|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2971 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wypadające włosy - PODSUMOWANIE!
Zapomniałm pochwalić się moimi nabytkami
|
|
|
|
#2972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=208197793 i tam jest napisane na co one sa. cena rzeczywiscie powala przy Twoim 8,99 wybiore sie do auchana, moze akurat beda
|
|
|
|
|
#2973 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Łysieje!!!! Pomocy!!! błagam
Ja mam ten sam problem. Prostownice odstawiłam- ewentualnie prostuje przy specjalnych okazjach, ale bardzo rzadko. 2 razy w tygodniu robie dzień dla moich włosków- robie maseczki, i pozwalam im wyschnąć naturalnie. Od pewnego czasu stosuje maseczke z nafta kosmetyczną, żótkiem i olejkiem rycynowym oraz Waxa. Staram sie płukać w wywarze z pokrzywy oraz co jakiś czas piwem- podobno pomaga. Ja mam problem z doborem kosmetyków poniewaz niektóre mnie uczulaja. Staram się również kupować kosmetyki w salonach fryzjerskich. No i oczywiście częste podcinanie włosów. Ja ostanio dużo obciełam i zauważyłam lepszą kondycję moich wlosów.
|
#2974 |
|
Zakorzenienie
|
no to i ja zaczynam walke z wypadajacymi wlosami. a leca strasznie. wystarczy ze przeciagne po nich dlonia i zostaje mi w niej kilka wloskow. wanne juz tyle razy zapchalam
napoczatek sprobuje polaczenia vitapil+ dermena+ wax, zobaczymy czy podziala.
|
#2975 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
no ja wymyśliłam sposób na tę barwę: najpierw wmasuję w skórę głowy rycynę, potem dopiero będę myła włosy tym szamponem - może coś zdziałam tylko się zastanawiam czy ten szampon jest w ogóle wart takiego Zachodu (w moim przypadku ) bo z tego co pamiętam wypadło mi wtedy tyle samo włosów co zwykle (czyli dużo )o kosmetykach Sther nic nie słyszałam ![]() edit: 1000g za 9zł??!!?? skąd to wygrzebałaś??
|
|
|
|
|
#2976 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
nie wpadłabym na ten pomysł z kuleczkami ale bardzo fajny no i faktycznie sporo czasu się oszczędza (ja swoje 215 włosów liczyłam jakieś 0,5h, już myślałam że zemdleję w tej łazience ) jedyny mały problem jaki mogę mieć to fakt, że ja mam dosyć krótkie włosy i każdy innej długości więc nie wiem czy się tak grzecznie "ukulkują" ale popróbujemy aha, jak tam Kamiwaza? rzeczywiście taka skuteczna? ![]() Cytat:
chyba z zakupami poczekam na wasze długo- (albo chociaż średnio-) okresowe obserwacje, bo mam już tyle odżywek, że nie mam gdzie ich upychać ![]() ![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#2977 |
|
BAN stały
|
popieram dziewczyny - przede wszystkim wyrzuć prostownicę!
ps. Phillips to nie jest profesjonalna firma, profesjonalna jest tylko cena
|
|
|
|
#2978 |
|
Rozeznanie
|
A czy ten skrzyp polny to pomaga?Słyszałyście może o Humavit Z to tabl.z drożdży piwnych.Ciekawe czy komuś pomogły?Kurde,wiecie co nie wiem co już myśleć ale chyba niezbyt pomaga DERMRNA+WAX+MERZ SPECI...
![]() ![]() :n ie:
|
|
|
|
#2979 |
|
Rozeznanie
|
PS....dziś zamówiłam KAMIWAZE,zobaczymy.....
|
|
|
|
#2980 |
|
Raczkowanie
|
Hmm... czy ja wiem?
prawdę powiedziawszy poprawa u mnie była widoczna zanim jeszcze ją zaczełam używać wtedy też doszłam do wniosku że wypadanie ma u mnie przebieg sinusoidy wynikający ze stresu (na szczęście nie przytrafia się on zbyt często .. kolejny to pewnie będzie obrona pracy magisterskiej na początku września - chyba się naszprycuję Magnezem bo wyluzować się będzie ciężko![]() Aha... jeszcze jedno... zauważyłam coś bardzo dziwnego u mnie po Kamiwazie to nie dość że przychodzi mi to z wielkim trudem (stawia olbrzymi opór i boli strasznie) to jak już zacisnę zęby i go wyrwę to widzę że NIE MA NA KOŃCU CEBULKI !!! ![]() ![]() ![]() zostaje ona w skórze głowy ... to musi być po Kamiwazie bo niby po czym
Edytowane przez gaagatka Czas edycji: 2007-07-12 o 19:28 |
|
|
|
#2981 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2982 |
|
Wtajemniczenie
|
Do dziewczyn stosujących Kamiwazę- Czy mógłby ktoś przepisać skład chemiczny z opakowania? To wazne.
|
|
|
|
#2983 |
|
Zakorzenienie
|
w sumie to wlosy juz od kilku lat wypadaja. ale mecze je tez tym ze sa ciagle zwiazane i dlugie, do polowy plecow. stosowalam kiedys garnier neril i byla po nim poprawa wiec moze i to zadziala
|
#2984 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dla mnie ważne jest to że nie zawiera alkoholu czyli nie wysusza skóry głowy
|
|
#2985 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Od razu mówię że dziewczyny jako najskuteczniejsze wybrały Witapil i Humawit skrzyp+pokrzywa I jeszcze jedno NIE PANIKUJ !!! ja swego czasu spanikowałam i wydałam kupę kasy na głupoty Trzeba być twardym a nie miętkim
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2986 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2987 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2988 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- róznice w cenie są zaskakujące...Cytat:
. Chociaż boję się przed każdym wmasowywaniem - tyyyyle włosów tracę wtedy .Wygrzebałam ... Ma się te zdolności![]() ![]() [quote=benito_mruffkolini; 4764966] no nieeee, znowu będę objeżdżać wszystkie supermarkety chyba z zakupami poczekam na wasze długo- (albo chociaż średnio-) okresowe obserwacje, bo mam już tyle odżywek, że nie mam gdzie ich upychać ![]() ![]() Zaczekaj albo nie nastawiaj się na poszukiwania, a wtedy wejdziesz do marketu i Cię olśni . Ja tak mam .
|
||
|
|
|
#2989 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Witajcie
Widzę, że naprawdę sporo już testowałyście.. na każdej stronie czytam o jakichś nowych dla mnie rzeczach, a wydawało mi się, że o pielęgnacji włosów trochę wiem Dzisiaj robiłam badania, jutro mam wyniki i sama już nie wiem co myśleć.. oby były ok, wtedy terapia którą mi zaleciła pani dermatolog czyli Vitapil, Merz Spezial, ampułki Vichy i Dermena musi poskutkować.. ![]() Dzisiaj robiłam zapasy i ... wydałam w aptece 200zł Dziewczyny a znacie jakąś dobrą, nawilżającą odżywkę w spreju?
|
|
|
|
#2990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. ja też widziałam pokrzywę w płynie Barwy w sklepie ale odstraszył mnie alkohol w składzie .. a Kamiwaza nie ma alkoholu...nie pamiętam dokładnie ale był tam też chyba wyciąg z brzozy ... i też pewnie na alkoholu. Już sama nie wiem czy faktycznie brzoza lub ten łopian mogą działać tak dobrze? A może to pokrzywa?
|
|
#2991 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Z tego co wiem łopian ma bardzo dobre działanie na skórę
|
|
|
|
#2992 |
|
Raczkowanie
|
Nie mozna sie spodziewac cudow.Wloski musza miec czas aby sie zregenerowac.Nic sie w miesiac nie naprawi.Nalezy cierpliwie nakladac odzywke po kazdym myciu wlosow delikatnie sie z nimi obchodzic przy czesaniu i raz lub dwa w tygodniu robic wloskom male SPA
|
|
|
|
#2993 |
|
Raczkowanie
|
Poniewaź odpowiedzi jest masa a poza tym co jedna to inna dlatego mam jedno konkretne pytanie : czy którejś z Was zaczęły wypadać włosy po plastrach Evra lub tabletkach antykoncepcyjnych w ogóle ??? Bo zauważyłam że odkąd zaczęłam je regularnie przylepiać poleciało mi strasznie dużo włosów
Zasięgnęłam więc rady u paru koleżanek z innego forum i zaczęłam stosować jeszcze na wakacjach Dermene. Wtedy nie miałam jeszcze plastrów, ale już coś mi zaczęły leciec, może po kuracjach hormonalnych ? Do dermeny żarłam dzień w dzień skrzyp i tak do grudnia. Efekty ? Wzmożone wypadanie w okolicach października (regularne plastrowanie)a później był spokój. Przestałam wyciągać pasmami włosy, na szczotce zostawało ich mniej. Miesiąc temu odstawiłam plastry i cały cyrk rozpoczął się na nowo. Od października znowu je będę przyjmować. Nie mam cierpliwości do wysuszającej mi włosy i powolnej dermeny, moge jeszcze stolerować codzienny skrzyp. Ktoś ma jakąś cenną radę ? |
|
|
|
#2994 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
po roku od odstawienia sytuacja się uspokoiła i wszystko wróciło do normy ale od jakiegoś czasu znów mi wypadają ale to już od stresu z którym staram się nauczyć walczyć , bo nie chcę zostać całkiem łysa
|
|
#2995 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... ale z drugiej strony w aptece taki sok kosztuje parę złotych !!!! ... więc Kamiwaza to jest istne ździerstwo ![]() Muszę przyznać że włoski wypadają mi coraz mniej ... moja teoria jak narazie się sprawdza .. aha ... myślę że codzienne picie soków warzywnych i odpowiednie odżywianie ma w tym swój udział
|
|
#2996 | |||
|
BAN stały
|
Cytat:
nie są więc połamane tylko się nie trzymają mojego łba Dopiszę tą Kamiwazę do mojej listy rzeczy do wypróbowania w razie nieskuteczności obecnej kuracji (tfu tfu i odpukać w niemalowane drewno )Cytat:
ale gdzieś 4 razy umyłam już kudły Nerilem, od jakichś 2 tygodni biorę Vitapil, wsmarowuję z uporem maniaka nerilowy tonik i... tak jakby mniej włosów wypada w czasie mycia tzn. w dzień dalej linieję jak kundel na wiosnę, a i poniżej 100 na pewno nie zeszłam, ale gołym okiem widzę, że jest już jakby trochę lepiej ![]() Cytat:
tylko nie wiem czy efekt po własnoręcznie upichconej mieszance byłby taki sam (jakieś chętne do testów? )no i mam nieodparte wrażenie, że ten skład nie jest kompletny (podejrzane krótki |
|||
|
|
|
#2997 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
czy rzeczywiście aż tak różnią się od innych sklepowych odżywek? (oprócz relacji pojemność/cena oczywiście ) najbardziej by mnie interesował wpływ na puszenie i miękkość włosów ![]() Cytat:
![]() co do odżywki - właśnie też czegoś takiego szukam, dziewczyny na forum polecają BC nawilżającą
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2998 |
|
Wtajemniczenie
|
Benito skoro uwazasz ,ze ten skład jest niekompletny,to tym bardziej obawiałabym się stosować.....Ale z drugiej strony producent jest zobowiazany do podania całego składu.Myśle,a nawet jestem pewna,ze wcierając płyb pokrzywowy,brzozowy i łopianowy osiągnie się ten sam efekt.Ja wcieram plyn pokrzywowy juz od listopada i musze przyznać,ze mimo tego ,mze ma alkohol w składzie (tez mam wrazliwa skóre głowy) nic złego się nie dzieje ani skórze ani włosom. Natomiast włosy juz mi nie wypadają !!! Na pewno dokupię i zmieszam sobie te trzy płyny.
|
|
|
|
#2999 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
(swoją drogą podobnego zabiegu używa Soraya w niektórych swoich kremach - pewnie żeby ludzie nie dostali zapaści na widok ilości zapychaczy co do wody brzozowej/pokrzywowej/łopianowej - kupiłabym bez wahania zamiast Kamiwazy (cena też robi swoje ) tylko właśnie bardzo martwi mnie alkohol moja skóra głowy trochę ostatnio przeszła dzięki firmie Barwa, więc jak sobie myślę, że miałabym teraz kupić wodę brzozową tych szarlatanów ( ) to mi się jakoś nieswojo, delikatnie rzecz ujmując, robi ![]() co do płynu pokrzywowego - jakiej Twój jest firmy? mogłabyś podać skład? wspomnieli może gdzieś przypadkiem ile % tego alkoholu?
|
|
|
|
|
#3000 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
... zastanawia mnie też jeszcze jedno ....jako chemik wiem, że niektóre substancje zmieszane tracą swoje właściwości ... może producenci Kamiwazy specjalnie nie dodali rzepy do miksturki
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:56.

z apteki? to ktoras z tych?:

napoczatek sprobuje polaczenia vitapil+ dermena+ wax, zobaczymy czy podziala.
(ostatnio to był jakiś cud normalnie
), ale mniej niż zazwyczaj
).
zamęczyłabym się chyba na śmierć 

.. kolejny to pewnie będzie obrona pracy magisterskiej na początku września