Wymienię Maj 2012 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Ogłoszenia > Targowisko: kosmetyki

Notka

Targowisko: kosmetyki Targowisko: kosmetyki. Tutaj oddajemy i wymieniamy kosmetyki, których już nie używamy. Nie używasz? Oddaj!

Narzędzia
Stary 2012-05-21, 03:22   #1
TheSketchedLady
Wtajemniczenie

Przekupka: 48 pkt / 100% pozyt.

Maj 2012

WĄTEK NIEAKTUALNY! ZAPRASZAM TU!

Uwaga!
Ja odpisuję na każdą wiadomość i tego samego oczekuję od was. Ignorowanie mnie uważam za brak szacunku dla mnie i mojego czasu, a jestem pamiętliwa - więc nie zdziwcie się, jeśli któregoś dnia tak samo potraktuję was. Dziękuję.

dostępne
dokładka
wymienione

Wymienię

Makijaż
* puder prasowany Inglot YSM Young Skin Makeup w kolorze YO4 (wanilia, kolor naturalny) - używany, pozostało ok. 65% - Ruffian
* podkład Revlon ColorStay Combination/Oily Skin w kolorze 110 Ivory (dla cery mieszanej i tłustej, jeden z jaśniejszych podkładów dostępnych na rynku) - opakowanie 30ml, używany, pozostało ok. 10%
* cień do powiek Inglot w kolorze białym z aplikatorem - używany, pozostało ok. 70%, pokruszony
* baza pod makijaż Sephora Base lissante Smoothing primer (matująca) - opakowanie 15ml, używana, pozostało ok 25% - Cindy28
* puder mineralny Eclat mineral Bourjois - opakowanie 14g, odcień 02 vanilie (zupełnie pokruszony, ale zamknięty w pudełeczku, uda się dotransportować)
* puder matujący Maybelline PUREpowder Matte Finish - odcień 015 (idealny dla bladolicych), opakowanie 16g, pozostało ok 70% (z tym, że metalowa część odklejona od plastikowej - nie stanowi to problemu w używaniu) - Ruffian
* róż INGLOT Face Blush - odcień 82 (różowobrunatny, wygląda na ciemny, ale nakładany pędzlem daje naturalny efekt), opakowanie 18m, użyty kilkanaście razy, zużycie prawie zerowe
* dwa błyszczyki do ust L'Oreal Paris Glam Shine: w kolorze 01 Clear Crystal (bezbarwny) oraz w kolorze 16 Pure Chrome (biały brokat) - BAHAMONDE, 6ml - nieużywane
* Revlon Grow Luscious Mascara w kolorze oo1 (czarny) - trudno mi określić ile pozostało, myślę, że ok. 25%, była zaprawiana tonikiem do twarzy, kupiona ok. 8 miesięcy temu, wyczyszczona szczoteczka
* Maybelline Liquid Eyeliner kolor 61 black, opakowanie 5ml, pozostało minimum 50% - poprzecierane, zniszczone opakowanie, brak daty ważności, ale używałam go niedawno i myślę, że jest w porządku
* korektor kryjący niedoskonałości cery L'Oreal Paris True Match - kolor 2 vanilla, użyty może ze 3 razy, kupiony ok. miesiąc temu
* podkład Inglot AMC w kolorze LW 100 - bardzo jasny, najjaśniejszy Inglota (nie wszędzie dostępny), jeden z najjaśniejszych na rynku, na żółtym podtonie; pozostało około 60% z 30ml; ładnie kryje, ma przyjemny zapach - tylko za inny podkład (najchętniej Bourjois Healthy Mix 51 lub inny z wish list); wymieniam, bo kolor nie do końca mi odpowiada

Twarz
* krem Bioderma Sebium Hydra (nawilżający krem do cery tłustej) - opakowanie 40ml, używany, pozostało ok. 50%
* krem L'Oreal Pure Zone (krem nawilżający przeciw niedoskonałościom) - opakowanie 50ml, używany, pozostało ok. 50%
* balsam do ust Carmex Strawberry (balsam w tubce o smaku i zapachu truskawek) - opakowanie 10g, używany, pozostało ok. 65% - Cindy28
* krem pod oczy Garnier Essentials (Regenerating eye cream) - opakowanie 15ml, pozostało ok. 80%
* krem intensywnie nawilżający do cery normalnej i mieszanej Yves Rocher - słoik 50ml, raz maźnięty - taki: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...gel-cream.html (genialnie nawilża, ale powinnam była wybrać opcję do cery suchej)

Pielęgnacja
* balsam osłabiający odrastające po depilacji włoski AVON Skin So Soft soft&smooth - opakowanie 250ml, używany, pozostało ok 75%
* krem do depilacji Veet Hydro'Restor do skóry suchej - opakowanie 100ml, nieużywany, w kartonowym pudełku, wraz z aplikatorem - lena44
* balsam do ciała MadesCosmetics o zapachu granatu - opakowanie 150ml, kupiony w Douglasie, nawet nieotworzony
* kuleczka do kąpieli Yves Rocher o zapachu malinowym - nowa, zapakowana w folię (oddam jako gratis - upomnijcie się przy wymianie)
* balsam do ciała Dove supreme Body Silk - słoik 300ml, pozostało ok. 65%, wkropiłam do niego trochę zapachu DKNY Be Delicious
* balsam prostujący włosy Nivea Straight&Easy - opakowanie 150ml, używany, pozostało ok. 15%, brak daty ważności (oddam jako gratis - upomnijcie się przy wymianie) - SceneQueene
* wazelina kosmetyczna Bielenda, 25ml - maźnięta kilka razy, kupiona kilka dni temu (oddam jako gratis - upomnijcie się przy wymianie)
* antyperspirant Garnier mineral ActionControl, buteleczka 150ml - tylko kilka razy psiknięty

Paznokcie
* lakier do paznokci Inglot AMC Nail Enamel w kolorze 518 (różowy z metalicznym połyskiem) - opakowanie 12ml, użyty kilkanaście razy - Cindy28
* bezbarwny lakier do paznokci Rimmel London Lycra Pro - opakowanie 12ml, używany, pozostało ok. 30%, zaprawiony zmywaczem
* lakier do paznokci Revlon w kolorze 044 Blue Lagoon (niebieski z błyszczącymi drobinkami) - opakowanie 14.7ml, nieużywany - Cindy28
* dwa lakiery do paznokci Yves Rocher, kolory R001 Nude rose (różowy) i 01 Fleur de lune (biały) - BAHAMONDE, opakowania po 3ml - nawet nieotwierane, kupione z miesiąc temu

Akcesoria
* pędzel do podkładu płaski EcoTools BAMBOO foundation brush 1202 - wyprany, w oryginalnym opakowaniu - najchętniej za inny pędzel do podkładu lub coś przydatnego z wish
* pędzel do różu INGLOT (ścięty), używany przez ok. miesiąc, wyprany - ragutka
* pędzelek do cieni INGLOT 16PP - użyty kilka razy, wyprany - Narrhien
* rękawiczki do koloryzacji włosów - nieużywane, niewyjmowane z folii, opakowanie lekko uszkodzone (oddam jako gratis - upomnij się przy wymianie)
* kosmetyczka L'Oreal foliowa, przezroczysta, o wymiarach 22x17x9cm - używana
* torba ekologiczna wielokrotnego użytku marki Yves Rocher - nowa
* szczoteczka do twarzy SEPHORA Professional, kupiona ok. 2 tygodnie temu - użyta tylko kilka razy, ale zdążyła się lekko zmechacić (nadal gotowa do użytku)[/COLOR]
* prostownica do włosów Holden (taka jak ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...zna-pr-41.html) - mam ją już nie wiem jak długo, 5 lat na pewno; ma lekko odłamaną jedną z płytek (nieznacznie), naderwany kawałek obudowy (przy płytce), lekko uszkodzony kabel, ogólnie z zewnątrz podniszczona; nie ma problemu z używaniem jej, prostuje, nie nawala, szybko się nagrzewa
* opakowanie po pudrze Inglot - puderniczka, brak wkładu z pudrem, ale można to uzupełnić; lusterko leciutko odpryśnięte, puderniczka lekko porysowana (widać ślady używania), zatrzask jest lekko odłamany, ale jest szczelna, zamyka się bez problemu
* zalotka INGLOT czarna - kupiona ok. 2 tygodnie temu, użyta kilka razy, stan idealny - Tassarinian
* mini zalotka INGLOT (taka jak ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...er-inglot.html) - kupiona około roku temu, widać normalne ślady używania
* nowe maszynki Gilette - różowe, kupione ok. miesiąca temu, kilka zbędnych wymienię

Suplementy diety

* miesięczny program regeneracji włosów i paznokci Yves Rocher, lekko pogięte pudełko, ulotka wewnątrz, kuracji pozostało na pół miesiąca - 15 tabletek - SceneQueene

Próbki

wszystkie razem/wybrane za coś przydatnego lub pojedynczo jako gratisy (upomnij się przy wymianie)

* Naomi by Naomi Campbell - nowy, opakowanie 1.2ml
* Puma Urban Motion woman - nowy, opakowanie 1.2ml
* Mexx Fresh woman - nowy, opakowanie 1.2ml
* Paco Rabanne 1 Million - nowy, opakowanie 1.2ml
* Jette - nowy, opakowanie 1ml

* krem Vichy Laboratoires Nutrilogie 1 do cery suchej - nowy, opakowanie 1,5ml (brak daty ważności!)
* przeciwzmarszczkowy krem nawilżający Dermika Vitamina P Plus do cery naczynkowej - nowy, opakowanie ok. 2ml
* regenerujący krem na noc L'Oreal Paris Dermo-Expertise Kod Młodości - nowy, opakowanie ok 2ml
* krem na dzień Olay Age Defying Anti-Wrinkle SPF 15 - nowy, opakowanie 3ml
* liftingujący krem Estee Lauder Resilience Lift Extreme SPF 15 - nowy, opakowanie 1,5ml
* przeciwzmarszczkowy krem na noc Dr Irena Eris Fortessimo 45+ - nowy, opakowanie 1,5ml
* podkład Clarena Fluid Foundation Mat w kolorze Ivory (matujący, kolor naturalny) - nowy, opakowanie 2ml (data ważności do kwietnia 2012 - ewentualnie na przetestowanie, sprawdzenie konsystencji, koloru, itd.)

* regenerujący krem do ciała Dermika Body Passione change your skin - nowy, opakowanie 7ml
* regenerujący balsam do ciała Dr Irena Eris SPA Resort - nowy, opakowanie 7ml
* przeciwcellulitowy balsam do ciała Clarins Lift-Minceur Haute Definition - nowy, opakowanie 10ml
* odżywka po koloryzacji włosów Garnier Color Naturals - nowa, opakowanie 10ml

Uwaga!
Poza wątkiem mogłabym oddać również (za coś, na czym szczególnie mi zależy): *odlewkę kremu pod oczy Clarins, *dwa potrójne cienie do powiek INGLOT (biały i dwa odcienie różowego; złoty, żółtawy i ciemnozielony), *płyn micelarny AA Eco, *czasopisma (Joy, Glamour, itd.), *nowe lakiery do paznokci Sally Hansen, *używaną paletkę korektorów z Sephory (za inny korektor), *próbki Clinique 3 kroki typ 1 oraz 3 i 4, *inne rzeczy z moich zasobów (głównie Sephora).

Posiadam na wymianę także buty - KLIK

Poszukuję głównie: meteorytów Guerlain (obojętny kolor, byle w oryginalnym, najlepiej pełnowymiarowym opakowaniu, może być odsypka), masełka do ust Korres, pędzli (z Sephory i lepsze).
Pełna lista TUTAJ.

To moja pierwsza oferta na wizażu, nie znam za bardzo zasad, itd. W razie W - proszę o wyrozumiałość
Pozdrawiam!
Ikonki załączonych zdjęć
Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  DSCN0371.jpg
Wyświetleń: 147
Rozmiar:  118,9 KB   Kliknij zdjęcie aby powiększyć
Nazwa:  DSCN0369.jpg
Wyświetleń: 166
Rozmiar:  149,0 KB  
Nie widzisz zdjęć? Kliknij tutaj!

Edytowane przez TheSketchedLady
Czas edycji: 2012-08-04 o 00:59
TheSketchedLady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:08   #2
kkasikka
Zakorzenienie

Przekupka: 69 pkt / 99% pozyt.
Dot.: Maj 2012

cos u mnie za :
* podkład Revlon ColorStay Combination/Oily Skin w kolorze 110 Ivory (dla cery mieszanej i tłustej, jeden z jaśniejszych podkładów dostępnych na rynku) - opakowanie 30ml, używany, pozostało ok. 10%
* krem Bioderma Sebium Hydra (nawilżający krem do cery tłustej) - opakowanie 40ml, używany, pozostało ok. 50%
* pędzel do podkładu płaski EcoTools BAMBOO foundation brush 1202 - użyty raz, wyprany, w oryginalnym opakowaniu
*pędzel do różu INGLOT (ścięty), używany przez ok. miesiąc, wyprany
kkasikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 08:44   #3
natalab
Rozeznanie

Przekupka: 20 pkt / 100% pozyt.

cos u mnie za:
* podkład Revlon ColorStay Combination
* puder matujący Maybelline PUREpowder Matte Finish - odcień 015
* lakier do paznokci Inglot

Moja wymiana:
biżuteria/ubrania:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...0#post48358050
książki:
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post41932564
natalab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 10:57   #4
mikia20
Ekspert GotowaniaNaGazie

Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.

Coś za

* puder prasowany Inglot YSM Young Skin Makeup w kolorze YO4 (wanilia, kolor naturalny) - używany, pozostało ok. 65%

* puder mineralny Eclat mineral Bourjois - opakowanie 14g, odcień o2 vanilie (zupełnie pokruszony, ale zamknięty w pudełeczku, uda się dotransportować)
* puder matujący Maybelline PUREpowder Matte Finish - odcień 015 (idealny dla bladolicych), opakowanie 16g, pozostało ok 70% (z tym, że metalowa część odklejona od plastikowej - nie stanowi to problemu w używaniu)

* lakier do paznokci Inglot AMC Nail Enamel w kolorze 518 (różowy z metalicznym połyskiem) - opakowanie 12ml, użyty kilkanaście razy
mikia20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 12:06   #5
aakkzzii
Zakorzenienie

Przekupka: 108 pkt / 99% pozyt.
GG do aakkzzii

coś za pędzel do podkładu płaski EcoTools BAMBOO foundation brush 1202 - użyty raz, wyprany, w oryginalnym opakowaniu

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:24   #6
Ruffian
Zadomowienie

Przekupka: 26 pkt / 100% pozyt.

Interesuje mnie:
puder matujący Maybelline PUREpowder Matte Finish - odcień 015 (idealny dla bladolicych), opakowanie 16g, pozostało ok 70% (z tym, że metalowa część odklejona od plastikowej - nie stanowi to problemu w używaniu)
oddam za to Vichy + coś jeszcze sobie u mnie wyszukasz?

Wymienię ubrania damskie i męskie, buty, różności:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=87205770
Ruffian jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 13:24   #7
coco_85
Oszust internetowy

Przekupka: 15 pkt / 94% pozyt.

hej cos u mnie?
coco_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:08   #8
kkasikka
Zakorzenienie

Przekupka: 69 pkt / 99% pozyt.

co powiesz na bioderme i pedzel ecotools?
kkasikka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:30   #9
xxcherrymerryxx
Raczkowanie

Przekupka: 4 pkt / 100% pozyt.

cos u mnie za;
* baza pod makijaż Sephora Base lissante Smoothing primer (matująca) - opakowanie 15ml, używana, pozostało ok 25%
* balsam do ust Carmex Strawberry (balsam w tubce o smaku i zapachu truskawek) - opakowanie 10g, używany, pozostało ok. 65%
* pędzel do podkładu płaski EcoTools BAMBOO foundation brush 1202 - użyty raz, wyprany, w oryginalnym opakowaniu

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...1#post34520631
moja wish !: )
xxcherrymerryxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 18:36   #10
angie3
Raczkowanie

Przekupka: 19 pkt / 100% pozyt.

* balsam do ust Carmex Strawberry (balsam w tubce o smaku i zapachu truskawek) - opakowanie 10g, używany, pozostało ok. 65%

coś u mnie?
Stary 2012-05-21, 19:09   #11
zaakrecona
Zakorzenienie

Przekupka: 66 pkt / 100% pozyt.

cos u mnie za:

* krem pod oczy Garnier Essentials (Regenerating eye cream) - opakowanie 15ml, pozostało ok. 80%
podkład Revlon ColorStay Combination/Oily Skin w kolorze 110 Ivory (dla cery mieszanej i tłustej, jeden z jaśniejszych podkładów dostępnych na rynku) - opakowanie 30ml, używany, pozostało ok. 10%

* puder mineralny Eclat mineral Bourjois - opakowanie 14g, odcień o2 vanilie (zupełnie pokruszony, ale zamknięty w pudełeczku, uda się dotransportować)

* lakier do paznokci Inglot AMC Nail Enamel w kolorze 518 (różowy z metalicznym połyskiem) - opakowanie 12ml, użyty kilkanaście razy
* odżywka do paznokci wapniowa Revlon - opakowanie 14.7ml, użyta kilkanaście razy

?
Stary 2012-05-21, 20:26   #12
Cay
Wtajemniczenie

Przekupka: 34 pkt / 100% pozyt.

coś u mnie za pędzel do podkładu?

---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ----------

Oj nie, niestety lokówki nie oddam za pędzel

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:51 ----------

nic więcej mi się nie podoba daj znać, jak będziesz robić dokładki
Stary 2012-05-21, 20:26   #13
blondi001993
Raczkowanie

Przekupka: 0 pkt / 0% pozyt.
GG do blondi001993

cos za pedzle, base i puder mineralny ?

platyna für immer
blondi001993 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 21:19   #14
_amaja_
Zadomowienie

Przekupka: 73 pkt / 100% pozyt.

Witaj, może znajdziesz coś u mnie w zamian za:

* przeciwzmarszczkowy krem nawilżający Dermika Vitamina P Plus do cery naczynkowej - nowy, opakowanie ok. 2ml
* regenerujący krem na noc L'Oreal Paris Dermo-Expertise Kod Młodości - nowy, opakowanie ok 2ml
* krem na dzień Olay Age Defying Anti-Wrinkle SPF 15 - nowy, opakowanie 3ml
* liftingujący krem Estee Lauder Resilience Lift Extreme SPF 15 - nowy, opakowanie 1,5ml
* przeciwzmarszczkowy krem na noc Dr Irena Eris Fortessimo 45+ - nowy, opakowanie 1,5ml
* krem odmładzający Clarena Microcollagen & Peptide Luxury Cream - nowy, opakowanie 2ml
* podkład Clarena Fluid Foundation Mat w kolorze Ivory (matujący, kolor naturalny) - nowy, opakowanie 2ml
* regenerujący krem do ciała Dermika Body Passione change your skin - nowy, opakowanie 7ml
* regenerujący balsam do ciała Dr Irena Eris SPA Resort - nowy, opakowanie 7ml
* przeciwcellulitowy balsam do ciała Clarins Lift-Minceur Haute Definition - nowy, opakowanie 10ml
* łagodzące mleczko do ciała Garnier intensywna pielęgnacja wrażliwej skóry - opakowanie 6ml

?
_amaja_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 22:33   #15
Soso
Zakorzenienie

Przekupka: 117 pkt / 100% pozyt.

Dziękuję za propozycję, ale nic nie wpadło mi w oko
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-21, 22:47   #16
elizabarbara
Zakorzenienie

Przekupka: 71 pkt / 100% pozyt.
GG do elizabarbara

Dziekuje, ale nic nie wypatrzyłam

WYMIANKA
elizabarbara jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 10:29   #17
_amaja_
Zadomowienie

Bardzo chętnie wymienię za masażer i herbatkę Tylko bardzo Cię proszę o podanie dat ważności próbek, tak żebym zdążyła je wykorzystać
Stary 2012-05-22, 10:59   #18
coco_85
Oszust internetowy

Przekupka: 15 pkt / 94% pozyt.

hej, niestety zakolanówki już poszły:/ za maskare chetnie pędzel do podkladu i różu co ty na to??
coco_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-22, 22:09   #19
_amaja_
Zadomowienie

Wiesz, jeśli już większość próbek jest po terminie i nie jesteś pewna co do ich terminu, to jednak zrezygnuję z wymiany...Może innym razem, pozdrawiam
Stary 2012-05-23, 00:00   #20
Cindy28
Lux Mundi

Przekupka: 72 pkt / 100% pozyt.

Cześć
Za GlissKura podziękuję
Interesuje mnie lakier SH i utwardzacz do paznokci.
Mogłabyś dołączyć jakieś foto? Jaki jest stopień zużycia kosmetyków?
I co Ci u mnie wpadło w oko ?
Pozdrawiam

Edytowane przez Cindy28
Czas edycji: 2012-05-23 o 00:01
Cindy28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 09:27   #21
Alik1977
Zadomowienie

Przekupka: 32 pkt / 100% pozyt.

Nic nie znalazłam. Może masz cos jeszcze poza watkiem ?
Stary 2012-05-23, 15:14   #22
villete
Zakorzenienie

a jakie są Twoje zasoby? jak masz coś z moich wish + jakieś minerały bądź półprodukty, to mnie łatwo przekabacić

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 15:54   #23
Soso
Zakorzenienie

Przekupka: 117 pkt / 100% pozyt.

Inglotowską zalotkę mam, dziękuję, jakoś mnie nie zachwyca
Soso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-23, 22:51   #24
villete
Zakorzenienie

niestety nic nie widzę

wymiana
villete jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 00:45   #25
indywidumm
Rozeznanie

Przekupka: 10 pkt / 100% pozyt.

niestety nic

indywidumm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 15:52   #26
platekrozy
Zakorzenienie

Przekupka: 114 pkt / 100% pozyt.

niestety nic

platekrozy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 17:20   #27
MamaMagda
Wtajemniczenie

Przekupka: 44 pkt / 98% pozyt.

nic niestety, pozdrawiam
Stary 2012-05-24, 17:54   #28
blackangel88
Wtajemniczenie

Przekupka: 15 pkt / 100% pozyt.

Znajdziesz coś u mnie za pędzel do podkładu płaski EcoTools BAMBOO?
blackangel88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-24, 20:10   #29
blackangel88
Wtajemniczenie

Przekupka: 15 pkt / 100% pozyt.

Tylko pędzlem jestem zainteresowana
blackangel88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-25, 09:15   #30
Cay
Wtajemniczenie

Przekupka: 34 pkt / 100% pozyt.

Niestety wciąż nic

Nowe wątki na forum Targowisko: kosmetyki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości