Czym wyleczyć zaskórniki? - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dermatologia

Notka

Dermatologia Forum dla osób, które interesują się dermatologią lub mają problemy ze skórą. Masz trądzik lub atopowe zapalenie skóry? Dołącz do nas, pomóż sobie i innym.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-08-24, 18:24   #2611
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994
Dot.: Czym wyleczyć zaskórniki?

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
mi spalił twarz więc jednak bym uważała
z kolei mi zrobił czerwone plamy na całych policzkach, których niczym nie mogę usunąć

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-25, 18:41   #2612
kotek77
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smerfetk_a Pokaż wiadomość
mi spalił twarz więc jednak bym uważała

Spróbuj go zmieszać z Clotrimazolum w proporcji 1:1 U mnie ta mieszanka się sprawdza
kotek77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 09:53   #2613
cytrynkaxD
Raczkowanie

hej, a co robicie z wypryskami przy skórze głowy? nie mam grzywki, ostatnio rzadko się maluję więc nie wiem czemu ciągle coś mi wyskakuje. odżywiam się raczej zdrowo(jestem wegetarianką szaloną na punkcie zdrowia). Myślę, że ciągle popełniam błędy w pielęgnacji...
mam suchą skórę, jednak ze skłonnością to wyprysków w strefie T.
stosuję obecnie żel do mycia twarzy (io eco z hebe), tonik bez parabenów, krem z corine da farme. a nie wiem nadal co najlepiej na wypryski, mam jakiś biały preparant punktowy "Asa"
cytrynkaxD jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-26, 15:52   #2614
z_blondem_mi_do_twarzy
Rozeznanie

Hej, hej Dołączę się również Często przeglądam ten wątek
Również mam problemy z zaskórnikami iii zdarzają mi się wulkany- od kilku miesięcy. Chciałam sobie poradzić na własną rękę, ale jest coraz gorzej. Początkowo użyuwałam mydła siarkowego, olejku z drzewa herbacianego, maści cynkowej, ichtiolowej, cudów nie-dziwów, potem stwierdziłam, że jak Effaclar Duo mi nie pomoże to idę do dermatologa.

Chciałabym przestrzec wszystkie dziewczyny, które w późnym okresie nabawiają się trądziku - w takiej sytuacji jest to trądzik najczęsciej hormonalny i nie ma co z tym czekać ! Ja przez to, że natrzymałam tyle, teraz mam leczenia na pół roku. Same sobie nie pomożemy.

Obecnie mam zlecone badania hormonalne, usg jajników - bo ponoc cysta na jajniku może być również powodem trądziku, Tetralyslal 1x dziennie i Zineryt.

Mam nadzieję, że skóra znów będzie gładka, tylko boję się, że to wszystko wróci po zakończeniu kuracji ... :/ Tyle kasy w błoto.... .
z_blondem_mi_do_twarzy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-08-27, 19:05   #2615
Mimi08
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Marcin_619 Pokaż wiadomość
wieczorem brevoksyl a w dzień nawilżający krem, brevoxyl nie jest silnym srodkiem wiec się nie martw, daje super efekty
Dziękuje za odpowiedź
Cytat:
Napisane przez kotek77 Pokaż wiadomość
Spróbuj go zmieszać z Clotrimazolum w proporcji 1:1 U mnie ta mieszanka się sprawdza
O Clotrimazolum nigdy wcześniej nie słyszałam, ale dziękuje za radę

Mimi08 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-06, 22:41   #2616
fevy
Przyczajenie

Zaskórniki zamknięte, jakie kosmatyki polecacie?

Jakie kosmetyki polecacie przy trądziku zaskórnikowym? Chodzi mi o żel do mycia, tonik i jakiś krem? Jestem w wieku nastoletnim. Mam cerę mieszaną.
fevy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 02:29   #2617
mariand
Przyczajenie

Dot.: Zaskórniki zamknięte, jakie kosmatyki polecacie?

Mogę polecić Ci krem SVR lysalpha active cream (2% kw salicylowego) oraz żel z tej serii. Co do toniku to używam z bielendy seria "trądzik" zawiera kw migdałowy i u mnie się sprawdził https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...alizujacy.html
Produkty firmy SVR radziłabym kupować w internecie bo różnica w cenie w porównaniu do apteki stacjonarnej przynajmniej u mnie w mieście jest kolosalna
mariand jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-07, 21:12   #2618
Figula94
Zadomowienie

Zajrzałam tutaj z ciekawości i... Jeśli możesz to powiedz mi (i może innym też się przyda ta informacja), gdzie kupujesz ten tonik z Bielendy .
Figula94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 04:35   #2619
Gezebeze
Przyczajenie

Nawilżaj skórę, ale nie kremami, bo zapchasz sobie pory. Ja przynajmniej nie trafiłam na krem który by nie zapychał i dobrze nawilżał, a miałam ich miliony. Najlepsze jest picie dużej ilości wody, ale są i sposoby na skróty Najlepsze są maseczki. Jednorazówki w sklepach - nie zapychają i nie trzeba czekać na efekty sto lat.
Prawdę mówiąc nie trafiłam jeszcze na słabą maseczkę nawilżającą, ale może po prostu miałam szczęście, więc: lirene ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-barbados.html ), bielenda ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...marszczki.html ) - to moje ulubione.
EDIT: z tymi maseczkami też bez przesady, więc na co dzień możesz używać tych nibykremów o żelowej konsystencji jak np. Garnier Hydra Adapt ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...ej-blasku.html ), albo Lirene kremo-żel ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...-harmonia.html )

Złuszczaj zależnie od tego, jak danego dnia miewa się twoja cera. Peelingi enzymatyczne są delikatniejsze, mogę polecić osobiście różowy z lirene, bo innych nie używałam - ten się dobrze spisuje, ale tak teraz zerknęłam, że jest i tańsza ziaja i chyba lepsza ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...ymatyczny.html ). A z ziarnistych - l'oreal triple active vivifying scrub ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...ekszajacy.html ). Na opakowaniu jest napisane, że niby do wszystkich typów cery, ale do suchej się nie nadaje zupełnie, więc to raczej na takie bardziej tłuste/nawilżone dni. :p Poza tym możesz złuszczać sobie twarz zwyczajnym wilgotnym ręcznikiem - mięciutka skóra w efekcie

Oczyszczanie najlepiej gdy składa się z delikatniejszych kosmetyków i bardziej zdecydowanych. Na co dzień płyn micelarny - podobnie jak z maseczkami na słaby się jeszcze nie natknęłam, więc na twoim miejscu wybierałabym te tańsze. Eveline różowy jest świetny ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...wej-3-w-1.html ) i tani. Teraz używam płynu micelarnego La Roche Posay, który dostałam w prezencie ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...-solution.html ) i nie widzę żadnej różnicy między nimi. Raz na jakiś czas, oczyszczaj cerę mocniejszymi kosmetykami - dla mnie cuuudem jest Garnier peeling brusher ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...sher-wash.html ). Gumowa szczotka fajnie wszystko oczyszcza, ale sam produkt wysusza, więc nie za często. Sucha skóra strasznie się zapycha.

Tonizuj żeby wyczyścić skórę ze specyfików do czyszczenia skóry Oraz przywrócić jej ph nieprzyjazne bakteriom. Moje dwa ulubione - znowu jeden łagodny na co dzień i jeden zdecydowany od święta to: Lirene nawilżająco-oczyszczający ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...szczajacy.html ) i Nivea oczyszczający ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...szczajacy.html ) - ten jest tylko używany raz na jakiś czas, bo wysusza.

Do natłuszczania olej z orzechów laskowych ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...laskowych.html )- komedogenność równa 0, więc nic ci nie zatka, a bywa zbawienny.

No i na koniec odżywanie się przyda. Tutaj absolutny NAMBERŁAN to Lirene Odżywianie - maseczka samowchłaniająca z witaminami E i PP ( https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...mi-e-i-pp.html ).

Co do wyprysków, co się już wyprysły, jest takie cudo co się zowie BIORE pore strips, na KWC nie znalazłam, ale wiem, że jest to do kupienia na allegro. Na youtube są filmiki przed/po, jak używać itp. więc poszukaj tam. Jeśli szkoda ci pieniędzy to możesz zrobić taki plaster sama. Nie wiem czy działają tak samo, bo blackheadów nie mam od dawna, ale jeśli chcesz to spróbuj. Z tego co słyszałam wychodzi na to samo, z różnicą cenową tylko. Musisz tylko wymieszać łyżkę stołową żelatyny z łyżką stołową mleka i podgrzać w mikrofali, albo na gazie, ciepłe (ale nie gorące) nałożyć na nos i kiedy wyschnie powoli zrywać. Wpisz z resztą w google "diy pore strips", tam jest dużo informacji na ten temat.
Powodzenia z pielęgnacją

Edytowane przez Gezebeze
Czas edycji: 2013-09-14 o 04:43
Gezebeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-14, 18:01   #2620
Marcin_619
Raczkowanie

nie uzywaj kosmtyków drogeryjnych! typu garnier, nivea i tp. tylko ci zaszkodzą na zaskórniki zamknięte genialna jest kuracja clindacne i brevoxylem na zmiane co jeden dzień . polecam! a i nawilżaj dobrze twarz uważajac na składy kosmetyków bo moga zapychać, to co pisze to wiem z doświadczenia jak coś to pisz na priv
Marcin_619 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-17, 13:31   #2621
palis
Przyczajenie

Cześć dziewczyny Też od kilku lat się borykałam z zaskórnikami, ale po tym lecie moja cera zmieniła się nie do poznania... istna tragedia.
Od razu zaczęłam działać i skorzystałam z metody pilingu medycznego kwasem salicylowym. Dzięki Bogu jest jesień dlatego można stosować tak intensywne zabiegi, wiec polecam teraz się za to wziąć.

Oprócz tego stosuje polecony przez moją kosmetyczkę krem z naturalnymi antybiotykami Selverta i moja cera jest o niebo lepsza ! Co prawda nie są to małe pieniądze, ale byłam tak załamana, że chyba niedługo zacznę wyprzedawać rodzinę żeby tlyko tą cere wyleczyć. Najważniejsze że opłaciło się bo efekty są powalające !!!

Polecam też porobić wszelkie badania. Ja byłam u ginekologa, okazało się że mam problemy z homonami i stąd mogą brać się problemy z cerą. Teraz czekam na ponowne wyniki i staję w kolejce do endokrynologa.
palis jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 20:20   #2622
magnolia113
Raczkowanie

.

Edytowane przez magnolia113
Czas edycji: 2013-09-26 o 13:43
magnolia113 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-24, 21:50   #2623
chatte19
Przyczajenie

Dot.: Policzki - zaczerwienienie i grudki

Okay, więc po miesiącu chciałabym tylko powiedzieć, że chyba było to coś w rodzaju uczulenia (chociaż nie swędziało) i zniknęło z moich policzków zupełnie Zrezygnowałam też już z diety, bo nawet po zjedzeniu chipsów nie wróciło. Także posiadaczom podobnie wyglądających problemów niestety nie mogę służyć radą

Ale chciałabym bardzo podziękować jeszcze raz wszystkim, którzy mi odpowiadali i służyli pomocą
chatte19 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 18:20   #2624
LadyEndi
Przyczajenie

Witam także mam problem z zaskórnikami zamkniętymi. Już raz byłam na oczyszczaniu twarzy u kosmetyki ale to w tamtym roku. W końcu zaczęłam z tym walczyć. Byłam na bezpłatnym badaniu kondycji mojej skóry twarzy i okazało się, ze mam cerę suchą - to mogło być powodem powstawania grudek i zanieczyszczeń.
Zakupiłam krem na dzień i na noc z AA, oczyszczam twarz żelem i tonikiem z Garniera i widzę poprawę . Co do zaskórników od czasu do czasu próbuję je wyciskać lekko, by nie podrażnić skóry. Wybieram się znów na oczyszczanie. Zobaczymy jakie będą efekty po razem z moją pielęgnacją
LadyEndi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-25, 21:29   #2625
Antymionka
Dziękuje, że byłaś - Admin :)

Cytat:
Napisane przez Marcin_619 Pokaż wiadomość
witam posiadaczne takiego samego rodzaju skóry jak dla mnie to są zaskórniki tylko że zamknięte, spróbuj używać differinu . Szacun za zdrowe nawyki i pielęgnacje skóry
Ten lek jest na receptę. Nie każdy może go stosować, więc nie zachęcamy tu kogoś aby ubiegał się o takowy lek
Antymionka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-26, 22:44   #2626
izaaaa4
Przyczajenie

Hej !
Mam straszny problem z zaskórnikami, nie bylo by w tym nic nadzwyczajnego. Gdyby nie to, że są koloru fioletowego, wypełniony brązową krwią, która nienaturalnie długo i dużo leci. !! Każdy który sie pojawi !! czy ktoś miał podobny problem ? jesli tak to prosze napisać co zrobić zeby sie ich pozbyć. i co moze byc ich przyczyną ;(
izaaaa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 01:47   #2627
Gezebeze
Przyczajenie

może wrzuć jakieś zdjęcia, bo ja chyba nie bardzo zrozumiałam jak to zaskórniki wypełnione krwią? albo coś źle załapałam, albo idź jak najszybciej do lekarza, bo to podejrzanie brzmi
Gezebeze jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-27, 19:12   #2628
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izaaaa4 Pokaż wiadomość
Hej !
Mam straszny problem z zaskórnikami, nie bylo by w tym nic nadzwyczajnego. Gdyby nie to, że są koloru fioletowego, wypełniony brązową krwią, która nienaturalnie długo i dużo leci. !! Każdy który sie pojawi !! czy ktoś miał podobny problem ? jesli tak to prosze napisać co zrobić zeby sie ich pozbyć. i co moze byc ich przyczyną ;(
Mówisz o wągrach? Jeśli tak to ja może miałam kilka razy podobne, ale to nie była lejąca się krew, nie była fioletowa, ani brązowa, ale trochę ciemniejsza niż normalnie, już to pod czarny podchodziło, ale to było kiedy za bardzo nabroiłam na twarzy.

Jedyna rzecz, której do dzisiaj u siebie nie zidentyfikowałam to wągry, z których wylatuje dziwna, całkowicie czarna substancja, jak jakaś smoła... Ale mam je tak bardzo rzadko, przez te wszystkie lata, jak się męczę to może ze cztery razy takie coś miałam.
Stary 2013-09-27, 19:21   #2629
Kachnaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Figula94 Pokaż wiadomość

Jedyna rzecz, której do dzisiaj u siebie nie zidentyfikowałam to wągry, z których wylatuje dziwna, całkowicie czarna substancja, jak jakaś smoła... Ale mam je tak bardzo rzadko, przez te wszystkie lata, jak się męczę to może ze cztery razy takie coś miałam.
To mogą byc po prostu baaardzo "stare" wągry,często najpierw jest w nich taka żółtawa wydzielina,następnie utlenia się właśnie na ciemniejsze kolory.

Kachnaaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-28, 19:03   #2630
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kachnaaaa Pokaż wiadomość
To mogą byc po prostu baaardzo "stare" wągry,często najpierw jest w nich taka żółtawa wydzielina,następnie utlenia się właśnie na ciemniejsze kolory.
Wiem, ciemniejsze mam często, do tego takie twarde, które nawet ciężko wyciągnąć, a ich najbardziej nie znoszę i najczęściej to je męczę...

Ale tamto było dosłownie czarne, czerniutkie, pojawiało się z dnia na dzień, nie było stwardniałe, przeciwnie, bardzo rzadkie. No ale już dawno nie miałam takich problemów i mam nadzieje, że już nie będę miała. A i jeszcze jedno, te normalne z reguły mają tak, że przy ujściu są ciemniejsze, a później jaśniejsze i krótkie, a to było długie, nawet bardzo i miało jednolity czarny kolor.

Edytowane przez Figula94
Czas edycji: 2013-09-28 o 19:06
Stary 2013-09-28, 21:33   #2631
Paulinka675
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez z_blondem_mi_do_twarzy Pokaż wiadomość
Obecnie mam zlecone badania hormonalne, usg jajników - bo ponoc cysta na jajniku może być również powodem trądziku, Tetralyslal 1x dziennie i Zineryt.

jakie badania hormonalne masz zlecone? ja musze się wybrać do ginekologa prywatnie ponieważ nie zdążę państwowo już bo wyjeżdżam 23 października i chcę iść do lekarza z kompletem badań

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 13:16   #2632
izaaaa4
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Gezebeze Pokaż wiadomość
może wrzuć jakieś zdjęcia, bo ja chyba nie bardzo zrozumiałam jak to zaskórniki wypełnione krwią? albo coś źle załapałam, albo idź jak najszybciej do lekarza, bo to podejrzanie brzmi
Wyglada jak zaskórnik, boli jak cholera, ma tresc brazowo czerwoną, i jak juz sam peka (zazwyczaj przy myciu twarzy) . to krew nie chce przestać lecieć .
izaaaa4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-29, 18:01   #2633
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez izaaaa4 Pokaż wiadomość
Wyglada jak zaskórnik, boli jak cholera, ma tresc brazowo czerwoną, i jak juz sam peka (zazwyczaj przy myciu twarzy) . to krew nie chce przestać lecieć .
Też bym wolała zdjęcie, bo jednak jeśli chodzi o słynne bolące gule to jednak ich zawartość jest raczej normalna i są tak głęboko pod skórą, że mycie twarzy ich nie ruszy... Ale fakt, że jak takiego 'niedojrzałego' się wyciśnie to krew długo leci (niestety kiedyś to robiłam i żałuję...).
Stary 2013-10-06, 15:48   #2634
blankkaa
Przyczajenie

Exclamation Dot.: podskórne grudki na twarzy...

Po kilku latach wreszcie SAMA znalazłam złoty środek na owe wredne, podskórne grudki na twarzy.
Wizyty u lekarzy i kosmetyczki nic nie pomagały - nigdy.
Tylko raz zdarzyło się, że byłam zachwycona po kwasach lecz po miesiącu od zakończonej kuracji wszystko wróciło.

Od razu mówię jest to mój sposób i nie gwarantuję, że pomoże też Wam.

MÓJ SPOSÓB :
1. Olejowanie twarzy dwa razy dziennie (rano i wieczorem) +przemycie twarzy PO delikatnym tonikiem różanym
20% olejku rycynowego
80% oleju z pestek winogron
kilka kropel olejku herbacianego
kilka kropel wit. E
2. Acnederm - aplikowany na dzień
3. Clotrimazolum - aplikowany na noc co dwa/trzy dni
4. PASTA cynkowa, olejek herbaciany - punktowo, na niemiłe niespodzianki (na noc)
5. Brak wyciskania
6. Picie dużej ilości wody

Po trzech miesiącach regularnego stosowania się do tych mini zasad, zauważyłam, że w końcu się tego pozbyłam raz na zawsze.
Nie ma nawrotu, buzia jest gładka, ma ładny koloryt.
Do tej pory pozostało tylko olejowanie twarzy
Jestem przeszczęsliwa !!!
blankkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-06, 22:09   #2635
KinkyGirl
BAN stały

Mi pomogło mydło Aleppo. Moja twarz jest po nim w dużo lepszym stanie.
KinkyGirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-06, 22:45   #2636
Disnejova
Wtajemniczenie

Witajcie Używał ktoś z was tymianek tonik? pomaga
„Jeśli próbujesz być kimś innym, poniesiesz porażkę. Świat już ma taką osobę. Teraz potrzebuje ciebie. Ścieżka, którą wytyczasz, może nie mieć sensu dla nikogo na świecie oprócz ciebie. I nie musi. Jest wyłącznie twoja.
Disnejova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-07, 15:30   #2637
patrycja128
Raczkowanie

Zaskórniki zamknięte :(

Witam , chciałabym was prosić o poradę . Mam strasznie dużo zaskurników zamkniętych . Nie wiem jak mam sobie z nimi radzić , wygląda to okropnie . Jak mam pięlegnować tą cerę na twarzy ? Błagam pomórzcie mi ! Dodaje 2 zdjęcia na ktporych widać jak to wygląda , nie jest to wszystko , jest tego o wiele więcej na mojej twarzy . Błagam pomocy ! ((
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P07-10-13_15.24.jpg (32,2 KB, 58 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P07-10-13_15.24[1].jpg (33,0 KB, 53 załadowań)

Edytowane przez patrycja128
Czas edycji: 2013-10-07 o 15:32
patrycja128 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-07, 17:40   #2638
eva94
Raczkowanie

Dot.: Zaskórniki zamknięte :(

Mam dokładnie tak samo, a nawet nie co gorzej. Ostatnio używałam pudru, który strasznie zapychał pory (zawierał parafinę), a wszystko przez to że nigdzie nie mogłam znaleźć składu ani na opakowaniu ani w necie. Więc to po pierwsze unikaj kosmetyków, które zawierają właśnie parafinę a mają to m.in kremy dla niemowląt, tłuste kremy nawilżające (np.nivea) niektore podkłady kryjące, maści na bazie wazeliny. Po drugie jeśli masz dość tłustą cerę nie używaj kosmetyków na bazie alkoholu, ponieważ przesusza cerę a co za tym idzie nadprodukcja łoju-czyli zaskórniki gotowe.

Mnie osobiście nigdy nie udało się ich pozbyć całkowicie ale zminimalizować owszem. Sposób: parówka z ziół(rumianek, bratek) 10 min, następnie peeling drobnoziarnisty ja stosuję bielendę, potem maseczka z zielonej glinki z dodatkiem kilku kropel cytryny. Najważniejsze; nigdy tego nie robię gdy mam na twarzy jakiekolwiek stany zapalne.
eva94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-10-07, 19:35   #2639
Figula94
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Disnejova Pokaż wiadomość
Witajcie Używał ktoś z was tymianek tonik? pomaga
Ja używałam, zaparzałam go i tym przemywałam twarz, nie na waciku, tylko zamiast kranówki i byłam zadowolona, jednak nie zauważyłam dużej różnicy, co do innych ziółek, ale myślę, że warto spróbować.
Stary 2013-10-09, 14:57   #2640
Marcin_619
Raczkowanie

Dot.: Zaskórniki zamknięte :(

Cytat:
Napisane przez eva94 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie tak samo, a nawet nie co gorzej. Ostatnio używałam pudru, który strasznie zapychał pory (zawierał parafinę), a wszystko przez to że nigdzie nie mogłam znaleźć składu ani na opakowaniu ani w necie. Więc to po pierwsze unikaj kosmetyków, które zawierają właśnie parafinę a mają to m.in kremy dla niemowląt, tłuste kremy nawilżające (np.nivea) niektore podkłady kryjące, maści na bazie wazeliny. Po drugie jeśli masz dość tłustą cerę nie używaj kosmetyków na bazie alkoholu, ponieważ przesusza cerę a co za tym idzie nadprodukcja łoju-czyli zaskórniki gotowe.

Mnie osobiście nigdy nie udało się ich pozbyć całkowicie ale zminimalizować owszem. Sposób: parówka z ziół(rumianek, bratek) 10 min, następnie peeling drobnoziarnisty ja stosuję bielendę, potem maseczka z zielonej glinki z dodatkiem kilku kropel cytryny. Najważniejsze; nigdy tego nie robię gdy mam na twarzy jakiekolwiek stany zapalne.
nie polecam zbytnio parówek, no chyba że nie za często do będziesz miec widoczne pory z 40 m. , po drugie po gorącym powietrzu skóra odblokowuje pory ale później nadrabia większą produkcją łoju.. ale raz na jakiś czas nie zaszkodzi ja polecam maseczke soraya drożdżowa ! GENIALNA mój KWC

Nowe wątki na forum Dermatologia

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości