Wypadające włosy - PODSUMOWANIE! - Strona 100 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-07-12, 12:30   #2971
levante
Zadomowienie

Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
a co to za odzywka? jak wlosy po niej? z apteki? to ktoras z tych?:
Zapomniałm pochwalić się moimi nabytkami
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC02346.JPG (23,0 KB, 38 załadowań)
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 13:15   #2972
kosmita77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez levante Pokaż wiadomość
Pisałam o tej nr 1. Nałożyłam ją pierwszy raz więc trudno mi tak od razu mówić o namacalnych efektch, napewno włoski są puszyste a nie sianowate. Zaopatrzyłam się w jeszcze dwie - Shea Butter - odżywienie i blask, suche włosy; Naturaloe - aloes, nawilżenie i odżywienie dla włosów kręconych. Przypomnij mi proszę, na co są te dwie pozostałe z Twojej fotki i jakie mają składniki. W Auchanie naliczyłam 9 różnych. Szukałam ich i znalazałam na Allegro - zobacz cenę! http://www.allegro.pl/search.php?str...ng_interval=10 Przypomnę, że ja zapłaciłam 8,99 za szt. A Tobie jak one służą?
oj, ja ich nie mam, tylko wpisalam w googlach i mi znalazlo to:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=208197793
i tam jest napisane na co one sa. cena rzeczywiscie powala przy Twoim 8,99 wybiore sie do auchana, moze akurat beda
kosmita77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 13:56   #2973
Lady_D
Raczkowanie

GG do Lady_D
Dot.: Łysieje!!!! Pomocy!!! błagam

Ja mam ten sam problem. Prostownice odstawiłam- ewentualnie prostuje przy specjalnych okazjach, ale bardzo rzadko. 2 razy w tygodniu robie dzień dla moich włosków- robie maseczki, i pozwalam im wyschnąć naturalnie. Od pewnego czasu stosuje maseczke z nafta kosmetyczną, żótkiem i olejkiem rycynowym oraz Waxa. Staram sie płukać w wywarze z pokrzywy oraz co jakiś czas piwem- podobno pomaga. Ja mam problem z doborem kosmetyków poniewaz niektóre mnie uczulaja. Staram się również kupować kosmetyki w salonach fryzjerskich. No i oczywiście częste podcinanie włosów. Ja ostanio dużo obciełam i zauważyłam lepszą kondycję moich wlosów.
Stary 2007-07-12, 15:02   #2974
sanetka
Zakorzenienie

no to i ja zaczynam walke z wypadajacymi wlosami. a leca strasznie. wystarczy ze przeciagne po nich dlonia i zostaje mi w niej kilka wloskow. wanne juz tyle razy zapchalam napoczatek sprobuje polaczenia vitapil+ dermena+ wax, zobaczymy czy podziala.

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 16:22   #2975
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:

Przyznaję sie jedynie do realizmu . Jestem po drugim myciu Tatar-chmiel, wypadło więcej włosów niż ostatnio (ostatnio to był jakiś cud normalnie), ale mniej niż zazwyczaj . Wmasowałam też nowo zakupioną odżywkę - Sther LORYS - energia dla włosów o słabych cebulkach z dezodoryzowanym ekstraktem z czosnku (1000g za 8,99).
Słyszałaś coś o kosmetykach Sther do włosów?

no ja wymyśliłam sposób na tę barwę: najpierw wmasuję w skórę głowy rycynę, potem dopiero będę myła włosy tym szamponem - może coś zdziałam tylko się zastanawiam czy ten szampon jest w ogóle wart takiego Zachodu (w moim przypadku ) bo z tego co pamiętam wypadło mi wtedy tyle samo włosów co zwykle (czyli dużo )

o kosmetykach Sther nic nie słyszałam na pewno bym zapamiętała takie cudo jak dezodoryzowany wyciąg z czosnku

edit: 1000g za 9zł??!!?? skąd to wygrzebałaś??
benito_mruffkolini jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 16:31   #2976
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Napisane przez gaagatka Pokaż wiadomość
Hehe ... spokojnie ja wcale ich nie podliczałam zamęczyłabym się chyba na śmierć ... na początku tylko kilka razy to zrobiłam żeby mieć ogólne pojęcie o tym ile mi ich wypada... potem zbierałam je wszystkie po myciu (i ze szczotki) do zlewu i rolowałam je w kuleczki po wielkości których określałam jak dużo mi włosów wypadło (hihi wiem że to śmiesznie brzmi ale musiałam zrobić jakieś rozeznanie bo powoli dostawałam szału.... hmm a kuleczki to chyba jest najbardziej bezbolesna metoda)

Jeżeli o mnie chodzi to taka forma obliczeń dała mi właśnie spokój i poczucie stałej kontroli nad tym wszystkim. Dodatkowo w ten sposób mogłam stwierdzić stanowczo że coś pomaga lub nie

obecnie stosuje taką terapię:

-szampon barwa tatarowo-chmielowy
-odżywka standardowa L'oreal czerwona
-po każdym myciu wcieranie Kamiwazy
-2 razy dziennie tabletka Merz-Special
-2 razy dziennie 4 tabletki wyciągu z pokrzywy

to chyba wszystko .... jak mi się skończy Merz-Special to kupię sobie Witapil

nie wpadłabym na ten pomysł z kuleczkami ale bardzo fajny no i faktycznie sporo czasu się oszczędza (ja swoje 215 włosów liczyłam jakieś 0,5h, już myślałam że zemdleję w tej łazience )
jedyny mały problem jaki mogę mieć to fakt, że ja mam dosyć krótkie włosy i każdy innej długości więc nie wiem czy się tak grzecznie "ukulkują" ale popróbujemy

aha, jak tam Kamiwaza? rzeczywiście taka skuteczna?

Cytat:
Pisałam o tej nr 1. Nałożyłam ją pierwszy raz więc trudno mi tak od razu mówić o namacalnych efektch, napewno włoski są puszyste a nie sianowate. Zaopatrzyłam się w jeszcze dwie - Shea Butter - odżywienie i blask, suche włosy; Naturaloe - aloes, nawilżenie i odżywienie dla włosów kręconych. Przypomnij mi proszę, na co są te dwie pozostałe z Twojej fotki i jakie mają składniki. W Auchanie naliczyłam 9 różnych. Szukałam ich i znalazałam na Allegro - zobacz cenę! http://www.allegro.pl/search.php?str...ng_interval=10 Przypomnę, że ja zapłaciłam 8,99 za szt. A Tobie jak one służą?
no nieeee, znowu będę objeżdżać wszystkie supermarkety
chyba z zakupami poczekam na wasze długo- (albo chociaż średnio-) okresowe obserwacje, bo mam już tyle odżywek, że nie mam gdzie ich upychać

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
no to i ja zaczynam walke z wypadajacymi wlosami. a leca strasznie. wystarczy ze przeciagne po nich dlonia i zostaje mi w niej kilka wloskow. wanne juz tyle razy zapchalam napoczatek sprobuje polaczenia vitapil+ dermena+ wax, zobaczymy czy podziala.
myślę, że bardzo fajny zestaw wybrałaś jeśli to takie przejściowe wypadanie to powinny jak najbardziej pomóc
Stary 2007-07-12, 16:56   #2977
benito_mruffkolini
BAN stały

popieram dziewczyny - przede wszystkim wyrzuć prostownicę!

ps. Phillips to nie jest profesjonalna firma, profesjonalna jest tylko cena

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-07-12, 17:55   #2978
nusia2605
Rozeznanie

Thumbs down Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!

A czy ten skrzyp polny to pomaga?Słyszałyście może o Humavit Z to tabl.z drożdży piwnych.Ciekawe czy komuś pomogły?Kurde,wiecie co nie wiem co już myśleć ale chyba niezbyt pomaga DERMRNA+WAX+MERZ SPECI...:n ie:
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 17:56   #2979
nusia2605
Rozeznanie

PS....dziś zamówiłam KAMIWAZE,zobaczymy.....
nusia2605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 18:00   #2980
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
aha, jak tam Kamiwaza? rzeczywiście taka skuteczna?
Hmm... czy ja wiem? prawdę powiedziawszy poprawa u mnie była widoczna zanim jeszcze ją zaczełam używać wtedy też doszłam do wniosku że wypadanie ma u mnie przebieg sinusoidy wynikający ze stresu (na szczęście nie przytrafia się on zbyt często .. kolejny to pewnie będzie obrona pracy magisterskiej na początku września - chyba się naszprycuję Magnezem bo wyluzować się będzie ciężko). Kamiwazę używam po to żeby mi jak najszybciej włoski odrosły i jak narazie są takie małe odrosty widoczne ... więc na odrost pomaga bez wątpienia

Aha... jeszcze jedno... zauważyłam coś bardzo dziwnego u mnie po Kamiwazie Jak spróbuję wyrwać sobie zdrowego włosa to nie dość że przychodzi mi to z wielkim trudem (stawia olbrzymi opór i boli strasznie) to jak już zacisnę zęby i go wyrwę to widzę że NIE MA NA KOŃCU CEBULKI !!! zostaje ona w skórze głowy ... Jestem zaszokowana bo odkąd pamiętam jak sobie wyrwałam czasem włosa to wychodził dość łatwo i ZAWSZE z cebulką .... ... to musi być po Kamiwazie bo niby po czym

Edytowane przez gaagatka
Czas edycji: 2007-07-12 o 18:28
gaagatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 18:06   #2981
tilmitt
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nusia2605 Pokaż wiadomość
A czy ten skrzyp polny to pomaga?Słyszałyście może o Humavit Z to tabl.z drożdży piwnych.Ciekawe czy komuś pomogły?Kurde,wiecie co nie wiem co już myśleć ale chyba niezbyt pomaga DERMRNA+WAX+MERZ SPECI...:n ie:
Na jednych działają jedne leki/kosmetyki, na innych nie. Dlatego tak ciężko czasem dobrać pielęgnację, metoda prób i błędów bywa czasochłonna. Mi np. pomaga brany (dłuzej) 'wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami' i 'revalid', najlepiej na początku zrobić badanie ogólne krwi i sprawdzić, czy nie brakuje Ci np. żelaza. Tabletki tego typu bierze się minimum 3 miesiące i niestety dopiero potem można stwierdzić, czy działają, czy nie. Na forum fryzjerskim jest dużo informacji o suplementach diety na włosy i paznokcie, może poszperaj tutaj
tilmitt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 19:06   #2982
Angi74
Wtajemniczenie

Do dziewczyn stosujących Kamiwazę- Czy mógłby ktoś przepisać skład chemiczny z opakowania? To wazne.
Angi74 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 20:13   #2983
sanetka
Zakorzenienie

w sumie to wlosy juz od kilku lat wypadaja. ale mecze je tez tym ze sa ciagle zwiazane i dlugie, do polowy plecow. stosowalam kiedys garnier neril i byla po nim poprawa wiec moze i to zadziala

sanetka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 20:19   #2984
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Do dziewczyn stosujących Kamiwazę- Czy mógłby ktoś przepisać skład chemiczny z opakowania? To wazne.
Skład: water, extracts of the following plants: Fagus sp., Betula sp., Bardana sp., Urtica sp. and two safe preservatives : Metylchloroisothiozalinon e and Methylthiozalinone

Dla mnie ważne jest to że nie zawiera alkoholu czyli nie wysusza skóry głowy a ten skład roślinny... hmmm.... Angi może opiszesz co to właściwie za roślinki są

Stary 2007-07-12, 20:38   #2985
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Jeśli chcesz się dobrze zorientować w skuteczności różnych tabletek to polecam ci do przestudiowania wątek http://www.wizaz.pl/forum/showthread...light=tabletki
Od razu mówię że dziewczyny jako najskuteczniejsze wybrały Witapil i Humawit skrzyp+pokrzywa

I jeszcze jedno NIE PANIKUJ !!! ja swego czasu spanikowałam i wydałam kupę kasy na głupoty Trzeba być twardym a nie miętkim

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-07-12, 20:43   #2986
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
Skład: water, extracts of the following plants: Fagus sp., Betula sp., Bardana sp., Urtica sp. and two safe preservatives : Metylchloroisothiozalinon e and Methylthiozalinone

Dla mnie ważne jest to że nie zawiera alkoholu czyli nie wysusza skóry głowy a ten skład roślinny... hmmm.... Angi może opiszesz co to właściwie za roślinki są
Kolejno :Buk,Brzoza Bardanae-łopian (nie wiem dlaczego jest "Bardana"),pokrzywa.D wa ostatnie to konserwanty (mam je tez w odzywce do włosów) W zasadzie (wydaje mi sie) ze powinno być napisane coś w stylu Urtica acid ,lub określone chemicznie czy to wyciągi z suchych liści czy soku.Zbyt to ogólnikowe.Nota bene zadna rewelacją z tą Kamiwazą...Pokrzywę (za 3 zł) wcieram juz od dawna ,myślę ze znalezienie wyciągu z brzozy i łopiany tez nie stanowiłoby problemu.
Stary 2007-07-12, 20:47   #2987
Angi74
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak Twoje badania? Robiłaś w tym kierunku?
Stary 2007-07-12, 21:22   #2988
levante
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kosmita77 Pokaż wiadomość
oj, ja ich nie mam, tylko wpisalam w googlach i mi znalazlo to:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=208197793
i tam jest napisane na co one sa. cena rzeczywiscie powala przy Twoim 8,99 wybiore sie do auchana, moze akurat beda
Może warto zabrać się za rozprowadzanie tych odżywek - róznice w cenie są zaskakujące...
Cytat:
Napisane przez benito_mruffkolini Pokaż wiadomość
no ja wymyśliłam sposób na tę barwę: najpierw wmasuję w skórę głowy rycynę, potem dopiero będę myła włosy tym szamponem - może coś zdziałam tylko się zastanawiam czy ten szampon jest w ogóle wart takiego Zachodu (w moim przypadku ) bo z tego co pamiętam wypadło mi wtedy tyle samo włosów co zwykle (czyli dużo )

o kosmetykach Sther nic nie słyszałam na pewno bym zapamiętała takie cudo jak dezodoryzowany wyciąg z czosnku

edit: 1000g za 9zł??!!?? skąd to wygrzebałaś??
Ciekawy sposób, ciekawy, do podpatrzenia. Chociaż boję się przed każdym wmasowywaniem - tyyyyle włosów tracę wtedy.
Wygrzebałam ... Ma się te zdolności

[quote=benito_mruffkolini; 4764966]
no nieeee, znowu będę objeżdżać wszystkie supermarkety
chyba z zakupami poczekam na wasze długo- (albo chociaż średnio-) okresowe obserwacje, bo mam już tyle odżywek, że nie mam gdzie ich upychać

Zaczekaj albo nie nastawiaj się na poszukiwania, a wtedy wejdziesz do marketu i Cię olśni. Ja tak mam.
levante jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-12, 21:41   #2989
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Witajcie
Widzę, że naprawdę sporo już testowałyście.. na każdej stronie czytam o jakichś nowych dla mnie rzeczach, a wydawało mi się, że o pielęgnacji włosów trochę wiem
Dzisiaj robiłam badania, jutro mam wyniki i sama już nie wiem co myśleć.. oby były ok, wtedy terapia którą mi zaleciła pani dermatolog czyli Vitapil, Merz Spezial, ampułki Vichy i Dermena musi poskutkować.. Mam nadzieję
Dzisiaj robiłam zapasy i ... wydałam w aptece 200zł
Dziewczyny a znacie jakąś dobrą, nawilżającą odżywkę w spreju?
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-07-13, 07:27   #2990
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Kolejno :Buk,Brzoza Bardanae-łopian (nie wiem dlaczego jest "Bardana"),pokrzywa.D wa ostatnie to konserwanty (mam je tez w odzywce do włosów) W zasadzie (wydaje mi sie) ze powinno być napisane coś w stylu Urtica acid ,lub określone chemicznie czy to wyciągi z suchych liści czy soku.Zbyt to ogólnikowe.Nota bene zadna rewelacją z tą Kamiwazą...Pokrzywę (za 3 zł) wcieram juz od dawna ,myślę ze znalezienie wyciągu z brzozy i łopiany tez nie stanowiłoby problemu.
Hmm.. faktycznie nie wygląda to jakoś spektakularnie po odcyfrowaniu tych łacińskich nazw . ja też widziałam pokrzywę w płynie Barwy w sklepie ale odstraszył mnie alkohol w składzie .. a Kamiwaza nie ma alkoholu...nie pamiętam dokładnie ale był tam też chyba wyciąg z brzozy ... i też pewnie na alkoholu. Już sama nie wiem czy faktycznie brzoza lub ten łopian mogą działać tak dobrze? A może to pokrzywa?

Stary 2007-07-13, 07:53   #2991
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Z tego co wiem łopian ma bardzo dobre działanie na skórę Mój ojciec miał kiedyś egzemę na ręce i lekarz kazał mu właśnie przemywać rękę sokiem z łopianu!
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 09:25   #2992
Poziomeczkaa
Raczkowanie

Nie mozna sie spodziewac cudow.Wloski musza miec czas aby sie zregenerowac.Nic sie w miesiac nie naprawi.Nalezy cierpliwie nakladac odzywke po kazdym myciu wlosow delikatnie sie z nimi obchodzic przy czesaniu i raz lub dwa w tygodniu robic wloskom male SPA
Poziomeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 11:41   #2993
Shade666
Raczkowanie

Poniewaź odpowiedzi jest masa a poza tym co jedna to inna dlatego mam jedno konkretne pytanie : czy którejś z Was zaczęły wypadać włosy po plastrach Evra lub tabletkach antykoncepcyjnych w ogóle ??? Bo zauważyłam że odkąd zaczęłam je regularnie przylepiać poleciało mi strasznie dużo włosów
Zasięgnęłam więc rady u paru koleżanek z innego forum i zaczęłam stosować jeszcze na wakacjach Dermene. Wtedy nie miałam jeszcze plastrów, ale już coś mi zaczęły leciec, może po kuracjach hormonalnych ?
Do dermeny żarłam dzień w dzień skrzyp i tak do grudnia.
Efekty ? Wzmożone wypadanie w okolicach października (regularne plastrowanie)a później był spokój. Przestałam wyciągać pasmami włosy, na szczotce zostawało ich mniej.
Miesiąc temu odstawiłam plastry i cały cyrk rozpoczął się na nowo. Od października znowu je będę przyjmować. Nie mam cierpliwości do wysuszającej mi włosy i powolnej dermeny, moge jeszcze stolerować codzienny skrzyp.

Ktoś ma jakąś cenną radę ?
Shade666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-07-13, 12:14   #2994
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Shade666 Pokaż wiadomość
Poniewaź odpowiedzi jest masa a poza tym co jedna to inna dlatego mam jedno konkretne pytanie : czy którejś z Was zaczęły wypadać włosy po plastrach Evra lub tabletkach antykoncepcyjnych w ogóle ??? Bo zauważyłam że odkąd zaczęłam je regularnie przylepiać poleciało mi strasznie dużo włosów
Zasięgnęłam więc rady u paru koleżanek z innego forum i zaczęłam stosować jeszcze na wakacjach Dermene. Wtedy nie miałam jeszcze plastrów, ale już coś mi zaczęły leciec, może po kuracjach hormonalnych ?
Do dermeny żarłam dzień w dzień skrzyp i tak do grudnia.
Efekty ? Wzmożone wypadanie w okolicach października (regularne plastrowanie)a później był spokój. Przestałam wyciągać pasmami włosy, na szczotce zostawało ich mniej.
Miesiąc temu odstawiłam plastry i cały cyrk rozpoczął się na nowo. Od października znowu je będę przyjmować. Nie mam cierpliwości do wysuszającej mi włosy i powolnej dermeny, moge jeszcze stolerować codzienny skrzyp.

Ktoś ma jakąś cenną radę ?
Shade ja dwa lata temu odstawiłam tabletki anty i po jakimś miesiącu zaczeły mi wypadać włosy garściami. Wypadały tak przez 5 miesięcy non stop że włosków to ostała mi się 1/3 po roku od odstawienia sytuacja się uspokoiła i wszystko wróciło do normy ale od jakiegoś czasu znów mi wypadają ale to już od stresu z którym staram się nauczyć walczyć , bo nie chcę zostać całkiem łysa

Stary 2007-07-13, 12:27   #2995
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Z tego co wiem łopian ma bardzo dobre działanie na skórę Mój ojciec miał kiedyś egzemę na ręce i lekarz kazał mu właśnie przemywać rękę sokiem z łopianu!
Masz rację nosek już wyszukałam sok z łopianu w aptece internetowej ale na razie raczej go nie kupię .... Kamiwaza ma chyba dobre procentowo zestawienie soków z roślinek ... ale z drugiej strony w aptece taki sok kosztuje parę złotych !!!! ... więc Kamiwaza to jest istne ździerstwo jak ją skończę to sama sobie przyrządzę miksturkę

Muszę przyznać że włoski wypadają mi coraz mniej ale sukcesywnie ... ciekawe na ilu sie skończy ... moja teoria jak narazie się sprawdza .. aha ... myślę że codzienne picie soków warzywnych i odpowiednie odżywianie ma w tym swój udział

Stary 2007-07-13, 13:32   #2996
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:

Aha... jeszcze jedno... zauważyłam coś bardzo dziwnego u mnie po Kamiwazie Jak spróbuję wyrwać sobie zdrowego włosa to nie dość że przychodzi mi to z wielkim trudem (stawia olbrzymi opór i boli strasznie) to jak już zacisnę zęby i go wyrwę to widzę że NIE MA NA KOŃCU CEBULKI !!! zostaje ona w skórze głowy ... Jestem zaszokowana bo odkąd pamiętam jak sobie wyrwałam czasem włosa to wychodził dość łatwo i ZAWSZE z cebulką .... ... to musi być po Kamiwazie bo niby po czym
no właśnie - co mnie najbardziej przeraża w tym moim wypadaniu to to, że włosy wypadają całe - od skóry głowy nie są więc połamane tylko się nie trzymają mojego łba
Dopiszę tą Kamiwazę do mojej listy rzeczy do wypróbowania w razie nieskuteczności obecnej kuracji (tfu tfu i odpukać w niemalowane drewno )

Cytat:
Napisane przez sanetka Pokaż wiadomość
w sumie to wlosy juz od kilku lat wypadaja. ale mecze je tez tym ze sa ciagle zwiazane i dlugie, do polowy plecow. stosowalam kiedys garnier neril i byla po nim poprawa wiec moze i to zadziala
no ja nie chcę zapeszyć ale gdzieś 4 razy umyłam już kudły Nerilem, od jakichś 2 tygodni biorę Vitapil, wsmarowuję z uporem maniaka nerilowy tonik i... tak jakby mniej włosów wypada w czasie mycia tzn. w dzień dalej linieję jak kundel na wiosnę, a i poniżej 100 na pewno nie zeszłam, ale gołym okiem widzę, że jest już jakby trochę lepiej obym jakichś zwidów nie miała

Cytat:
Hmm.. faktycznie nie wygląda to jakoś spektakularnie po odcyfrowaniu tych łacińskich nazw . ja też widziałam pokrzywę w płynie Barwy w sklepie ale odstraszył mnie alkohol w składzie .. a Kamiwaza nie ma alkoholu...nie pamiętam dokładnie ale był tam też chyba wyciąg z brzozy ... i też pewnie na alkoholu. Już sama nie wiem czy faktycznie brzoza lub ten łopian mogą działać tak dobrze? A może to pokrzywa?
no właśnie w aptekach/supermarketach są takie cuda jak woda brzozowa, sok z pokrzywy, jakiś łopian też pewnie by dało radę znaleźć tylko nie wiem czy efekt po własnoręcznie upichconej mieszance byłby taki sam (jakieś chętne do testów? )
no i mam nieodparte wrażenie, że ten skład nie jest kompletny (podejrzane krótki )
Stary 2007-07-13, 13:32   #2997
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Może warto zabrać się za rozprowadzanie tych odżywek - róznice w cenie są zaskakujące...

Ciekawy sposób, ciekawy, do podpatrzenia. Chociaż boję się przed każdym wmasowywaniem - tyyyyle włosów tracę wtedy.
Wygrzebałam ... Ma się te zdolności

Zaczekaj albo nie nastawiaj się na poszukiwania, a wtedy wejdziesz do marketu i Cię olśni. Ja tak mam.
no to ja czekam na relację z długotrwałych działań tych dziwnych kosmetyków czy rzeczywiście aż tak różnią się od innych sklepowych odżywek? (oprócz relacji pojemność/cena oczywiście ) najbardziej by mnie interesował wpływ na puszenie i miękkość włosów

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Witajcie
Widzę, że naprawdę sporo już testowałyście.. na każdej stronie czytam o jakichś nowych dla mnie rzeczach, a wydawało mi się, że o pielęgnacji włosów trochę wiem
Dzisiaj robiłam badania, jutro mam wyniki i sama już nie wiem co myśleć.. oby były ok, wtedy terapia którą mi zaleciła pani dermatolog czyli Vitapil, Merz Spezial, ampułki Vichy i Dermena musi poskutkować.. Mam nadzieję
Dzisiaj robiłam zapasy i ... wydałam w aptece 200zł
Dziewczyny a znacie jakąś dobrą, nawilżającą odżywkę w spreju?
znam ten finansowy ból
co do odżywki - właśnie też czegoś takiego szukam, dziewczyny na forum polecają BC nawilżającą ja w tym miesiącu wydałam już tyle kasy na włosy, że na razie spróbuję Gliss Kura Olejki Pielęgnacyjne (podobała mi się odżywka do spłukiwania tej serii, choć normalnie to Gliss Kura nie cierpię) jak będzie lipa to kupię Schwarzkopfa
Stary 2007-07-13, 13:57   #2998
Angi74
Wtajemniczenie

Benito skoro uwazasz ,ze ten skład jest niekompletny,to tym bardziej obawiałabym się stosować.....Ale z drugiej strony producent jest zobowiazany do podania całego składu.Myśle,a nawet jestem pewna,ze wcierając płyb pokrzywowy,brzozowy i łopianowy osiągnie się ten sam efekt.Ja wcieram plyn pokrzywowy juz od listopada i musze przyznać,ze mimo tego ,mze ma alkohol w składzie (tez mam wrazliwa skóre głowy) nic złego się nie dzieje ani skórze ani włosom. Natomiast włosy juz mi nie wypadają !!! Na pewno dokupię i zmieszam sobie te trzy płyny.
Stary 2007-07-13, 14:12   #2999
benito_mruffkolini
BAN stały

Cytat:
Benito skoro uwazasz ,ze ten skład jest niekompletny,to tym bardziej obawiałabym się stosować.....Ale z drugiej strony producent jest zobowiazany do podania całego składu.Myśle,a nawet jestem pewna,ze wcierając płyb pokrzywowy,brzozowy i łopianowy osiągnie się ten sam efekt.Ja wcieram plyn pokrzywowy juz od listopada i musze przyznać,ze mimo tego ,mze ma alkohol w składzie (tez mam wrazliwa skóre głowy) nic złego się nie dzieje ani skórze ani włosom. Natomiast włosy juz mi nie wypadają !!! Na pewno dokupię i zmieszam sobie te trzy płyny.
no niby cały skład powinien być podany, ale ja jak nie widzę nazw chemicznych wypisanych po przecinku jedna po drugiej i jakieś dopiski o wyciągach czy ekstraktach z roślin to mi to nie wygląda na cały skład (swoją drogą podobnego zabiegu używa Soraya w niektórych swoich kremach - pewnie żeby ludzie nie dostali zapaści na widok ilości zapychaczy )

co do wody brzozowej/pokrzywowej/łopianowej - kupiłabym bez wahania zamiast Kamiwazy (cena też robi swoje ) tylko właśnie bardzo martwi mnie alkohol moja skóra głowy trochę ostatnio przeszła dzięki firmie Barwa, więc jak sobie myślę, że miałabym teraz kupić wodę brzozową tych szarlatanów () to mi się jakoś nieswojo, delikatnie rzecz ujmując, robi

co do płynu pokrzywowego - jakiej Twój jest firmy? mogłabyś podać skład? wspomnieli może gdzieś przypadkiem ile % tego alkoholu?
Stary 2007-07-13, 15:59   #3000
gaagatka
Raczkowanie

Cytat:
Myśle,a nawet jestem pewna,ze wcierając płyb pokrzywowy,brzozowy i łopianowy osiągnie się ten sam efekt.Ja wcieram plyn pokrzywowy juz od listopada i musze przyznać,ze mimo tego ,mze ma alkohol w składzie (tez mam wrazliwa skóre głowy) nic złego się nie dzieje ani skórze ani włosom. Natomiast włosy juz mi nie wypadają !!! Na pewno dokupię i zmieszam sobie te trzy płyny.
Ja napewno tak zrobię jak skończy mi się Kamiwaza ... tylko zastanawia mnie jedno ... w jakim stosunku pomieszać te 3 płyny (pokrzywowy, brzozowy i z łopianu) skład procentowy jest tajemnica firmową więc będę musiała poeksperymentować ... Angi jak już sporządzisz miksturkę to daj znać .. prawdę powiedziawszy myślałam też żeby dodać jeszcze sok z czarnej rzepy... to już w ogóle byłaby mieszanka wybuchowa ... zastanawia mnie też jeszcze jedno ....jako chemik wiem, że niektóre substancje zmieszane tracą swoje właściwości ... może producenci Kamiwazy specjalnie nie dodali rzepy do miksturki

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości