Pędzle do oczu

Maestro Pędzel do cieniowania/rozcierania cieni nr 497

Maestro Pędzel do cieniowania i rozcierania 497

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
Nasi użytkownicy zostawili 29 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

a88k
    31 stycznia 2020 o 11:27
    Prawdziwy hit
    Jakiś czas temu kupiłam kilka pędzli Maestro do oczu i ze wszystkich jestem zadowolona. Tutaj jednak zadowolenie to mało powiedziane, nareszcie używanie cieni stało się przyjemnością. Całe życie się z tym męczyłam, wychodziło różnie, często pojawiały się brzydkie plamy, a ja myślałam, że nie umiem się malować lub że cienie są słabe. Ale w końcu poszłam po rozum do głowy i zaopatrzyłam się w doskonałe pędzle. Nie miałam najmniejszej ochoty na dość drogie pędzle made in China z Sephory (bo nie mam ochoty przepłacać, skoro firma tnie maksymalnie koszty samej produkcji), ale na szczęście jest świetna i niedroga polska marka, czyli Maestro. Chcę płacić za produkcję, nie za markę! Pędzel kupowałam w drogerii internetowej i gdy go odpakowałam, wydał mi się zbyt duży. Ale spodobał mi się od pierwszego użycia, bo to właśnie taki pędzel tworzy piękną chmurkę koloru bez jakichkolwiek plam. Również w zagłębieniu powieki sprawdza się znakomicie. Wiem, ze jest bardzo uniwersalny i można też maziać nim całą powiekę, ale akurat mam dwa płaskie pędzle i to ich używam do tej najprostszej czynności. Nie jest ani za twardy, ani za miękki. Bardzo łatwo się go myje. Nie traci kształtu i żadne włoski z niego nie wypadają. Jakość wykonania na szóstkę i przyjemność stosowania także. Na pewno wystarczy na kilka lat, a jak trzeba będzie, do kupię kiedyś następny, bo to jedno z moich najciekawszych odkryć kosmetycznych.
    AnulaQa
    6 lutego 2019 o 15:36
    W porządku.
    Nie lubię pędzli z włosia naturalnego. Szybko tracą kształt rozcapierzają się jak miotła, kują w oko, bywa, że zalatują mokrą kurą. 497 tka jest znośna. Włosie nie jest tak miękkie i delikatne jak w syntetykach, ale nie jest też zbyt uciążliwe. Nie podrażnia oczu. Po myciu w większości zachowuje swój kształt, nie licząc dwóch ,trzech włosków, żyjących swoim życiem. Z czasem dołącza do nich co raz więcej i więcej, aż przychodzi moment kiedy pędzel przechodzi żabo- transformacje i pora wymienić taki egzemplarz na lepszy model (po ok. 3 latach regularnego użytkowania). Największym plusem pędzla jest to, że doskonale radzi sobie z blendowaniem, moim zdaniem lepiej niż syntetyki. Przy jego pomocy dużo łatwiej i szybciej uzyskać efekt chmurki. Ma ciekawy kształt, jest delikatnie spłaszczony, uniwersalnej wielkości. Długi trzonek nie bardzo wpisuje się w moje preferencje, zdarza się że zahaczę nim o lusterko, czasem dźgnę cień, nie tą stroną którą należy. Wolę długość Hakuro. Reasumując pędzel spełnia swoją funkcję. Cieniuje, rozciera. I robi to bardzo dobrze. Wielkość główki dość uniwersalna. Solidnie wykonany. Nie drażni powieki. Warto mieć chociaż jeden taki w kolekcji (lub jemu podobny "natural").
    Zalety:
    • doskonale rozciera, łączy kolory
    • włosie nie wypada
    • solidnie wykonany
    • nie jest tak twardy jak inne pędzle do oczu z włosia naturalnego (np. Hakuro),włosie jest dość elastyczne, nie kruszy się, nie drapie powiek)
    • uniwersalny kształt, odpowiednia wielkość, lekko spłaszczony, wielozadaniowy
    Wady:
    • za długi trzonek
  • 21 stycznia 2018 o 10:23
    Pod pewnymi wzgledami lepszy zamiennik Maca 217 niż Zoeva 227
    Posiadam mac 217, zoeve 227 (uznawaną za jego najlepszy zamiennik) i ten 497 maestro (rozm. 12). I maestro zdecydowanie bardziej dorownuje wielofunkcyjnoscią macowi niż zoeva. Zoeva jest olbrzymia w porownaniu do tych 2- zupełnie nie nadaje się do aplikacji cienia na mała powiekę. Maestro ma rozmiar bardziej zbliżony do maca i jest odpowiedni i do małych, i do dużych oczu. Dzięki czubeczkowi na górze nadaje się do bardziej precyzyjnej pracy niż 227 zoevy. Da się tym czubeczkiem nawet rozprowadzać cień w załamaniu. Dobrze blenduje. Nadaje sie do pracy z cieniami w kazdej formule, podobnie jak mac, inaczej niż zoeva 227, ktora nie sprawdza się przy cieniach kremowych (oceniam klasyczną czarną wersję). Podobnie sprawdza sie do aplikacji korektora, robi to genialnie i jeśli ktoś nie znajduje dla niego zastosowania w makijażu oka, smiało może wykorzystać go do aplikacji korektora. Nie ma tak zbliżonego do maca ksztaltu jak zoeva, ale uwazam, że bardziej przypomina maca pod względem wielofunkcyjnosci, a przecież to jest głowna zaleta slynnej 217. Mam go ponad rok, nie zgubił przez ten czas ani jednego włoska.
    Zalety:
    • lakierowana rączka, czego nie ma w dużo droższym macu
    • wielofunkcyjność
    • wlosie nie lata w każdą stronę jak w zoevie i w ogóle nie wypada
    Wady:
    • zbyt długa raczka, wygodniej pracuje się z pedzlami o krótszych
    • włosie nie doprało się do końca (ale po korektorze, nie cieniach)
  • 6 stycznia 2018 o 18:45
    Używam go gdy inne są brudne.
    Co prawda nie jest to mój ulubiony pędzel,ale całkiem daje radę.Ja co prawda wolę bardziej puchate pędzle,ale ten jest w porządku. Równie dobrze nadaję się do nakładania na całą powiekę,ale płaską stroną pędzla. Jest średnio miękki,ale trzonek przypomina mi jak te dla malarzy. Cena ok 27 zł.
    yes
    31 marca 2014 o 21:41
    Jest the best :)
    Skusiłam się na ten pędzel po przeczytaniu zachwytów na wizażu, a jeszcze bardziej natchnęło mnie na zakup, gdy porównywano go do słynnego M.A.C 217. I choć z tym drugim nie miałam do czynienia to Maestro jest prawdziwym mistrzem w swojej klasie :) Ma bardzo długi trzonek, świetnie wyprofilowane, mięciutkie włosie a jeśli chodzi o wykonywanie makijażu to... rozciera cienie tworząc mgiełkę koloru, taką subtelną odbierając makijażowi oka takiego przerysowanego efektu. Po praniu nic przykrego się z nim nie dzieje, poza tym, że uwidacznia się piękny kolorek włosia (prawie biały). NIE GUBI WŁOSIA. Jestem z niego zadowolona, jest niezwykle przydatny i milusi :D tylko jeden włosek mi się odgiął po praniu :( i nie dało się go odratować :) Używam tego produktu od: roku Ilość zużytych opakowań: jeden pędzel

Zobacz także inne Pędzle do oczu