Lirene Dermoprogram Youngy 20+, Kremo - żel z witaminowymi drobinkami do twarzy i pod oczy 'Indyjska harmonia'

• 27 kwietnia 2016 o 8:01
    Zupełny przeciętniak
    Kupiłam ten produkt zachęcona bardzo pozytywnymi opiniami na Wizażu. Dorwałam go za grosze, kiedy był przeceniony w Rossmannie jako „cena na do widzenia”. Kosmetyków marki Lirene do twarzy przed tym kremem jeszcze nie używałam, więc byłam bardzo ciekawa, jak się u mnie sprawdzi. Producent oznajmia nam na opakowaniu, że jest to kosmetyk przeznaczony na dziewczyn +20 więc idealnie dla mnie. Teoretycznie powinien skupiać się na ochronie skóry twarzy przed zagrożeniami jakie płyną z warunków atmosferycznych i zanieczyszczenia środowiska, pomagać wzmacniać cerę przed momentem rozpoczęcia walki z pierwszymi zmarszczkami oraz jednocześnie wspierać potyczki z zmianami skórnymi takimi jak wypryski lub przebarwienia. Tak, dokładnie tego ja oczekuję od produktów sygnowanych znaczkiem +20. Nienawidzę, kiedy producenci wstawiają go wyłącznie po to, żeby dotrzeć do grupy docelowej i przygotowują się na łatwy zysk od kobiet, które zachęci sam fakt, że znalazły coś, co przeznaczone jest do ich wieku. Jak sprawdził się ten krem? Po pierwsze - <b>opakowanie jest koszmarne</b> Plastykowe, szalenie tandetnie wykonane. U dołu szerokie, u góry węższe. Mogło być niższe, a szersze, bowiem przy takim wykonaniu bardzo szybko musimy zacząć grzebać w słoiczku paznokciem, czego ja nienawidzę i uważam za bardzo niehigieniczne. Zapach również mi się nie spodobał, ale nie jestem fanką moreli, więc to po prostu rzecz gustu. Kilka słów o konsystencji. Jest lekka i dobrze się wchłania. <b>Jedna z obietnic producenta jest spełniona, bowiem krem ten nadaje się do zastosowania pod makijaż</b>. To plus o tyle istony, że krem zawiera filtr SPF 10, więc dodatkowo chroni naszą skórę przed szkodliwym działaniem słońca. Drobinki (podobno zawierające w sobie witaminę A) faktycznie rozpuszczają się przy nakładaniu i również wchłaniają w skórę. <b>Teraz zajmijmy się działaniem. Jak dla mnie jest kompletnie przeciętne</b>. Krem trochę nawilża i trochę wygładza. Nie zapycha. Ale na tym koniec. Efekt nawilżenia nie jest powalający, spotykałam się ze znacznie lepszym. Nie radzi sobie z przebarwieniami ani tym bardziej ewentualnymi wypryskami. Nie rozświetla cery. Nakładany pod oczy nie niweluje zasinienia. Mam nadzieję, że przynajmniej pomaga chronić moją skórę przed początkowymi oznakami starzenia, bo jeżeli nie, to śmiało mogę określić go mianem słabego. Producent zaleca stosować go na dzień i na noc, przy czym jego struktura jest zdecydowanie za słaba, żeby stosować go wieczorową porą, kiedy zależy mi na naprawdę mocnej bombie witaminowej dla mojej skóry, chcę wtedy żeby wchłonęła jak najwięcej dobrych składników, które przez noc odpowiednio ją zregenerują. Krem nie był drogi, kupiłam go na przecenie za jakieś 6 złotych. Pojemność jest dość duża, krem jest wydajny. Wychodzi super tanio, ale co z tego, skoro zupełnie nie spełnił pokładanych w nim nadziejach. Będę go zużywać do momentu aż nie znajdę na jakiejś promocji czegoś lepszego i bardziej odpowiedniego dla potrzeb mojej cery. Wtedy zdegraduję go do pełnienia roli kremu do stóp.
    Kordii
    3 listopada 2015 o 16:21
    Omamo, jak on pachnie..
    Cudowny zapach, to jest najlepsze w tym kremie.. Mogłabym po prostu tak go wąchać i tyle.. Budzi mnie to rano, uspokaja wieczorem.. Takie mini spa. Rzeczywiście nawilża i bardzo relaksuje. Do tego szybko się wchłania i nadaje się pod makijaż. Lubię też uniwersalne kremy - na dzień i na noc, to ułatwia sprawę. Niestety znam inne świetne kremy, które są o połowę tańsze. Jeśli bym go kupiła, to głównie ze względu na ten piękny owocowy zapach :) Używam tego produktu od: 2015 Ilość zużytych opakowań: jedno
    Friese
    3 listopada 2015 o 10:31
    4,5 / 5 - świetny dla naczynkowców i przesuszonych
    Moja cera: - naczynkowa, szczególnie policzki - sucha - w większości ma odcień czerwony przez naczynka Potrzebuję kremu: - nawilżającego - który rozjaśni moje czerwone poliki (używałam bez efektu: 1) Iwostin, Rosacin, zmniejszający rumień w trądziku różowatym, 2) Ziaja Med: Kuracja Naczynkowa, 3) Floslek, Pharma, Arnica, Żel arnikowy; 4) Avene, krem-emulsja nawilżająca do skóry naczynkowej do cery normalnej i mieszanej; 5) Bielenda, Kasztan, Krem dzień/noc) ***** Ocena produktu Lirene: PLUSY: :) rozjaśnia moje czerwone policzki :) uspokaja cerę :) nawilża bardzo dobrze i szybko się wchłania, nie pozostawia lepkości :) bardzo dobra cena za taką jakość MINUSY: :(trudno dostępny, mieszkam w Warszawie i mogę go znaleźć tylko w JASMIN na Dw. Centralnym - jeśli wiesz gdzie można go jeszcze kupić stacjonarnie, proszę wyślij mi priv :( brak Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
    Ulixx
    27 września 2015 o 9:55
    Fajny
    Kiedyś go miałam i faktycznie był to dobry kosmetyk. Mam cerę skłonną do przesuszeń i z nawilżeniem było naprawdę ok, miał ładny zapach i generalnie nie było się do czego doczepić jeśli chodzi o działanie. Odejmuję gwiazdkę za lekko rzadką konsystencję czego nie lubię :) Używam tego produktu od: 1msc Ilość zużytych opakowań: 1 całe
  • 24 lipca 2015 o 13:00
    Ideał
    Dla mnie idealny! Bardzo lekki, momentalnie się wchłania, skóra nie jest po nim lepka. W ogóle go nie czuć! A twarz jest po nim gładka, nawilżona, po prostu super! :D Drobinki rozpuszczają się pod palcami. Tyle tylko szybko się zużywa ale może takie jest tylko moje wrażenie :) Bardzo dobry kremik za niską cenę (dałam ok. 15zł) Produkt jak najbardziej godny polecenia. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: jedno opakowanie