![]() |
#1 |
Zadomowienie
|
Benefit, Essie, OPI, Ciate, Bourjois, Estee Lauder MARZEC
NIEAKTUALNE
Przestrzegam zasady: Ty piszesz u mnie, ja u Ciebie ![]() Rezerwacje na pomarańczowo. Nie szukam kosmetyków drogeryjnych i ubrań. Majowa dokładka: -Rouge Bunny Rouge, Metamorphoses Baza matująca kupiona w grudniu w Douglasie, otwarta w styczniu. Zostało jej ok. 70-80%. - Clarins, Everlasting Foundation 103 Ivory. Kupiony w ub. roku w Douglasie, mało używany, trudno określić, ile go zostało, ale myślę, że spokojnie ok. 70%. Wg mnie (i nie tylko) strasznie śmierdzi alkoholem, to już drugi podkład Clarinsa, od którego mnie odrzuca - niby są jakieś świeże nuty, ale jedzie alkoholem, więc uprzedzam. - Guerlain, Ombre Eclat L'instant Coquin 160 Cień ledwo testowany, nawet logo się nie zatarło, kolor lilaróż. Puzderko z welurowym pokrowcem. - Benefit, Watt's Up Fantastyczny rozświetlacz w sztyfcie w kolorze szampana, moim zdaniem dużo lepszy od High Beam. Wersja mini 2.5 g z zeszłorocznego zestawu The bronze of champions, myślę, że starczy na długie miesiące codziennego użytku, niesamowicie wydajny. Zostało ok. 80%. - Benefit, Bikini-tini Cień w kremie w kolorze jasnego złota z zeszłorocznego zestawu The bronze of champions, użyty 3 razy. - Korres, Eyeshadow 31 Bronze Brown Cień prasowany w kolorze ciepłego brązu, ledwo testowany. -ArtDeco Baza pod cienie Otwarta w ubiegłym tygodniu (6.05), użyta 2 razy. - L'Oreal, Color Infaillible 016 Coconut Shake Matowy cień kremowo-pudrowy w kolorze cielistym. Raz użyty. - Micro Cell, Nail Whitener Rozjaśniający lakier do paznokci, opalizuje i odświeża manicure. Polecany jako lakier przeciwdziałający przebarwieniom paznokci. Użyty 3 razy. - Iwostin, podkład matujący Correctin Purritin SPF30 jasny Kupiony w ub. roku, użyty raz, dla mnie zbyt kryjący. Termin przydatności: 08/2015. - Cashmere, Powder pearls Puder rozświetlający w stylu meteorytów, mieszanka złotych, białych, fioletowych i zielonych kulek. Używałam rzadko, może z 5 razy. Kupiony w ub. roku w Super Pharm, data przydatności 06.2014, ale ponieważ to puder, spokojnie można go używać długo po terminie. ---------------------------------- TWARZ Benefit, High Beam 4 ml., czyli duża miniatura z zestawu Dandelion kupionego w marcu. Użyłam 2 razy, wiem, że nie wykorzystam go w 6 m-cy i chętnie wymienię za coś, co mi się przyda. Benefit, Benetint, nowy pełnowymiarowy z zestawu świątecznego ArtDeco, Skin Perfecting Make-up Base, bardzo dobra baza pod makijaż, bez silikonów, kupiłam na swój ślub w zeszłym roku, użyta ok. 3-4 razy, 10 ml. OCZY Rouge Bunny Rouge, cień Alabaster starling zostało ok. 1/2 opakowania Benefit, maskara BADgal czarna nowa wersja mini z zestawu świątecznego z miniaturami Pupa, kredka Color shine eyeliner 500 turkus, z gąbką (brak skuwki na gąbce), użyta ok. 5 razy No7 Boots, cień Starry lights, użyty ok. 5 razy, odcień jasne złoto/szampan Nouba, Pojedynczy wypiekany cień nr 404, odcień lekko cytrynowy, doskonały do wyrównania kolorytu powieki, zostało ok. 80% PAZNOKCIE Essie, Mind your mittens nowy 5 ml. z kostki Fall/Winter 2013 Essie, Toggle to the top 1 użyty 5 ml. z kostki Fall/Winter 2013 Essie, Shearling darling 5 ml. z kostki Fall/Winter 2013 Oriflame, lakier holo Palladium Fuchsia, 1 użyty ANNY, lakier Be glamorous, 1 użyty OPI, Top coat, użyty ok. 5 razy OPI, German-icure mini 3,75 ml. użyty parę razy Ciate, Velvet manicure (granat) nowy zestaw z Sephory - granatowy lakier + aksamitne opiłki Revlon, Parfumerie Wild violets, paerfumowany lakier ciemny fiolet, 1 użyty Bourjois, 10 jours Anti-Choc no 14 (ładny brudny róż), użyty ok. 5 razy Rimmel, 60 seconds 850 Aye, Aye, sailor (granat), użyty ok. 5 razy ZAPACHY YSL, Belle Opium EDP 30 ml. zostało 15 ml. PIELĘGNACJA TWARZ i CIAŁO Lierac, serum Hydra-Chrono+, zostało ok. 20% z 30 ml., kupione w grudniu 2013 Benefit, It's potent eye cream mini nowy z zestawu świątecznego z miniaturami Dr Irena Eris, Normamat zestaw dla skóry tłustej, nowy: krem na dzień, krem na noc + peeling Uriage, Xemose żel-krem do mycia dla skóry bardzo suchej/podrażnionej/atopowej, użyty ok. 5 razy, jw. drażni mnie zapach Wella, System Professional, seria Hydrate, Conditioner 200 ml., użyta ok. 5 razy, jw. drażni mnie zapach. Bath&Body Works, Sweet pea, żel pod prysznic NOWY Nierafinowane masło shea z Ghany z Sheashea.pl 100 ml. ŚWIECE Świece Bath&Body Works nowe średnie (1 knot): Summer boardwalk, Winter fig, Cider lane, Strawberry picnic, Lavender Vanilla ODSYPKI/ODLEWKI mogę zrobić z następujących kosmetyków: T.LeClerc, Sypki puder w kultowym kolorze Banane NARS, Light Reflecting Setting Powder Lumene, Crystal Radiance Primer - świetna baza rozświetlająca Sanoflore, Miel nourricier - krem odżywczy do skóry wrażliwej Szukam: Hourglass - różne Guerlain, Mateoryty (jasne) i inne Urban Decay - różne Nars - różne Rouge Bunny Rouge -różne The Balm - różne Korres - różne Pudry - różne marki Zapachy: orientalne i szyprowe i pewnie wiele innych plus KSIĄŻKI - też przyjmuję za kosmetyki ![]()
http://oleosa.blogspot.com Kobiety-statystyka spojrzenie na makijaż, kuchnię i co-do-głowy-przyjdzie. Obiecuję, że nie będzie statystyki. Edytowane przez Tutli Czas edycji: 2014-06-02 o 19:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
Przekupka: 222 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Benefit, Essie, OPI, Ciate, Bourjois, Estee Lauder
hej dzięki za odzew
znajdziesz coś w moich wątkach za cień maybelline color tattoo i bazę pod cienie art deco ?
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Rozeznanie
|
coś za miniaturki essie?
W poszukiwaniu życiowej drogi. ![]() 12.02.19 ![]() 'Świat podobny jest do amatorskiego teatru; więc nieprzyzwoicie jest pchać się w nim do ról pierwszych, a odrzucać podrzędne. Wreszcie, każda rola jest dobra, byle grać ją z artyzmem i nie brać jej zbyt poważnie.' - Bolesław Prus, Lalka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
koci świat
|
hej
![]() Benefit, BADgal |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
cos za
4. Essie, Mind your mittens nowy 5 ml. 5. Essie, Sable collar nowy 5 ml. 6. Essie, Shearling darling nowy 5 ml. 7. Essie, Toggle to the top 1 użyty 5 ml. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Zakorzenienie
Przekupka: 222 pkt / 100% pozyt.
|
Dot.: Benefit, Essie, OPI, Ciate, Bourjois, Estee Lauder MARZEC
czyli tusz za baze art deco i cienie
zapraszam na priv
kosmetyki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1235941 ciuchy https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1126161 książki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1144051 wish https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1261853 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
up, kilka nowych
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
coś za 24. Jadwiga, Naturalny puder cera tłusta i trądzikowa, użyty ok. 5 razy?
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
Benefit, Essie, OPI, Ciate, Bourjois, Estee Lauder MARZEC
Hej, cos u mnie za Benetint?
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
jednak zrezygnuję, zrobiłam research w internecie i na mojej cerze się chyba nie sprawdzi, przepraszam za zamieszanie i pozdrawiam
![]()
![]() |
#16 |
Zakorzenienie
|
niestety nic, pozdrawiam
![]()
![]() |
#17 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Hej, za Hourglass niestety nic nie znalazłam
![]() Za lakier chętnie wzięłabym świecę ![]() Masz jakieś książki z tych, co wypisałam w liście wish? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Wtajemniczenie
|
hej, znajdziesz cos u mnie za top coat opi i lakier anny coral reef?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
🐛🐈 🦄 🐾
|
Hmm, z Hourglass jest ciężka sprawa
![]() Zapłaciłam za każdy ok. 250 zł, więc nawet jakbym nazbierała 10 książek, to i tak nie opłaciłaby się Tobie wysyłka... A szukam przede wszystkim niektórych książek Philippy Gregory, Tony Halika, Pieśń ognia i Lodu, Pawlikowska z serii Blondynka Ze świec podoba mi się Frosted gingerbread ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
hej, róż jednak chce wymienić za coś innego, więc podziękuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Zakorzenienie
|
Hej,
Prócz książek u Ciebie wypatrzyłam mini błyszczyk hoola, benetint i ew. świeczkę ananasową. ![]() ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- hm, to może dobierzesz coś do kółka i wymienimy się za wszystko? Mam np. bazy pod cienie minaitury z Urban Decay i z NARSA, mam też rozświetlający róż narsa w kremie. To z Twojej listy. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:35 ---------- Hem, wybrałaś dość kosztowne rzeczy ![]() ![]() Jednak wolałabym w takiej sytuacji żebyś Ty dorzuciła mały Benetint a ode mnie dostaniesz bazę NARS ale testowaną (była użyta jeden jedyny raz na sylwestra, dla mnie różni się tym że tę nową mogę dłużej przetrzymać na potrzeby ewentualnych przyszłych wymian). Widać na puszku że byla nałożona na puder. Co Ty na taką opcję? PS. rozumiem że mówimy o kółku Eye Illusion zmieniającym kolor cieni tak? Byłam też tłustolica więc może mam coś jeszcze czego szukasz, wishlistę masz skromną ale może szukasz czegoś spoza? Mam np, hardkorową bazę matującą Smashboxa mogę zrobić Ci próbkę jeśli podeślesz mi naczynko probkowe ![]() ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- A ok, pomyślałam że skoro z zestawu, to że miniaturka. Posie jest dla mnie za jasny ![]() Hm to może bez benetintu i mojej bazy nars, a ja dorzucę Ci jakieś próbki, mam np. Normaderm Vichy kilka sztuk. Nie wiem jakiej pielegnacji ewentualnie szukasz. Edytowane przez inecita Czas edycji: 2014-03-18 o 11:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
Zadomowienie
|
Witaj, nic sobie nie upatrzyłam
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
Przekupka: 175 pkt / 100% pozyt.
|
Uriage, Izotoniczna woda termalna, nowa
29. Uriage, Xemose żel-krem do mycia dla skóry bardzo suchej/podrażnionej/atopowej, użyty ok. 5 razy, jw. drażni mnie zapach cos u mnie?
![]() |
#24 |
Zakorzenienie
|
Cień Estee Lauder mi się podoba
![]() ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:02 ---------- Tutli, a cienie chcesz z kasetką, czy bez? Bo jeśli bez, to oddam bez gadania za Estee, a jeśli z kasetką, to przygarnęłabym jeszcze chętnie NYX bronzy plum jewel dust eyeshadow. ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:40 ---------- A dorzuciłabyś mi jeszcze cień Nouba? Myślę, że tak się mniej więcej zbilansuje cenowo ![]() ---------- Dopisano o 00:04 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ---------- Nie, przepraszam za zamieszanie, Nouby nie chcę, odpisuję na kilka wątków naraz i już wszystko mi się miesza. Jesteśmy dogadane na Nyx i Estee, i lecę na priv ![]()
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
coś u mnie za którąś z tych rzeczy Essie, Toggle to the top ,świece Strawberry picnic, Twilight woods, Summer boardwalk, Bath&Body Works, Warm Vanilla Sugar ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zadomowienie
|
dodałam trochę nowych kosmetyków do wymiany
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
za korres bym coś znalazła, którąś świecę, miniaturkę essie i benefit?
![]() (p.s. nie masz dużych świec b&bw?)
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
Może coś u mnie za Opium?
Zapraszam ![]() Proszę odpisz u mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Zakorzenienie
|
o miniaturkę tuszu. korres był raz testowany, ubytek zerowy, mogę obfocić
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:20.