Nasze adoptusie :) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2016-09-16, 08:53   #1
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Nasze adoptusie :)

Witam,

zakładam wątek zwierzakowo-plotkowy ,a tematem jego są nasze historie, sprawy codzienne, porady, radości i smutki dotyczące naszych adoptowanych zwierząt i to różnych i piesków i kotków i króliczków i świnek morskich itd.

Nie chodzi tylko o bezpośrednie adopcje, ale też mile widziane osoby , które znalazły zwierzaczki na ulicy, w lesie, uratowały i takowe z nimi zostały

Teraz o sobie i moich adopcyjnych "dzieciach":

Jestem posiadaczką dwóch piesków adoptowanych ze schroniska i tak pomyślałam, że miło by poznać osoby, które też miały z tym do czynienia i jak się im żyje z adoptusiami

13.01.2014 adoptowaliśmy z mężem pieska o imieniu Brita , ale została u nas Myszką , wygląda jak pinczer średni, ma ADHD , jest przekochana i cudowna

a 14.09.2016 adoptowaliśmy kolejnego, tym razem mniejszego samczyka, na razie mówimy Misiek i reaguje, to już w ogóle przytulas

fotki poniżej, a ja serdecznie zapraszam do pogaduszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpeg z Myszką 14.09.16.jpeg (26,5 KB, 40 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg z Myszką przed spaniem 15.09.16.jpeg (48,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpeg zabawy z Myszką1.jpeg (93,0 KB, 32 załadowań)

Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ...

-Żyj!- krzyknęła Miłość
-Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995(14.12.1996)

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
groszek75 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-16, 09:07   #2
Ayame89
Raczkowanie

Dot.: Nasze adoptusie :)

Ja mam dwa koty-dachowce.

Bercika przygarnęliœmy z ulicy dwa lata temu. W komplecie z braciszkiem, który zwał się Alojz, ale niestety w zeszłym roku zaginššł i po dłuższym czasie odnalazł się, niestety nieżywy. Bertuœ jest kotem wychodzššcym, œwietnie zna okolicę, ale zawsze się o niego martwię, kiedy długo nie wraca.

W tym roku adoptowaliœmy kotkę ze schroniska, bo smutno nam było po zaginionym Alojzku. Zwie się Iskierka i wszędzie jej pełno, taka mała kocia wariatka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tapeta koty.jpg (109,2 KB, 29 załadowań)
Ayame89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-16, 09:13   #3
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez Ayame89 Pokaż wiadomość
Ja mam dwa koty-dachowce.

Bercika przygarnęliœmy z ulicy dwa lata temu. W komplecie z braciszkiem, który zwał się Alojz, ale niestety w zeszłym roku zaginššł i po dłuższym czasie odnalazł się, niestety nieżywy. Bertuœ jest kotem wychodzššcym, œwietnie zna okolicę, ale zawsze się o niego martwię, kiedy długo nie wraca.

W tym roku adoptowaliœmy kotkę ze schroniska, bo smutno nam było po zaginionym Alojzku. Zwie się Iskierka i wszędzie jej pełno, taka mała kocia wariatka.
śliczne

oj ja bym nie mogla z wychodzacymi zwierzakami, tak jak Ty sie martwię od razu

u nas po wsi nieraz biegaja i psy i koty, a ja jak widze, to mnie ściska

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi
Stary 2016-09-16, 09:27   #4
Ayame89
Raczkowanie

Iskierka (ta szara, po lewej) jest właœnie niewychodzšca. Nawet, gdybyœmy chcieli jš wypuszczać, to jest na to za strachliwa. Na poczštku bała się każdego tupnięcia, nie wspominajšc o dŸwięku miksera, strzelaniu garnkami itp.

Po wypadku z Alojzem poważnie się zastanawialiœmy, czy nie przestać wypuszczać Bercika lub jakoœ ograniczyć mu wychodzenie. Plusem jest to, że u nas jest tylko mała wewnętrzna uliczka, po której prawie nic nie jeŸdzi, dzieci się spokojnie bawiš na œrodku i tak to wyglšda. No i mamy też wspólny z sšsiadami spory ogródek, więc kot ma gdzie wyjœć. Naprzeciwko sš tylko jakieœ chaszcze i zaroœla, tam właœnie kot najbardziej lubi się szwendać, z tego, co zauważyłam. Psów brak, sšsiedzi z dołu majš małego yorka, ale to jest taka zabaweczka-pieszczoch, mniejsza od kota, Bert się jej zupełnie nie boi.

Marzy mi się jakiœ malutki piesek, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to miałam kundelka przez 14 lat. Kota nigdy, nawet specjalnie nie lubiłam, a tu się ze mnie okropna kociara zrobiła.
Stary 2016-09-16, 09:36   #5
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

o proszę, to ja wlasnie jestem taka psiara z męzem, bo kotów nie chcielismy, bo wiem, ze tez bym nie chciala go zamykać, do tego w psach mnie zawsze fascynuje ta ich radośc uszami, ogonem, niestety Misiek nie ma ogona , ale spi z nami jak dziecko, zaden pies, a mialam ich przed nimi 5 nie byl tak maly jak on i nie przespal calej nocy kolo mnie , Myszka tez z nami śpi, a córka obok w pokoju

w ogole to mamy jeszcze papugi,świnek, kiedys pelno krolikow, psów wiecej świnek tez, teraz moj chce kury

ale ogolnie jest wesolo

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-09-16, 09:41   #6
Ayame89
Raczkowanie

My z mężem jesteœmy zwierzoluby straszne. Ja zawsze bardziej psiara, on kociarz, chociaż lubimy wszystko tak naprawdę. Na studiach mieszkaliœmy razem w akademiku, więc zwierzęta nie wchodziły w grę. Po œlubie przeprowadziliœmy się do malutkiej kawalerki, więc żadnego przychówku też specjalnie nie planowaliœmy ze względu na brak miejsca. Ale co było robić, jak nam się takie cudne kocury przypałętały same.

Spanie ze zwierzakami uwielbiam i nikt mi nie wmówi, że to niehigieniczne.
Przy kotach trochę brakuje mi tej właœnie psiej radoœci i entuzjazmu, ale za to sš inne miłe rzeczy, jak np. głoœne mruczanki na kolanach. <3
Stary 2016-09-16, 09:51   #7
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

a te Iskierkę jak adoptowałaś, to była dorosła ?, bo chyba jak taka strachliwa to nie miała za wesoło wcześniej

my też jak teraz poszlismy to byla suczka na kwarantannie, ale 4 dni i facet mówi, ze wycofana, boi sie, kurcze, ale jak miala sie zachowywac, jak moze miala źle i teraz nagle więzienie, moze bym na nią poczekala, ale Misiek znow taki maly,, byl po zwrocie, bo podobno gryzł w domu wszystko , lizal mnie przez kraty, pomyslalam, bosz znow ktos weźmie odda, a tu zima, a on sie trzesie, byl gotowy do zabrania to tak poszlo, tez byl w boksie kwarantanny, ale jednak mogl byc adoptowany

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Ayame89 Pokaż wiadomość
My z mężem jesteœmy zwierzoluby straszne. Ja zawsze bardziej psiara, on kociarz, chociaż lubimy wszystko tak naprawdę. Na studiach mieszkaliœmy razem w akademiku, więc zwierzęta nie wchodziły w grę. Po œlubie przeprowadziliœmy się do malutkiej kawalerki, więc żadnego przychówku też specjalnie nie planowaliœmy ze względu na brak miejsca. Ale co było robić, jak nam się takie cudne kocury przypałętały same.

Spanie ze zwierzakami uwielbiam i nikt mi nie wmówi, że to niehigieniczne.
Przy kotach trochę brakuje mi tej właœnie psiej radoœci i entuzjazmu, ale za to sš inne miłe rzeczy, jak np. głoœne mruczanki na kolanach. <3
fajnie jak tak ludzie się dopasowują z ta miloscia do zwierzakow nie . my w tym roku mamy 20 lat slubu i tak zawsze ze zwierzakami, jak sie poznaliśmy to mialam suczke od szczeniaka, wzielam, bo reszta potopiona i mieli dac do schroniska i była z nami 17 lat , nigdy nie zapomne jak maz powiedzial : wlasnie zmarło nasze pierwsze dziecko

---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

właśnie mi o to chodziło by poznać kogoś, kto wie co to spanie ze zwierzakiem chociażby i, ze wcale to nie obrzydliwe, bo mnie bardziej ludzie obrzydzaja niz zwierzaczki

entuzjazmu i radości to teraz mam, o ludu , tupot po całym domu

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2016-09-18, 17:56   #8
martajot3
Raczkowanie

Hej, hej
od dwóch dni jestem w domu z Alexem i widzę ile jeszcze przed nami pracy... Zwierzak kochany, ale nie lubi się słuchać Największy problem mam ze spacerami, wyjście jest katorgą, jak tylko zobaczy szelki, od razu zaczyna szaleć tak, że nie da się go zapiąć... oczywiście z radości, ale muszę ją jakoś poskromić, bo zanim zdążymy wyjść jestem już cała mokra i wkurzona. Myślę, że nikt wcześniej mu nie poświęcał tyle uwagi, dlatego jest taki podjarany. Na spacerach już jako - tako się ogarnęliśmy, ale źle reaguje na przechodzące psy. Ciągnie, szczeka, warczy... Gotowy do ataku. Macie jakieś sposoby jak go ujarzmić? Czasami w domu ma też ataki szajby, chce się bawić w momentach, kiedy np. nie mam na to czasu. I nie da mu się przetłumaczyć, że nie, bo zaczepia, skacze i podgryza. Wkrótce idziemy na szkolenie, może tam nam coś pomogą. Psiak ma też swoje pozytywne zachowania, nie sika i nie robi kupska w domu - od pierwszego dnia wiedział, że nie wolno. W kuchni można gotować razem z nim, bo nie sępi jedzenia, można w spokoju zjeść obiad, a on nie zwraca na to uwagi, tylko sobie siedzi i obserwuje Momentami mam chwile załamania z tym głupolem, ale mam nadzieję, że sobie poradzimy i się czegoś nauczymy We wtorek idziemy do fryzjera robić się na bóstwo, bo sierść ma okropną. Nie dość, że się z niego sypie, to jeszcze widać, że bardzo zaniedbana. Wrzucę fotki po wizycie, jak już będzie piękny i ogarnięty.

#inlove
#momtobe
#doglover
martajot3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-19, 07:52   #9
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Witaj

a psiak w jakim jest wieku, jeśli wiadomo?, a w schronisku ile był ?

w końcu go ujarzmisz, jeśli jeszcze na szkolenie idzie to na pewno, widzę, ze troche waryjat, ale fajnie, ze nie sępi, bo moj juz zaczął, ze jest maly to mi włazi prawie na stolik, a do tego chyba uczy sie durnych rzeczy od suczki co z nami juz 2 lata, ale ona to tez taka z adhd

czekam na fotki co za cudo przygarnęłaś

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-09-20, 06:54   #10
martajot3
Raczkowanie

Psiak jest miedzy rokiem, a poltora, mlody w schronisku byl 3 miesiace i udalo mu sie nauczyc tam wszystkiego co najgorsze;p

#inlove
#momtobe
#doglover
martajot3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 07:42   #11
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

ważne, ze umie się załatwiać poza domem, bo tak nieraz mysle te psiaki biedne tam ileś lat, to robia kolo siebie, to jeszcze weź takiego seniora, to problem

ja jak pomysle, ze nasz maly mialby tam w tej klatce, jak spi kolo mnie jak aniolek, to az mnie serce boli jak ona tam siedzial biedka, dobrze, ze to lato bylo

no i rzeczywiscie lubi sobie popodgryzać rozne rzeczy, ale, ze ma podpuchy, to gazete, to kartonik, a wszystko ważne sie chowa to mam nadzieje mu w koncu przejdzie, my sie smiejemy, ze to nasza suczka robi i sie cieszy, ze teraz bedzie na niego

ale ta radość jak sie wraca do domu jest bezcenna

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-20, 08:06   #12
zakonna
Naczelna Nastolatka

Suka ze schronu.
Kilka kotów i psów odratowanych z ulicy i rozdane po ludziach.
Tak ja mam. Mon partner musi być tym hamulcem i głosem rozsądku, który nie pozwoli zamienić naszego mieszkania w przytulek.
Stary 2016-09-20, 08:41   #13
kasia_makar
Przyczajenie

Kotka "szlachetna", była pierwsza, czuje się jak gospodyni Kundelka spotkaliśmy na ulicy, okazał się bezpański, teraz mieszka u nas. Ma na imię Jeżynka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg photo_2016-09-20_10-35-22.jpg (117,6 KB, 35 załadowań)
kasia_makar jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-20, 08:53   #14
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Witajcie dziewczyny

o jakie cuda, fajne imie

tez z ulicy przygarnęlam kiedys dwa, ukochaną Sonie i Maksia jamnika i byly z nami bardzo długo, odeszli w 2013 i 2014
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Sonia pieknośc.jpg (77,2 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg z Maksiem.JPG (139,7 KB, 23 załadowań)

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-09-20, 19:37   #15
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

Witam się, mam psa ze schronu od miesiąca, nazywa się Morfeusz. W schronisku też przebywał miesiąc, a wcześniej był tułającym się psiakiem, jedzącym co popadnie i bardzo wychudzonym. Ma 1 rok.
Jest kochany, ale mam podobny problem jak Martajot3 - pies świruje w domu i podgryza. Też planuję szkolenie. Dodatkowo wariuje z jedzeniem. Mógłby jeść non stop. Zdominował moją codzienność
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20160911_183315.jpg (212,6 KB, 38 załadowań)

b.
ondatrazibethicus jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-09-21, 08:43   #16
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Witaj, piekny psiak

co do jedzenia na początku nasza też jadla jakby na zapas, potem troche wybrzydzala w suchej karmie, teraz przy dwoch idzie jej lepiej, ale na jedzenie to pazerni oboje

przygranelam kiedys z ulicy Sonie, post wyzej, ta czarno-biala, byla zastraszona, wyrzucona z auta i musial byc bita, u mnie byla przekochana, ale tez ze stresu żeżarla doslownie nam pol kanapy i zaczela noge od stolu, przeszlo szybko i nie bylo problemu

za to teraz nasz Misiek-Ziutek demoluje z Myszka chyba zabawki pruja, gazety szatkuja, no syf jest rowny jak przyjdziemy i na razie planuje jakies mu gumowe zabawki, moze sie zainteresuje i tez mam nadzieje, ze mu przejdzie i nie dopadnie mebli np.

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-09-21, 10:42   #17
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

Cytat:
Napisane przez groszek75 Pokaż wiadomość
przygranelam kiedys z ulicy Sonie, post wyzej, ta czarno-biala, byla zastraszona, wyrzucona z auta i musial byc bita, u mnie byla przekochana, ale tez ze stresu żeżarla doslownie nam pol kanapy i zaczela noge od stolu, przeszlo szybko i nie bylo problemu
Biedna Mój też był kiedyś bity...
A pisząc, że podgryza, miałam na myśli domowników Mebli i rzeczy nie rusza.

Cytat:
za to teraz nasz Misiek-Ziutek demoluje z Myszka chyba zabawki pruja, gazety szatkuja, no syf jest rowny jak przyjdziemy i na razie planuje jakies mu gumowe zabawki, moze sie zainteresuje i tez mam nadzieje, ze mu przejdzie i nie dopadnie mebli np.
Gumowe zabawki, a najlepiej jeszcze takie do których można włożyć jedzenie, powinny zainteresować. Będą sobie je lizać, gryźć i wyjadać z nich smaki, a to powinno podziałać uspokajająco

b.
Stary 2016-09-21, 11:54   #18
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez ondatrazibethicus Pokaż wiadomość
Biedna Mój też był kiedyś bity...
A pisząc, że podgryza, miałam na myśli domowników Mebli i rzeczy nie rusza.

Gumowe zabawki, a najlepiej jeszcze takie do których można włożyć jedzenie, powinny zainteresować. Będą sobie je lizać, gryźć i wyjadać z nich smaki, a to powinno podziałać uspokajająco
oj byla, bo ja klepie psy, a ona myslala, ze juz bije i sikala zaraz,

Misiek widze tez byl bity za to gryzienie, bo widzi co narobil i siada potulnie, uszy po sobie i nieraz jak podniose glos, na Myszke bardziej, to on juz sie boi, wiec przynajmniej mnie w tym hamuje

ja im zawsze zostawiam jak wychodze takie do gryzienia, ale obawiam sie, ze Myszka swoje zje i mu zabiera

spróbuje z tymi zabawkami

a co do sikania, na kwarantannie byl piesek co na nasz widok stal na tylnych łapkach i juz sikal z radosci, bo one tam sa po pare dni, wystraszone lub lgnące do czlowieka i tak naprawde to teraz po wakacjach pełno było psów

w ogole to facet mnie rozśmieszył , ten ze schroniska, bo kurcze pojechalam tam, a ze jak najczesciej place karta, to mysle o kurde 35 zł musze wyskropać i mialam tak jedno papiero 10 zł, a reszta w drobniakach i zabraklo 70 groszy, ale na szczescie moj maz znalazl 20 zł i facet jaki zadowolony, ze mu drobnych nie daje, bo jak mu wszyscy by tak dawali, jacy wszyscy, ile on psów dziennie daje do adopcji

a domownikow podgryza, ale chyba tak zabawowo co ?

---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ----------

a dzis szlam do pracy i tak myslalam sobie o Miśku, ze jest zwrotem (dla mnie to brzmi strasznie )

czyli powinien sie nazywać Zwrotek lub Zwrotuś

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-09-21, 22:09   #19
ondatrazibethicus
znaczy piżmak

Groszek wesoło masz w domu

Cytat:
w ogole to facet mnie rozśmieszył , ten ze schroniska, bo kurcze pojechalam tam, a ze jak najczesciej place karta, to mysle o kurde 35 zł musze wyskropać i mialam tak jedno papiero 10 zł, a reszta w drobniakach i zabraklo 70 groszy, ale na szczescie moj maz znalazl 20 zł i facet jaki zadowolony, ze mu drobnych nie daje, bo jak mu wszyscy by tak dawali, jacy wszyscy, ile on psów dziennie daje do adopcji

A duże to schronisko? Ja z ciekawości obserwuję wciąż ogłoszenia z pieskami ze schroniska, z którego wzięłam mojego. Dodają informacje, gdy jakiś psiak znajdzie dom i pocieszające jest to, że wciąż któryś idzie do adopcji

Cytat:
a domownikow podgryza, ale chyba tak zabawowo co ?
Niby zabawowo, ale trochę tak pokazując dominację. Nie jest to agresywne, ale tak zwraca na siebie uwagę lub gdy chce postawić na swoim. Jest uparty.

Cytat:
a dzis szlam do pracy i tak myslalam sobie o Miśku, ze jest zwrotem (dla mnie to brzmi strasznie )

czyli powinien sie nazywać Zwrotek lub Zwrotuś
Smutne są takie "zwroty" ja gdy odwiedzałam mojego Morfeusza w schronisku to byłam świadkiem takiego zwrotu i aż się poryczałam.
Ważne, że Misiek teraz ma dom na zawsze

b.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2016-09-22, 07:29   #20
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez ondatrazibethicus Pokaż wiadomość
Groszek wesoło masz w domu

A duże to schronisko? Ja z ciekawości obserwuję wciąż ogłoszenia z pieskami ze schroniska, z którego wzięłam mojego. Dodają informacje, gdy jakiś psiak znajdzie dom i pocieszające jest to, że wciąż któryś idzie do adopcji

Smutne są takie "zwroty" ja gdy odwiedzałam mojego Morfeusza w schronisku to byłam świadkiem takiego zwrotu i aż się poryczałam.
Ważne, że Misiek teraz ma dom na zawsze
Azorki w Gorzowie, jak juz maja kolo 100 to duzo dla nich

mi opowiadala kolezanka, ze kupowala u niej Pani z TOZ, akurat byla w schronisku i tez byla swiadkiem zwrotu jamniczka, bo stary i piszczy ciągle i tu sa jego ulubione zabawki , beczala ona, my potem z opowiadania tez

zostawilam dzis zabawki, to juz Myszka wziela kosc piszczącą i potem co ma Misiek mieć

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-09-22, 08:51   #21
pempek
Zakorzenienie

Hej

dołączam się i ja mam 2 koty i 2 pieski
Baters - rudy kot wzięty przez nas z budowy jak miał 4 tygodnie, teraz ma 6 lat, kotek wychodzący, Pan domu
Migotka - szylkretka siostra Batersika, również wychodząca

Nutka - my się śmiejemy, ze to pinczer olbrzymi przybłąkała się do mojego TŻ do pracy, zrobił jej budę dokarmiał, gdy okazało się, że będzie miała szczeniaki, po odkarmieniu i wydaniu maluchów zrobiliśmy jej sterylkę, miała po niej zostać u nas na weekend, jest 3 rok ma około 6 lat

Randy - najnowszy członek rodziny, nie adopciak, psiak kupiony w hodowli, ale go dodam, żeby mu smutno nie było

na deser zdjęcie całego inwentarza przy kolacji
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg baters.jpg (55,8 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg migotka.jpg (68,4 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nuta.jpg (158,9 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kolacja.jpg (53,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg randy.jpg (14,4 KB, 27 załadowań)
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-22, 10:09   #22
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

hej, jaka super rodzinka

, zeby mu smutno nie było

a jak oni dogadują wszyscy, ten nowy to widać dziecko psie

tez mialam raz przygode z hodowla ( żadna pseudo ) i kupilismy owczarka niemieckiego Sarę w 2002 roku jak poszlismy z bloku do domku na wieś, byla z nami 12 lat, kochana, potulna, jeszcze poznała Myszkę, ale już siły na zabawy nie miala

tutaj na zdjeciu z Maksiem

i królik Stefan co kiedyś też przygarnęłam, bo ktoś oddał do sklepu zoologicznego
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Maks z Sara.jpg (40,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Stefan1.jpg (42,5 KB, 23 załadowań)

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-09-22, 11:59   #23
pempek
Zakorzenienie

oj ja też brań boże żadna pseudo hodowla. Randy to owczarek staroniemiecki

Niezły zwierzyniec masz groszku
pempek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-22, 15:39   #24
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Już takiego nie mam

Na razie 2 pieski, 4 papugi i świnkę morską

Moja Sara z rodowodu miała na imię Sabrina

A dziś pieski kość gumową na strzępy

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-09-29, 14:59   #25
karinka237
lalalaalalala

Kochane, ja miesiące temu pojechałam specjalnie do łodzi by adoptować kotka. Znalazłam informacje o im na fejsie. Moj kiciuś nie ma jednej łapki i połowy uszka ale jest najcudowniejszym stworzeniem na ziemi. Pamietajcie: nie kupuj, adoptuj!
karinka237 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2016-09-30, 08:00   #26
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Cytat:
Napisane przez karinka237 Pokaż wiadomość
Kochane, ja miesiące temu pojechałam specjalnie do łodzi by adoptować kotka. Znalazłam informacje o im na fejsie. Moj kiciuś nie ma jednej łapki i połowy uszka ale jest najcudowniejszym stworzeniem na ziemi. Pamietajcie: nie kupuj, adoptuj!
brawo dla Ciebie

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-09-30, 11:30   #27
karinka237
lalalaalalala

Dzięki! Chciałabym jakoś wpłynąć na świadomość ludzi.
Taki zwierzak wcale nie jest ciężarem, żyje całkiem normalnie.
Bardzo polecam fotografię z tej strony http://deser.gazeta.pl/deser/56,1118...nadal,,11.html
karinka237 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2016-10-14, 21:29   #28
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

Hej co słychać u Waszych podopiecznych?

U nas dziś mija miesiąc jak Misiek z nami

Jest kochany i wczoraj mu powiedziałam: jak ktoś mógł po prawie 2 miesiącach Ciebie oddać? Ale w sumie dobrze , że tam gryzłeś, bo trafiłeś za to do nas

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Stary 2016-11-04, 08:24   #29
Ayame89
Raczkowanie

Melduję, że dwa kaktusy na parapecie zdewastowane, bo Iskierka się na nie pchała całym swoim tłustym kocim jestestwem. Powód: klon za oknem zaczšł masowo gubić liœcie, które opadały, wirowały i bardzo przypominały apetyczne fruwajšce ptaszki. Kot aż piszczał z ekscytacji i cały dzień stał przyklejony do szyby albo kombinował jak się dostać do takiego cudu œwiata jak drzewo jesieniš.
Stary 2016-11-04, 09:11   #30
groszek75
Zakorzenienie

GG do groszek75

u nas sie troche wydarzyło, ale cale szczescie ktos czuwal i szczescie w nieszczesciu jest dobrze

-Żyj!- krzyknęła Miłość

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości