|
|
#1831 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Misja w Zambii - część III
Cytat:
|
|
|
|
|
#1832 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Po pierwsze małe pytanko, czy wiecie może jak mogę załączyć artykuł w PDF-ie, jest za duży, a ja nie potrafię go zmniejszyć. To ten artykuł z Głosu Wielkopolskiego o którym kiedyś wspominałam. A na zdjęciu jest ... uwaga... m.in. KateMwale i Jej Krzysiu. Tak więc jak chcecie poczytać i poogladać to mnie poinstruujcie i już wrzucam.I jeszcze jedna ważna sprawa... Otóż podjęłam chyba w końcu dość ważną decyzję. Rok temu, gdy Gosia zaczęła mówić o wyjeździe do Zambii ja też dość intensywnie o tym myślałam. Ten temat był na "tapecie" w moim domku. I niestety, Rodzinka, Narzeczony odwiedli mnie od tego pomysłu ;( Chyba z troski i obawy - malaria, inne choróbska. A mi wtedy jakoś zabrakło odwagi i jakoś tak dałam się odwieźć od pomysłu. Ze dwa dni temu rozmawiałam z sąsiadką z akademika (bo teraz tak w ogóle jestem w Oslo) i ona mówi, że w lutym jedzie do Azji, że to już od dawna było jej marzenie, itp. I wtedy mnie po prostu olśniło-że ja przecież marzę o wyjeździe do Zambii i muszę zrobić wszystko by to marzenie zrealizować !!! I podjęłam decyzję (droga Siostro Józefo, jeszcze do Siostry o tym nie pisałam, więc dowie się Siostra stąd a ja nieśmiało zapytam czy Siostra się zgodzi??) że w marcu pojadę do Zambii, na miesiąc albo dwa. Na pewno Gosia odegrała w podjęciu tej decyzji wielką rolę. Ona miała odwagę pojechać pierwsza, dziękuję Ci Gosiu za to !!! Na pewno będę się z Tobą kontaktować w wielu sprawach... I wiecie co, jak podjęłam tą decyzję to tak jakoś mi lekko i dobrze na duszy. Mój Łukasz przyjął tą wiadomość pozytywnie, Mama też. Na początku wydała takie westchnienie pełne strachu i jakby niezadowolenia. Ale jak zaczęłam jej mówić, że to moje wielkie marzenie i kiedy mam je zrealizować jak nie teraz, z całym przekonaniem powiedziała: jedź. Tylko już każe mi się szczepić. Pytanie do tych, którzy się na tym znają - jeszcze nie jest za późno z tymi szczepieniami, prawda ? Pozdrawiam wszystkich serdecznie. To by było na tyle tymczasem... |
|
|
|
#1833 |
|
Raczkowanie
|
KateMwale na tych zdjęciach miała 10kg więcej
jak się zobaczyła na zdjęciu w gazecie to schudła
|
|
|
|
#1834 |
|
Rozeznanie
|
Może zamieść na rapidshare albo innym serwerze??
Mam pytanko - czy ktoś (najlepiej Gosia bo wie co i jak) mógłby zamieścić "Krótki poradnik wolontariusza"?? Co trzeba zrobić żeby wyjechać i ile to kosztuje?? Pewnie nie jedna osoba by chciała pojechać i bardzo by sie to przydało... |
|
|
|
#1835 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich baaardzo serdecznie. Własnie dowiedziałam sie, iz przydzielono nam synka Sundaya. Ciesze sie z tego bardzo. Na poczatku mam jedno malutkie pytanie. Sunday konczy 3 pazdziernika 5 lat i chcialabym mu wyslac kartke. Czy mam ja wyslac na adres siostry czy szpitala? No i co jeszcze mozna wyslac takiemu maluchowi?
|
|
|
|
#1836 |
|
Rozeznanie
|
zapraszam tutaj ::
http://www.misjawzambii.fora.pl/paczkocholicy,13/ znajdziesz tam odpowiedzi na część pytań |
|
|
|
#1837 |
|
Raczkowanie
|
"no to ja dla odmiany napisze jakie mam formularze w szufladzie i niebawem przekaże ahamarowi do zeskanowania a on dalej
ps, a jak Ci idzie z tymi wcześniejszymi?" oto te nry: 62a, 259,356a,391,414,424,426, 446,462,464,473,481,482,483,485a,485,486,487, 488,489, 491,492,493,494,495,496,4 99,500,501,545 za kilka dni kolejne info, na razie tajemnica :P[/quote] Mama - ale ja tu widzę 483 - czy to mój formularz? (str 54 forum) |
|
|
|
#1838 |
|
Przyczajenie
|
Witam wszystkich bardzo serdecznie! Nowych rodziców się narobiło
Newsletter jest super, z miłą chęcią zaglądam na pocztę. Pyziulka też dużo dobrej roboty wykonała, forum świetne, wielka pomoc dla nowych rodziców no i dla całej reszty też. Kiedy masz na to czas???Podziwiam. No i pocieszacie, że paczki czy listy w końcu muszą dojść, bo ja oczywiście też wysłałam list priorytetem pod koniec czerwca i jeszcze nie doszedł... Teraz mam nadzieję że może w końcu dojdzie.aaaa, no i dostanę formularz! |
|
|
|
#1839 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No witam. Ja także pozdrawiam wszystkie "nowe" a "starym" dziękuję za porady cierpliwe są i nieocenione Super atmosfera jest na tym forum Pozdrowienia
|
|
|
|
|
#1840 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1841 |
|
Rozeznanie
|
![]() ![]() ![]() ja proponuję jakieś miasto, gdzie jest w miarę dobry dojazd z innych części Polski, no i gdzie mamy możliwość noclegu np z soboty na niedzielę-tak żeby każdy nie musiał szukać oddzielnie, takie spotkanie było chyba raz w Warszawie?? Nela85 Renia11 to mi się podoba
|
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
Nela85 -
|
#1843 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich nowych rodziców: kimkolwieck, basiaczek11, nataszaz, Averdine, Renia11, Jolka7
Pamiętajcie, że jeśli nie uda Wam się znaleźć odpowiedzi na jakieś dręczące Was pytanie(a), lub odpowiedź którą znajdziecie wyda Wam się niejasna, zawsze możecie zapytać tu i ktoś zawsze Wam odpowie.Nela85 - świetna decyzja, będę trzymał kciuki ![]() Widzę, że do naszej szkoły Adopcji Serca na naszej-klasie, dołączyła s.Józefa. To mamy w końcu tam wychowawczynię ![]() Miejsce spotkania? Oczywiście jestem za Warszawą Ale zróbmy je tam, gdzie będzie mogło się pojawić jak najwięcej osób i gdzie będzie pasowało Gosi. A tak w ogóle, to jakoś tak w tym terminie mieliśmy organizować spotkanie rocznicowe - miało być w Jastrzębiu Zdroju? |
|
|
|
#1844 |
|
Przyczajenie
|
Niewiem czy wybralem dobre miejsce, ale chcialem sie przywitac . Jestem nowym rodzicem. Wierze ze informacje zamieszczone juz na forum lub wydobyte z Was :P <starsi rodzice> pomoga mi wdrozyc sie jakos w ta spolecznosc.
Poki co WITAJCIE !!! pozdrawiam D |
|
|
|
#1845 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich nowych szczęśliwych rodziców
te nowe dzieci!!! Markos-szczerze popieram Jastrzębie Zdrój zapytajcie tych co byli w czerwcu jak było.mogę nawet upiec śląski kołocz .Pozdrawiam. |
|
|
|
#1846 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
także sprawiedliwie barni08 witamy
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Raczkowanie
|
Przypuszczam, że Gosi najłatwiej będzie w Wawie, bo chyba stamtąd pochodzi i tak jak powiedziała Mikrejsza, jest dobre połączenie. Zapewne zawita też do Jastrzębi bo to nasze centrum jakby nie było
Mi zarówno tu jak i tam daleko, więc wybiorę na chybił trafił ![]() LISTY Byłam na poczcie i zapytałam się Pani skąd ta różnica w terminach dostaw, a Pani na poczcie jest przeurocza, dodatkowo ją zawsze urabiam zdjęciem małego i opowieściami co tam w Zambii słychać. Powiedziała, że w centrum wysyłkowym do którego trafiają listy z danego miasta, jest takie pomieszczenie składowe i tam są dwa "kontenery" taki mały i większy, do małego trafiają priorytety, a do dużego ekonomiczne...wszystko zostaje wysłane jak się zapełni. Więc mój ekonomiczny mógł iść szybko, bo trafił na moment przeładowania. |
|
|
|
#1848 |
|
Raczkowanie
|
Kate Mwale napisała:LISTY
Byłam na poczcie i zapytałam się Pani skąd ta różnica w terminach dostaw, a Pani na poczcie jest przeurocza, dodatkowo ją zawsze urabiam zdjęciem małego i opowieściami co tam w Zambii słychać. Powiedziała, że w centrum wysyłkowym do którego trafiają listy z danego miasta, jest takie pomieszczenie składowe i tam są dwa "kontenery" taki mały i większy, do małego trafiają priorytety, a do dużego ekonomiczne...wszystko zostaje wysłane jak się zapełni. Więc mój ekonomiczny mógł iść szybko, bo trafił na moment przeładowania.[/quote] Ja też byłam na poczcie. Wiem, że wysyła się listy ekonomiczne lub priorytet- polecone lub ekonomiczne i priorytet - bez polecenia - te są troszkę tańsze. Które wysyłacie? |
|
|
|
#1849 |
|
Raczkowanie
|
My wysłaliśmy paczuszke końcem lipca więc pewno trzeba się uzbroić w cierpliwość...
|
#1850 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Mag_mil trzymaj się
Z tego wszystkiego aż dostała drugą Córeczkę, ale tamta się odnalazła i teraz ma dwie![]() Cytat:
![]() Proszę nieeeeee Ja to się chyba nigdy z Wami nie spotkam ![]() Cytat:
itp.Cytat:
Pyzuilka za 15 minut zdaje![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jola Dla Ciebie J. po powrocie z wakacji będzie organizować nawet 2 paki 20 kg. Cytat:
Suuuper !!!!! A coś wiadomo czy Ava jedzie????I dawaj ten artykuł Rzeczywiście, sporo Was się uzbierało![]() Cytat:
Cytat:
Witam wszystkich Nowych Rodziców!!! Suuuper, że tyle się loguje Jest tak tłoczno i rodzinnie Jak kogoś brakuje na naszej liście Adopcyjnych Rodziców to dajcie znać.
|
||||||||
|
|
|
#1851 |
|
Raczkowanie
|
Ja też byłam na poczcie. Wiem, że wysyła się listy ekonomiczne lub priorytet- polecone lub ekonomiczne i priorytet - bez polecenia - te są troszkę tańsze. Które wysyłacie?[/quote]
Listy polecone wiążą się z odbiorem osobistym. Nasze listy/paczki kierowane są do boxu na poczcie i w miarę systematycznie odbierane, więc listy polecone nie wchodzą w grę. Wysyłamy ekonomiczne lub priorytetowe bez polecenia. Mamapity w opisie ma odnośnik do cen listów i paczek. Ja najczęściej wysyłałam 2kg priorytetowe (77zł), ale chyba zacznę wysyłać do 2kg ekonomiczne (40,90zł), pierwsza wysyłka pokazała, że bywają równie szybkie, a są zdecydowanie tańsze. |
|
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja też byłam na poczcie. Wiem, że wysyła się listy ekonomiczne lub priorytet- polecone lub ekonomiczne i priorytet - bez polecenia - te są troszkę tańsze. Które wysyłacie?[/QUOTE] Ja wysłałam paczke ekonomiczną Pani na poczcie mi tak poradziła powiedziała że priorytet poza granicami naszego kraju "zwalnia" nie wiem ile w tym prawdy no cóż zobaczymy pozdrawiam!
|
|
#1853 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
Mi sie cos tak zdaje, że jakiś czas temu pewna osoba (nie dokopałam sie kto to) zaproponowala na miejsce spotkania biblioteke w Ursusie w Warszawie. Myślę, że takie miejsce byloby odpowiednie (coraz więcej bibliotek, poza wypożyczaniem ksiązek, stara się organizowac imprezy edukacyjna-kulturalne). Nie wiem ile osob, które chcialyby uczestniczyc w takim spotkaniu mieszka w Warszawie, ale częśc napewno. Myśle, że moglibyśmy udostępnic jakis kawalek łożka osobom, które przyjada na takie spotkanie (zeby nie trzeba bylo od razu wracac do siebie). Mysle tez, ze bylby to tez dobry moment na porozmawianiu na temat towrzącego sie Stowarzyszenia ![]() To tyle ode mnie. Czekam także cierpliwie na wiadomosci o mojej Ani. Magda (siostra Gosi) |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1854 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1855 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki!! Dobrze, że mój mąż pojechał do Warszawy i nie zdążył pójść na pocztę.
Chciał pchać priorytet polecony i jeszcze coś tam! Byle szybciej... A tu okazuje się, że paradoksalnie im szybciej tym wolniej )
|
|
|
|
#1856 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Spotkanie w Jastrzębiu może być w prawie dowolnym terminie, duża oddzielna sala na spotkania, noclegi co najmniej dla 40 osób, wygodne jak długo chcecie, nawet ze śniadaniem, zresztą z resztą wyżywienia - za małą opłatą - też nie będzie problemu (Animator potwierdzi). Ale to od Was i od Gosi zależy byle nie nad morzem tylko dlatego, że to za daleko. W Jastrzębiu i tak się kiedyś spotkamy. Inne miejsca - ja mogę załatwić jeszcze góry, Beskid Śląski lub Zywiecki. Jak pisaliście polecony wiąże się z osobistym odbiorem. Siostra mówiła, że jak był polecony na nią to musiała sama odbierać, a jak na kogoś innego to jakieś upoważnienie lub go transportować do Lusaki. Pyziulka - nie zaponiałaś o egzaminie, chyba nie bo się wylogowała. |
||
|
|
|
#1857 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
niestety, w najbliższym czasie - np. początek października - nie będzie to możliwe (organizujemy inne imprezy, a do tego wyjeżdżam 20-30.09 do Rzymu). obiecuję, że będę urabiać dyrekcję, ale jest to trudniejsze niż myślałam ![]() nawet jeśli dyrekcja w końcu wyrazi zgodę na zorganizowanie spotkania, w przypadku Ursusa bardziej prawdopodobny będzie chyba termin zimowy. pozdrawiam ciepło z pracy w ogóle już nie nadążam z czytaniem forum
Edytowane przez beautyb Czas edycji: 2008-09-11 o 18:20 |
||
|
|
|
#1858 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję wszystkim za słowa pociechy Ale mam złe przeczucia, w moim mieście ostatnio wybuchła afera na poczcie - nagminnie ginęły paczki. Dzisiaj jak poszłam poprosić o sprawdzenie gdzie moja paczka utknęła, nie mogli mi pomóc (choć byli bardzo mili) bo im podobno system sprawdzający wysiadł... A pani w okienku doradziła mi żebym od razu złożyła reklamacje...
A spotkanie to może tym razem w Polsce Środkowej - Łódź i okolice... |
|
|
|
#1859 |
|
Zakorzenienie
|
Pyziulka i jak ?
zgadzam sie nie sposób nadrobić czytanie - póki co jestem na bieżąco ale jak przyjdzie jeszcze trochę nowych rodziców to nie obiecuję ![]() oczywiście bardzo się cieszę że Nas przybywa, serdecznie i uroczyście witam nowych rodziców i cieszę się z kolejnych porodów , również naweśnika - bo tylko u nas facet moze zostać Mamą ![]() Alicja jeżeli taki masz nr kartoteki to znaczy ze formularz mam w szufladzie ![]() na formularzach nie mam danych rodziców tylko dzieci czekam na artykuł, cieszę sie z Twojego wyjazdu Nela Gosia pewnie teraz rozdaje koperty bąbelkowe ![]() moze będą jakieś zdjęcia ale faktycznie ten miesiac jej pobytu to jakiś krótki
|
#1860 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:34.

jak się zobaczyła na zdjęciu w gazecie to schudła 

Teraz mam nadzieję że może w końcu dojdzie.

Z tego wszystkiego aż dostała drugą Córeczkę, ale tamta się odnalazła i teraz ma dwie
Pyzuilka za 15 minut zdaje