|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2971 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Zapomniałm pochwalić się moimi nabytkami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=208197793 i tam jest napisane na co one sa. cena rzeczywiscie powala przy Twoim 8,99 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2973 |
Raczkowanie
|
Dot.: Łysieje!!!! Pomocy!!! błagam
Ja mam ten sam problem. Prostownice odstawiłam- ewentualnie prostuje przy specjalnych okazjach, ale bardzo rzadko. 2 razy w tygodniu robie dzień dla moich włosków- robie maseczki, i pozwalam im wyschnąć naturalnie. Od pewnego czasu stosuje maseczke z nafta kosmetyczną, żótkiem i olejkiem rycynowym oraz Waxa. Staram sie płukać w wywarze z pokrzywy oraz co jakiś czas piwem- podobno pomaga. Ja mam problem z doborem kosmetyków poniewaz niektóre mnie uczulaja. Staram się również kupować kosmetyki w salonach fryzjerskich. No i oczywiście częste podcinanie włosów. Ja ostanio dużo obciełam i zauważyłam lepszą kondycję moich wlosów.
#2974 |
Zakorzenienie
|
no to i ja zaczynam walke z wypadajacymi wlosami. a leca strasznie. wystarczy ze przeciagne po nich dlonia i zostaje mi w niej kilka wloskow. wanne juz tyle razy zapchalam
![]()
#2975 | |
BAN stały
|
Cytat:
no ja wymyśliłam sposób na tę barwę: najpierw wmasuję w skórę głowy rycynę, potem dopiero będę myła włosy tym szamponem - może coś zdziałam ![]() ![]() ![]() o kosmetykach Sther nic nie słyszałam ![]() ![]() ![]() edit: 1000g za 9zł??!!?? skąd to wygrzebałaś?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2976 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() nie wpadłabym na ten pomysł z kuleczkami ![]() ![]() jedyny mały problem jaki mogę mieć to fakt, że ja mam dosyć krótkie włosy i każdy innej długości więc nie wiem czy się tak grzecznie "ukulkują" ![]() ![]() aha, jak tam Kamiwaza? rzeczywiście taka skuteczna? ![]() Cytat:
![]() chyba z zakupami poczekam na wasze długo- (albo chociaż średnio-) okresowe obserwacje, bo mam już tyle odżywek, że nie mam gdzie ich upychać ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2977 |
BAN stały
|
popieram dziewczyny - przede wszystkim wyrzuć prostownicę!
![]() ps. Phillips to nie jest profesjonalna firma, profesjonalna jest tylko cena ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2978 |
Rozeznanie
|
![]()
A czy ten skrzyp polny to pomaga?Słyszałyście może o Humavit Z to tabl.z drożdży piwnych.Ciekawe czy komuś pomogły?Kurde,wiecie co nie wiem co już myśleć ale chyba niezbyt pomaga DERMRNA+WAX+MERZ SPECI...
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2979 |
Rozeznanie
|
PS....dziś zamówiłam KAMIWAZE,zobaczymy.....
|
![]() ![]() |
![]() |
#2980 |
Raczkowanie
|
Hmm... czy ja wiem?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Aha... jeszcze jedno... zauważyłam coś bardzo dziwnego u mnie po Kamiwazie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez gaagatka Czas edycji: 2007-07-12 o 18:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2981 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2982 |
Wtajemniczenie
|
Do dziewczyn stosujących Kamiwazę- Czy mógłby ktoś przepisać skład chemiczny z opakowania? To wazne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2983 |
Zakorzenienie
|
w sumie to wlosy juz od kilku lat wypadaja. ale mecze je tez tym ze sa ciagle zwiazane i dlugie, do polowy plecow. stosowalam kiedys garnier neril i byla po nim poprawa wiec moze i to zadziala
![]()
#2984 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie ważne jest to że nie zawiera alkoholu czyli nie wysusza skóry głowy ![]() ![]()
![]() |
#2985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Od razu mówię że dziewczyny jako najskuteczniejsze wybrały Witapil i Humawit skrzyp+pokrzywa ![]() I jeszcze jedno NIE PANIKUJ !!! ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2987 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2988 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Wygrzebałam ![]() ![]() ![]() [quote=benito_mruffkolini; 4764966] no nieeee, znowu będę objeżdżać wszystkie supermarkety ![]() chyba z zakupami poczekam na wasze długo- (albo chociaż średnio-) okresowe obserwacje, bo mam już tyle odżywek, że nie mam gdzie ich upychać ![]() ![]() Zaczekaj albo nie nastawiaj się na poszukiwania, a wtedy wejdziesz do marketu i Cię olśni ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2989 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Witajcie
![]() Widzę, że naprawdę sporo już testowałyście.. ![]() ![]() Dzisiaj robiłam badania, jutro mam wyniki i sama już nie wiem co myśleć.. oby były ok, wtedy terapia którą mi zaleciła pani dermatolog czyli Vitapil, Merz Spezial, ampułki Vichy i Dermena musi poskutkować.. ![]() ![]() Dzisiaj robiłam zapasy i ... wydałam w aptece 200zł ![]() Dziewczyny a znacie jakąś dobrą, nawilżającą odżywkę w spreju? ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2990 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#2991 |
lipiec na maksa!!! :)
|
Z tego co wiem łopian ma bardzo dobre działanie na skórę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2992 |
Raczkowanie
|
Nie mozna sie spodziewac cudow.Wloski musza miec czas aby sie zregenerowac.Nic sie w miesiac nie naprawi.Nalezy cierpliwie nakladac odzywke po kazdym myciu wlosow delikatnie sie z nimi obchodzic przy czesaniu i raz lub dwa w tygodniu robic wloskom male SPA
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2993 |
Raczkowanie
|
Poniewaź odpowiedzi jest masa a poza tym co jedna to inna dlatego mam jedno konkretne pytanie : czy którejś z Was zaczęły wypadać włosy po plastrach Evra lub tabletkach antykoncepcyjnych w ogóle ??? Bo zauważyłam że odkąd zaczęłam je regularnie przylepiać poleciało mi strasznie dużo włosów
![]() Zasięgnęłam więc rady u paru koleżanek z innego forum i zaczęłam stosować jeszcze na wakacjach Dermene. Wtedy nie miałam jeszcze plastrów, ale już coś mi zaczęły leciec, może po kuracjach hormonalnych ? Do dermeny żarłam dzień w dzień skrzyp i tak do grudnia. Efekty ? Wzmożone wypadanie w okolicach października (regularne plastrowanie)a później był spokój. Przestałam wyciągać pasmami włosy, na szczotce zostawało ich mniej. Miesiąc temu odstawiłam plastry i cały cyrk rozpoczął się na nowo. Od października znowu je będę przyjmować. Nie mam cierpliwości do wysuszającej mi włosy i powolnej dermeny, moge jeszcze stolerować codzienny skrzyp. Ktoś ma jakąś cenną radę ? |
![]() ![]() |
![]() |
#2994 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2995 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Muszę przyznać że włoski wypadają mi coraz mniej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2996 | |||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() Dopiszę tą Kamiwazę do mojej listy rzeczy do wypróbowania w razie nieskuteczności obecnej kuracji (tfu tfu i odpukać w niemalowane drewno ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() no i mam nieodparte wrażenie, że ten skład nie jest kompletny (podejrzane krótki ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2997 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() co do odżywki - właśnie też czegoś takiego szukam, dziewczyny na forum polecają BC nawilżającą ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2998 |
Wtajemniczenie
|
Benito skoro uwazasz ,ze ten skład jest niekompletny,to tym bardziej obawiałabym się stosować.....Ale z drugiej strony producent jest zobowiazany do podania całego składu.Myśle,a nawet jestem pewna,ze wcierając płyb pokrzywowy,brzozowy i łopianowy osiągnie się ten sam efekt.Ja wcieram plyn pokrzywowy juz od listopada i musze przyznać,ze mimo tego ,mze ma alkohol w składzie (tez mam wrazliwa skóre głowy) nic złego się nie dzieje ani skórze ani włosom. Natomiast włosy juz mi nie wypadają !!! Na pewno dokupię i zmieszam sobie te trzy płyny.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2999 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() co do wody brzozowej/pokrzywowej/łopianowej - kupiłabym bez wahania zamiast Kamiwazy (cena też robi swoje ![]() ![]() ![]() ![]() co do płynu pokrzywowego - jakiej Twój jest firmy? mogłabyś podać skład? wspomnieli może gdzieś przypadkiem ile % tego alkoholu? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3000 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 4 (0 użytkowników i 4 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:17.