Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/odłożenie towaru - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Moda

Notka

Moda Forum, na którym znajdziesz porady specjalistów i użytkowników w zakresie mody. Wejdź i poznaj odpowiedzi na nurtujące pytania. Zadaj własne.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-12-28, 22:07   #1291
kukimonster
BAN stały

Dot.: Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/odłożenie towaru

Cytat:
Napisane przez Matinne Pokaż wiadomość
wydaje mi sie ze nie, bo jak kiedys kupowałam 'grzybek' w housie, to mi powiedzieli ze co prawda mam gwarancje na dwa lata ( co mnie zdziwilo ) ale tylko w tym sklepie.
no ale nie wiem jak jest z pull&bear.
Możesz spokojnie zwrócić gdzie chce. Reklamacj a zwrot to dwie różne sprawy. W pullu można zwracać w kazdym sklepie.
kukimonster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 23:24   #1292
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arkofag Pokaż wiadomość
hej Wizażanki!
Mam taki mały problem, bo przed samymi świętami, tj 23.12 kupiłam mamie przecenioną sukienkę w mango(która jest za mała), na zwrot mam 3 dni. Dzisiaj już mija 5 dzień, ale przecież pierwszego i drugiego dnia Świąt Galerie były nieczynne, czyli nie miałam możliwości zwrotu. Czy myślicie że dzisiaj mogę jeszcze zwrócić?? Bardzo proszę o szybkie odpowiedzi, bo dzisiaj to chyba mam ostatnią szansę
Liczą się dni robocze. zatem czas możliwego zwrotu wydłuża się o dni świąteczne - wolne od handlu
Lucy1111 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-12-28, 23:48   #1293
arkofag
Raczkowanie

dzięki Wam za odpowiedzi, już zwróciłam, nie było problemu
arkofag jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 21:35   #1294
ruumi
Rozeznanie

do ilu dni można zwracać rzeczy przecenione ze stradivariusa?
ruumi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-01, 21:56   #1295
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Napisane przez ruumi Pokaż wiadomość
do ilu dni można zwracać rzeczy przecenione ze stradivariusa?
do 30
Stary 2010-01-03, 02:44   #1296
jukooo
Raczkowanie

Hej, nie wiecie czy triumph przyjmuje zwroty? a jesli tak to w ciagu ilu dni? Z góry dzieki
jukooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 11:38   #1297
Madelie
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jukooo Pokaż wiadomość
Hej, nie wiecie czy triumph przyjmuje zwroty? a jesli tak to w ciagu ilu dni? Z góry dzieki
Zwroty bielizny? Mam wątpliwości...
Stary 2010-01-03, 12:30   #1298
louve14
Raczkowanie

A co jeśli kupiło się spodnie i one się przetarły w kroku? Czy podlega to reklamacji? Bo przecież nie powinno tak być że kupuje się spodnie za 100 zł po to żeby się one po paru miesiącach przetarły. Kupiłam spodnie w housie i własnie tak mi sę zrobiło. Słyszałam że można takie spodnie wymienić, czy uzyskać zwrot pieniędzy. Czy ktoś coś wie na ten temat?
louve14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 12:35   #1299
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Napisane przez louve14 Pokaż wiadomość
A co jeśli kupiło się spodnie i one się przetarły w kroku? Czy podlega to reklamacji? Bo przecież nie powinno tak być że kupuje się spodnie za 100 zł po to żeby się one po paru miesiącach przetarły. Kupiłam spodnie w housie i własnie tak mi sę zrobiło. Słyszałam że można takie spodnie wymienić, czy uzyskać zwrot pieniędzy. Czy ktoś coś wie na ten temat?
możesz spróbować. ja nie dostałam zwrotu jak po dwóch dniach w płaszczyku porwała mi się podszewka

to normalne, że spodnie się przecierają, a tym bardziej housa- nie jest to jakaś droga i luksusowa firma
Stary 2010-01-03, 12:46   #1300
louve14
Raczkowanie

Ehh..beznadzieja.
A co do butów, zgadzam się w pełni, niedługo będziemy chodzić w jednorazówkach. Teraz to normalne że buty zimowe przeciekają..I kiedyś naprawde nie trzeba było sie wykosztowywać zeby kupić porzadne buty, a dzisiaj nawet wysoka cena nie znaczy wysoka jakość ;/
Stary 2010-01-03, 13:15   #1301
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Ehh..beznadzieja.
A co do butów, zgadzam się w pełni, niedługo będziemy chodzić w jednorazówkach. Teraz to normalne że buty zimowe przeciekają..I kiedyś naprawde nie trzeba było sie wykosztowywać zeby kupić porzadne buty, a dzisiaj nawet wysoka cena nie znaczy wysoka jakość ;/
co racja to racja
Stary 2010-01-03, 14:18   #1302
jukooo
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madelie Pokaż wiadomość
Zwroty bielizny? Mam wątpliwości...
no to szkoda ;/, kupilam drogą bielizne a teraz żaluje
jukooo jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 18:01   #1303
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Reklamuj śmiało! ja już 3 razy reklamowałam spodnie z wranglera. Za trzecim podejściem oddali mi pieniądze (dwa razy wymieniali na nowy model - przedzierały się średnio po 4-6 miesiącach). Pamiętaj by spodnie były wyprane i nie zapomnij o paragonie

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ----------

Cytat:
Napisane przez jukooo Pokaż wiadomość
no to szkoda ;/, kupilam drogą bielizne a teraz żaluje
Ja również myślę, że na zwrot bielizny nie masz co liczyć. To wszystko ze względów higienicznych. Wiesz, nie chciałabym kupić bielizny, którą ktoś zwrócił z jakichś powodów do sklepu... .
Stary 2010-01-03, 18:04   #1304
ejMala
Zakorzenienie

GG do ejMala

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
Reklamuj śmiało! ja już 3 razy reklamowałam spodnie z wranglera. Za trzecim podejściem oddali mi pieniądze (dwa razy wymieniali na nowy model - przedzierały się średnio po 4-6 miesiącach). Pamiętaj by spodnie były wyprane i nie zapomnij o paragonie
a ja myślę, że zależy od sprzedawcy czy przyjmie. wrangler a house to jest różnica
Stary 2010-01-03, 18:17   #1305
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejMala Pokaż wiadomość
a ja myślę, że zależy od sprzedawcy czy przyjmie. wrangler a house to jest różnica
Przyjąć reklamację musi każdy sprzedawca w każdym sklepie, a jak zostanie rozpatrzona, to już zależy od rzeczoznawcy - na 90% wiem, że rozpatrywane są na korzyść klienta
Stary 2010-01-03, 22:51   #1306
*Pinacolada*
Rozeznanie

Hej dziewczyny szybkie pytanie- czy sweter z promodu moge wymienic na mniejszy rozmiar tylko w tym sklepie w ktorym go kupilam czy w innej galerii rowniez?
*Pinacolada* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-03, 23:39   #1307
witch_18
Zakorzenienie

Ja zastanawiam sie nad reklamacja butow z Deichmanna - mam je od pazdziernika/listopada i zaczela odklejac sie podeszwa Nigdy nie chcialo mi sie bawic w reklamacje (chyba dlatego,ze za duzo mam z nimi doczynienia w pracy),ale z drugiej strony to dosc szybko nawet jak na nieskorzane buty.Dziewczyny jak myslicie,uznaja mi taka reklamacje czy strace 2 tyg. bez butow?
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 12:52   #1308
louve14
Raczkowanie

Zadzwoniłam z ciekawości do salonu house. Przedstawiłam pani ekspedientce wynikłą sytuacje i powiedziała że to czy reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie zależy od tego jakie to jest przetarcie. Powiedziała że na jeansach to normalne że po jakimś czasie mają się prawo przetrzeć, ale powiedziała też że jeżeli powstała jakaś dziura to też tak nie może być. Powieddziała że mam przynieść spodnie i wtedy zobaczymy. a tam naprawde powstała dziura, tylko nie wiem czy to ma sens i czy przyjmą mi reklamację, ponieważ spodnie nie są najnowsze, mają z pół roku.

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ----------

witch_18 moim zdaniem możesz normalnie zareklamować, na banka uwglednia reklamacje, tylko raczej zwrotu pieniędzy ani wymiany nie będzie, ale możesz liczyć na to że podkjleją podeszwe. Ja tak miałam, tylko że w ccc. Nawet jak moim życzeniem była wymiana obuwia, bo nie tylko się podeszwa odklejala po 2 miesiacach noszenia, to jeszcze ta skórka przy podeszwie zeszła i pozostal goły materiał. jakoś to tam posklejali, zamaskowali i oddali buty. Ale też wiele zależy od sklepu i ceny buta. Np w botki kiedyś reklamowałam buty zimowe gdzie podeszwa pękła i skórka tez sie odkleiła, to dostałam zwrot pieniędzy. Wiec zawsze warto próbować
Stary 2010-01-04, 13:34   #1309
AGATkA_eSZ
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez witch_18 Pokaż wiadomość
Ja zastanawiam sie nad reklamacja butow z Deichmanna - mam je od pazdziernika/listopada i zaczela odklejac sie podeszwa Nigdy nie chcialo mi sie bawic w reklamacje (chyba dlatego,ze za duzo mam z nimi doczynienia w pracy),ale z drugiej strony to dosc szybko nawet jak na nieskorzane buty.Dziewczyny jak myslicie,uznaja mi taka reklamacje czy strace 2 tyg. bez butow?
mój TŻ chyba dwa razy reklamował adidasy, bo podeszwa zaczęła się lekko rozklejać na brzegu. To jeszcze nie przeszkadzało w chodzeniu, ale zareklamował i po chyba 2tyg miał się zgłosić i kazali Mu wybrać jakieś inne buty. I kolejnym razem tak samo. Także podejrzewam, że tak samo będziesz musiała wybrac jakieś inne, co jest fajne, bo za ta samą kasę bedziesz miała kolejne, ale już nowe buty Albo te same, jeśli są jeszcze w sklepie i chcesz nadal je mieć. Także z doświadczenia wiem, że w Deichmannie nie ma problemu z reklamacją. Tylko tyle, że rozpatrują ją, tak jak pewnie wszedzie, ok 2 tyg., a więc przez ten czas będziesz bez butów.
Stary 2010-01-04, 15:05   #1310
witch_18
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za odzew Mi te odklejenie o tyle przeszkadzaja,ze jak jest snieg to buty przemakaja Pomysle jeszcze,bo w sumie bardzo je lubie i nie wiem czy przetrzymam 2 tyg. bez nich
zapraszam
witch_18 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 15:55   #1311
Szpaku
Raczkowanie

GG do Szpaku

W sprawie moich butów to byłam dziś w sklepie w związku z reklamacja. Reklamacja przyjęta i otrzymałam zwrot pieniędzy. Tyle dobrze
Szpaku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-04, 22:39   #1312
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

czy w reserved można zwracać przecenione rzeczy w terminie 30 dni, tak jak normalnie?

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 10:13   #1313
dzierwusek
Raczkowanie

witam wszystkich Bardzo prosiłabym was o opinie. Sytuacja jest następująca: Dnia 29.11.2009 r kupiłam spodnie w Krakowie, w Bonarce a jeszcze dokładniej to w sklepie firmy Bershka. Ubrałam je może trzy razy do tej pory. Podczas zasuwania zepsuł się zamek, chciałam go zasunąć i całkowicie urwał się ten uchwyt, za który się ciągnie. Spodnie dałam do prania, okazało się, że straszliwie farbują. Nie mam pojęcia czy uznają mi reklamację... Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o opinie... Pozdrawiam cieplutko
dzierwusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 11:14   #1314
Soso
Zakorzenienie

Czy któraś z Was orientuje się może do ilu dni można zwracać rzeczy przecenione z Camaieu?
Soso jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 11:18   #1315
MissHuffy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejMala Pokaż wiadomość
co racja to racja
Dlatego warto zakupić śniegowce
Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
czy w reserved można zwracać przecenione rzeczy w terminie 30 dni, tak jak normalnie?
Rok temu jak jeszcze tam pracowałam mozna było, może się coś zmeniło, a może nie
Stary 2010-01-05, 14:56   #1316
19Dota89
Przyczajenie

Hej. Mam pytanie, w sklepie VERO MODA kupiłam sweter, na następny dzień musiałam go oddać bo zrobiły się dziury. Sweter zareklamowałam, po 3 tygodnich dowiedziałam się, że nie ma kierownika i kasjerka nie może podjąć decyzji co ze swetrem, ale żebym przyszła w inny dzień jak będzie kierownik to napewno dostane zwrot kasy. Przyszłam w następny dzień i dowiedziałam się, że nie zwrócą mi pieniędzy tylko mam sobie wybrać inny towar w cenie swetra. Czy mogą tak postąpić? Ja myśle, że skoro nie dostałam naprawionego swetra, a oni nie mają na stanie takiego samego, powinni zwrócić mi pieniądze. A i o zwrot piniędzy mogę ubiegać się dopiero po misiącu.
19Dota89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 18:05   #1317
innocencee
Zakorzenienie

GG do innocencee

Cytat:
Napisane przez dzierwusek Pokaż wiadomość
witam wszystkich Bardzo prosiłabym was o opinie. Sytuacja jest następująca: Dnia 29.11.2009 r kupiłam spodnie w Krakowie, w Bonarce a jeszcze dokładniej to w sklepie firmy Bershka. Ubrałam je może trzy razy do tej pory. Podczas zasuwania zepsuł się zamek, chciałam go zasunąć i całkowicie urwał się ten uchwyt, za który się ciągnie. Spodnie dałam do prania, okazało się, że straszliwie farbują. Nie mam pojęcia czy uznają mi reklamację... Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o opinie... Pozdrawiam cieplutko
czy na spodniach była informacja że mogą farbować?
nie wiem jak to jest w bershce ale np w h&m są dołączone metki że spodnie mogą farbować

Cytat:
Napisane przez MissHuffy Pokaż wiadomość

Rok temu jak jeszcze tam pracowałam mozna było, może się coś zmeniło, a może nie

dziękuję

innocencee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 18:11   #1318
dzierwusek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez innocencee Pokaż wiadomość
czy na spodniach była informacja że mogą farbować?
nie wiem jak to jest w bershce ale np w h&m są dołączone metki że spodnie mogą farbować

dziękuję
nie, nic nie pisało, że spodnie mogą farbować. nie przypominam sobie ale raczej nie
dzierwusek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 19:19   #1319
endorfina123
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 19Dota89 Pokaż wiadomość
Hej. Mam pytanie, w sklepie VERO MODA kupiłam sweter, na następny dzień musiałam go oddać bo zrobiły się dziury. Sweter zareklamowałam, po 3 tygodnich dowiedziałam się, że nie ma kierownika i kasjerka nie może podjąć decyzji co ze swetrem, ale żebym przyszła w inny dzień jak będzie kierownik to napewno dostane zwrot kasy. Przyszłam w następny dzień i dowiedziałam się, że nie zwrócą mi pieniędzy tylko mam sobie wybrać inny towar w cenie swetra. Czy mogą tak postąpić? Ja myśle, że skoro nie dostałam naprawionego swetra, a oni nie mają na stanie takiego samego, powinni zwrócić mi pieniądze. A i o zwrot piniędzy mogę ubiegać się dopiero po misiącu.
po 1, reklamacji nie rozpatrzono w terminie, wg praw konsumenta, jeśli reklamacja nie zostanie rozpatrzona w ciągu 14 dni, uważa się ją za rozpatrzoną pozytywnie, możesz wtedy domagać się zwrotu pieniędzy.
po 2, tam, masz rację, jeśli nie mają takiego samego swetra na wymianę, to przysługuje Ci zwrot gotówki, ale musisz po prostu pogrzebać w prawach konsumenta, troszkę podyskutować, podać konkretny artykuł i powinno być ok

endorfina123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-01-05, 22:33   #1320
Lucy1111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzierwusek Pokaż wiadomość
Rozumiem, że chcesz zareklamować popsuty zamek? Jeśli tak, to możesz również dodać, że spodnie farbują. Nie zastanawiaj się, tylko działaj!
trzymam kciuki i jestem przekonana, że będzie dobrze!
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Moda

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości