![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Nasze adoptusie :)
Witam,
zakładam wątek zwierzakowo-plotkowy ,a tematem jego są nasze historie, sprawy codzienne, porady, radości i smutki dotyczące naszych adoptowanych zwierząt i to różnych i piesków i kotków i króliczków i świnek morskich itd. Nie chodzi tylko o bezpośrednie adopcje, ale też mile widziane osoby , które znalazły zwierzaczki na ulicy, w lesie, uratowały i takowe z nimi zostały ![]() Teraz o sobie i moich adopcyjnych "dzieciach": Jestem posiadaczką dwóch piesków adoptowanych ze schroniska i tak pomyślałam, że miło by poznać osoby, które też miały z tym do czynienia i jak się im żyje z adoptusiami ![]() 13.01.2014 adoptowaliśmy z mężem pieska o imieniu Brita , ale została u nas Myszką ![]() ![]() ![]() a 14.09.2016 adoptowaliśmy kolejnego, tym razem mniejszego samczyka, na razie mówimy Misiek i reaguje, to już w ogóle przytulas ![]() fotki poniżej, a ja serdecznie zapraszam do pogaduszek ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Nasze adoptusie :)
Ja mam dwa koty-dachowce.
![]() Bercika przygarnęlimy z ulicy dwa lata temu. W komplecie z braciszkiem, który zwał się Alojz, ale niestety w zeszłym roku zaginšł i po dłuższym czasie odnalazł się, niestety nieżywy. ![]() W tym roku adoptowalimy kotkę ze schroniska, bo smutno nam było po zaginionym Alojzku. Zwie się Iskierka i wszędzie jej pełno, taka mała kocia wariatka. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() oj ja bym nie mogla z wychodzacymi zwierzakami, tak jak Ty sie martwię od razu ![]() u nas po wsi nieraz biegaja i psy i koty, a ja jak widze, to mnie ściska ![]()
Psy to cud życia ![]() Ci których kochamy nie umierają nigdy, bo miłość jest nieśmiertelna ... -Żyj!- krzyknęła Miłość -Bez Ciebie nie potrafię..-wyszeptało Życie...-07.08.1995 ![]() Najgorsze w słabych ludziach jest to, że muszą upokarzać innych, by poczuć się silniejszymi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Iskierka (ta szara, po lewej) jest włanie niewychodzšca. Nawet, gdybymy chcieli jš wypuszczać, to jest na to za strachliwa. Na poczštku bała się każdego tupnięcia, nie wspominajšc o dwięku miksera, strzelaniu garnkami itp.
Po wypadku z Alojzem poważnie się zastanawialimy, czy nie przestać wypuszczać Bercika lub jako ograniczyć mu wychodzenie. Plusem jest to, że u nas jest tylko mała wewnętrzna uliczka, po której prawie nic nie jedzi, dzieci się spokojnie bawiš na rodku i tak to wyglšda. No i mamy też wspólny z sšsiadami spory ogródek, więc kot ma gdzie wyjć. Naprzeciwko sš tylko jakie chaszcze i zarola, tam włanie kot najbardziej lubi się szwendać, z tego, co zauważyłam. Psów brak, sšsiedzi z dołu majš małego yorka, ale to jest taka zabaweczka-pieszczoch, mniejsza od kota, Bert się jej zupełnie nie boi. Marzy mi się jaki malutki piesek, jak jeszcze mieszkałam z rodzicami, to miałam kundelka przez 14 lat. Kota nigdy, nawet specjalnie nie lubiłam, a tu się ze mnie okropna kociara zrobiła. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
o proszę, to ja wlasnie jestem taka psiara z męzem, bo kotów nie chcielismy, bo wiem, ze tez bym nie chciala go zamykać, do tego w psach mnie zawsze fascynuje ta ich radośc uszami, ogonem, niestety Misiek nie ma ogona
![]() ![]() ![]() w ogole to mamy jeszcze papugi,świnek, kiedys pelno krolikow, psów wiecej świnek tez, teraz moj chce kury ![]() ale ogolnie jest wesolo ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
My z mężem jestemy zwierzoluby straszne.
![]() ![]() Spanie ze zwierzakami uwielbiam i nikt mi nie wmówi, że to niehigieniczne. ![]() Przy kotach trochę brakuje mi tej włanie psiej radoci i entuzjazmu, ale za to sš inne miłe rzeczy, jak np. głone mruczanki na kolanach. <3 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Zakorzenienie
|
a te Iskierkę jak adoptowałaś, to była dorosła ?, bo chyba jak taka strachliwa to nie miała za wesoło wcześniej
![]() my też jak teraz poszlismy to byla suczka na kwarantannie, ale 4 dni i facet mówi, ze wycofana, boi sie, kurcze, ale jak miala sie zachowywac, jak moze miala źle i teraz nagle więzienie, moze bym na nią poczekala, ale Misiek znow taki maly,, byl po zwrocie, bo podobno gryzł w domu wszystko ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:44 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- właśnie mi o to chodziło by poznać kogoś, kto wie co to spanie ze zwierzakiem chociażby i, ze wcale to nie obrzydliwe, bo mnie bardziej ludzie obrzydzaja niz zwierzaczki ![]() entuzjazmu i radości to teraz mam, o ludu , tupot po całym domu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Hej, hej
![]() od dwóch dni jestem w domu z Alexem i widzę ile jeszcze przed nami pracy... Zwierzak kochany, ale nie lubi się słuchać ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
Witaj
![]() a psiak w jakim jest wieku, jeśli wiadomo?, a w schronisku ile był ? w końcu go ujarzmisz, jeśli jeszcze na szkolenie idzie to na pewno, widzę, ze troche waryjat, ale fajnie, ze nie sępi, bo moj juz zaczął, ze jest maly to mi włazi prawie na stolik, a do tego chyba uczy sie durnych rzeczy od suczki co z nami juz 2 lata, ale ona to tez taka z adhd ![]() czekam na fotki co za cudo przygarnęłaś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
Psiak jest miedzy rokiem, a poltora, mlody
![]()
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
ważne, ze umie się załatwiać poza domem, bo tak nieraz mysle te psiaki biedne tam ileś lat, to robia kolo siebie, to jeszcze weź takiego seniora, to problem
ja jak pomysle, ze nasz maly mialby tam w tej klatce, jak spi kolo mnie jak aniolek, to az mnie serce boli jak ona tam siedzial biedka, dobrze, ze to lato bylo no i rzeczywiscie lubi sobie popodgryzać rozne rzeczy, ale, ze ma podpuchy, to gazete, to kartonik, a wszystko ważne sie chowa to mam nadzieje mu w koncu przejdzie, my sie smiejemy, ze to nasza suczka robi i sie cieszy, ze teraz bedzie na niego ![]() ale ta radość jak sie wraca do domu jest bezcenna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Naczelna Nastolatka
|
Suka ze schronu.
Kilka kotów i psów odratowanych z ulicy i rozdane po ludziach. Tak ja mam. Mon partner musi być tym hamulcem i głosem rozsądku, który nie pozwoli zamienić naszego mieszkania w przytulek.
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Kotka "szlachetna", była pierwsza, czuje się jak gospodyni
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
![]() o jakie cuda, fajne imie ![]() tez z ulicy przygarnęlam kiedys dwa, ukochaną Sonie i Maksia jamnika i byly z nami bardzo długo, odeszli w 2013 i 2014
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
znaczy piżmak
|
Witam się, mam psa ze schronu od miesiąca, nazywa się Morfeusz. W schronisku też przebywał miesiąc, a wcześniej był tułającym się psiakiem, jedzącym co popadnie i bardzo wychudzonym. Ma 1 rok.
Jest kochany, ale mam podobny problem jak Martajot3 - pies świruje w domu i podgryza. Też planuję szkolenie. Dodatkowo wariuje z jedzeniem. Mógłby jeść non stop. Zdominował moją codzienność ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
Witaj, piekny psiak
![]() co do jedzenia na początku nasza też jadla jakby na zapas, potem troche wybrzydzala w suchej karmie, teraz przy dwoch idzie jej lepiej, ale na jedzenie to pazerni oboje ![]() przygranelam kiedys z ulicy Sonie, post wyzej, ta czarno-biala, byla zastraszona, wyrzucona z auta i musial byc bita, u mnie byla przekochana, ale tez ze stresu żeżarla doslownie nam pol kanapy i zaczela noge od stolu, przeszlo szybko i nie bylo problemu za to teraz nasz Misiek-Ziutek demoluje z Myszka chyba zabawki pruja, gazety szatkuja, no syf jest rowny jak przyjdziemy i na razie planuje jakies mu gumowe zabawki, moze sie zainteresuje i tez mam nadzieje, ze mu przejdzie i nie dopadnie mebli np. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 | ||
znaczy piżmak
|
Cytat:
![]() A pisząc, że podgryza, miałam na myśli domowników ![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#18 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Misiek widze tez byl bity za to gryzienie, bo widzi co narobil i siada potulnie, uszy po sobie i nieraz jak podniose glos, na Myszke bardziej, to on juz sie boi, wiec przynajmniej mnie w tym hamuje ja im zawsze zostawiam jak wychodze takie do gryzienia, ale obawiam sie, ze Myszka swoje zje i mu zabiera ![]() ![]() spróbuje z tymi zabawkami ![]() a co do sikania, na kwarantannie byl piesek co na nasz widok stal na tylnych łapkach i juz sikal z radosci, bo one tam sa po pare dni, wystraszone lub lgnące do czlowieka i tak naprawde to teraz po wakacjach pełno było psów ![]() w ogole to facet mnie rozśmieszył , ten ze schroniska, bo kurcze pojechalam tam, a ze jak najczesciej place karta, to mysle o kurde 35 zł musze wyskropać i mialam tak jedno papiero 10 zł, a reszta w drobniakach i zabraklo 70 groszy, ale na szczescie moj maz znalazl 20 zł i facet jaki zadowolony, ze mu drobnych nie daje, bo jak mu wszyscy by tak dawali, jacy wszyscy, ile on psów dziennie daje do adopcji ![]() a domownikow podgryza, ale chyba tak zabawowo co ? ---------- Dopisano o 12:54 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- a dzis szlam do pracy i tak myslalam sobie o Miśku, ze jest zwrotem (dla mnie to brzmi strasznie ![]() czyli powinien sie nazywać Zwrotek lub Zwrotuś ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 | ||
znaczy piżmak
|
Groszek wesoło masz w domu
![]() Cytat:
![]() A duże to schronisko? Ja z ciekawości obserwuję wciąż ogłoszenia z pieskami ze schroniska, z którego wzięłam mojego. Dodają informacje, gdy jakiś psiak znajdzie dom i pocieszające jest to, że wciąż któryś idzie do adopcji ![]() Niby zabawowo, ale trochę tak pokazując dominację. Nie jest to agresywne, ale tak zwraca na siebie uwagę lub gdy chce postawić na swoim. Jest uparty. Cytat:
![]() Ważne, że Misiek teraz ma dom na zawsze ![]()
![]() |
![]() |
#20 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mi opowiadala kolezanka, ze kupowala u niej Pani z TOZ, akurat byla w schronisku i tez byla swiadkiem zwrotu jamniczka, bo stary i piszczy ciągle i tu sa jego ulubione zabawki ![]() ![]() ![]() zostawilam dzis zabawki, to juz Myszka wziela kosc piszczącą i potem co ma Misiek mieć ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() dołączam się i ja ![]() Baters - rudy kot wzięty przez nas z budowy jak miał 4 tygodnie, teraz ma 6 lat, kotek wychodzący, Pan domu ![]() Migotka - szylkretka siostra Batersika, również wychodząca Nutka - my się śmiejemy, ze to pinczer olbrzymi ![]() ![]() Randy - najnowszy członek rodziny, nie adopciak, psiak kupiony w hodowli, ale go dodam, żeby mu smutno nie było ![]() na deser zdjęcie całego inwentarza przy kolacji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
hej, jaka super rodzinka
![]() ![]() ![]() a jak oni dogadują wszyscy, ten nowy to widać dziecko psie ![]() tez mialam raz przygode z hodowla ( żadna pseudo ![]() ![]() tutaj na zdjeciu z Maksiem ![]() i królik Stefan co kiedyś też przygarnęłam, bo ktoś oddał do sklepu zoologicznego
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
oj ja też brań boże żadna pseudo hodowla. Randy to owczarek staroniemiecki
![]() Niezły zwierzyniec masz groszku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Już takiego nie mam
![]() Na razie 2 pieski, 4 papugi i świnkę morską ![]() Moja Sara z rodowodu miała na imię Sabrina ![]() A dziś pieski kość gumową na strzępy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
lalalaalalala
|
Kochane, ja miesiące temu pojechałam specjalnie do łodzi by adoptować kotka. Znalazłam informacje o im na fejsie. Moj kiciuś nie ma jednej łapki i połowy uszka ale jest najcudowniejszym stworzeniem na ziemi. Pamietajcie: nie kupuj, adoptuj!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
lalalaalalala
|
Dzięki! Chciałabym jakoś wpłynąć na świadomość ludzi.
Taki zwierzak wcale nie jest ciężarem, żyje całkiem normalnie. Bardzo polecam fotografię z tej strony http://deser.gazeta.pl/deser/56,1118...nadal,,11.html ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#28 |
Zakorzenienie
|
Hej co słychać u Waszych podopiecznych?
U nas dziś mija miesiąc jak Misiek z nami ![]() Jest kochany i wczoraj mu powiedziałam: jak ktoś mógł po prawie 2 miesiącach Ciebie oddać? Ale w sumie dobrze , że tam gryzłeś, bo trafiłeś za to do nas ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Raczkowanie
|
Melduję, że dwa kaktusy na parapecie zdewastowane, bo Iskierka się na nie pchała całym swoim tłustym kocim jestestwem. Powód: klon za oknem zaczšł masowo gubić licie, które opadały, wirowały i bardzo przypominały apetyczne fruwajšce ptaszki.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
u nas sie troche wydarzyło, ale cale szczescie ktos czuwal i szczescie w nieszczesciu jest dobrze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:42.