![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Moje ogniwkowe twory biżuteryjne
Witam serdecznie wszystkie Wizażanki
![]() Na forum biżuteryjne zaglądam od niedawna, jako że dopiero niedawno odkryłam w sobie pociąg do robienia błyskotek ![]() ![]() ![]() Wszelkie uwagi i rady mile widziane, opis kolczyków podaję poniżej: 1. Lazurowe Kule lazurowego marmuru w srebrnej oprawie. Długość bez bigli - ok. 4cm 2. Ciemną nocą Kule czarnego marmuru na srebrnych łańcuszkach. Długość bez bigli - ok. 6cm 3. Wrzos z wanilią Pałeczki marmuru ametystowego w oprawie z kwiatów wanilii. Długość bez bigli - ok. 3,5cm 4. Marmurkowe Baryłki z piaskowej masy perłowej na srebrnym płatku. Długość bez bigli - ok. 3,5cm 5. W spirali Delikatne szmaragdowe łezki z marmuru oplecione srebrem. Długość bez bigli - ok. 3cm 6. Dla Madzi Komplet na zamówienie. Lazurowa masa perłowa z baryłką. Długość kolczyków bez bigli - ok. 3,5cm. Długość zawieszki - ok. 2,5cm 7. Magnetyzm Magnetyczne kule hematytu przeplatane blaskiem gwiazd. Długość bez bigli - ok. 3,5cm 8. Lampa Aladyna Kule z białego koralu w srebrze z magicznej lampy. Długość bez bigli - ok. 4cm 9. Z morskiej głębiny Płatki masy perłowej zawieszone na łańcuszku. Długość bez bigli - ok. 6cm 1.Załącznik 2565393 2.Załącznik 2565394 3.Załącznik 2565395 4.Załącznik 2565396 5.Załącznik 2565397 6.Załącznik 2565398 7.Załącznik 2565399 8.Załącznik 2565400 9.Załącznik 2565401 Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2010-10-02 o 23:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Moje pierwsze twory biżuteryjne
Ładnie, widać, że się starasz
![]() ![]() Edytowane przez naila Czas edycji: 2009-10-06 o 12:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
Bardzo ladnie
![]() Najbardziej podobaja mi sie trzecie i ostatnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |||
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() PS. Poprawiłam trochę układ zdjęć, żeby nie był taki rozciągnięty Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2009-10-06 o 14:26 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
Przyjemnie, ładnie i wdzięcznie
![]() ![]()
![]() |
#6 |
Wtajemniczenie
|
Ładne prace. Mi również, jak większości, podoba się 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zadomowienie
|
1 i 3 ładne
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Wtajemniczenie
|
wrrr... trzeci raz staram się napisać, że podobają mi się bardzo nr 3 i 4.
i jak znów mi wywali wpis, to sobie daruję. sorki za wtręt nie do końca na temat... ollccia - tak trzymać, ładne i wyważone prace ![]() dopisek : ooo tym razem się udało!!!
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2009-10-07 o 08:55 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Raczkowanie
|
Jak dla mnie 1, 3 i 5
owszem w 5 koralik odstaje, ale podoba mi sie wkomponowanie spirali ![]() gratulacje czekam na wiecej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Raczkowanie
|
A mi się chyba najbardziej dziewiątki podobają. Tylko szkoda, że ta skręcona blaszka ma drugą dziurkę (to zdaje się łącznik), bo sprawia wrażenie jakby coś tam miało być jeszcze przyczepione. Pozostałe też ślicznie skomponowane - zwłaszcza 2 i 3
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za opinie
![]() PS. Pracuję nad loopami ale coś kiepsko mi idzie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Zadomowienie
|
Wrzucam nowości z tego tygodnia. Uparcie usiłuję się nauczyć robić równe i ładne loopy ale wychodzą mi coraz gorzej >> patrz moje pierwsze gronka
![]() ![]() ![]() 1. Maleństwa Kropelki marmuru koralowego w srebrnych płatkach. Długość bez bigla - ok. 2cm 2. Marzanna Obrączki masy perłowej i srebrne kwiaty. Długość bez bigla ok. 4,5cm 3. Poduszkowce Krążki czarnego szkła przetykane srebrem. Długość bez bigla ok. 3,5cm 4. Esmeralda Grona marmuru ametystowego w towarzystwie słodkowodnych pereł. Długość bez bigla - ok. 5,5cm 1.Załącznik 2574550 2.Załącznik 2574551 3.Załącznik 2574561 4.Załącznik 2574562 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zadomowienie
|
Bardzo mi się podobają kolczyki we fioletach-obie pary. Jedynie serwetke bym z tych zdjęc wyrzuciła bo przytłacza kolce i sprawia że ich nie widać zbyt dobrze
![]() |
#15 |
Zadomowienie
|
Wrzucam jeszcze foty poprawionych kolczyków z pierwszego rzutu - zielone podkleiłam, żeby nie przesuwały się na druciku, a czarnym zmieniłam loopy na szpilki.
Załącznik 2574769 Załącznik 2574770 A tu zdjęcia fioletów bez serwetki ![]() Załącznik 2574771 Załącznik 2574772 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Zadomowienie
|
Właśnie wróciłam z Babiego Targu i... trochę się załamałam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zadomowienie
|
widzisz...to tak juz niestety jest-wszystko zalezy od tego jak podchodzisz do swojego "hobby" Jesli to tylko zabawa która daje Ci frajde, mase przyjemności z tworzenia czegoś własnego i unikalnego to ok-będzie to świetna zabawa aczkolwiek zawsze kosztowna niestety...Jesli chcesz na tym choć troche zarobic czeka Cię niestety żmudna droga- wylansowanie siebie, zaistenienie w galeriach, inwestowanie w materiały itd itp-tak to już jest-osób tworzacych biżuterie jest wiele i każda próbuje się zareklamowac by coś sprzedać, a by sprzedac musi być ciagle widoczna itd ip. Pewnie każda z nas ma maaaase kasy utopionej w materiałach i gotowych produktach i utopi jej jeszcze wiecej-tak niestety to wyglada w praktyce. Do tego dochodzi jeszcze kwestia samej sprzedaży bizu z udziałem metali szlachetnych-chcesz ja sprzedawać legalnie musisz mieć działalność gospodarczą i kase fiskalną, do tego jeszcze urząd probierniczy-to wszystko tez kolosalne koszty które wiele z nas ponosi sprzedajac leganie. bez tego wystawiając cokolwiek gdziekolwiek publicznie-czy to internet czy targ ryzykujesz że skarbówka Cie namierzy i wlepi kare po której wogóle odechce Ci się Twojego "hobby" Bez tego zostaje sprzedaż "po znajomych" a z doswiadczenia wiem że z koleżankami to jest róznie-albo chcą wszystko po kosztach, albo wychodzą z założenia że skoro Ty potrafisz cos takiego zrobić to one też sobie same zrobią-czyli błedne koło.....
reasumując- drogie hobby sobie wybrałyśmy ale kurcze nie zrezygnowałabym z niego za żadne skarby bo po prostu uwielbiam to robić ![]()
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
Nie załamuj się. Tak właśnie wyglądają początki. Większość się borykała, albo boryka z takim problemem. Głowa do góry! Powoli znajdziesz sobie klientów i zobaczysz jaka to będzie radość, jak zaczniesz sprzedawać.
Twoje prace są ładne i estetyczne, a z czasem jeszcze bardziej się rozwiniesz i na pewno klientów ci nie zabraknie. Rób to, co lubisz i nie poddawaj się. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Dzięki za słowa otuchy
![]() Reverie1 - jeżeli chodzi o podatki to chciałam rozliczać się z działalności hobbystycznej przy rozliczeniu całorocznym, tyle, że podatek od dochodu z działalności "artystycznej" powinno się płacić po odliczeniu kosztów materiałów. Tak mi się przynajmniej wydaje... A co jak ktoś tych dochodów nie osiąga praktycznie wcale?? Chyba będę się musiała przekopać przez nasze wspaniałe polskie prawo podatkowe... ![]() Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2009-10-11 o 15:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Zadomowienie
|
jest tu watek o Działalności Gospodarczej- pouczająca lektura. Niestety te nasze biżuty nie zwsze chyba pod działalność artystyczną da się podciągnąć...i przy srebrze kasa fiskalna to wymóg niestety który cięzko przeskoczyć
![]()
![]() |
#21 |
Rozeznanie
|
Nie łam się, Ollcia, nadchodzi świąteczny okres, bądź zołzą i zarób na koleżankach i rodzinie. Niech Ci się chociaż za materiały zwróci. Pamiętaj, tworzysz coś sama jest więc unikalne i dobre na prezent.
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Yori - z tymi prezentami świątecznymi to jest dobry pomysł
![]() ![]() ![]() ![]() A to naszyjnik - Swarovski pear w kolorze silver shade i srebro Załącznik 2608266 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Zwyklaki:
1. Romantyczne grona Szklane romby ametystowe i nieregularny kwarc różowy zebrane w grona i oprawione w srebro. Długość bez bigli - ok. 5,5cm 2. Słoneczny brzeg Ogromne koła słonecznej masy perłowej przyprawione kulami górskiego jadeitu bursztynowego i bursztynowego nefrytu oraz srebrnymi kwiatami. Długość bez bigli - ok. 4,5cm 3. Pastylki w fiolecie Kolczyki na zamówienie. Pastylki ametystowej masy perłowej i srebrne dodatki. Długość bez bigli - ok. 3,5cm 1. Załącznik 2608283 2. Załącznik 2608284 3. Załącznik 2608285 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Zadomowienie
|
Swarovski:
1. Elegancja Swarovski briolette w kolorze ametystowym oraz bicone jet na srebrnych zawieszkach. Długość bez bigli - ok. 3,5cm 2. Złoty powiew Swarovski bicone w kolorach golden shadow oraz moonlight na srebrnym łańcuszku. Długość bez bigli - ok. 3,5cm 3. Czarny kwiat Komplet: kolczyki i wisior z czarnych kwiatów Swarovski zawieszonych na srebrnych łańcuszkach. Długość kolczyków bez bigli - ok. 3,5cm; długość wisiora - ok. 3,5cm 4. Zwiewne Leciutki komplet: kolczyki oraz wisior wykonane ze srebrnych piórek oraz kryształów Swarovski bicone w kolorze indian sapphire zawieszonych na srebrnych łańcuszkach. Długość kolczyków bez bigli - ok. 5,5cm; długość wisiora - ok. 6cm 1. Załącznik 2608305 2.Załącznik 2608306 3.Załącznik 2608307 4.Załącznik 2608308 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...2&d=1255187542 te mi się bardz podobaja
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Raczkowanie
|
Moim zdaniem bardzo udane początki, super że tworzysz w srebrze, moją uwagę przyciągnęły te prościutkie z pastylką fioletowej masy perłowej, nie przepadam za nią ale tu akurat mnie urzekła tą prostotą. Kolekcja Swarkowa, najbardziej podoba mi się nr. 1 choć niestety owijane loopy do poprawy, gdzieś chyba w wątku dla zielonych jest filmik - tutorial jak zrobić loopa owijanego, niby takie łatwe a mi zaczęły wychodzić równo jak obejrzałam tutka. Generalnie jest bardzo dobrze jak na początki
![]() Edytowane przez jelonek001 Czas edycji: 2009-10-25 o 22:48 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
3 i 8 są naj moim zdaniem
![]()
![]() |
#28 |
Zadomowienie
|
Bardzo ładne prace, od razu zaczęłaś z klasą, a nie jak zwykle bywa od prostych koralików na druciku
![]() Co do opłacalności biżuteryjnego hobby, to niestety ciężko z tym jest - sama w tej chwili nie sprzedaję nigdzie, męczę tylko jedną galerię po drugiej z nadzieją, że gdzieś mnie w końcu zechcą. Na dodatek to błędne koło - wysyłam zdjęcia i słyszę, że koniecznie muszę zacząć pracować na srebrze. Tymczasem nie mam pieniędzy na kupno półfabrykatów, dopóki czegoś w końcu nie sprzedam... Paranoja No, ale jako uparciuch wszystkie pieniądze z urodzin wydałam na materiały i dzielnie teraz wierzę, że w końcu coś się ruszy ![]() Ale jeśli nawet, to będę musiała działać nielegalnie - w życiu nie wysupłam tyle kasy, żeby poopłacać to wszystko, co wiąże się z DG. A srebra używam tylko do zapięć no i bigli - bez sensu, żeby z tego powodu zakładać DG, zwłaszcza, jak się nie przekracza tego progu zarobków 3 tysiące z czymś. W naszym cudownym kraju wszelkie przepisy mają chyba za zadanie pogrążyć biednego podatnika ![]()
![]() |
![]() |
#29 |
Zadomowienie
|
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
Dziękuję wszystkim za miłe słowa
![]() Co do loopków owijanych to namiętnie je trenuję, jednak jak widać - ze średnim skutkiem ![]() ![]() ![]() A co do problemów ze sprzedażą i DG to na razie odłożyłam temat, żeby się niepotrzebnie nie denerwować i chwilowo tworzę prezenty ![]() ![]() ![]() ![]() A, że tak zejdę z tematu - to przez te szaleństwa pogodowe nawet grzybów suszonych na Święta nie będzie... ![]() ![]() Edytowane przez ollccia Czas edycji: 2009-10-26 o 22:45 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:46.