|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1861 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Cytat:
![]() Noooo jakie udane te proby juz sa ![]() Cytat:
Aaaaaa zapomnialam napisac - André dostaje zawsze wieczorem przed spaniem piersi plus mleczko z butelki jeszcze i...moj synek trzyma sobie od przedwczoraj sam butelke pod koniec karmienia!! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1862 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wszystkie maluszki są już z nami-przygodę z Odchowalnią zaczynamy ( list.-grud.
Ale dzień mam... nie dość, że nic mi się nie chce to same problemy... wrrr jeszcze kupiłam plaster na pępek amłęgo... 8zł i co? dupa, bo się dziadostwo zaraz odkleiło a rzekomo i moczyć można w czasie kąpieli... Napewno
![]() Najlepszy jest taki guzik jak kiedyś były w pościeli taki zakładany i przykleić plasterkiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1863 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Kropciu duzo zdrówka dla moich chłopców Kareninko masz racje- ale takiego pączka z lukrem tez bym zjadła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1864 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A na pączki czekam do tej samej godziny co Ty... ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ---------- zamówiłam OWCĘ - stary mnie zabije ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1865 |
Zadomowienie
|
ale smaka robicie z tymi pączkami !!!
ode mnie góra wirtualnych słodkości dla was! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1866 |
Zakorzenienie
|
xpresja nawet farowki sa
![]() Malinko ale Paczus slodki ![]()
#1867 |
Zadomowienie
|
Domi polecam stronke-
https://mamotoja.pl/kalendarz_rozwoj...year=&cac_no=1 mozna wybrac zakladki-rozwoj tydzien po tygodniu, rozwoj w poszczegolnych miesiacach lub w danych latach. wszystko podzielone na rozwoj fizyczny, intelektualny i spoleczny ![]() pytalas o cwiczenia. najprostsze, od 2 miesiaca, sa tutaj: http://www.babyboom.pl/niemowleta/zd...aca_zycia.html my wykorzystujemy je np przy przewijaniu albo ubieraniu, lub po prostu w zabawie ![]() Mamusie sliczne te Wasze pączusie ![]() ![]() A Maja mi dorasta- od niedzieli spi do 6 rano ![]() Majusia przesyla usmiechy dla Ciotek Wizazowych i zyczy slodkiego tlustego czwartku ![]()
![]() |
#1868 |
Zakorzenienie
|
Asioczka sliczny usmiechniety cukiereczek!!
![]() A to moj synio jak ostatnio tak si rozgladal wokol az padl... ![]()
#1869 |
Zadomowienie
|
asioczka, Maja śmieje sięcała buźką!
kareninka, synus to cała Ty !!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#1870 | ||||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na razie grzecznie tam czekają aż Madzia ciut podrośnie, ale czasem nie mogę sobie odmówić jednego psika na nadgarstek... - mała nic wtedy nie mówi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-02-11 o 12:40 |
||||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1871 |
Zadomowienie
|
witam z rana
![]() tak piszecie ze jecie pączki, że tez sie skusiłam na jednego. Przyznam ze sie bałam, bo w końcu one sa smażone ![]() śliczne bobaski ![]() dziś jest mi troche smutno, bo to ostatni dzień kiedy są w PL moje siostry.jutro obie wyjeżdżają i znów sama zostaję ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1872 |
Rozeznanie
|
Witam w Tłusty Czwartek
![]() Właśnie delektuję się kawą zbożową i pączkiem, niestety mam jeszcze 2 w zapasie ![]() Brombi dzięki za namiary na galerię, postaram się tam zameldować w tym tygodniu. Na razie byłam tam tylko oglądać zdjęcia ![]() ![]() Gratuluję dzieciaczkom nowych ząbków, pierwszych kaszek, jabłek, świadomych uśmiechów, podnoszeń główki, przewrotów z brzuszków na plecki!! ![]() ![]() Te zdjęcia do albumiku to trzeba pomniejszać? Zaraz coś wybiorę ale pewnie będzie ciężko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1873 |
Zadomowienie
|
Witam mamusie
![]() Wszystkie dzieciaczki jak zwykle śliczności ![]() Wiki wczoraj w końcu zrobił kupę. Dzwoniłam do lekarki rano żeby zapytać co robić i ona mnie ochrzaniła że jak mały nie robi kupy 2 dni to na 3 mam mu dać czopek ![]() ![]() ![]() ![]() Kamila jak Andre robi tak rzadko kupki to jakiego one są koloru?? Brombi my dziś idziemy na kontrolę do neurologa w sprawie główki Wikiego, mam nadzieje że będzie wszystko ok. A możesz napisać co Ciebie skłoniło do wizyty u neurologa i co z tymi łzami?? Pytałaś kogoś? Bo mi pare osób mówiło że łzy się różnie pojawiają. Zapytam o to neurologa dziś. Ela super że u Was powoli wszystko dochodzi do normy. Zebra trzymam kciuki żeby i u Was tak było. A co do Waszegu uzewnętrzniania to widzę że wszystkie mamy podobnie. Tylko niestety u mnie ten strach się odbija na zdrowiu i mam straszne bóle brzucha. I niestety nie da się tego niczym leczyć bo to jest moja psychika. Ale jak tu się nie denerować jak tu żółtaczka, tu bioderka tu spłaszczona główka ![]() Ja dziś pączka nie zjadłam bo mnie strasznie brzuch przez neurologa boli i jak zjem coś tłustego to wogóle będzie maskra ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1874 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:11 ---------- Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1875 |
Zadomowienie
|
oj biedna malutka
![]() jedyne co mogę polecić to Sab Simplex - ja jestem zachwycona jego działaniem, jest polski odpowiednik o mniejszym stężeniu subst. czynnej - Infacol - i wiem że mamusie też sobie chwalą. Leki te podaje się zapobiegawczo i objawowo. Ja Sab Simplex podaje codziennie co 2-3 karmienia. |
![]() ![]() |
![]() |
#1876 |
Zadomowienie
|
Kamila proszę o namiary na tą poduszkę z pestkami o której mówiłaś plis
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1877 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i też je minimalnie dawkuję, mała upodobała sobie 2 zapachy i reszty totalnie nie toleruje, wierci się i odpycha od mamy ![]() ciekawa byłam jak to wygląda u was ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1878 | |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Nieeeee...nie mozna tak od razu dawac czopka, bo jelita sie rozleniwia i nie beda umialy same dobrze pracowac... Sa rozne opinie ile mozna czekac - czy tydzien czy 10 dni, ale pierwszy ra slysze, ze 2-3 dni... ![]() A kolor jest taki jasno-brazowy, konsystencja plastelinowata... ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1879 | ||||
Zakorzenienie
|
Witam "tlustoczwartkowo"
![]() Cytat:
![]() Jak wroce do pracy to koniec z karmieniem. Ja musialabym karmic o 7 rano, a nastepnie ok 17-17.30 jak dobrze pojdzie... Nie tak jak Ditu pisała o 12... Do tego pałętanie się po firmie z latatorem i codziennie wkladki laktacyjne... I dlatego nie usmiecha mi sie to na pewno. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() czytam Was dalej ![]()
![]() |
#1880 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze, przykro mi, ale kupilam ja w De...jakbys chciala to moge ci wyslac ![]() A wyglada tak: http://cgi.ebay.de/Bio-Dinkelkissen-...item2a04a1f876 http://cgi.ebay.de/KIRSCHKERNKISSEN-...item335a14c8b8
![]() |
#1881 |
Zadomowienie
|
Ja z takimi pestkami nie mam poduszki, ale takiego pluszaka-łosia, którego się grzeje w mikrofali i rozgrzewa brzuszek
![]() W takim razie dziękuję za pomoc, musze kupić ten polski odpowiednik sab simplex.. Może sie uda ![]() ![]() Z nadrabianiem doszłam do momentu jak Brombi nazwała mnie "lachonem" i już dalej wolę nie czytać ![]() Chyba zamówie to hula-hop o którym pisała Katarina... Chociaż dzis mam 10 dzień 6 weidera i efekty są ogromne wg mnie.. Brzuszek zaczyna się ładnie rzeźbic, jest bardziej jędrny i płaski i na wadze 1kg mniej, bo to dość męczące ćwiczenia.. Jeszcze tylko 2kg i będzie tyle co przed ciążą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1882 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Słodki ![]() Szkoda, że mój na brzuszku nie chce spać, na pewno pomogłoby to jego główce ![]() Cytat:
A może ta lekarka zapomniała że Ty piersią karmisz? Trzymam ![]() Już pisałam, chodzi mi o to, że kiedyś płakał i mu łezki poleciały ale tylko z jednego oczka. Cytat:
Gdyby mnie się udało, żeby mi plan ustawili po 4 godziny od 8, to 4 lekcja kończy się o 11.05 ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
![]() Kate na allegro też są poduszki z pestkami http://www.allegro.pl/item904840804_..._termofor.html
![]() |
#1883 |
Zakorzenienie
|
![]() "Jeżeli zdecydowałaś się na naturalny sposób karmienia niemowlęcia, pamiętaj, że kodeks pracy wspiera cię w tym postanowieniu. Będąc zatrudniona na cały etat masz prawo do dwóch półgodzinnych, a w przypadku dwójki lub większej ilości karmionych dzieci 45-minutowych przerw w pracy w ciągu dnia. W zależności od ustaleń z pracodawcą, możesz je wykorzystać osobno lub łącznie w dowolnym momencie dnia pracy: przed, po lub w trakcie. W przypadku gdy jesteś zatrudniona na 3/4 lub pół etatu, przysługuje ci jedna taka przerwa. ...Czyli jeśli pracujesz więcej niż sześć godzin, masz prawo do dwóch przerw półgodzinnych Jeżeli pracujesz więcej niż cztery godziny, ale nie więcej niż sześć, masz prawo do jednej przerwy. Przerwy możesz połączyć i wyjść wcześniej z pracy... Prawo nie nakłada na matkę karmiącą obowiązku przedstawiania pracodawcy zaświadczenia od lekarza o tym, że karmi. Podobnie lekarz nie jest zobowiązany, aby wystawić takie zaświadczenie. Przerwa na karmienie udzielana jest jedynie na wniosek i na podstawie osobistej deklaracji karmiącej matki i przysługuje jej tak długo jak długo karmi dziecko. Pamiętaj również, że jako matka karmiąca masz prawo do zmiany warunków pracy w sytuacji, gdy mogą one zagrażać zdrowiu twojemu, a co za tym idzie dziecka." edit. to na podstawie kodeksu pracy (art. 187) Edytowane przez DiTu77 Czas edycji: 2010-02-11 o 14:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1884 |
Zakorzenienie
|
Kochana, a jaka jest konkretnie podstawa prawna?
Kodeks pracy czy coś innego? Edit: Czyli kodeks pracy. Ale nas w wielu przypadkach nie obowiązuje kp tylko KN, nie mam pojęcia jak to wygląda jeśli chodzi o nauczycielki, muszę w końcu się wybrać do związku, to mi tam chyba wszystko wyjaśnią.
Edytowane przez brombusia Czas edycji: 2010-02-11 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#1885 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1886 |
Rozeznanie
|
Hej mamusie!
Dzięki Guciu za odpowiedź ![]() Przez ostatnie 2 dni miałam książkowe dziecko, ładnie spała, nie płakała, pobudka o 5 potem o 8.cud - miód- malina! Niestety dziś juz troszke gorzej ![]() ![]() ![]() I podobnie jak Brombi martwi mnie główka małej. Ma spłaszczenie z tyłu i ciężko mi ją obracać. Jak chce by poleżała na boczku to tak się wierci, że za moment albo leży znów na wznak albo na boczku a główka na wprost - uparciuch jeden. Nie mam już na nią pomysłu! Do tego jak oglądam zdjęcia waszych pociech (bodajże Xpresjii, Tarasi i Kareninki) z uniesioną główką to zazdrość mnie zżera. Moja Lenka jak zaklęta nie podnosi główki, a położenie jej na brzuszku kończy sie mega spazmem. Co jest? Wcześniej tak nie było???? Ale mi się maruda włączyła.....to powiem jeszcze, że tez prawdopodobnie już na wakacje do roboty muszę wrócić i też jakoś teraz szybko mi się to wydaje....ale z drugiej strony jak chce się mieć pracę to trzeba...najgorsze, że muszę opiekunke do małej wziąć i to niestety mnie przeraża ![]() Zdjęcia wszystkich dzieciaczków super!Nie chce nikogo pominąć ale z tego co pamiętam były pociechy Malinki, Asioczki i jak zwykle wpadłam w zachwyt ![]() Pączka z anatolem też wtrząsnęłami myślę, że na tym nie koniec! Pozdrowionka!
#1887 | |
Raczkowanie
|
U mnie też są farówki ![]() Cytat:
![]() ![]() Zresztą wszystkie dzieciaczki śliczne, Tomuś Malinki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1888 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ja jestem slepota....szukalam tych poduszek na all i oczywiscie nie znalazlam... ![]() Cytat:
![]() Kolanosia nie przejmuj sie, moj maly dlugo byl leniuszek i nie chcialo mu sie glowki podnosic a na brzuszku tylko sobie smacznie spal....a twoje malenstwo jest przeciez sporo mlodsze ![]() Dziewczynyyyyyyyyy zabierzcie ode mnie te paczki ![]()
![]() |
#1889 | ||
Zakorzenienie
|
Pęknie
![]() Cytat:
![]() ![]() hehe skąd ja to znam ![]() ![]() Cytat:
![]() Mój tak pada po leżakowaniu na macie ![]() ![]() A to nasze podnoszenie główki... nigdy nie mogłam fotki zrobić, bo nim się zebrałam z telefonem mały już leżał:P ale teraz trzyma długo główkę pewnie żeby mama mogła zdjęcie zrobić ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1890 |
Zakorzenienie
|
oj chyba flaszka, skoro
![]() Piotruś to silny chłop ![]() A jakie robi boskie miny ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:14.