Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII) - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-05-20, 20:39   #1
hje
Zakorzenienie

Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

Edytowane przez hje
Czas edycji: 2014-05-21 o 22:41
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 20:50   #2
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013 (XVII)

oł jeeee, jestem pierwsza!!!!!!!!

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-20, 21:18   #3
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

A ja druga
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:06   #4
sylwietta1988
Zakorzenienie

załapałam sie na podium hip hip hurraaaaa

dobranoc
sylwietta1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:09   #5
Debrah
Zakorzenienie

witam się i ja
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:10   #6
s i l v e r
Zakorzenienie

I dobranoc
Stary 2014-05-21, 22:13   #7
nafiyqa
Zakorzenienie

Jestem

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 22:14   #8
misiaeel
Wtajemniczenie

jestem
i od razu z pytaniem
szaja jakie macie krople? pewnie na receptę?

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:17   #9
hje
Zakorzenienie

Jesteśmy tuuuu, ludzi tłuuum....
hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:17   #10
MaJulMi
Raczkowanie

Ja również się witam
MaJulMi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-21, 22:22   #11
marsi11
Zakorzenienie

Joł joł
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-21, 23:25   #12
Debrah
Zakorzenienie

Nie pamietam już która, ale któraś pisała, że by przygarnęła sandałki takie jak mam dla młodej. Są na grupie takie same, rozmiar uk5. Dam namiar jakby ktoś chciał
Debrah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 00:46   #13
LadyWhisper
Zakorzenienie

hejaaaaa!!!

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 01:03   #14
YellowSheep
Rozeznanie

Hello,

jestem i czaję się po cichu, jakoś nie mam nastroju. Niby fajna jest pogoda, ale cały tydzień gdzieś biegałam i nawet nie było czasu na jakiś spacer na spokojnie tylko wszędzie z wywieszonym ozorem. Na szczęście od jutra zapowiada się, że trochę mniej będę miała na głowie. No i ekstra, że od jakiegoś czasu unormowałam spanie, bo kładłam się razem z tż najpóźniej koło północy, a dziś poszło na noże i jest 2 a ja dalej nie śpię... Jutro będę miała cały dzień zdezorganizowany. Już mi się wydawało, że z tż zrobiło się nawet ok, no ale to znów tylko złudzenie. Czasem Wam zazdroszczę tej normalności

Lecę spać, wpadnę w ciągu dnia może w lepszym humorze będę co by Wam tu nie smęcić.

YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 05:08   #15
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Hej dziewczynki!

Czytam Was wlasciwie na bieżąco ale nie mam nic mądrego do powiedzenia....

Dziekuje Wam za wszystkie komplementy Uwierzcie mi ze mam brzuch jak w 4 miesiacu ciazy
Ale jestem non stop glodna

Tulę chore dzieci

Moja Mała ostatnio kiepsko śpi,wczoraj wyszly nam dwie gorne dwójki,widać trojki juz od jakiegoś czasu wiec to nie koniec kiepskich nocek. Mamy juz 12 zebow,brakuje wszystkich trojek i piatek. Poza tym Mala jest rozkoszna,ciagle cos gaworzy,bawi sie,nie chce wracac z dworu do domu. Ale zauwazylam,wlasciwie jakis czas temu,ze Blanka nie potrafi sie przekrecic z brzuszka na plecy Musze chyba z Nia troszke pocwiczyc.

Poza tym bardzo Was proszę o kciuki,dzisiaj moj maz ma bardzo wazne spotkanie,od ktorego zalezy wiele Wiem ze Wasze kciuki mają magiczną moc,wiec nieśmialo o nie prosze A ja miałam dzi$ takie koszmary,ze balam sie ponownie zamknać oczy.

Ściskam Was mocno!

Ps1. Przepraszam za brak polskich znakow,ale mam nowy tel i nie obsługuję jeszcze

Ps2. Probuje dodac zdjecie z wczorajszej drogi do pracy,nie wiem czy sie uda z aplikacji. I moja mala w pakiecie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1400731639311.jpg (90,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1400731679826.jpg (61,9 KB, 55 załadowań)

Edytowane przez fewcia
Czas edycji: 2014-05-22 o 05:09
fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 06:05   #16
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fewcia Pokaż wiadomość
Hej dziewczynki!

Dziekuje Wam za wszystkie komplementy Uwierzcie mi ze mam brzuch jak w 4 miesiacu ciazy

Tulę chore dzieci

Moja Mała ostatnio kiepsko śpi,wczoraj wyszly nam dwie gorne dwójki,widać trojki juz od jakiegoś czasu wiec to nie koniec kiepskich nocek. Mamy juz 12 zebow,brakuje wszystkich trojek i piatek. Poza tym Mala jest rozkoszna,ciagle cos gaworzy,bawi sie,nie chce wracac z dworu do domu. Ale zauwazylam,wlasciwie jakis czas temu,ze Blanka nie potrafi sie przekrecic z brzuszka na plecy Musze chyba z Nia troszke pocwiczyc.

Poza tym bardzo Was proszę o kciuki,dzisiaj moj maz ma bardzo wazne spotkanie,od ktorego zalezy wiele Wiem ze Wasze kciuki mają magiczną moc,wiec nieśmialo o nie prosze A ja miałam dzi$ takie koszmary,ze balam sie ponownie zamknać oczy.

Ściskam Was mocno!

Ps1. Przepraszam za brak polskich znakow,ale mam nowy tel i nie obsługuję jeszcze

Ps2. Probuje dodac zdjecie z wczorajszej drogi do pracy,nie wiem czy sie uda z aplikacji. I moja mala w pakiecie

Kciuki!!
Na pewno potrafi, taka ruchowo rozwinieta, ze z brzucha na plecy musi umiec sie obracac.

Czesc!
U Yae samopoczucie wspaniale, dzis jeszcze jest na lekkostrawnej diecie, ale na szczescie nic sie nie dzieje.
Yae potrafi przyniesc odpowiednia ksiazeczke tylko po uslyszeniu charakterystycznego fragmentu lub tytulu. Podobnie jest z piosenkami, potrafi wybrac melodie, ktora nucilam.
deli u nas w dzien uu tylko raz do drzemki; nie upomina sie wcale. Mniej wiecej codziennie je taka sama ilosc.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:20   #17
LadyWhisper
Zakorzenienie

Fewcia kciuki!!!

Ja dzisiaj tez pol nocy nieprzespanej malz w delegacji wiec schizy mialam co chwile, najwiekszy jak poszlam dac wody mlodemu i slysze lozko skrzypi w sypialni mowie masakra ktos sie wlamal na pewno, wzielam z pokoju Pietraszka do obrony samochodzik Czaje sie pod drzwiami mlodego i czaje i co? Kota wylatuje A nasze lozko faktycznie w jednym miejscu dosc konkretnie pod nia skrzypi No i jak wyleciala, jak mi sie otarla o nogi to myslalam, ze zawalu dostane. Ja sie nie nadaje na samotne spanie jednak, kompletnie

No a mlody wstal o 6 dzisiaj wiec jestem total mega zombie

Meneq dobrze, ze Yae juz przeszlo:-*

Moze zebowe to faktycznie

My tez poprosimy o kciuki, bo czekamy na rozliczenie premii i liczymy na dosc spora, a wczoraj kolezanka M.dostala....60zl Tak tak, 60, nie zabraklo mi nigdzie zera.

Musze leciec z mlodym na poczte, chyba wyjdziemy zaraz po 8, zeby w ta czike najwieksza sie nie ciorac w centrum. Tylko niech mnie ktos z lozka wywali, pliiiiissssssssss

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk

.... Dziecko - to przecinek między ojcem a matką. Ale i spójnik.
Z Każdym Dniem Coraz Bardziej

LadyWhisper jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:37   #18
fewcia
Zakorzenienie

GG do fewcia

Meneq myslisz ze to lenistwo? Dobrze ze z Yae juz lepiej

Dziekuje dziewczyny!

Lady trzymam kciyki zeby w Waszej premii zabraklo co najmniej trzech zer

Uwielbiam czike

fewcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 06:46   #19
s i l v e r
Zakorzenienie

Hej. U nas ładna nocka dziś.

Ale już czika z rana
Złożyliśmy wczoraj wentylator bo nie da się wytrzymać.

Dziś sobie wreszcie umyję okna (ostatnio myłam w grudniu ), wypiorę firanki, tż mi powiesi bo ja niecierpię tego robić. A potem pójdziemy na jakaś trawkę, kocyk
Muszę skorzystać dziś maksymalnie z dnia bo jutro cały dzień w pracy no i sobotę też pracuję.

fewciu, kciuki za spotkanie!!

Yellow

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Yae potrafi przyniesc odpowiednia ksiazeczke tylko po uslyszeniu charakterystycznego fragmentu lub tytulu. Podobnie jest z piosenkami, potrafi wybrac melodie, ktora nucilam. .
Łał!

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez s i l v e r
Czas edycji: 2014-05-22 o 06:48
s i l v e r jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-05-22, 07:08   #20
Ifwka
Zakorzenienie

Jeszcze z poprzedniego wątku cytuję bo się nie załapałam już na stary wątek

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Wiecie, nie myślałam, że kiedyś to napiszę, ale chyba nastał ten czas.... Moje dziecko przestało jeść
Tzn. wiem, że przy dzieciach, które naprawdę mają z tym problem, trochę to śmiesznie brzmi, ale w porównaniu do tego, jak Pola jadła kiedyś, to teraz... no właśnie nie je prawie wcale.
Ja cię doskonale rozumiem bo jak u mnie jest regrez to aż ja jestem chora, tylko u mnie ma to zawsze zwiazek z zębami co nie znaczy że się nie denerwuję z tego powodu.
No i wydaje mi sie że strasznie dużo pije, zalewa brzuszek woda i nie czuje głodu. Ale kontroluj wage i obserwuj, spróbuj mniej picia troszke dawać.
Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość
Ale ostatnio w sumie zeszczuplała sporo, oczywiście wiem, że to przede wszystkim od ruchu, no ale jednak tak się jakoś zeszło z tym niejedzeniem...
Moje też zeszczuplała ale ona akurat miała z czego, ale więcej się rusza, no lekko mniej je.
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość

Kto sie nie mogl doczekac 30 stopni? Hje?
Bierz te czike w cholere! Po dwoch dniach mam dosc, niech wroci prawdziwa wiosna

Pozalatwialismy dzis do konca wszystko co sie wiaze z kredytem.
Za miesiac przeprowadzka
Wiem, wiem, nudze Wam za duzo, ale straaasznie sie ciesze!!!
Ja się nie mogłam doczekać jejejeje
Wrzucaj foty z urządzania gniazdka
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
dodaję parę fotek mojego łobuziakasorka, że trzy niemal takie same, ale uwielbiam jego minki
A nie moze spać w łóżeczku??
Fotki świetne, i wreszcie widze dziecko które wyglada wiekowo na te półtora roku i zbliżenie do mojej Oliwki.
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
No właśnie nie mam innego pomysłu. Tylko, że te lęki nie są nocne, bo w nocy śpi ładnie, w taki sposób wybudza się z drzemki popołudniowej, zasypia zmęczony a po 20 - 30 minutach budzi się z płaczem.
Nie wiem co mam z tym zrobić, to trwa już prawie dwa tygodnie. Kilka razy zdarzyło się tak, że ja go musiałam wybudzać, bo strasznie krzyczał i nie dało się go uśpić ponownie, bujanie na rękach nie pomagało.
Blogerko u mnie podobnie, czasem jest kilka dni, tydzień, dwa spokój, a potem za każda drzemką w dzień, budzi się z płaczem, nie dociera do niej nic, musż eja wyciągnąć z wózka, utulam i staramsie uśpić z porotem, czasem płaczącą uda mi sie ją położyć i uspać. Nie wiem co jet przyczyną...
[QUOTE=sylwietta1988;46560 573]
Dziewczyny, mam sytuacje taką: od kilku nocy mały nie tugezuje () ALE na spiocha cuduje na łózku jak tylko nie mozna sobie wyobrazic....
- spiac wali rekami i nogami jak i gdzie popadnie.... jak mi rabnał w usta to zobaczyłam Mroczków przed oczami
- spiąc potrafi przekrecic sie na raczki i zlezc z łozka....
- spiac odpycha sie nogami do przodu az kiedys głowa wystawała mu poza brzeg łozka.....
Z tego to powodu spie jednym okiem, jak tylko zaczyna sie wiercic przestawiam sie na tryb czuwania... Takze, jestem bardziej zmeczona niz jak tugezował....

Teraz moje pytanie: skad takie hocki? Pełni nie ma tv praktycznie non stop wyłączony, zresztą my ciagle na dworze jestesmy

QUOTE]
A on nie może spac w swoim łóżeczku ??
Cytat:
Napisane przez blogerka Pokaż wiadomość
właśnie u dr google znalazłam informację, że to co robię czyli wybudzanie jest złe, że powinno się dziecko uspokajać i próbować uśpić dalej.
Tylko, że u nas jest problem tyko z drzemką, jak już pisałam - w dzień. w nocy ma tylko pobudki na karmienia, albo ot tak, ale smoczek załatwia sprawę, idzie spać dalej.
Natomiast w dzień to jest uciążliwe. Na pewno wiem, że zmęczony jest, bo zasypia. spał zawsze 1.5 do 2 godzin. Teraz budzi się z wrzaskiem po 20 minutach. I naprawde nie potrafię go uśpić ponownie. Już przesunęłam drzemkę na późniejszą godzinę, ale to też niczego nie zmienia.
Później po takiej 20 min drzemce w wózku przysypia, więc też na pewno nie chodzi o to, że jej już nie potrzebuje.
Identycznie, pisałam wyżej.
Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hello,

jestem i czaję się po cichu, jakoś nie mam nastroju. Niby fajna jest pogoda, ale cały tydzień gdzieś biegałam i nawet nie było czasu na jakiś spacer na spokojnie tylko wszędzie z wywieszonym ozorem. Na szczęście od jutra zapowiada się, że trochę mniej będę miała na głowie. No i ekstra, że od jakiegoś czasu unormowałam spanie, bo kładłam się razem z tż najpóźniej koło północy, a dziś poszło na noże i jest 2 a ja dalej nie śpię... Jutro będę miała cały dzień zdezorganizowany. Już mi się wydawało, że z tż zrobiło się nawet ok, no ale to znów tylko złudzenie. Czasem Wam zazdroszczę tej normalności
To tak jak u mnie, szkoda gadać, trzy dni było wręcz super, i wczoraj znowu kwas i problem i jużńie mam siły do tego.
Cytat:

Ale z niej stylowa kobietka
Cytat:
Czesc!
U Yae samopoczucie wspaniale, dzis jeszcze jest na lekkostrawnej diecie, ale na szczescie nic sie nie dzieje.
Yae potrafi przyniesc odpowiednia ksiazeczke tylko po uslyszeniu charakterystycznego fragmentu lub tytulu. Podobnie jest z piosenkami, potrafi wybrac melodie, ktora nucilam.
deli u nas w dzien uu tylko raz do drzemki; nie upomina sie wcale. Mniej wiecej codziennie je taka sama ilosc.
Z ksiązeczkami mam tak samo, rzucę fragment a ona szuka w koszyczku właściwej, nie zawsze się uda, ale w przypadku ulubinych ksiązeczek trafia bezbłędnie.
Cytat:
My tez poprosimy o kciuki, bo czekamy na rozliczenie premii i liczymy na dosc spora, a wczoraj kolezanka M.dostala....60zl Tak tak, 60, nie zabraklo mi nigdzie zera.
Kciuki są
19.02.2013 - Oliwka
Ifwka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:13   #21
elllmi
Zakorzenienie

jeszcze się na starą część załapałam z postem

Meneq, dobrze, że Yae się poprawia

Bokeh, nie smutaj odezwij się tu

Cytat:

Cytat:
Ja dzisiaj tez pol nocy nieprzespanej malz w delegacji wiec schizy mialam co chwile, najwiekszy jak poszlam dac wody mlodemu i slysze lozko skrzypi w sypialni mowie masakra ktos sie wlamal na pewno, wzielam z pokoju Pietraszka do obrony samochodzik Czaje sie pod drzwiami mlodego i czaje i co? Kota wylatuje A nasze lozko faktycznie w jednym miejscu dosc konkretnie pod nia skrzypi No i jak wyleciala, jak mi sie otarla o nogi to myslalam, ze zawalu dostane. Ja sie nie nadaje na samotne spanie jednak, kompletnie

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:16   #22
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Dziś sobie wreszcie umyję okna (ostatnio myłam w grudniu ), wypiorę firanki, tż mi powiesi bo ja niecierpię tego robić. A potem pójdziemy na jakaś trawkę, kocyk
Muszę skorzystać dziś maksymalnie z dnia bo jutro cały dzień w pracy no i sobotę też pracuję.

U mnie też cieplutko, nawet moja mama stwierdziła że Oliwce pasowałaby wyciągnąc jakies spodenki
Okno w salonie myłam w sobotę, dzisiaj może pykne w kuchni

Wczoraj Oli spadła mi z nocnika, poszłam po picie do kuchni, a ona chciała wstać i się przewróciła, poleciała do przodu i nie wiem jak i o co ale podbiła sobie oko, wczoraj pieknie czerowne było a dzisiaj podejrzewam że siniak. Tż ma kolejny powód na poparcie swoje tezy że nie nadaję się na matkę.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-22, 07:32   #23
Ultra81
Rozeznanie

Dzień dobry!
Witam się w nowym wątku
Ja dziś też na rowerku do pracy, kask sprawuje się świetnie i bardzo mi się podoba takie dojeżdżanie.
W ogóle wczoraj pierwsze słowa tz po powrocie do domu brzmiały "Jak nos?" Tak jakbym go sobie notorycznie łamała

Młoda miała dziś kiepską nockę, kolejną, sporo popłakiwała przez sen i znów wstała o 5:00. Nie wiem, o co chodzi, może ząbki, a może jakieś lęki? Na razie przytulam, uspokajam, obserwuję.

A, i Hje - zrównałyśmy dziś z rana Twój rekord wyjścia na dwór: 6:40

Cytat:
Napisane przez Debrah Pokaż wiadomość
Nie pamietam już która, ale któraś pisała, że by przygarnęła sandałki takie jak mam dla młodej. Są na grupie takie same, rozmiar uk5. Dam namiar jakby ktoś chciał
Debrah, dziękuję, że pamiętałaś, to ja pisałam, że przygarnęłabym takie sandałki.
Wczoraj jednak przyszły te, które zamówiłam w niedzielę, więc w rozmiarze 22 (bo to chyba UK5) nie będę zamawiać kolejnych - 22 są na Młodą w sam raz, więc musiałabym teraz brać o nr większe.
Ale jeszcze raz wielkie dzięki!

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość
Hello,

Lecę spać, wpadnę w ciągu dnia może w lepszym humorze będę co by Wam tu nie smęcić.

Życzę, by humor szybko się poprawił!

Cytat:
Hej dziewczynki!

Tulę chore dzieci

Ściskam Was mocno!

Piękna Blanka!
A kciuki oczywiście trzymam mocno!

Cytat:
Kciuki!!
Na pewno potrafi, taka ruchowo rozwinieta, ze z brzucha na plecy musi umiec sie obracac.

Czesc!
Super! Brawa
Julia też tak robi. Słodkie to

Cytat:
Fewcia kciuki!!!

No a mlody wstal o 6 dzisiaj wiec jestem total mega zombie

Meneq dobrze, ze Yae juz przeszlo:-*

Moze zebowe to faktycznie

Musze leciec z mlodym na poczte, chyba wyjdziemy zaraz po 8, zeby w ta czike najwieksza sie nie ciorac w centrum. Tylko niech mnie ktos z lozka wywali, pliiiiissssssssss

Sent from my Lumia 625 using Tapatalk
Oczywiście tutaj też kciuki trzymam!

A co do pogrubionego - Już widzę ten raport policyjny: "Podejrzana o napaść Lady W. zaatakowała włamywacza samochodzikiem-zabawką. Włamywacz doznał licznych stłuczeń ciała i zadrapań w kształcie śladów kół"

Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
Hej. U nas ładna nocka dziś.

Ale już czika z rana
Złożyliśmy wczoraj wentylator bo nie da się wytrzymać.

fewciu, kciuki za spotkanie!!

Yellow

Łał!

Wysłane z mojego LG-V500 przy użyciu Tapatalka
Brawa za nockę! I miłego dnia!

Buziaki
Ultra81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 07:52   #24
pstryczek84
Zakorzenienie

Witam sie w nowej czesci!
dziekujemy, z K. na szczescie wszystko ok, nie ma kataru, to tylko moje urojenia

my wczoraj na obiad rozpalilismy grila i tak siedzielismy na dworze do wieczora, potem kapanie, kaszka i... myslalam ze mlody pojdzie spac a tu niespodzianka - zasnal o 22.20 tak wiec nawet nie maialm sily na cytowanie....

fewciu - kciuki!
lady-kciuki! padlam z samochodzika! sliczny Pietraszko! i "niestety" - caly tatus

misiael-zdrowka dla Haneczki!

Szaja - dziekuje jakies swiatelko w tunelu a to badanie z paluszka to jak wyglada? musi po kropelce uzbierac sie cala fiolka????? to moze juz lepiej normal nie z zyly

Black - spoznione 100 llllllllaaaaaaaaaaaaaattt ttttttttttttt!!!!!

Marsi
- ale boski Leo!!! i tak jak u Leji - caly tutus
brawa dla Leoska za nowe slowka
o co chodzi z ta iloscia i czestostiwoscia smarowania filtrami????

Hje - no widzisz, z dnia na dzien a juz taka poprawa, bedzie ok

Aplikacja
- o jej, zdrowka dl amaluszka!

Ifwka - ooo, brawa dla tzta! a czemu akurat on zostal wytypowany? az tyle godzin? chyba nie.... u nas jak bylo nadanie imienia to rodzice niesli sztandar tylko do kosciola a potem w szkole przekazywali go uczniom i tyle, szybko szlo...

Co sie dzieje z Bokeh?

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:09   #25
hope01
Zakorzenienie

Ale jestem dzisiaj wymięta
Normalnie sił nie mam, a pogoda przeca piękna
Lady padłam z samochodzika, przepraszam
Pstryniu dobrze z Kubusiem wsio ok
Bokeh odezwij się do nas!

Wczoraj za to mieliśmy fajny dzień. Dadolino był grzeczny, poza tym że bajzel zrobił nieziemski na polku długo spacerowaliśy to wózkiem, to rowerkiem. Dadolin był w krótkich spodenkach, koszulce i czapce z daszkiem, a i w kroksach - i co? Jeden moher zaczepił że to zimno takiemu, że mi się wydaje tylko że jest ciepło a dwa inne przeżywały z oddali: "O Jezusie Nazarański jak tak można dziecko traktować! Zaniedbanie! A później choroby!"

wyrodna matka

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:23   #26
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Pstryniu, wyciska z paluszka się, ale to moment trwa - nasza pielęgniarka to robi tak prędko, tak zagaduje, że dziecko nawet nie zwraca uwagi
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:24   #27
marsi11
Zakorzenienie

Fewcia- kciuki
ale mnie dziś brzuch napitala, coś chyba Leosia za mocno dzwignęłam

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
o co chodzi z ta iloscia i czestostiwoscia smarowania filtrami????
są różne szkoły, niektóre mówią,że filtrem należy się smarować co 1-1,5 h w ilości minimum 2,5 ml na buzie
marsi11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:25   #28
ewulkaaa
Wtajemniczenie

Dzien dobry!wpadam się tylko przywitać bo komputer oczywiście schowany więc piszę z telefonu który nareszci odzyskałam u nas czika niemiłosierna a ja musze anie w samochód spakować i przywieźć do zabrza do pracy teściowej a później sama do katowic jadę masakra bardzo się boję bo odbieram pracę magisterską życzę wam miłego dnia

najszczęśliwsza
Anulka 2.02.2013

Edytowane przez ewulkaaa
Czas edycji: 2014-05-22 o 08:27
ewulkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-05-22, 08:31   #29
Ifwka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
my wczoraj na obiad rozpalilismy grila i tak siedzielismy na dworze do wieczora, potem kapanie, kaszka i... myslalam ze mlody pojdzie spac a tu niespodzianka - zasnal o 22.20 tak wiec nawet nie maialm sily na cytowanie....

Ifwka - ooo, brawa dla tzta! a czemu akurat on zostal wytypowany? az tyle godzin? chyba nie.... u nas jak bylo nadanie imienia to rodzice niesli sztandar tylko do kosciola a potem w szkole przekazywali go uczniom i tyle, szybko szlo...
My chy ba w niedzielę dopiero pogrilujemy chyba że mnie Tż jeszcze bardziej wkur.i to pojade do mamy i niech robi co chce.

Niesie sztandar bo jest w trójce klasowej chyba jako jedyny chłop, no i msza, potem apel, potem jeszcze coś i zejdzie 4 h.
19.02.2013 - Oliwka
Stary 2014-05-22, 08:45   #30
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Meneq myslisz ze to lenistwo? Dobrze ze z Yae juz lepiej

Dziekuje dziewczyny!

Lady trzymam kciyki zeby w Waszej premii zabraklo co najmniej trzech zer

Uwielbiam czike

Sadze, ze tak. Sprobuj jej pokazac, ze tak mozna, ale wydaje mi sie, ze w przypadku chodzacego dziecka nie jest to az tak istotne.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości