![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
Witamy w II części wątku: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży
![]() Link do I części: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=588204 Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę.
Ja o Twe zdrowie najgoręcej proszę. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko,a ja ...Twoja mama! Małe rączki potrafią napisać mama, i przynoszą mi jabłko czerwone ocierają łzy i splatają się tuż nad szyją. W małych rączkach mieści się cała miłość ... "Dziecko może nauczyć dorosłych trzech rzeczy: cieszyć się bez powodu, być ciągle czymś zajętym i domagać się ze wszystkich sił, tego czego się pragnie." - Paulo Coelho Staraczki: dzastin08- Justyna, 24 l, 3cs. zaraz_a- Magda, 33 l, 6cs. (starania zawieszone do końca roku) ANTERIA- Aneta, 23 l, 3cs. Monini2507- Monika, 26 l, 13cs. iza243- Iza, 26 l, 3cs. (Aniołek ![]() ameliar- Amelia, 23 l, 21cs. santom- Sandra, 23 l, 5cs. Szejda- Iwona, 29 l, 10cs. magdammm- Magda, 22 l, 3cs. (Aniołek ![]() Kejthx- Katarzyna, 28 l, 8cs. lady_malgo- Małgosia, 23 l, 7cs. ruda_not_grazyna- Patrycja, 21 l, 4cs. (starania zawieszone do nowego roku) teorema- Natalia, 27 l, 4cs. Kooocur- Doris, 26 l, starania od września (Aniołek ![]() Atena564- Aneta, 26 lat, 3 cs. Pszczoua- Alina, 26l, 6cs. kwitka- Olga, 31 l, 7cs. (Aniołek ![]() Skierka- Kinga, 27 l, 5cs. yolanda9- Jola, 31 l, 3cs. FD_nika- Monika, 27 l, 7cs. dedra- Paulina, 28 l, 6cs. 07_Pati_07- Patrycja, 25 l, 3cs. (starania zawieszone do końca roku) Linka1984- Paula, 28 l, 1cs. magbes- Magda, 28 l, 5cs. Sophia_1- Magda, 26 l, 8cs. Anulka_p- Ania, 26 l, 1cs. nuna2- Justyna, 22 l, 1cs. Mamusie: bazile- Ela, 28 l, udało się w 8cs, TP: 22.12.12 (chłopiec) Anna2007- Anna, 28 l, udało się w 1cs, TP: 26.01.13 (chłopiec-Alan) IsiaG- Justyna, 36 l, udało się w 7cs, TP: 15.03.13 Mokka_83- Monika, 29 l, udało się w 5cs, TP: 21.03.12 LunaO- Ilona, 22 l, udało się w 1cs, TP: 24.03.13 (Aniołek ![]() partytura- Monika, 28 l, udało się w 8cs, TP: 04.04.13 mooonis17- Monika, 21 l, udało się po ok 2 latach starań, TP: 22.04.13 (Aniołek ![]() banka26- Monika, 32 l, udało się w 1cs, TP: 14.05.2013 MoTyleKsw- Marta, 24 l, udało się w 6cs, TP: 01.06.2013 colorblue- Justyna, 26 l, udało się w 2cs, TP: 08.06.2013 Wszelkie aktualizacje dot.danych na listach proszę pisać na PW ![]()
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-10-04 o 18:10 |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Starania,problemy i pierwsze objawy ciąży :)- część II
jestem ja jako pierwsza
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ---------- Dżastina no twórz ten pierwszy post to co w nim umieszczamy w takim razie |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Wtajemniczenie
|
Hmm... to trzeba by było listę mamusiek i staraczek zrobić. Proponuję wysyłać mi na priv (imię,wiek,który cykl starań,zaznaczyć czy staraczka czy zafasolkowana, dla zafaskolkowanych (termin porodu i w którym cyklu się udało). Jeżeli macie jakieś pomysły to piszcie.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Cytat:
Napisane przez MarudexuS ![]() Dziewczyny, help! bo zaczynam się martwić ![]() Czy Was na owu boli brzuch jak na @?? Bo ja już nie wiem, albo dziś dopiero mam owu (17 dc) albo coś mi to Clo namieszało ![]() Boli mnie brzuchol ![]() Maru, mnie na owu brzuch nie boli, tylko staje się taki napięty i cycki zaczynają się lekko wylewać ze stanika. Ja mam długie cykle, więc u mnie 17 dc to zazwyczaj tuż przed owu jest. Torbieli nie miałam, więc nie wiem, czy bolą, w ciąży niestety jeszcze nie byłam, więc nie wiem, czy przy zagniezdżaniu się tak boli - to już bardziej "doświadczone" w tej kwestii dziewczyny mogą Ci coś podpowiedzieć, a ja tylko mogę trzymać kciuki, zeby to było właśnie to ![]() __________________ Edytowane przez zaraz_a Czas edycji: 2012-08-19 o 19:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Heeh dzięki dziewczyny, może to faktycznie owu?
Ale aż tak? nigdy tak nie miałam w połowie cyklu ![]() Z drugiej strony Clo ... Przez Clo .. to lek stymulujący owu, mogą się po nim pojawić torbiele właśnie.
#6 |
Zakorzenienie
|
Heh dziewczyny u mnie znowu to samo po przytulaniach śluz z krwią a teraz już zero krwi
![]() ![]()
#7 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowym wątku
![]() A nie masz jakiejś nadżerki co mogłaby krwawić po przytulaniu?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Czy można się do Was przyłączyć? ![]() Przeczytałam cały pierwszy wątek, śledziłam Was obecne i przyszłe mamusie codziennie. I obiecałam sobie, że do Was dołączę jeśli pozwolicie w następnej części ![]() Mam na imię Amelia, 23 lat. hmm nie wiem tak naprawdę ile się staramy. Zaczęliśmy starania 2 lata temu w maju
![]() |
#9 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#10 | |
Zadomowienie
|
Jak przeczytałam wierszyk w nowym wątku to mi łęzki napłynęły do oczu... się kurdę.. WZRUSZYŁAM!
![]() Cytat:
![]() Odnośnie priva o mnie.. Starania nie były zupełnie docelowe w moim przypadku. Było 'co Pan Bóg da' z przekonaniem, że lekko nie będzie i że może być to wielki problem.. Póki co mogę jeszcze tylko spekulować, terminu porodu też nie znam.. w środę mam ginekologa i pewnie dowiem się tego i owego ![]() Monika jestem, lat we wrześniu kończę 28, to najprawdopodobniej 4 tydź. i poród jakoś w Kwietniu by wypadł ![]() ![]()
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-19 o 19:42 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Wtajemniczenie
|
Na razie to by było na tyle,może być?
![]() Napisałam do moderatora o zamknięcie tamtego wątku. Resztę dziewczyn dopiszę jutro po pracy także proszę o cierpliwość ![]() ameliar- Witaj,rozumiem,że dopisać Cię do staraczek? Określ mi tylko który to cykl tak pi razy drzwi i dopiszę. ![]() partytura- w takim razie termin porodu dopiszę jak już będziesz wiedziała,ok? ![]() ![]() Wolę jak piszecie na priv bo później będzie ciężko odszukać dane wśród tylu postów.
Maleńka kruszyna pod mym sercem zamieszkała.. Całe jej maleńkie ciałko w moim brzuszku żyło.. W chwili kiedy go ujrzałam, spełniły się moje marzenia i najpiękniejsze sny, bo tą kruszyną jesteś Ty... ![]() ![]() 17.05.2014- Nasz Dzień ![]() Edytowane przez Dzastin08 Czas edycji: 2012-08-19 o 19:38 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Zadomowienie
|
Narzeczony jeszcze nie robił. Ale we wrześniu wybieramy się do kliniki niepłodności by go przebadać. Główny problem leży we mnie. Mam zdiagnozowane PCOs, właśnie biorę ostatnie opakowanie antykoncepcji hormonalnej która miała obniżyć zawyżone androgeny. I zaczynamy od września działać
![]()
![]() |
#13 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie nic z tych rzeczy. Chyba że w ostatnim miesiącu by mi się zrobiła, ale wcześniej nic z tych rzeczy. Przy stosunku nie mam żadnych niedogodności no poza pozycją od tyłu jak już pisałam ale to przez tyłozgięcie.
![]() |
#14 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale jeśli wyłączyć 6 miesięczną kuracje antykoncepcją to będzie 21 ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#15 | |
Zadomowienie
|
Kurczę, Dzastin8... ale ja serio nie wiem który to cykl był, bo nie były to strikte cykle starań tak jak napisałam wyżej.. Po prostu uprawialiśmy seks bez zabezpieczeń wiedząc, że to raczej nie będzie łatwe i że nie mamy nic przeciwko gdyby..
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:26 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki za pozytywne niespodzianki, które nam wszystkim niesie los ![]()
Jesteśmy tu m.in. po to by pomagać sobie nawzajem ![]() ![]() Edytowane przez partytura Czas edycji: 2012-08-19 o 20:20 |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale się nie poddaje i będę walczyć ile się da
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() I ja witam się wieczorową porą w części II ![]() Dzastino8 super,że podjęłaś się pociągnięcia wątku ![]() Ameliar witaj ![]() Kurczę to faktycznie masz małe problemy.. ale my je szybko od Ciebie przepędzimy ![]() ![]() A tak na poważnie to młodziutka jesteś i napewno wszystko będzie dobrze!!! Maru a może to jest właśnie TO??? ![]() ![]() Anteria a może już czas na wizyte u gina? Bo coś dziwne to jest. Nie ma @ i nie ma ciąży, jakieś nie zindentyfikowane plamienia ![]() Lunao,Kwitka,Mokka gdzie Wy laseczki????? ![]()
#18 |
Zakorzenienie
|
Heloł laseczki witam się ranna porą i to bardzo słoneczną
Mnie dziś dopadł podły nastrój że nigdzie nie pojedziemy w tym roku na wakacje Tż mowi że odbijemy sobie jesienią ale ja chciałam nad morze pojechać kiedy słoneczko świeci poopalać się a tu du.pa eh szkoda gadać Widzę że powoli Dżastina tworzy wątek no i bardzo fajnie to może i coś nam się też ruszy z fasolkami no nie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Najważniejsze, że walczysz i że masz wsparcie, bo to dobrze wróży ![]() ps. Przepisali Ci androgeny w szpitalu? Jak mam to rozumieć? Ja mam za dużo męskich hormonów i na to chciano mnie leczyć ale babskimi tabletkami ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:20 ---------- Cytat:
![]() ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny w czwartek ide na kontrole do gina.Powiedzcie mi czy on może dać mi skierowanie na tsh,prolaktyne i progesteron?
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Monini to kiepskie pocieszenie, ale nich stracę.. Ja szukam pracy i znaleźć nie mogę! Mój TŻ też.. więc nie tylko nie ma szans na wakacje, ale funduszy w ogóle..makabra.. i po co komu studia?!Grrr.. Ok,zmykam, bo mam wypad do endokrynolog; do potem
![]() ![]() Ja też nie pracuję już prawie 10mc a z ostatniej mojej pracy mam taką pamiatkę że się sądzę z moim pracodawca o bezzasadne zwolnieni mnie z pracy a dodatkowo wylądowałam przez niego u psychiatry z wczesną depresją a w pracy miałam po prostu zwykły mobbing. I też nie wiem po co mi były te studia Iza niestety nie pomogę bo zwyczajnie nie wiem |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Zadomowienie
|
Hej. Druga część, ale się załapałam
![]() U mnie dużo się zmieniło, tzn. wynajeliśmy mieszkania (sytuacja nas zmusiła ![]() ![]() Gorzej z kasą, bo wynajem mieszkania w Wawie to koszt ok 2 tysiaków ![]() ![]() Cóż, wczoraj były małe staranka, ale w sumie to nie liczyłam i nie zwracałam uwagi kiedy, i czy owu czy nie :/ Witam nowe dziewczyny ![]() Gratuluje II krech ![]() Mam nadzieję, że mnie kojarzycie ![]() ![]()
#24 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzyma kciuki co by sprawy rodzinne się unormowały i wszystko wróciło na swoje miejsce jak ja to mowię. No słyszałam że niestety takie sa koszta wynajmu mieszkania w Warszawie szok po prostu i tyle Zaglądaj do nas jak najczęściej bo my tu tęsknimy po prostu ![]() I trzymamy kciuki za II kreseczki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Monini, przecież te II krechy mają byc równocześnie u Nas
![]() ![]() ![]()
#26 |
Zakorzenienie
|
Witam tym razem już na pewno w poniedziałek
![]() ![]() ![]() Co do mnie to pewnie @ przyjdzie dziś. Już zaczynam plamić, znaczy na razie zobaczyłam tylko trochę krwi na papierze ale to jest raczej to ![]()
#27 | |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki!
![]() Witam się w nowym wątku ![]() Uważam mój sezon urlopowy za zamkniety! Dzisiaj pierwszy dzień w pracy i oczywiście od rana opowiadania, musiałam się przywitać z moimi dziewczynami ![]() Urlop miałam bardzo fajny, cały czas się coś działo ale to już pisałam w starym wątku, w ten wekend byłam jeszcze na babskim wypadzie nad morzem w Mielnie i było bardzo fajnie. Spotkałam się z dziewczynami, których dawno nie widziałam, trochę nadrobiłyśmy zaległosci ale jak to jest z babeczkmi zawsze tego czasu jest i tak za mało ![]() ![]() Dzisiaj pierwszy dzień w pracy i będę już z Wami na stałe ![]() Witam nowe dziewczynki ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Cytat:
![]() Pewnie, że Cię pamiętamy i czekamy na Ciebie, kiedy do nas wrócisz na stałe ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#29 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Dziewczyny nie wiem czy wiecie ale w niedziele jakoś nigdy mnie nie ma bo to czas dla TŻta ![]() ![]() Zaraz lece na badania bo musze znów zrobić TSh, ft3,ft4 aż się boje wyników... pozatym dziś wizyta ![]() najchętniej schowałabym się pod stół ![]() Tak się boje że pół nocy nie spałam, zasnęłam przed 7 ![]() Normalnie nie umiem uwierzyć, że może być dobrze, że poprostu tam pójde zobaczę dużą dzidzie i będę sobie dalej ją nosić... to takie nierealne... Cytat:
![]() I ja bym sobie życzyła jeszcze obok wpisanie aniołka ![]() Cytat:
![]() ![]() Co do bóli to jak najbardziej normalne włalśnie na tym etapie ciaży, potem maleją albo znikają. Ja miałam właśnie w 4 tyg najbardziej intensywne ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No własnie, wczoraj miałam wykład od TŻ po co mam kontynuowac te studia... później wam napisze jakie są opcje to mam nadzieje mi pomorzecie ![]() |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#30 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja też dzis w pracy, miałam mieć msc urlopu, ale ze względów finansowych ![]() ![]() Ale smęcić Wam nie będę już- obiecuję ![]() ---------- Dopisano o 08:48 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:18.