|
Notka |
|
Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
![]() Ryanair-promocje,wrażenia,bilety, problemy..
Postanowiłam,że założe watek który napewno nie tylko mnie sie przyda.
Chce za jakis miesiąc lecieć do Londynu i szukałam biletu na ryanair bo niby tanie linie,jednak taniej niz za 188zł nie znalazłam ![]() Słyszałam,że niektórzy nie wpisuja dokładnie daty wylotu i przylotu tylko po prostu obserwuja czy sa jakies promocje. Jaki wy macie sposób?Latacie bądź latałyscie? Złe badz dobre wrażenia?Piszcie wszystko co wiecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ryanair-promocje,wrażenia,bilety, problemy..
Latałam i Ryanirem i Wizzairem, kilkanaście razy, ostatnio Ryanairem w zeszłym tygodniu. Ogólne wrażenia dobre, polecam. Latam do mamy, więc nie szukam raczej terminów "na sztywno" i szukam czasem właśnie tak jak piszesz, zaglądam też często na ich stronę i sprawdzam, bo jednego dnia mogą kosztować np. 200, a drugiego będą tańsze.
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Wątek chyba bardziej pasuje na podróże
![]() To 188 zł w jedną czy obie strony? Teraz już nie ma takich promocji, że można kupić bilet za złotówkę, niestety trzeba się liczyć z trochę wyższą ceną. Ja mam same dobre doświadczenia z Ryanair. Jeśli chcę gdzieś lecieć, to zaczynam szukać biletów około dwa, półtora miesiąca wcześniej - z tego co zauważyłam ceny wtedy są najkorzystniejsze. Bilety tańsze są w środku tygodnia i w okresach, które nie są uważane za popularne na podróże. Trzeba często śledzić stronę przewoźnika i obserwować zmiany cen. Warto jest zaglądać na strony typu fly4free, mlecznepodroze itd, bo są tam wrzucane informacje o promocjach.
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() nie myślałam że za złotówke ale może tak około 100zł myślałam że znajde ![]() czyli np.jak bym chciala wyleciec 4 kwietnia a wrócic 8ego to sprawdzajac w wyszukiwarce ile bedzie kosztowal bilet może tak byc ze jednego dnia bedzie inna cena i drugiego inna?tego nie wiedzialam ![]() a sa do tej ceny biletu jakies oplaty jeszcze pozniej doliczane?lotniskowe?jaki ekolwiek? na fly4free szukałam i znalazłam lot za 138zł w obie strony ale na dole pisało ze : ''wliczone opłaty lotniskowe,bez oplaty transakcyjnej 70zł'' czyli 70zł jeszcze swoja droga? wole wiedziec zeby nic mnie nie zaskoczylo Edytowane przez danana Czas edycji: 2016-02-25 o 19:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Z Ryanairem i cenami biletów wygląda tak, że jeśli chce się znaleźć bilet na konkretny termin to oglądając ceny z tej samej przeglądarki i komputera często dzięki ciasteczkom cena idzie do góry. Dlatego dobrze kupować bilet w trybie incognito wtedy cena często się obniża.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
mOLDerator
|
Cytat:
Co do opłat to jeśli lecisz tylko z bagaże podręcznym to są to te, które są podane na stronie (bez dodatkowych opcji typu wybór miejsca itd.), tylko, że w Wizzair masz te dwie opcje- dla klubowiczów i bez. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Opłata transakcyjna płacisz w momencie kiedy kupujesz bilety u jakiś pośredników, wtedy taką opłate doliczają, to ich zarobek. Najkorzystaniej jest ewentualnie skorzystać z ich wyszukiwarek i porównać ceny , a potem kupować bilety bezpośrednio na stronie przewoźnika. Co do cen biletów to po prostu musisz obserwować, ja lece jutro do Lonydnu i za bilety chyba 88zł płaciła ze dwa miesiące temu. Poczekaj na promocję wizza albo ryana, oni dość czesto mają -20% czy inne tego typu wtedy oferty wtedy na pewno cena będzie korzystniejsza. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#8 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a jeszcze jesli chodzi o płatność to jest bezproblemowo?tzn.przelew em? ![]() a jakie opłaty oprocz biletu jeszcze trzeba zrobic?za bagaz itd? dzięki z góry za odp. i cierpliwość ![]() Edytowane przez danana Czas edycji: 2016-03-01 o 19:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Dokładnie tak, bezpośrednio przez ich strone nie ma dodatkowych opłat ![]() Ja zawsze płacę kartą ale wydaje mi się, że opcja przelewem nie jest dozwolona... z tego co się orientuje to chyba tylko płatność kartą kredytową lub debetową, no chyba że jakoś niedawno się pojawiła to niech mnie ktoś poprawi ![]() opcje z przelewem ma na pewno wizzair ![]() bagaż to już zależy od Ciebie....Ryan ma w cenie biletu 2 bagaże które możesz zabrać na pokład samolotu : walizke kabinówke do 10kg i torebke ![]() wszelkie opłaty lotniskow i podatki są wliczone w końcową cene biletu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Na pewno też jest taka opcja, w każdej linii lotniczej nawet niedługo przed odlotem na lotnisku można ![]() bardziej chodziło mi o to, że za taki bagaż trzeba dodatkowo dopłacić, nie jest w cenie...chociaż niektóre linie mają i rejstrowany w cenie, ale Ryan i inne tanie niestety nie. Edytowane przez moniczorek Czas edycji: 2016-03-02 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Bagaz w wizzair mozna kupic przy zakupie biletu-wtedy jest nieco tanszy, lub przed odprawa online-chyba z 10-15zl drozszy lub na lotnisku ale wtedy cena idzie o 50% w gore wiec tej opcji nie polecam. Pamietaj tez ze wizzair ma bardzo male wymiary tego bagazu podrecznego i bardzo tego pilnuja i sprawdzaja, jak okaze sie ze twoj jest wiekszy ( a czasem np tylko kolka walizki wystaja z tej ich specjalnej miarki) to nie ma zmiluj sie....kaza zaplacic i koniec :/ Ryanair ma bagaz podreczny o wiekszych wymiarach, a z nimi rzadko latam wiec nie wiem jak sie tego trzymaja. Ogolnie jesli chce sie oszczedzic to warto sie upchnac do bagazu podrecznego jesli to mozliwe
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
nie no nie zmieszcze sie w podrecznym,nie ma chyba opcji,a rynair tez tak ma? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
mOLDerator
|
Na stronie każdego przewożnika są podane szczegóły co do ilości i wymiaru bagażu. Ryanair ma dobrą opcję z podręcznym, bo można mieć dwa i jeden na pewno większy od tego w wizzair. Jak się leci na krótko to wystarczą podręczne. Pamiętaj tylko o pojemności płynów itd. Ale to też masz na stronie przewoźnika co można, a czego nie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Przyczajenie
|
Tak jest, sprawdz na stronie ryanair i bedziesz miala pewnosc. Pamietam tylko ze na pewno dopuszczalny bagaz podreczny jest u nich wiekszy niz u wizzair. Tez sobie nie wyobrazalam wyjazdow tylko z malym bagazem, ale jesli chce sie oszczedzic trzeba sie zmiescic
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:20 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Raczkowanie
|
to nawet nie ciasteczka tylko chyba po ip komputera. Swoja droga mozna oszukac system wpisajac specjalnie rozne daty, zeby system nie zorientowala sie ze polujemy na konkretny termin
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Autorko, jak Ci idzie szukanie okazji? I na ile lecisz? Ja na wakacje tygodniowe bez problemu pakuję się w bagaż podręczny - nawet jeden (kiedyś tylko jeden był), więc teraz dwa to luksus ![]()
"... w ostatnim domu ktoś uchylił trochę drzwi i bardzo stary głos zawołał: - Dokąd idziesz? - Nie wiem - odpowiedział Włóczykij. Drzwi zamknęły się i Włóczykij wszedł w las. Miał przed sobą sto mil ciszy." |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to zmieszcze sie w podreczny na pewno też ![]() za jakies ponad miesiąc chcialabym wyleciec więc juz biore sie za obserwaowanie takie czestsze ![]() szczerze to odwlekałabym to ciagle bo..boje sie tego lotu i w ogóle ![]() a jeszcze kwestia płatności, bo ja mam po prostu konto w banku i karte do bankomatu ![]() a na stronie jest napisane że,można zapłacic karta american express ,paypal,kartami kredytowymi ,visa master card oraz debetowymi: maestro,visa connect,visa electron,master card prepaid i visa delta wiec nie wiem.. musze teraz wyrobic taka karte?nie da sie jakos inaczej?ile kosztuje wyrobienie? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Podróżniczka
|
Cytat:
Bo widzą, że jesteś zainteresowana terminem skoro któryś raz wyszukujesz go w wyszukiwarce więc istnieje duże prawdopodobnieństwo, ze chcesz zakupić te bilety więc dlaczego nie sprzedać Ci ich w droższej cenie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
a czy ryanair pobiera dodatkowe opłaty za odprawe lub wydrukowanie karty pokładowej?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie.
![]() |
![]() |
#24 | |
mOLDerator
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Bilety najtańsze są na 1,5-2 miesiące przed wylotem, jak ktoś już wyżej pisał. Plus zazwyczaj taniej wychodzą daty w środku tygodnia niż weekendy
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.