|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Raczkowanie
|
Gdzie do Azji i nie tylko- styczen
witam, planuje z narzeczonym wybrać sie w podroz w strone Azji i szukam inspiracji i porad gdzie warto sie wybrać w styczniu
![]() - Wietnamem -Sri Lanka -Laos -Kambodza -tajlandia okolice chang mai - NO i moze cos innego co jeszcze nie przyszlo mi do glowy? ![]() Edytowane przez stokrotka111213 Czas edycji: 2015-11-30 o 18:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Gdzie do Azji i nie tylko- styczen
Południe Indii z naciskiem na Keralę
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Raczkowanie
|
Hej my zwiedziliśmy 2 lata temu Sri Lankę, rok temu Wietnam i oba kraje polecam.
Sri Lanka ma przepiękną przyrodę. Koniecznie trzeba wspinać się w nocy na Adam's Peak aby przywitać słońce, zobaczyć plantacje herbat. Jest bardzo dużo ciekawych miejsc i do tego wspaniałe jedzenie. Wietnam też jest super, ale już inny. Jeśli chcesz info o miastach jakie zwiedziliśmy to daj znać. Teraz wybieramy się do Malezji.
![]() |
#4 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Raczkowanie
|
Ja polecam Indie Południowe + Sri Lanka. Ilość dni powinna Wam wystarczyć na spokojne zwiedzanie. Choć Radżastan na pólnocy jest też piękny
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Byłaś w Indiach na własną rękę, czy z biurem? Jak tam wygląda kwestia bezpieczeństwa? Trochę się naczytałam o nagabywaniu turystek i zapał do odwiedzenia tego kraju mi mocno osłabł.
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
Od kilku miesięcy jeżdżę po Azji - byłam w Tajlandii (w tym miesiąc w Chiang Mai), Laosie i Kambodży, a obecnie zaczynam podróż po Wietnamie. Jakbyś potrzebowała informacji to śmiało pisz.
![]()
![]() |
#8 |
BAN stały
|
Proponuje albo Tajlandię albo Wietnam. Pogoda jest tam obecnie bardzo przyjemna oraz możesz przyjemnie spędzić czas. Wydaje mi się jednak,ze w Tajlandii jest o wiele lepsza infrastruktura turystyczna a na pewno lepsza znajomość angielskiego. Na pewno nie jeźdz z biurem podrózy bo to kosztuje dużo. Lepiej jest sobie samodzielnie zorganizować wycieczkę. Jedyny spory wydatek to lot . Na miejscu w obu tych krajach jest już o wiele taniej.
Jest sporo linii lotniczych, które mają w miarę tanie loty do egzotycznych rejonów. Sama jakiś czas temu leciałam z KLM. Mają dobre ceny . Lecisz z Warszawy z krotką przesiadką w Amsterdamie albo w Paryżu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Niedługo zamierzam się wybrać w podróż, Azja jest nr 1, ty już jesteś obeznana, więc spadłaś mi wręcz z nieba ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do znalezieniem noclegu - w żadnym z dotychczas odwiedzonych krajów nie miałam problemu z rezerwacją. Czy to na malej wysepce czy w czasie świąt czy w trakcie Nowego Roku, który w Wietnamie obchodzono przedwczoraj. Czasem zdarza mi się coś zarezerwować wcześniej - np. jeśli widzę promocje na portalach typu agoda/booking (czasem wpadają fajne promocje dla zalogowanych i aktywnych użytkowników) czy chcę w danym mieście skorzystać z airbnb. Ubezpieczyłam się w Planecie Młodych. O tyle dobrze, że to jedyne ubezpieczenie na dłuższy okres, które obejmuje również choroby tropikalne. Na szczęście nie musiałam z niego korzystać jeszcze. Co do kasy - temat rzeka. Ciężko mi na nie odpowiedzieć, bo 1) każdy ma inne potrzeby i wymogi 2) każdy kraj jest inny 3) każdy podróżuje inaczej. Jeśli chcesz wiedzieć coś konkretnego o cenach konkretnych rzeczy to pytaj śmiało. ![]() Jaki masz plan?
![]() |
![]() |
#11 |
Przyczajenie
|
Indie południowe są naprawdę ok. Ale jeżeli nigdy wcześniej nie byłaś w Azji to nie polecam. Wybierzcie sobie Wietnam+Koambodza.
Jakbyś się zdecydowała na Indie to tutaj masz fajny plan do samodzielnego zwiedzania: xxx
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2016-02-14 o 21:02 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.