|
Notka |
|
Rękodzieło: szydełkowanie, biżuteria DIY, makramy i inne Forum dla osób, które lubią tworzyć coś własnymi rękami. Miejsce dla początkujących oraz zaawansowanych. Rozmawiamy o rękodziele i DIY. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Wtajemniczenie
|
![]() Studencki recykling - wymianka na "Uniwersyteckim poziomie" ;)
Bardzo dziękuję moderatorowi, który poprawił mój błąd w tytule wymianki
![]() Witam, ogłaszam Recyklingową wymiankę studencką Podobnie jak w wymiance wiosennej "Fantazja to wieczna wiosna" https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=603311 czy letniej: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=620416 tak i tym razem tworzymy coś z niczego. Tematem przewodnim będzie zatem jesienno-studencki recykling, który wykorzystamy tak, jak nam podpowie nasza fantazja. Tworzymy prezent w technice, którą najbardziej lubimy i czujemy się w niej najpewniej, wykorzystując tylko to, co mamy obecnie w domu, nie dokupując absolutnie niczego. Każdy z nas ma mnóstwo różnych przydasiów lub zbędników, z których można wyczarować fantastyczne przedmioty. Jeśli posłuży do tego ostatnie 30 cm włóczki, kawałek blaszki czy szkiełka, rolka od papieru toaletowego, śrubeczka, koraliki, guziczki i druciki, albo skrawek materiału czy kolorowego papierka, to znaczy, że nasze szare komórki wróciły już po wakacjach na wysokie obroty. Nawet najbardziej zwariowana rzecz może być właśnie tym, czym uszczęśliwimy drugą osobę. Udowodniliśmy to w poprzednich edycjach! Techniką minimalizacji kosztów wykonujemy prezent główny, można również dodać mniejsze poboczne, według uznania. Do tego przydaśki, którymi chcemy się podzielić. Ma być po studencku - czyli zwariowanie, ale i przyjemnie, zatem herbatki i słodkości również mogą znaleźć się w paczuszce. Według uznania można dołożyć kartkę własnoręcznie zrobioną (zakup gotowej niewybaczalny zgodnie zzałożeniami wymianki ![]() Jedyna rzecz, którą dopuszcza się do dokupienia jest opakowanie (papier pakowy, koperta bąbelkowa itd) i znaczek na przesyłkę ![]() ![]() Zapisy do 14 września do godz. 20.00 - wyników nie poznacie ![]() kto nie dośle adresu i linka do preferek do północy w ostatnim dniu zgłoszeń - ten zostanie wykreślony z listy - przecież musimy znać chociaż listę pytań ![]() teraz uwaga: TWORZYMY PREZENT - JAK STUDENT - NA CZUJA, NIC NIE WIEDZĄC, Zapewne większość w duchu studenckim na ostatnią chwilę ![]() robimy od razu po zakończeniu zapisów - znaczy tak zrobiliby rozsądni studenci, a dla tych, co ryzyko mają we krwi - mogą robić na wariata po otrzymaniu wyników No jak egzaminy na studiach: masz listę tematów z danego przedmiotu i musisz sie nauczyć... hihihi no i albo trafisz i naumiesz się tego co trzeba, albo przypadkiem - ucząc się kilku - trafisz w to co trzeba, albo masz pecha... mówiłam, że coś zwariowanego wymyślę a, żeby było sprawiedliwie, to 7 października głosujecie do mnie na priv - komu ja mam wysłać po tym, jak się mój prezencik pokaże, podam pełne wyniki głosowania - oczywiście nie mmożna głosować na siebie ![]() ![]() w ten sposób wszystkie będziemy miały równe szanse ![]() wysyłka 8-12 Październik - najpóźniej 8 dostaniecie dane wylosowanek ![]() co Wy na to? Zasady: 1. W wymiance może wziąć każda osoba udzielająca się w dziale "Zrób to sam" na wizażu, najlepiej posiadająca swój własny wątek, w którym prezentuje własne prace, ale tylko pod warunkiem, iż sama uzna, że to co tworzy nadaje się do wysłania drugiej osobie. Przygotowany prezent ma być taki, jaki sami chcielibyśmy dostać: przemyślany i dokładnie wykonany. I ważne - wysłany w porządnym opakowaniu, tak by PP nie dała rady nic uszkodzić. Proszę wysyłać listem poleconym lub jako paczka, tak by ewentualnie można było wyśledzić przesyłkę, gdyby miała opóźnienia!!! W przypadku utrudnień w wysyłce lub przewidywanych komplikacji wpływających na wywiązanie się z terminu proszę mnie o tym informować. 2. Każdy chętny zgłasza się w tym wątku wpisując na czerwono chęć uczestniczenia w wymiance, następnie przesyła mi swój adres na pw i adres posta z preferkami ![]() ![]() 3. Przed rozpoczęciem pracy nad prezentem proszę dobrze przemyśleć sprawę ![]() 4. Po otrzymaniu przesyłki z prezentem należy niezwłocznie powiadomić o tym na wątku, tak by nasza wymianka się nie martwiła o los paczki. I koniecznie wstawiamy zdjęcia upominków, bez szemrania, że bateria, że coś tam! KTOŚ CHĘTNY DO "POMOCY" - BO JA URLOP W TAK ZWANYM MIĘDZY CZASIE BĘDĘ MIAŁA ![]() ![]() LISTA CHĘTNYCH W POŚCIE 2
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2012-09-04 o 09:14 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
Dot.: stydencki recykling - wymianka na "Uniwersyteckim poziomie" ;)
Killa nie zgłaszasz się?
![]() ja muszę sprawę przemyśleć, bo akurat koniec września zacznie się u mnie kociokwik. Ale pomyślę. Na 80% jestem chetna i uściślij - robisz losowanie i dopiero 8go dowiadujemy się, dla kogo robimy, czyli na wariata całkowitego, czy tradycyjnie?
![]() |
![]() |
#4 |
Wtajemniczenie
|
Ja jako organizatorka - jestem na liście
![]() ![]() robimy od razu po zakończeniu zapisów p- znaczy tak zrobiliby rozsądni studenci ![]() ![]() No jak egzaminy na studiach: masz listę tematów z danego przedmiotu i musisz sie nauczyć... hihihi no i albo trafisz i naumiesz się tego co trzeba, albo przypadkiem - ucząc się kilku - trafisz w to co trzeba, albo masz pecha... mówiłam, że coś zwariowanego wymyślę ![]() a, żeby było sprawiedliwie, to 7 października głosujecie do mnie na priv - komu ja mam wysłać ![]() ![]() ![]() w ten sposób wszystkie mamy te same szanse ![]() wieczorkiem dopiszę to do zasad ![]()
Listen,smile,agree,and than do whatever the fuck you were gonna do anyway! Robert Downey Jr. Wymianka tanecznie wakacyjna - Zapraszam Edytowane przez Killa Ree Czas edycji: 2012-08-28 o 16:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Wtajemniczenie
|
no dobra. blondynka dochodzi o co chodzi
![]() robię prezent choćby już teraz? adres dostanę 8 października? a wysyłka jest od ...? a z tym głosowaniem do Ciebie to nie wiem kompletnie o co chodzi...
Wybierz rodzinę, której podarujesz na święta paczkę z najpotrzebniejszymi rzeczami. Wykorzystaj szansę jaką daje Ci los. Może dzięki Tobie te święta będą dla kogoś lepsze od poprzednich? www.szlachetnapaczka.pl Preferencje Moje próby tworzenia -wątek wizażowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wysyłka 9, 10, 11, 12 październik Cytat:
po odgadnięciu moje prezencika, pokażę wyniki głosowania no i to tyle. ja zamiast "wylosowanki" będę miała "głosowankę" żebym i ja miała zabawę studencką ![]() czy teraz jasne? jakby co będę dalej tłumaczyć ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
bardzo ciekawa wymianka, taka tajemnicza
![]()
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Ja też nie do końca rozumiem zasady, niby studentka a czytanie ze zrozumieniem leży - chyba wczytam się jeszcze raz
![]() Nawet mam już pomysł na prezencik, boję się tylko, że z moją ekstrawagancją ciężko będzie trafić w gust nieznanej (bo tak zrozumiałam?) wylosowanki ![]() A co do tematu, to czy aby osoby niestudiujące nie czują się pominięte? Fajnie by było gdyby udział wzięło tyle osób co poprzednio ![]()
![]() |
#9 |
Wtajemniczenie
|
a ja się zgłaszam... to co nie jasne wyjaśni się już w trakcie... bo blondynce to trzeba by było chyba łopatologicznie wytłumaczyć teraz...
---------- Dopisano o 17:00 ---------- Poprzedni post napisano o 16:57 ---------- po studencku to chyba jedzenia trzeba dużo wysyłać co? tyle się mówi o biednych studentach ![]()
Wybierz rodzinę, której podarujesz na święta paczkę z najpotrzebniejszymi rzeczami. Wykorzystaj szansę jaką daje Ci los. Może dzięki Tobie te święta będą dla kogoś lepsze od poprzednich? www.szlachetnapaczka.pl Preferencje Moje próby tworzenia -wątek wizażowy Edytowane przez Biedroneczk4 Czas edycji: 2012-08-29 o 16:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zadomowienie
|
Ja też się zgłaszam - nareszcie
![]() Biedroneczk4, z tym biednym studentem to trochę prawdy jest, ale chyba bardziej dlatego, że dużo funduszy wydaje się na rozmaite używki, a pod koniec miesiąca nie wystarcza na jedzenie ![]() ![]()
Edytowane przez Coma_ Czas edycji: 2012-08-29 o 16:15 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Zakorzenienie
|
a co mi tam, też się zgłaszam, nawet już wiem co zrobię
![]()
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Ryzyk fizyk raz się żyje
![]() Zgłaszam się
![]() |
#13 |
Wtajemniczenie
|
hejka
![]() gdyby całkiem zdechło - kontaktujcie się ze mną na FB: wpisujecie Szłabun i wybieracie jedyną z podwójnym nazwiskiem ![]() no i WITAM WAS WSZYSTKIE ![]() oczywiście w miarę możliwości będę uzupełniać 2 post ![]() nie dyskryminujemy nikogo - znaczy nie-studenci tez mogą brać udział ![]() ale pamiętajcie, że postaram się sprawdzić osóbki, których nie znam, lub słabo kojarzę i mogę prosić o uzupełnianie kilku nowych prac ![]()
![]() |
#14 |
Wtajemniczenie
|
A co tam - i ja sie zglosze....
![]()
![]() |
#15 |
Zakorzenienie
|
Killa wysłałam Ci mail.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#16 |
Wtajemniczenie
|
cocci - odpowiedziałam
magdaka - dopisałam cię do listy - witaj ![]() Pamiętajcie, do końca zgłoszeń muszę mieć komplet adresów ... kto nie dośle do północy w ostatnim dniu zgłoszeń - ten zostanie wykreślony z listy - żeby potem nikt nie płakał - dopiszę to do regulaminu!
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
wysyłam... ale żeś nastraszyła z tym adresem...
Wybierz rodzinę, której podarujesz na święta paczkę z najpotrzebniejszymi rzeczami. Wykorzystaj szansę jaką daje Ci los. Może dzięki Tobie te święta będą dla kogoś lepsze od poprzednich? www.szlachetnapaczka.pl Preferencje Moje próby tworzenia -wątek wizażowy |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Rozeznanie
|
N o to się zgłaszam, chociaż studentką byłam -ści lat temu, to na pewno podołam wyzwaniu, jakby co to będe pytać tych co na bieżąco studiują, proszę więc o zapisanie
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
ja tez ja tez!!! sie zapisuje
![]()
coś mojego : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=574311 ![]() Moje skromne próby blogowania : http://www.handmadecards-patrycja.blogspot.com/ ![]() Czas wcale nie leczy ran, niekiedy sprawia, że z każdym dniem coraz bardziej boli!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Wtajemniczenie
|
![]() witajcie ![]() ![]() a co! ktoś porządku musi pilnować ![]()
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Do 14.09 jeszcze zapisy, więc chwile podumam . musze ogarnąć się czasowo, a od drugiej połowy wrzesnia krucho będzie u mnie z czasem.
(taaaa, wiem, można zrobić juz teraz... znam to, ale ja nigdy nie byłam tym przykładnym studentem-prymusem ; ) )
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
Dorota no i ja sie właśnie dlatego waham jeszcze...
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Ciekawie to wygląda, ale ja pasuję.
Będę Was za to podglądała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
CraftMod
|
ciekawy pomysł, tym razem nie będę czekać do ostatniej chwili
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Studencki recykling - wymianka na "Uniwersyteckim poziomie" ;)
Cytat:
![]() ![]() cocci - jak wyżej ![]() Nir, czy to znaczy, że mogę Cię do listy dopisać?
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Killa no wlaśnie nie wiem, czy sie wyrobię i teraz.... ciut mi się planów nazbieralo.... myślę intensywnie i dam znać przed końcem zapisów
![]() |
![]() |
#27 |
Zadomowienie
|
Ja także muszę przemyśleć
![]() ![]() ![]()
![]() |
#28 |
CraftMod
|
Killa - wpisuj, raz kozie śmierć
![]() Właśnie zrobiłam trochę porządki w swoich pudełkach z przydasiami, niektóre rzeczy już niemal wyrzuciłam, ale pomyślałam, że dam im jeszcze szanse i wpadł mi pomysł na recykling tego co latami czasami leży ![]() I tak pewnie będę robić niespodziankę z pięć dwunasta, znając życie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Wtajemniczenie
|
nir - brawo
![]() ![]() muszę przecież na bieżąco uzupełniać "listę pytań" ![]()
![]() |
#30 |
CraftMod
|
ja już dziś wzięłam się za robienie prezentu. Wzięłam coś co leży u mnie kilka lat, nawet dzis przy przeglądaniu miałam wyrzucić, ale po skończeniu efekt mnie całkiem zaskoczył, wyszło coś pięknego, nawet moja mama przechodząc obok stwierdziła, że pięknie by pasowało do naszego salonu i ...
tak niedoszły prezent powędrował piętro niżej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:58.