz że masz znaczną nadwagę więc powinnaś się postarać też o dobry trening typowo ujędrniający żeby Ci skora nie wisiała jak sporo schudniesz. Zumba zumbą ale wydaje mi sie że tam więcej spalisz niż ujędrnisz.
Stary 2015-01-30, 13:54   #6
Krakowstyle
Przyczajenie

Hej wg mnie najlepszym sposobem jest bieganie, jeżeli nie możesz długo biegać to mieszaj bieg/marsz. Przede wszystkim kluczem do sukcesu jest robić to co lubisz, ponieważ tylko to zagwarantuje Ci najważniejsze - REGULARNOŚĆ
Najlepiej jeżeli chodzi o ujędrnianie zapytaj Twojej trenerki fitness (czy tam zumby) lub trenerów na siłowni, dostaniesz profesjonalną informację zwrotną
pozdrawiam
Krakowstyle jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-31, 19:16   #7
gadamikar
Przyczajenie

Zumba dużo daje, ale jak jeszcze do tego dołożymy starań z jedzeniem to będą o wiele lepsze efekty
gadamikar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-05-31, 19:27   #8
Sarkan
Przyczajenie

Ja sadzę im więcej ruchu tym lepiej. Zumba jest bardzo dobra- rzeźbi ciało, ujędrnia i uwalnia dużo emocji negatywnych !

Edytowane przez Sarkan
Czas edycji: 2015-05-31 o 19:36
Sarkan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-27, 10:51   #9
WiktoriaD
Raczkowanie

Ćwicz to co sprawia Ci frajdę - jeśli lubisz zumbę, to ćwicz zumbę Wiadomo, że nie zawsze się chce i czasami trzeba się zmotywować do treningu, ale ważne jest to, żeby ogólnie było to zajęcie, które lubisz. Poza tym dobra dieta, ale bez przesady - nie wyliczaj każdego posiłku co do jednej kcal, bo na dłuższą metę zwariujesz nie bierz się za żadne suple, po pierwsze najczęściej wcale nie działają, a po drugie satysfakcja z osiągnięcia dobrej wagi jest o wiele większa, jeśli zrobisz to własną cieżką pracą. Skóra nie będzie Ci wisieć, jeśli będziesz odchudzać się stopniowo, czyli bez karkołomnych diet czy znienawidzonych ćwiczeń po 12 godzin dziennie - po prostu cierpliwie, regularnie, jeść zdrowo i mniej i ćwiczyć, aby mieć radość i więcej energii! Wiem, że to truizm, ale to naprawdę działa i to jedyna dobra metoda
WiktoriaD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-28, 12:12   #10
MagdaLenarto
Przyczajenie

Zumba potrafi dawać dobre efekty. Miałam z nią co prawda tylko krótkotrwałą styczność ale to głównie ruch i dobra zabawa. Co do ujędrniania, może jakiś masaż dodatkowo ? Sama Zumba to tutaj trochę za mało
Stary 2015-06-29, 13:49   #11
kaczana
Przyczajenie

Zumba daje dobre efekty a przy tym świetnie się bawisz, z sportów które próbowałam szukając dla siebie by trochę zrzucić kg własnie Zumba mi spasowała ;D teraz jadę do Ostrowa Wielkopolskiego na Zumba Maraton trzeba się rozwijać
kaczana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-06-29, 14:26   #12
maalinkaa90
Zadomowienie

Jeśli chodzi o ruch zumba jak najbardziej jest ok. Ale żeby rzucic 38 kg przede wszystkim konieczna jest dieta
maalinkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 15:39   #13
DionizekRabel
Raczkowanie

sama zumba nie wystarczy do osiagniecia takiego celu
DionizekRabel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-20, 18:08   #14
AbitkaDovee
Let me in

na zumbe idzie się nie źle spocić ☺ tez ruszam z zumbą od przyszłego miesiąca 😆
AbitkaDovee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-21, 18:57   #15
comablack89
Wtajemniczenie

Zacznij od diety - pilnuj sie, jak bedziesz trzymać michę to sama zobaczysz ile kg zleci. Ruch oczywiście nie zaszkodzi ale jeżeli należysz do osob co nigdy nie przepadały za aktywnością ruchowa to sie bardzo szybko zrazisz jak bedziesz dodawać co chwile cos nowego. Dieta i jeszcze raz dieta.

comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-22, 16:25   #16
Agafitness
Wtajemniczenie

Rób sobie na wf-ie trochę siłówki,o ile masz taką mozliwość.To+ zumba na pewno da dobre efekty i ujędrni ciało
Agafitness jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-08-22, 16:49   #17
ciaaastko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NewLifeHasBegun Pokaż wiadomość
Cześć, dziewczyny ;D
Od jakiegoś czasu się odchudzam (idzie mi całkiem nieźle, nie powiem), parę tygodni temu pytałam Was, czy lekcje WF wystarczą ku temu, aby nie wisiała mi skóra. Bo mam dosyć znaczną nadwagę (i do zrzucenia jeszcze około 38kg). Dostałam wiele odpowiedzi, że nie wystarczy. Więc teraz zapisałam się na zumbę. Słyszałam, że podobno nieźle ujędrnia skórę i, o czym sama się przekonałam, dostarcza wiele dobrej zabawy. Wobec tego, czy lekcje wf + treningi zumby 2 razy w tygodniu wystarczą, abym miała super jędrne ciało? ;D
Buziaki dla Was wszystkich.
zumba ujędrnia i owszem, ale jak masz tyle do zrzucenia to raczej nie pomoże, powinnaś zacząć ćwiczyć siłowo, wtedy będą najlepsze efekty
ciaaastko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Fitness, bieganie, joga - spalamy kalorie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości