|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Pomiędzy synem, zabawą i spacerem ...
Witajcie Wizażanki!
Byłam tu kiedyś ... krótko ... okoliczności dla mnie trudne ... Wracam radośnie i miło ![]() Otóż moje drogie, jestem mamą rocznego Oliwierka i z potrzeby serca zaczęłam "dziergać" na paluszkach moją biżuterię ;D Robię to po cichutku gdy moje dziecię śpi ... bo jak nie śpi to korale są wszędzie ![]() Mojej biżu nie ma dużo. Mam na nią niewiele czasu lecz staram się "tkać" w każdej chwili, która jest tylko moja. Miałam wielką potrzebę realizowania się. A że opiekuję się moim małym brzdącem to chciałam znaleźć dla siebie coś twórczego, na co mogłabym przenieść moje emocje. Do tej chwili tworzyłam biżuterię taką raczej klasyczną /nie będę Wam jej tu pokazywać bo wstydzę się prostoty wykonania/, w miarę prostą i dla koleżanek. Teraz wpadłam w szpony wire wrappingu i tworze raczej dla siebie jestem na początku tej fascynującej drogi. Chcę Wam pokazać co nieco mojego. Obejrzyjcie i doradźcie czy iść w tę stronę dalej czy dać sobie spokój i szukać nowej drogi ... Każda krytyka (konstruktywna oczywiście mile widziana i oczekiwana ![]() No i wybaczcie jakość zdjęć ale przy moim synku lepiej się nie da
Edytowane przez kassia27 Czas edycji: 2009-06-02 o 16:34 |
|
|
|
|
#2 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pomiędzy synem, zabawą i spacerem ...
Jak dla mnie pierscionek z turkusowymi kulkami jest niesamowity!
Nie znam się na tej technice ale jestem pod wrażeniem - brakuje mi jedynie oksydy moja Laura jak widzi moje klamoty to po prostu szaleje no i robi ze mną |
|
|
|
|
#3 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję ślicznie Javarem!
Oksydy się jeszcze niestety nie dorobiłam:/ Kupię i wyoksyduję co się da ![]() A takie dziubanie przy maluchu to faktycznie niesamowity wyczyn niestety. Dobrze, że moje dziecko ładnie i dość długo śpi w ciągu dnia to coś tam dokończę czy zacznę ![]() To są moje pierwsze dzieła w tej technice dlatego jeszcze nie bardzo skomplikowane ale mam nadzieję, że za jakiś czas pochwalę się Wam czymś bardziej ambitnym
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zadomowienie
|
no nie, jak to sa "poczatki" i w dodatku "malo ambitne" to az strach sie bac co bedzie dalej
piekne i oryginalne prace, zwlaszcza pierscionki - swietne wejscie
|
|
|
|
|
#5 |
|
Raczkowanie
|
lookrecya i Tobie również dziękuję
takie ciepłe słowa wiele dla mnie znaczą ponieważ nie mam komu za bardzo pokazywać swoich "dzieł" a jest mi to potrzebne żeby poczuć, że coś robię ... coś co ma sens ... że nie jestem jeszcze totalną kurą domową.to co robię staram się wykonać jak najdokładniej. tyle się tu u Was naoglądałam pięknych biżuterii i zauważyłam, że dokładność jest na pierwszym miejscu ![]() wątek MONIKI4 tyle razy przeglądałam, że szok!!! jak Ona się rozwinęła!!! chciałabym tak ![]() ps zapomniałam opisać zdjęcia typu, że na pierwszym jest turkus jak widać zresztą , na drugim jest piasek pustyni maleńki, na trzecim koral czerwony a na czwartym koral biały.mam kwadratowe poduszeczki Tygrysiego oka i już pomysł w głowie ale niestety z czasem gorzej. teraz maluszek śpi więc może uda mi się coś zacząć
|
|
#6 |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku, no śliczne to wszystko... Pierścionki fantastyczne! W kolczykach dałabym trochę grubsze bigle bo te zdają mi się jakieś takie ,,kruche" w stosunku do całości ale tak poza tym - piękne prace! Chwal się koniecznie kolejnymi pracami
|
|
#7 |
|
Zadomowienie
|
śliczne prace ... podziwiam. Pierścionek z turkusem boski
![]() czekam na kolejne cuda
|
|
#8 |
|
Rozeznanie
|
bardzo piękne i starannie wykonane prace, a pierścionki najfajniejsze
|
|
|
|
|
#9 |
|
Wtajemniczenie
|
ładne prace, zwłaszcza jak na debiut, ale aż się proszą o jakiej prawdziwsze kamienie
Uważaj czego sobie życzysz, bo przy odrobinie pecha może się spełnić... Moja biżu FORZA FERRARI! Edytowane przez Darkling Czas edycji: 2009-06-02 o 21:38 |
|
|
|
|
#10 |
|
Rozeznanie
|
Sliczne prace, bardzo misterne
tylko wg mnie dobor kamieni psuje efekt |
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
heurek dziękuję
ADALIRA serdeczne dzięki!!! jak tylko czas pozwoli to coś "wydziergam" ![]() Pacynko Darkling dziękuję kryształy mnie fascynują. Może na razie zakupię troche szklanych fasetowanych i owalnych imitacji ponieważ do posrebrzanego drutu to szkoda by mi było takich droższych kamieni ![]() Rhogata musicie poczekac troszkę. kupię ładniejsze i będzie lepiej ![]() tymczasem verrrry thanks
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Bardzo oryginalne prace. Zarazem bardzo interesujące. Podoba mi się szczególnie ten kolczyk zawijany śmiesznie. Chyba właśnie dlatego, że jest taki niecodzienny i niesamowicie się prezentuje. Muszę przyznać, że jak na początki dziergania, to jestem pod wrażeniem! Czekam na dalsze cuda
Pozdrawiam.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo udany debiut
![]() Najbardziej podoba mi się kolczyk z piaskiem pustyni Podoba mi się to owijanie. Ciekawie wyszło, zwłaszcza na dole. Pierwszy pierścionek mi średnio leży, ale jest ładnie wykonany.Co do kamyków, Darkling na pewno chodziło o to,że tak: to co masz w pierścionku jako turkus - raczej turkusem nie jest tylko jakimś barwionym howlitem czy czymś takim, piasek pustyni kamieniem nie jest - to jest szkło z jakimiś tam drobinkami ;] Życzę wielu pomysłów i czekam na kolejne prace. |
|
|
|
|
#14 |
|
Rozeznanie
|
Pierścionek z turkusem jest świetny, powolutku przymierzaj się do srebra
i nie poddawaj się bo widać, że masz potencjał powodzenia w dalszych dzialaniach.
|
|
|
|
|
#15 |
|
Wtajemniczenie
|
Przepiękne prace - hmm, jeśli tak zaczynasz, to już boję się, co będzie dalej
|
|
|
|
|
#16 |
|
Osiołek z zakątka :)
|
Witaj
Bardzo ładne początki, aż strach się bać co będzie dalej ![]() Pierścionek z turkusem jak dla mnie najpiękniejszy i ten pierwszy zawijaskowy kolczyk bardzo mi się podoba
|
|
|
|
|
#17 |
|
Rozeznanie
|
A ja tam się nie boję!
i będę podglądać twój wątek. Ja też mam 1,5 rocznego brzdąca więc też wiem coś o tym.. albo robię jak śpi, albo z nią bo inaczej sie nie da A kury domowe? O nie! co to to nie! Czekam na dalsze dzieła Acha.., pierścionek z turkusem rewelacja!
Edytowane przez agnieszkamundra Czas edycji: 2009-06-03 o 11:51 |
|
|
|
|
#18 |
|
Rozeznanie
|
Twoje prace są bardzo ładne,staranne-warto zainwestować w lepsze kamyczki-tylko tego mi do szczęścia brakuje
.A potem Ci wróżę dalszy rozwój i z przyjemnością będę to obserwowała
|
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
uaaaaaaaaaaaaau.......... ......................... .....!!!!!!!!!!cudowności moja droga... piękniusie... cuda
i jeszcze dzieciaczek pomaga fajowo
|
|
#20 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dziękuję!!! dodajecie mi skrzydeł
![]() summershine ten kolczyk nazwałam konikiem morskim jakoś tak mi się skojarzył i dziękuję za ciepłe słowa M0N1K4 dzięki ![]() długa droga jeszcze przede mną. kiedyś pewnie będę bardziej zorientowana w temacie ![]() dwaslonca już mam zamówienie na taki sam lecz z czymś białym ciekawe czy wyjdzie mi choć trochę podobny hihihihi kulkam, Pupil agnieszkamundra ech żeby ten mój maluch chciał chociaż ze mną robić ale gdzie tam. ciągnie za każdy koniuszek drucika, rozrzuca koraliki i oczywiście każe mi non stop zakładać kolczyki ps ayumi88 póki co musze sobie kupić oksydę. orangecountry dzięki!!! dziewczyny kurcze chciałbym jakoś te kuleczki na końcach drucików robić ale za żadne skarby lut nie trzyma się drutu wiem, że przy srebrnym drucie jest prościej bo on sam się topi ale przy posrebrzanym to kicha straszna, że się nie da. a efekt jest taki ładny! bez tych kuleczek to jakoś tak nijako.macie na to jakies sposoby? na ten posrebrzany drut?
|
|
#21 |
|
Wtajemniczenie
|
A nie lepiej przerzucić się na srebrny drut? Posrebrzany po kilku miesiącach będzie nadawał się do wyrzucenia i naprawdę szkoda Twojej pracy! Nie musisz już ćwiczyć, więc czas na lepsze materiały
![]() A co do kamyczków - zacznij zaopatrywać się w dobrych sklepach - Bukowcu, Skarbach Natury czy BeadShop. Tam raczej nie wcisną Ci kitu
|
|
|
|
|
#22 |
|
Raczkowanie
|
kulkam już nie ćwiczyć??!!
ale ja dopiero zaczęłam! jak coś spierniczę to szkoda mi będzie takiego srebrnego drutu ![]() poza tym co ja z tym zrobię jak już zrobię Wy tu widzę sprzedajecie swoje piękności na Wyle i innych Pakamerach a ja to tak dla siebie bardziej chyba robię. Jak koleżanka jakaś dojrzy co tam wypociłam to czasem coś kupi ale za niewielkie pieniądze no bo wiecie jak jest ... a na portalach w/w to ja się boję ... nie mam dg to nie chcę kusić losu ... a po pierwsze i najważniejsze - nawet nie mają mnie na listach swoich artystów hihihi ![]() idę robic sobie trening relaksacyjny trzeba dbać o swoją psychę
|
|
#23 |
|
Rozeznanie
|
kasiaa, obawiam sie, ze posrebrzanego drutu nie da sie stopic tak, zeby sie nie rozwalal
|
|
|
|
|
#24 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie się nie da
kicha i tyle. próbuje z tym lutem ale nie bardzo chce się przyczepić.chyba jednak pokuszę się o srebrny drut. niedużo. troszeczkę ![]() i jakieś ładne kamyczki. zaraz przestudiuję jakie Wy wykorzystujecie to coś podobnego zamówię ![]() a drut to gdzie polecacie kupić?
|
|
#25 |
|
Rozeznanie
|
Pierścionków nie lubię i nie noszę. Kiedy jednak patrzę na Twoje, nabieram ochoty na przyozdobienie palca czymś takim jak turkusowy pierścionek. Ręcznie robione przez fascynatki (lub fascynatów, choć tych na naszym forum mniej) intrygują mnie dużo bardziej niż gotowe wyroby ze sklepów jubilerskich.
Edytowane przez Yori Czas edycji: 2009-06-03 o 19:46 Powód: fascynująca fascynacja |
|
|
|
|
#26 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja pierścionki bardzo lubię - wykonane przez Ciebie są bardzo ładne
|
|
|
|
|
#27 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu, chodziło mi o to, że możesz spokojnie zacząć robić w srebrnym drucie, bo nie jesteś już amatorka
Oczywiście ćwiczyć trzeba zawsze
|
|
|
|
|
#28 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny ten pierścionek z turkusem.. przerzucaj się na srebro i naturalne kamienie, będą bajeczne Twoje prace, bo widzę duży potencjał..
|
|
|
|
|
#29 |
|
Zadomowienie
|
piersionek s turkusem jest moim faworytem
ps. mam oksyde na zimno na zbyciu
|
|
|
|
|
#30 |
|
Rozeznanie
|
Bardzo udany debiut, co do kamieni to wydaje mi się ,że to kwestia zdjęc i ustawienia światła:P życzę dalszych udanych prac
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Biżuteria
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:49.

piekne i oryginalne prace, zwlaszcza pierscionki - swietne wejscie 

kryształy mnie fascynują. Może na razie zakupię troche szklanych fasetowanych i owalnych imitacji ponieważ do posrebrzanego drutu to szkoda by mi było takich droższych kamieni 
ale ja dopiero zaczęłam! jak coś spierniczę to szkoda mi będzie takiego srebrnego drutu
jestem również