![]() |
#61 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Majowo-czerwcowe maluszki opuściły nasze brzuszki- 2009 CZ. II
Moje dziecię konsekwentnie odmawia butli
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:13 ---------- Poprzedni post napisano o 11:07 ---------- Słońce coś u mnie ucieka ![]() Dziewczynki macie jakieś sprawdzone sposoby na wypadanie włosów? Używam WAX a kudły wychodzą dosłownie garściami, jeszcze z tydzień, góra dwa a będę łysa jak kolano ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobry
![]() Matulu co za pogoda ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ciniusiowa oj jak ja uwielbiam jeździć do mojej babci na wieś, cisza i spokój i właśnie świeże powietrze. Tylko babcia mieszka 350 km od nas i póki wujek nie zrobi remontu łazienki to z małym dzieckiem nie ma sensu tam jechać. Moja babcia ma 82 lata, wychowała 12 dzieci i nadal jeździ rowerem ![]() ![]() Mell aż mnie wzięło na wspomnienia i zacznę czytać nasz pierwszy wątek ![]() Male pewnie, że Was przygarniemy ![]() ![]() Pakusia 2 kreseczki jak ten czas leci ![]() ![]() Agusia ładna rocznica z tymi kreseczkami ![]() Iwcia dens udanych chrzcin Carolajna miłego świętowania
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
superzabula ja od kilku dni podaje Ninie po 2-3 łyżeczki marchewki, jabłka i właśnie gotuję, bo szkoda mi pieniędzy na cały słoiczek
![]() ![]() ![]() ![]() Ja generalnie dość szybko zaczynam Ninuli wprowadzać inne posiłki, bo ona dopiero za 10 dni skończy 4 miesiące. Ale za to podaję ciągle tylko po kilka łyżeczek. |
![]() ![]() |
![]() |
#64 | ||||||||
Zadomowienie
|
Julusia konczy dzis 5 miesiecy
![]() Mam wrazenie, ze w ciagu tygodnia zrobila ogromne postepy - piszczy na caly glos, gada jak najeta, potrzasa grzechotka i po chwili rzuca ja z calej sily ![]() Pytalyscie kiedys ile pieluch zuzywamy miesiecznie. U nas 250-280 Cytat:
A to nie za wczesniej na serki i parowki? ![]() Ja kupilam teraz słoiczki po 5msc i mam jedno danie z rybka ![]() A buraczkow w ogole nie znalazłam w słoiczkach do 12 msc (z bobovity) ale w tabelce, która wklejalam kiedys jest niby po 6msc ![]() Cytat:
Już umie pic z niekapka, zdolniacha ![]() Probowalam grucha. Wyciaga tylko to rzadsze. Jak potem pociągnęłam Frida to wyszlo pelno gestych babokow ![]() Cytat:
Witamy ![]() Cytat:
A ile Natanek ma miesięcy? Już tyle zabow ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() A herbatki to chyba pic na wode bo mnie nigdy nie pomagaly. Podobno zaostrzaja apetyt dziecka i dzieki temu ssie ono wiecej --> masz wiecej pokarmu ![]() ![]() Jakie on ma piekne oczy ![]() Cytat:
Walczcie, walczcie! Ja odciągam już 5 miechow ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Taaaak, hektolitrami. Nie wiem dlaczego, tez się zastanawialam nad tym. Może dlatego, ze je pokarmy stale. A te cale słoiczkowe deserki sa słodkie jak ulepek, tego nie da się zjesc, fuj ![]() Cytat:
A ja wchodze wczoraj do pokoju a tam… demolka ![]() Cinusiowa, ja urodzilam w 39tc ![]() 2. Krowka szuka byczka ![]() 4. demolka ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#65 | |
szyciowa specjalistka :)
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Pietrek nie chciał jeść nic łyżeczką ![]() I proszę ja Ciebie, zapodaję ja mu dziś jabłko+banan i standardowy foch jedzeniowy: nie bede jeść i już ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-10-04 o 11:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#66 |
Zakorzenienie
|
STO LAT DLA JULCI
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#67 |
Zakorzenienie
|
Sto lat dla Julci
![]()
*****— Alen Baxton Edytowane przez pakusia86 Czas edycji: 2009-10-04 o 11:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
Zadomowienie
|
Dziekujemy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja mam ksiazke kucharska dla dzieci moze cos sama ugotuje ![]() ja mialam wszystkie mozliwe sloiki i zaden mu nie pasuje ![]() sokow nie lubi tylko napoje Gerbera ![]() sto lat dla Julci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#70 | |
Zadomowienie
|
Dziewczyny czy Wasze dzieciaczki obracaja sie juz w obie strony?
I w ktora strone najpierw zaczely sie obracac? Bo Jula myk z pleckow na brzuszek a na odwrot ani rusz ![]() ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Cytat:
![]() A Jula odwrotnie - co by jej nie dac to wszystko zje, niczym nie wzgardzila ![]() A jaka masz ksiazke kucharska, pokaz, pokaz ![]() Edytowane przez ania4891 Czas edycji: 2009-10-04 o 11:55 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#71 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Sto lat dla Julci
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#72 |
|
obrót, jaki obrót ... jak Pietrek chce się obrócić to woła... obróć mnie k...wa
![]() Ala siedzi mi na kolanach i chce wstawić emotki dla cioć, proszę: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 |
Zakorzenienie
|
mam ksiazke Maly Smakosz mojego tz ciotka nam kupila
![]() http://www.poczytaj.pl/151965 |
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
Raczkowanie
|
Aniu - buziaki dla Julki
![]() ![]() Aljaka - to dla Ali: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Blondynkapoznan - fajny prezent dostaliście ![]() Edytowane przez Illbana Czas edycji: 2009-10-04 o 12:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
Cinusiowa doładuj mnie tam na liste
![]() ![]() Niee...ja u mamy robie imprezkę bo u mnie rozpierdziel ![]() ![]() Czekamy właśnie na gości i korzystam z chwili ![]() dziewczyny! KARMI pomogło ![]() ![]() wpadnę póxniej i poczytam ![]()
#76 |
Zakorzenienie
|
w tej ksiazce do wiekszosc dan dodaja mleko modyfikowane
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() i buziaki dla Julci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
|
Cytat:
emotki od Ali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() i ziemniaki ![]() ![]() ![]() aniu najlepsze zyczenia dla Julci ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Wtajemniczenie
|
No ja tez mam straszny problem z wlosami!!!!!! tez uwywam wax i zadnych zmian. Az boje sie ich myc bo zawsze az zapycham wanne...a przy czesaniu...az strach gadac!
#81 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja rodziłam 12 godzin... od 7 rano do 19.35 ![]() Dzięki kochane za wsparcie. U nas jakoś leci. W nocy musiałam małego dokarmiać bo miałam puste cycuchy. Pomimo że wczoraj dzban herbaty na laktację wypiłam. Rano już było lepiej. Wyczytałam że muszę się lepiej i treściwiej odżywiać, bo faktycznie sobie to zaniedbałam. Odciągam co chwila, i małego karmię godzinami żeby jakoś nakręcić produkcję. Dziś jest nawet ok. Ja już wiem czemu kilka nocy miałam zarwanych bo mały co godzinę jadł... bo był głodny a mu malutko leciało. Wieczorem dawałam mu na modyfikowanym kaszkę, a odciągałam moje dopiero jak zasnął. Inaczej nie dam rady, bo nie mogę odciągać przed wieczornym karmieniem bo maluszek nie pozwoli, bo wieczorem jest najbardziej marudny. A ja do 22 jestem bez tż. Zresztą nie ucioągnę na raz tyle niestety. Może faktycznie na noc bede karmić go cycem, a dokarmiać kaszką. Jak mam mało mleka to czuję się jak wyrodna matka. ![]() Co do dziewczyn z listy - to zgadzam się z Rumiankową. Wszystkie, a na pewno zdecydowaną większość kojarzę z wątków i szkoda żeby ich nie było. Mój malutki potrafi się obrócić z brzucha na plecy i odwrotnie też. Od skończenia 3 miesiąca. ![]() A czy obniżyłyście już łóżeczko? Bo ja chyba muszę. Antoś ostatnio chwyta się szczebelków i próbuje siadać. Boję się że kiedyś siądzie i wyleci ![]() ![]() Nie mam za bardzo czasu na pisanie i czytani, bo karmię i odciągam na non stopie, albo piję i sikam jak słonica... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Dziekujemy ![]() Cytat:
![]() A to dla Ciebie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Hubert duzo mlodszy i tak dzielnie sie juz obraca? ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Pocieszajaca ta wiadomosc od neurologa ![]() ![]() Dziekuje ![]() Cytat:
![]() A owoce wszystkie zjada, ale bez rewelacji ![]() A ja myslalam, ze dzieci najpierw zaczynaja obracac sie z brzucha na plecy i ze moja corcia to jakas dziwna bo odwrotnie ![]() Dziekuje ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#83 | |
Zadomowienie
|
Julka zrobila kupe w kolorze SZARYM
![]() Dlaczego? To moze byc zly objaw? Nic ja nie boli ![]() Do tej pory robila albo pomaranczowe albo zielone (marchew lub szpinak/brokuly). Dzis jadla - kaszke malinowa, marchew, ziemniak, por i brzoskwinia+banan. Od kaszki? ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() To ja tez powinnam powiedziec tak o sobie bo nie karmie Malej piersia tylko mlekiem odciaganym ![]() Tylko staraj sie odciagac przez dlugi czas. Nawet nie az tak czesto ale np po pol godziny. U mnie dzieki temu produkcja skoczyla ![]() ![]() My nie obnizamy, Jula nic nie probuje. W lozeczku grzecznie lezy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jasiek dzis strasznie probuje siadac ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#85 |
Zakorzenienie
|
kurcze tak was czytam i jestem troszke zmartwiona... moje dziecie nie chce sie przekrecac
![]() za to pelza... kreci sie w koleczko ![]() ![]() ![]() ![]() kurcze on juz powinien sie chyba przewracac?
#86 |
Zakorzenienie
|
w tej ksiazce jest duzo przepisów ciekawych czesto jest polecany ten slodki ziemniak zapomnialam nazwy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 |
Wtajemniczenie
|
Moje dziecko tz sie jeszcze nie przekreca...
![]() Ale za to strasznie rwie sie do siadania, caly czas sie podnosi a jak zlaie w raczki cos czego moze sie chwycic to nie popusci!!!
#88 |
Wtajemniczenie
|
Carolajna24 - to Ty też masz kryzys... ło matko, to chyba faktycznie wprowadzanie tych posiłków stałych daje czadu. Ale damy radę. Ja też dzisiaj Karmi wypiłam, zobaczymy co dalej.
Pakusia - czasem dzieci nie robią niektórych rzeczy. Mój bratanek najpierw nauczył się chodzić a dopiero później raczkować. Drugi już siedział a jeszcze się nie obracał. Wszystko w swoim czasie. superzabula - ale cudnie mały siada... ![]() ![]() ania4891 - ok, za Twoją radą postaram się po wieczornym karmieniu długo odciągać.... A klupa w kolorze szarym... hmmm nie mam pojęcia. |
![]() ![]() |
![]() |
#89 |
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczynki
![]() Dzis Filipek w kosciolku cala msze siedzial grzecznie w wozeczku i patrzal sie raz na mnie raz na moja mame ![]() a najlepsze jest to ze zaczal czerwieniec jakby kupe robil, ale zrobil tak dwa razy i nie marudzil ze ma kupe, probowal zasnac ale nie mogl...ale nie plakal... potem jeszcze byla procesja na dworze, a ze zasnal, wiec stwierdzilam ze jeszcze z nim pobede, byl dobrze opatulony wiec nie balam sie ze zmarznie ![]() Slodko sobie spal, a jak przyszlam do domu, patrze a tam w pieluszce kupaaaa, bidok spal z kupa i nawet nie zajeknal ![]() ![]() Popoludniu zjadl 160 ml zupy lyzeczka, jestem z niego dumna ![]() Po tych zupkach robi codziennie kupke ![]() A jakie dzwieki ostatnio wydaje i jak piszczy to czasem uszy mnie juz bola a aa i spiewa takim delikatnym glosikiem ![]() Ilbana ale Ci sie przewidzialo z tym testem hihihi ![]() zycze nast ciazy kazdej z nas ale jeszcze nie teraz ![]() superzabula mozesz podac przepis na taka salatke z zupki chinskiej??i jaka ta zupka? ![]() A Jasio juz pieknie sie podnosi do siadania ![]() Selka mam nadzieje ze jednak Bartus nauczy sie tej butli... co do wlosow, to ja juz robie wszystko: sok z rzepy, wax, maseczka z olejku rycynowego zoltka i oliwy i wit. E, lykam skrzypowite a wlosy nadal leca garsciami codziennie ![]() moj tz rozmawial z kolezankami z pracy, to jedna mowila mu ze przez 8 miesiecy jej wypadaly wlosy... ja jeszcze mam zamiar kupic sobie sok z pokrzywy, moze zadziala? malutka ja czasem tez sypne ciutke granulkow herbatki koperkowej lub rumiankowej ale maz jest zwolennikiem picia wody mineralnej i on zawsze luka ile wsypuje granulkow wiec juz nauczylam sie sypac tak ze praktycznie jest sama woda ![]() aniu buziaczki dla Juleczki z okazji 5 m-cy ![]() wyglada przeslicznie ![]() ![]() Co do fridy w sumie nie uzywalam, mam tylko gruszke, byc moze frida lepiej sciaga glutki ![]() A Filipowi czasem uda sie napic z kubeczka ale czesciej gryzie i mamla ten ustniczek ![]() Co do obracania sie to Filip jak lezy na plecach obraca sie na boki, ale nie przewrocil sie jeszcze na brzuszek, za to z brzuszka na plecki sie przewraca ![]() Carolajna super ze pokarm powrocil ![]() Małgosiu ja jeszcze lozeczka nie obnizylam ![]() ![]()
#90 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() no Kuba tez tak piszczy i krzyczy ze szok .... normalnie chyba stopery sobie kupie ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:23.