Kupi ponownieNie
Liczba zużytych opakowańjedno opakowanie
Od kiedy używasz produkturok lub dłużej
Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
Słyszałam o pędzlach Nabla tyle entuzjastycznych opinii na urodowym Yutube, a pędzle na zdjęciach w Internecie były tak piękne, że usprawiedliwiłam przed sobą wydanie absurdalnej ilości pieniędzy na ten zestaw. Jednak po kilku latach codziennego używania tych pędzli nie jestem do nich nastawiona tak samo entuzjastycznie jak kiedyś.
PRZEPIĘKNIE WYGLĄDAJĄ
Na żywo są jeszcze piękniejsze niż w Internecie. Plastikowy, czerwony, przeźroczysty trzonek wygodnie trzyma się w dłoni. Złoty napis "Nabla" wygrawerowany na trzonkach nie ściera się nawet po kilku latach. Złota, prążkowana, metalowa skuwka dodaje szlachetnego wyglądu. Całość wygląda drogo, elegancko i efektownie.
DUŻO KSZTAŁTÓW
W zestawie znajdują się prawie wszystkie możliwe kształty pędzli do makijażu oczu. Każdy znajdzie wśród nich jeden, dwa lub kilka pędzli, które staną się jego ulubionymi.
Jednak muszę przyznać, że chociaż wykonuję makijaż oczu codziennie i zawsze używam kilku cieni do powiek, to większość tych pędzli jest dla mnie bezużyteczna. W ogóle po nie nie sięgam. Tak naprawdę używam dosłownie trzech pędzli:
- pędzla do brwi (którym nakładam cienie na brew i robię kreski na górnej powiece),
- płaskiego pędzla języczkowego (którym nakładam cienie),
- małego pędzla-kuleczki (którym nakładam jasny cień w wewnętrzny kącik oczu).
BARDZO DOBRA JAKOŚĆ WŁOSIA... ALE TO NIE FERRARI WŚRÓD PĘDZLI DO MAKIJAŻU
W zestawie znajdują się tylko dwa pędzle ze sztucznym włosiem, które jest w odczuciu plastikowe i sztuczne:
- pędzel do brwi,
- pędzel płaski języczkowy średniej wielkości (do nakładania cieni w kremie i brokatu).
Pozostałe pędzelki mają "to słynne włosie z Nabli" - czyli włosie syntetyczne, które wygląda i sprawia wrażenie, jakby było naturalnym włosiem wiewiórki. Jest miękkie, puszyste, delikatne. Dobrze nabiera cienie, przenosi je na skórę i rozciera krawędzie.
Jednak muszę przyznać, że jako osoba zajmująca się malarstwem miałam w swoich rękach znacznie milsze pędzle do malowania farbami, kupione w zwykłym sklepie dla artystów... A w kategorii pędzli do makijażu, to nawet w drogeriach typu Superpharm nieraz widziałam bardziej mięciutkie pędzle do makijażu... Dlatego powiem szczerze, że wg mnie pędzle Nabla są przehajpowane. Są bardzo dobre, ale nie wybitne. Moim zdaniem ich włosie najbardziej przypomina włosie pędzli do makijażu z H&M.
PORZĄDNIE WYKONANE, ALE... 2 PĘDZLE MI SIĘ ROZPADŁY
Włosie jest perfekcyjnie przycięte, nic nie odstaje. Pojedyncze włoski nie wypadają z pędzli podczas używania. Trzonek i skuwka są solidne. Można myć pędzle pod bieżącą wodą z mydłem, nic się nie odkleja i nie rozpada - jednak po 1-2 latach odpadło mi włosie z dwóch pędzli, które były najbardziej sztuczne i plastikowe:
- z płaskiego, języczkowego pędzla średniej wielkości,
- z pędzla do brwi (wyleciała z niego szczoteczka do przeczesywania brwi, natomiast pędzelek po drugiej stronie pozostał na swoim miejscu).
Totalnie mnie to wkurzyło. Nie po to płaciłam dużo pieniędzy, żeby mieć pędzle, które rozpadną się po roku używania.
OPAKOWANIE
Pędzle przychodzą do nas w ślicznej, podłużnej, płaskiej kosmetyczce wykonanej z ciemnoczerwonego materiału ze złotymi drobinkami. Kosmetyczka jest zamykana na złoty suwak z brązową zawieszką z logo marki Nabla. Wygląda "sylwestrowo". Nigdy nie miałam piękniejszej kosmetyczki.
W środku oprócz pędzli znajduje się foliowy woreczek z plastikowymi/silikonowymi osłonkami, których można używać po myciu pędzli, żeby utrzymać w ryzach włoski. Chociaż nie jestem pewna, czy te osłonki nie znajdowały się na pędzlach w chwili zakupu - kupiłam je tak dawno, że już tego nie pamiętam.
CENA
Nie mogę zrozumieć, co mnie podkusiło, żeby wydać na nie 200 zł. Wygląd to nie wszystko. Zamiast tego zestawu mogłam kupić 2-3 pędzle z H&M i zostałoby mi jeszcze trochę pieniędzy na cienie do powiek i tusz do rzęs. Miałabym cały makijaż oczu zamiast garści bezużytecznych pędzli-gadżetów.
PODSUMOWANIE
Mimo że te pędzelki są śliczne i używam ich codziennie, to jednak ich nie polecam. Szkoda na nie pieniędzy.
- Trwałość / wykonanie
- Design produktu