KWC LogobyWIZAŻ logo

Zein właściwości i zastosowanie

Zeina

Zeins
Podstawowe białko ziarna kukurydzy, zwane także glutenem kukurydzianym. Substancja nie ma smaku, ani zapachu i nie rozpuszcza się w wodzie.

Bezpieczeństwo i ostrzeżenia

Składnik może pochodzić z genetycznie modyfikowanej kukurydzy- GMO.

Działanie w kosmetykach

Składnik powlekający, wykorzystywany w farmacji i kosmetyce do powlekania tabletek, kapsułek i różnych pojemników. Ponadto wykazuje działanie pielęgnacyjne, odżywia i wzmacnia skórę i włosy. Wypełnia uszkodzenia powierzchni, nadaje gładkość i miękkość, zatrzymuje wilgoć, poprawia nawilżenie, zapobiega elektryzowaniu włosów, ułatwia rozczesywanie. Zapobiega powstawaniu zmarszczek, ma właściwości napinające i ochronne.

Typ składnika

  • Substancja roślinna

Funkcja w kosmetyku

  • Humektant
  • Stabilizator piany
  • Substancja filmotwórcza
  • Substancja kondycjonująca
  • Substancja nawilżająca
  • Substancja ochronna
  • Substancja odżywcza
  • Substancja przeciwzmarszczkowa
  • Substancja wygładzająca
  • Substancja zmiękczająca

Bezpieczne dla kobiet w ciąży

Tak
Nie wiadomo
Nie

Najpopularniejsze produkty z Zein

Jakiekolwiek aktywności, w szczególności: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególności w celu ich eksploracji, zmierzającej dotworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji jest zabronione oraz wymaga uprzedniej, jednoznacznie wyrażonej zgody administratora serwisu – Burda Media Polska sp. z o.o. Obowiązek uzyskania wyraźnej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez względu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania treści, danych lub informacji dostępnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak również bez względu na charakter tych treści, danych i informacji.
Powyższe nie dotyczy wyłącznie przypadków wykorzystywania treści, danych i informacji w celu umożliwienia i ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umożliwienia pozycjonowania stron internetowych zawierających serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych
Więcej informacji znajdziesz tutaj.