|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#3272 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie wszystkich nowych rodziców.
![]() ![]() ![]() muriellife - ceny paczek i kopert bombelkowych są podane w mojm podpisie. ![]() Dla Ciebie J -dziękujemy za list.
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
Drodzy Forumowicze Dostałem w poczcie prośbę o złożenie swojego podpisu pod apel do ONZ w 60 rocznicę uchwalenia dokumentu o prawie do życia każdego człowieka od poczęcia do naturalnej śmierci. Nadawca prosi o upublicznienie tego apelu by jak najwięcej ludzi go podpisało Jest on na stronie:www.onzapel.pl Zachęcam.
do górników i Barbar W dniu waszego święta życzę górnikom tyle wyjazdów z dołu co zjazdów, bezpiecznej pracy i szczęśliwego dożycia emerytury. Basiom zaś by św. Barbara tak je jak i górników miała w swojej opiece
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-12-04 o 22:20 |
|
|
|
#3274 |
|
Przyczajenie
|
mamapity dziękuję za info - ja jednak zdecyduję sie pewnie na wysyłki EMS - kosztuje praktycznie tyle co paczka priorytetowa (może z 10-20 zł więcej - przty takich sumach ma to drugorzędne znaczenie), a gwarantują czas dostawy
w podpisie piszesz o terminie dostarczania paczek priorytetowych - kilka postów wyżej napisano że to jednak dwa miesiące, a nie tygodnie...... ja obstawiam ems - jak sprawdzę dam znac jak doszła pozdrawiam |
|
|
|
#3275 |
|
Raczkowanie
|
Muriellife daj znać jak długo paczka będzie iść - może to będzie jakaś alternatywa dla PP. Bo szczerze mówiąc odechciewa mi się wysyłania jakichkolwiek paczek przez ta instytucję. |
|
|
|
#3276 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Avo. Jak myślisz, czy Siostra Józefa nie zapomni o sprawdzeniu sytuacji mieszkaniowej rodziny Chimbete, o której pisałaś? Jeżeli pamiętasz chcieliśmy naprawić lub wybudować im dom. Nie wiemy, czy mamy zacząć wpłacać raty na ten cel, czy poczekać na odpowiedz?
Pyt 2. Ile kosztuje budowa domu? Pyt 3. Ile kosztuje materac? Pyt. 4. Czy istnieje szansa na adopcję dziecka, którego rodzice się nie wywiązują i jak ewentualnie się starać o to. |
|
|
|
#3277 |
|
Raczkowanie
|
A może Siostra Józefa znajdzie bliżej Szpitala jakąś rodzinę w trudnej sytuacji, która ma dzieci nie objęte adopcją, lub pomoc nie jest wystarczająca i przydałoby się ich postawić na "nogi"?
|
|
|
|
#3278 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Nie strasz... nawet nie myślałam o takim wytłumaczeniu. Przeglądnęłam formularz, jest napisane, że mały ma rodziców i że mieszka z babcia, może więc ona tak jak napisałam zgłosiła go do adopcji i dlatego napisała ten list... Zresztą to nieważne, myślę, że wszystko jest ok. A z listu bardzo się ucieszyłam bo nie spodziewałam się, że tak szybko dostanę od nich jakąś wiadomość, aż głupio mi się zrobiło bo ja wysłałam im z paczką tylko kilka słów zakładając, że za jakiś czas wyślę coś priorytetem i wtedy napiszę do nich coś więcej... (ale z drugiej strony ktoś będzie miał mniej pracy przy tłumaczeniu )
|
|
|
|
|
#3279 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki Markos za odpowiedź, w tym roku trochę się to opóźniło bo pierwszy raz się tym zajmowałam i zamiast wpłacić szybko całą kwotę, wpłaciłam część, potem wysłałam mu paczkę, a później cały czas mi na coś brakowało kasy i musiałam poczekać na zastrzyk finansowy ;/ ale w następnym roku na pewno szybciej dokonam wpłaty.
Ulisia jak się pojawisz to daj znać co z tą paczką, bo jestem bardzo ciekawa. Od maja/czerwca paczka ekonomiczna powinna już tam dotrzeć chyba, co nie? Pozdrowienia dla wszystkich
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
po jakim czasie dostawalyscie formularz i zdjecie, o ktorych mowa w mailu, ktory dostaje sie na samym poczatku?
|
|
|
|
#3281 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.pocztex.pl/ems_cennik_uslug.php#zagranica Zambia leży w strefie B, więc zgodnie z tabelą wysyłka paczki 20 kg. kosztuje 561 zł. To dużo więcej niż na poczcie. Chyba, że porównujesz ceny paczek priorytetowych. Ale ich koszt jest tak ogromny, że nawet ja zagorzały paczkoholik stwierdzam, że to jest absolutnie nieopłacalne. Zdecydowanie lepiej kupić coś w sklepiku. Za tę kwotę można kupić baaaaardzo dużo na miejscu. Niestety, ale póki co to PP nie ma konkurencji, jeśli chodzi o ceny
Edytowane przez yustyna777 Czas edycji: 2008-12-05 o 20:17 |
|
|
|
|
#3282 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Odp.3. Materac około 100-120zł |
|
|
|
|
#3283 |
|
Raczkowanie
|
Bardzo dziękuję
|
|
|
|
#3284 |
|
Zadomowienie
|
Lukrecja, cierpliwości
ja też czekam...
|
#3285 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3286 |
|
Zadomowienie
|
Siostro, jeśli mogłabym prosić o zrobienie zakupów świątecznych dla Marii Lungu z wioski Kashika Rufunsa (nr498)...
Skarpetki 1 para. 8000 kw. Mydło zwykłe. 2500 kw. Ciastka zwykłe 300 g. 5000 kw. Mleko w proszku. 22000 kw. Ryż 5 kg. 28000 kw. Worek mąki kukurydzianej 25 kg. 51000 kw. w sumie 116500 kw. 80zł : 3,04$ = 26,3 26,3 x 4500 kw=118300 kw mam nadzieję, że starczy na wszystko, przynajmniej powinno ![]() Z góry dziękuję. Szczęść Boże!
16.07 - 37 11.11 - 41 Edytowane przez rozwydrzona Czas edycji: 2008-12-05 o 21:47 |
|
|
|
#3287 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki TERESA i ROCK za p[oradę! Seona wpisała nas na listę oczekujących! Jesteśmy szczęśliwi, pojawiło się światełko w tunelu. Jeszcze raz bardzo dziękujemy, Tobie rrozwydrzona również!!!! Serdeczne pozdrowionka dla Was wszystkich i SEONY również!
|
|
|
|
#3288 |
|
Zadomowienie
|
no to extra
pochwalcie się, jak już dostaniecie dziecko
|
#3289 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam wszystkich nowych i oczekujących Rodziców
Mam kilka Dzieci od Avy, będę przydzielać. Tylko to starsze Dzieci, więc kto chciał maluszka musi poczekać ![]() Ava będzie rozsyłać aktualne zdjęcia Dzieci Ja teraz muszę ograniczać kompa, a Ava ma czas wolny to będzie meilować Już została przeszkolona co i jak wysyłać ![]() Chciałam gorąco podziękować Sponsorom Domeny!!!!! Sami się chyba nie przyznają Nie wiem czy chcą, więc podam tylko pierwszą literkę imienia M., G., A. ![]() Gosia jak tam stan konta ile zebraliśmy na party? Może od razu wystarczy na Party Wielkanocne? Ciekawa jestem jak tam się sprawuje prodzidż od Gosi i czy Siostra już gotuje? ![]() Edit: Zacytuje Laylisse: Cytat:
Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-12-06 o 22:17 |
|
|
|
|
#3291 |
|
Rozeznanie
|
Seona - prodiż, robot kuchenny, przyprawy do piernika i koperta o Kai nadal leżą w Lusace i czekają na odbiór :/
W tym tygodniu podobno Siostra albo ktoś od Niej ma po to pojechać. A na party... ja na razie nie pisze, bo cały czas nie wiem, czy to co widze, to nie moje przywidzenie ![]() No dobra...napiszę ![]() 1110 pln!!!!!! ![]() Ludziska, powiedzcie mi, gdzie, w jakim mieście lub rejonie kraju jest jakieś skupisko nas? Chodzi o wysłanie dokumentów do podpisania, które są potrzebne do rejestracji stowarzyszenia. Potrzebujemy 15 podpisów, z Wawy mamy pewnie ok 10...potrzebuję jeszcze ![]() A pytam o skupisko nas, żeby wysłać do kogoś, możecie się spotkać na kawie (tak jak ja planuję ściągnąć na kawę ludzi z WAW ) i podpisać, a przy okazji się spotkać ![]() Tylko powiedzcie mi do kogo można wysłać... Pozdrawiam! |
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gosia może do mnie do Rzeszowa? Ja już od czwartku będę pracować normalnie (Wypożyczalnia Muzyczna ul. Żeromskiego 2, w Rzeszowie, okolice Telepizzy i salonu sukni ślubnych Spoza, plac Ofiar Getta, będzie otwarta od 10-18) i będzie można przyjść podpisać i mnie odwiedzić
|
|
|
|
|
#3293 |
|
Raczkowanie
|
Tarnowianie! Mam nadzieję, że jest Was trochę zgłaszajcie się do mnie z namiarami i nr telefonu, jeżeli dostanę dokumenty do podpisu (odnośnie Stowarzyszenia), to będę dzwonić i jeździć!!!!
|
|
|
|
#3294 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
PS. Dla pewności można je wysłać przesyłką konduktorską.Dajesz telefonicznie znac jakim pojechała pociągiem, ja przychodzę na dworzec, odbieram od konduktora i to wsio. Na priv podaję Ci mój adres i nr telefonu.
"Misje dotyczą wszystkich chrześcijan" Redemptoris Missio JPII Mój blog: www.tereska-misje.blog.onet.pl Edytowane przez Animator Czas edycji: 2008-12-07 o 19:46 |
|
|
|
|
#3295 |
|
Rozeznanie
|
Seona, MartaiMaciej - bardzo Wam dziękuję, prawdopodobnie skorzystamy, jednak w chwili obecnej najbardziej "kusząca" jest propozycja Animatora, z której na pewno skorzystamy
Jak dostanę dokumenty po 15 od Niego to będę wysyłać dalej, albo Animator odeśle do kogoś z Was.Pozdrawiam i życzę miłego wieczora!!! PS. 12-14 grudnia jest to szkolenie SWM w Krakowie. Temat tego spotkania to pisanie projektów i pozyskiwanie funduszy. Ja się wybieram, Markos mi pisał, że niestety nie może...może ktoś inny się skusi? |
|
|
|
#3296 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
1110 zl !!! A kiedy planujemy warszawskie spotkanko?
|
|
#3297 |
|
Zakorzenienie
|
Mam do oddania do adopcji serca jakieś ok. 4 Dzieci (3 nowe Dziewczynki w wieku szkolnym, od Avy i 1 słodki Chłopczyk od Sponsora, który zrezygnował) . Pisać na meila do mnie seona@adopcjaserca.pl.
Poraz pierwszy mam więcej Dzieci niż Rodziców Ale to tak niespodziewanie wyszło![]() Ava informacja, że będziesz rozsyłać zdjęcia jest już na stronie Może zdążysz przed gwiazdką i Rodzice dostaną aktualne zdjęcie![]() Edit: Przypomniała mi się Ania Szmuniewska i Jej wątek. Czy ktoś ma z Nią kontakt i wie co się dzieje? Edytowane przez Seona Czas edycji: 2008-12-07 o 20:21 Powód: dopisek |
|
|
|
#3298 |
|
Rozeznanie
|
Jesli mamy wysłać Animatorowi do 12.12 te doxy to jakoś w tym tygodniu...
Tak na szybko, z tego co wiem, to z Wawy są: - Markos (mam Cię liczyć podwójnie? )- Agusiek - Ania Jarosz (mam nadzieję, że młoda mama wyrwie sie choć na 30 min do nas )- Beautyb - Ania i Rafał (moi znajomi) - Mag_mil - New_Rock - ja ![]() jeśli o kimś zapomniałam, albo pominęłam, to bardzo przepraszam - i od razu dawajcie znać
|
|
|
|
#3299 |
|
Raczkowanie
|
Witaj Seono!
W jakim wieku są te dzieciaki?? Pozdrawiam |
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety niew tym wieku co Ty chciałaś
Chyab, że się zdecydujecie na starsze? 2 Dziewczynki w wieku 7 lat i jedna 12-letnia oraz 7 letni Chłopiec
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:11.

(...)

)

Ja teraz muszę ograniczać kompa, a Ava ma czas wolny to będzie meilować
Sami się chyba nie przyznają
Nie wiem czy chcą, więc podam tylko pierwszą literkę imienia

Chyab, że się zdecydujecie na starsze? 2 Dziewczynki w wieku 7 lat i jedna 12-letnia oraz 7 letni Chłopiec