|
|
#1291 |
|
BAN stały
|
Dot.: Polityka sklepów zwrot/wymiana/reklamacja/odłożenie towaru
Możesz spokojnie zwrócić gdzie chce. Reklamacj a zwrot to dwie różne sprawy. W pullu można zwracać w kazdym sklepie.
|
|
|
|
|
#1292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#1293 |
|
Raczkowanie
|
dzięki Wam za odpowiedzi, już zwróciłam, nie było problemu
|
|
|
|
|
#1294 |
|
Rozeznanie
|
do ilu dni można zwracać rzeczy przecenione ze stradivariusa?
|
|
|
|
|
#1295 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#1296 |
|
Raczkowanie
|
Hej, nie wiecie czy triumph przyjmuje zwroty? a jesli tak to w ciagu ilu dni? Z góry dzieki
![]()
|
|
|
|
|
#1297 |
|
Zadomowienie
|
Zwroty bielizny? Mam wątpliwości...
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Raczkowanie
|
A co jeśli kupiło się spodnie i one się przetarły w kroku? Czy podlega to reklamacji? Bo przecież nie powinno tak być że kupuje się spodnie za 100 zł po to żeby się one po paru miesiącach przetarły. Kupiłam spodnie w housie i własnie tak mi sę zrobiło. Słyszałam że można takie spodnie wymienić, czy uzyskać zwrot pieniędzy. Czy ktoś coś wie na ten temat?
|
|
|
|
|
#1299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to normalne, że spodnie się przecierają, a tym bardziej housa- nie jest to jakaś droga i luksusowa firma
|
|
|
|
#1300 |
|
Raczkowanie
|
Ehh..beznadzieja.
A co do butów, zgadzam się w pełni, niedługo będziemy chodzić w jednorazówkach. Teraz to normalne że buty zimowe przeciekają..I kiedyś naprawde nie trzeba było sie wykosztowywać zeby kupić porzadne buty, a dzisiaj nawet wysoka cena nie znaczy wysoka jakość ;/ |
|
|
|
|
#1301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1302 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- Ja również myślę, że na zwrot bielizny nie masz co liczyć. To wszystko ze względów higienicznych. Wiesz, nie chciałabym kupić bielizny, którą ktoś zwrócił z jakichś powodów do sklepu... . |
|
|
|
|
|
#1304 |
|
Zakorzenienie
|
a ja myślę, że zależy od sprzedawcy czy przyjmie. wrangler a house to jest różnica
|
|
|
#1305 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#1306 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny szybkie pytanie- czy sweter z promodu moge wymienic na mniejszy rozmiar tylko w tym sklepie w ktorym go kupilam czy w innej galerii rowniez?
|
|
|
|
|
#1307 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zastanawiam sie nad reklamacja butow z Deichmanna - mam je od pazdziernika/listopada i zaczela odklejac sie podeszwa
Nigdy nie chcialo mi sie bawic w reklamacje (chyba dlatego,ze za duzo mam z nimi doczynienia w pracy),ale z drugiej strony to dosc szybko nawet jak na nieskorzane buty.Dziewczyny jak myslicie,uznaja mi taka reklamacje czy strace 2 tyg. bez butow?
|
|
|
|
|
#1308 |
|
Raczkowanie
|
Zadzwoniłam z ciekawości do salonu house. Przedstawiłam pani ekspedientce wynikłą sytuacje i powiedziała że to czy reklamacja zostanie rozpatrzona pozytywnie zależy od tego jakie to jest przetarcie. Powiedziała że na jeansach to normalne że po jakimś czasie mają się prawo przetrzeć, ale powiedziała też że jeżeli powstała jakaś dziura to też tak nie może być. Powieddziała że mam przynieść spodnie i wtedy zobaczymy. a tam naprawde powstała dziura, tylko nie wiem czy to ma sens i czy przyjmą mi reklamację, ponieważ spodnie nie są najnowsze, mają z pół roku.
---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:53 ---------- witch_18 moim zdaniem możesz normalnie zareklamować, na banka uwglednia reklamacje, tylko raczej zwrotu pieniędzy ani wymiany nie będzie, ale możesz liczyć na to że podkjleją podeszwe. Ja tak miałam, tylko że w ccc. Nawet jak moim życzeniem była wymiana obuwia, bo nie tylko się podeszwa odklejala po 2 miesiacach noszenia, to jeszcze ta skórka przy podeszwie zeszła i pozostal goły materiał. jakoś to tam posklejali, zamaskowali i oddali buty. Ale też wiele zależy od sklepu i ceny buta. Np w botki kiedyś reklamowałam buty zimowe gdzie podeszwa pękła i skórka tez sie odkleiła, to dostałam zwrot pieniędzy. Wiec zawsze warto próbować
|
|
|
|
|
#1309 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Albo te same, jeśli są jeszcze w sklepie i chcesz nadal je mieć. Także z doświadczenia wiem, że w Deichmannie nie ma problemu z reklamacją. Tylko tyle, że rozpatrują ją, tak jak pewnie wszedzie, ok 2 tyg., a więc przez ten czas będziesz bez butów.
|
|
|
#1310 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za odzew
Mi te odklejenie o tyle przeszkadzaja,ze jak jest snieg to buty przemakaja Pomysle jeszcze,bo w sumie bardzo je lubie i nie wiem czy przetrzymam 2 tyg. bez nich
|
|
|
|
|
#1311 |
|
Raczkowanie
|
W sprawie moich butów to byłam dziś w sklepie w związku z reklamacja. Reklamacja przyjęta i otrzymałam zwrot pieniędzy. Tyle dobrze
|
|
|
|
|
#1312 |
|
Zakorzenienie
|
czy w reserved można zwracać przecenione rzeczy w terminie 30 dni, tak jak normalnie?
|
|
#1313 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich
Bardzo prosiłabym was o opinie. Sytuacja jest następująca: Dnia 29.11.2009 r kupiłam spodnie w Krakowie, w Bonarce a jeszcze dokładniej to w sklepie firmy Bershka. Ubrałam je może trzy razy do tej pory. Podczas zasuwania zepsuł się zamek, chciałam go zasunąć i całkowicie urwał się ten uchwyt, za który się ciągnie. Spodnie dałam do prania, okazało się, że straszliwie farbują. Nie mam pojęcia czy uznają mi reklamację... Co o tym sądzicie? Bardzo proszę o opinie... Pozdrawiam cieplutko
|
|
|
|
|
#1314 |
|
Zakorzenienie
|
Czy któraś z Was orientuje się może do ilu dni można zwracać rzeczy przecenione z Camaieu?
|
|
|
|
|
#1315 | |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego warto zakupić śniegowce
![]() Cytat:
|
|
|
#1316 |
|
Przyczajenie
|
Hej. Mam pytanie, w sklepie VERO MODA kupiłam sweter, na następny dzień musiałam go oddać bo zrobiły się dziury. Sweter zareklamowałam, po 3 tygodnich dowiedziałam się, że nie ma kierownika i kasjerka nie może podjąć decyzji co ze swetrem, ale żebym przyszła w inny dzień jak będzie kierownik to napewno dostane zwrot kasy. Przyszłam w następny dzień i dowiedziałam się, że nie zwrócą mi pieniędzy tylko mam sobie wybrać inny towar w cenie swetra. Czy mogą tak postąpić? Ja myśle, że skoro nie dostałam naprawionego swetra, a oni nie mają na stanie takiego samego, powinni zwrócić mi pieniądze. A i o zwrot piniędzy mogę ubiegać się dopiero po misiącu.
|
|
|
|
|
#1317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie wiem jak to jest w bershce ale np w h&m są dołączone metki że spodnie mogą farbować Cytat:
dziękuję
|
|
|
#1318 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#1319 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
po 2, tam, masz rację, jeśli nie mają takiego samego swetra na wymianę, to przysługuje Ci zwrot gotówki, ale musisz po prostu pogrzebać w prawach konsumenta, troszkę podyskutować, podać konkretny artykuł i powinno być ok
|
|
|
#1320 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki i jestem przekonana, że będzie dobrze!
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Moda
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:49.

Pomysle jeszcze,bo w sumie bardzo je lubie i nie wiem czy przetrzymam 2 tyg. bez nich