|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
![]() Dlaczego co roku tak wiele osób wyjeżdża na wakacje do Turcji?
Mimo, iż jest to niezwykle popularny kraj, w którym od lat spędza wakacje średnio ponad 3mln osób Turcja nadal pozostaje niepoznana do końca.
Turcja - wakacje na piaszczystej plaży, pełne odpoczynku i rozrywki. Turcja to turystyczny raj.
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-05-29 o 08:37 Powód: link |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego co roku tak wiele osób wyjeżdża na wakacje do Turcji?
Odpowiadam : bo jest tania... Raj to taki jak Sopot , a prowincji wcale lepiej nie poznawać, nie specjalnie kest to bezpieczne.
![]() |
#3 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Bzdura. Bylam sama w Turcji, poruszalam sie autobusami z Zachodu na Wschod kraju, jezdzilam po miescie miejskimi autobusami i nic mi sie nie stalo. Spedzilam w Turcji ogrom czasu z dala od kurortow, plaz itp. Wrocilam cala i zdrowa. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Turcja graniczy z Syria , te okolice sa w tej chwili w zasadzie nieprzejezdne. Z doświadczenia, kluby wieczorami z kumpela - kiepski plan . Wieczorne spacery, bardzo sredni. Dobra kiecka - glupi plan bo na kazdym kroku jest sie zaczepianym i mysli sie o tym czy na bank zrobilo sie kopie dokumentow. W hoteliku ok - ale do hotelu jechac mozna wszedzie.
Podrozowac po Turcjii .. Bylam wiele razy na Syberii , sama , nic mi sie nie stalo ale ja bym na to nie wpadla zeby powiedziec ze to bezpieczne rejony i ze bzdura jest ze to niebezpieczne. Znam rejon, znam jezyk. Ja do Turcjii nie jezdze, mam ja w Dusseldorfie ( w Turcjii bylam ze dwa razy) tz jezdzi na surfing, za kazdym razem trzeba zostawiac auta w stolicy bo by wrocili bez, dobry samochód- dobry łup. On lubi , ja nie. Nie przepadam za mentalnościa Turecka ( faceci, opryskliwi, zaczepiajacy, cmokajacy i gwizdajacy...i to nie tak po Włosku)i nie czuje sie swobodnie w tym kraju Nie jest to raczej raj turystyczny. Nie dla mnie. Autobus - ok , ale dla mnie to nie impreza jak zaczepiaja Cie faceci i trzeba pilnowac torebki. Kto, co lubi. Ja lepiej czuje się w Europie( tej naszej Europie , Francja Włochy ) czy w Azjii Pewnie milosnicy tej kultury , albo sportow wodnych by sie z Turcja polubili, na zwykly turystyczny wypad, jeśli jedziemy się " zabawic" ja nie polecam
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2015-07-04 o 18:47 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Nie wiem w jakich rejonach bylas ale ja w Istanbule widzialam samochody, ktorych w Polsce nie widzialam albo jeden na iles tam wiec nie wiem w jakich rejonach dobry samochod to lup ale z drugiej strony nie genarlizujmy- wszedzie moga nas okrasc.
Na imprezy nie chodze wiec nie wiem ale jak mowilam w Turcji spedzilam troche czasu glownie na Wschodzie i nigdy nic mi sie nie stalo. Faceci zaczepiali mnie kilka razy na ulicy ale to ignorowalam. Przed przylotem do Turcji troche sie balam ale jak widac niepotrzebnie bo po oswojeniu sie, czulam sie bezpieczna. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jezdze żeby sie bawic wiec to jak czuje sie wieczorem w klubach jest dla mnie istotne, chce czuc sie komfortowo jak ktos mnie probuje podszczypywac to mam ochote mu walnac, u nich to chyba norma bo baby sa bardzo podekscytowane takim podrywem . Nie chce generalizowac ale o ile duze miasta sa jak wszedzie o tyle ja bym sie na wies nie zapuscila , a w kazdym razie nie sadze zeby bylo to tak bezpieczne jak we Francji czy nawet w Polsce. To super że masz dobre doświadczenia. Ja jednoznacznie złych nie mam, ale nie przepadam za Turcją po prostu i jesli mam do wyboru Turcje albo Inne miejsce wybiore inne Nie czuje się komfortowo , a o to chodzi w wakacjach żeby komfortowo się czuc. To tyle. Kazdy lubi co innego. Ja w Europie najlepiej bawie się w Portugalii.
!!!!!!!!!!!!! Hej!!! Chętnie wymienie podkład la mer soft longwear w odcieniu cream ( nadal mam paragon) na shiseido synchro lub synchro glow. Edytowane przez Loyd Czas edycji: 2015-07-04 o 20:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:08.