Misja w Zambii - część III - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-11, 11:37   #1831
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale
Dot.: Misja w Zambii - część III

Cytat:
Napisane przez Renia11 Pokaż wiadomość
Witam cieszę się że mogę być z Wami mam dwoje adopcyjnych dzieciaczków Gifta i Christine jestem przeszczęśliwa mogąc pomóc choć w taki sposób wiem że to kropla w morzu ale ale kropla do kropli i więcej dzieciątek może liczyć na naszą pomoc pozdrowionka!!! Wielkie dzięki dla Pana Daniela administratora za pomoc przy odblokowaniu stronki Adopcji
Witaj na pokładzie

KateMwale jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 11:42   #1832
Nela85
Raczkowanie

Lokalizacja: Oslo, Pobierowo, Szczecin, Poznań - już sama nie wiem gdzie mieszkam ...
GG do Nela85 Send a message via Skype™ to Nela85

Witajcie

Po pierwsze małe pytanko, czy wiecie może jak mogę załączyć artykuł w PDF-ie, jest za duży, a ja nie potrafię go zmniejszyć. To ten artykuł z Głosu Wielkopolskiego o którym kiedyś wspominałam. A na zdjęciu jest ... uwaga... m.in. KateMwale i Jej Krzysiu. Tak więc jak chcecie poczytać i poogladać to mnie poinstruujcie i już wrzucam.

I jeszcze jedna ważna sprawa... Otóż podjęłam chyba w końcu dość ważną decyzję. Rok temu, gdy Gosia zaczęła mówić o wyjeździe do Zambii ja też dość intensywnie o tym myślałam. Ten temat był na "tapecie" w moim domku. I niestety, Rodzinka, Narzeczony odwiedli mnie od tego pomysłu ;( Chyba z troski i obawy - malaria, inne choróbska. A mi wtedy jakoś zabrakło odwagi i jakoś tak dałam się odwieźć od pomysłu.
Ze dwa dni temu rozmawiałam z sąsiadką z akademika (bo teraz tak w ogóle jestem w Oslo) i ona mówi, że w lutym jedzie do Azji, że to już od dawna było jej marzenie, itp.
I wtedy mnie po prostu olśniło-że ja przecież marzę o wyjeździe do Zambii i muszę zrobić wszystko by to marzenie zrealizować !!! I podjęłam decyzję (droga Siostro Józefo, jeszcze do Siostry o tym nie pisałam, więc dowie się Siostra stąd a ja nieśmiało zapytam czy Siostra się zgodzi??) że w marcu pojadę do Zambii, na miesiąc albo dwa.
Na pewno Gosia odegrała w podjęciu tej decyzji wielką rolę. Ona miała odwagę pojechać pierwsza, dziękuję Ci Gosiu za to !!! Na pewno będę się z Tobą kontaktować w wielu sprawach...
I wiecie co, jak podjęłam tą decyzję to tak jakoś mi lekko i dobrze na duszy. Mój Łukasz przyjął tą wiadomość pozytywnie, Mama też. Na początku wydała takie westchnienie pełne strachu i jakby niezadowolenia. Ale jak zaczęłam jej mówić, że to moje wielkie marzenie i kiedy mam je zrealizować jak nie teraz, z całym przekonaniem powiedziała: jedź. Tylko już każe mi się szczepić. Pytanie do tych, którzy się na tym znają - jeszcze nie jest za późno z tymi szczepieniami, prawda ?

Pozdrawiam wszystkich serdecznie. To by było na tyle tymczasem...
Nela85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 11:55   #1833
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

KateMwale na tych zdjęciach miała 10kg więcej jak się zobaczyła na zdjęciu w gazecie to schudła

Stary 2008-09-11, 11:58   #1834
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

Może zamieść na rapidshare albo innym serwerze??

Mam pytanko - czy ktoś (najlepiej Gosia bo wie co i jak) mógłby zamieścić "Krótki poradnik wolontariusza"?? Co trzeba zrobić żeby wyjechać i ile to kosztuje?? Pewnie nie jedna osoba by chciała pojechać i bardzo by sie to przydało...
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 12:01   #1835
Jolka7
Przyczajenie

Witam wszystkich baaardzo serdecznie. Własnie dowiedziałam sie, iz przydzielono nam synka Sundaya. Ciesze sie z tego bardzo. Na poczatku mam jedno malutkie pytanie. Sunday konczy 3 pazdziernika 5 lat i chcialabym mu wyslac kartke. Czy mam ja wyslac na adres siostry czy szpitala? No i co jeszcze mozna wyslac takiemu maluchowi?
Jolka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 12:04   #1836
Pyziulka
Rozeznanie

GG do Pyziulka

zapraszam tutaj ::

http://www.misjawzambii.fora.pl/paczkocholicy,13/

znajdziesz tam odpowiedzi na część pytań
Pyziulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 12:22   #1837
alicjazopola
Raczkowanie

GG do alicjazopola

"no to ja dla odmiany napisze jakie mam formularze w szufladzie i niebawem przekaże ahamarowi do zeskanowania a on dalej
ps, a jak Ci idzie z tymi wcześniejszymi?"

oto te nry:

62a, 259,356a,391,414,424,426, 446,462,464,473,481,482,483,485a,485,486,487,
488,489,
491,492,493,494,495,496,4 99,500,501,545

za kilka dni kolejne info, na razie tajemnica :P[/quote]

Mama - ale ja tu widzę 483 - czy to mój formularz? (str 54 forum)

alicjazopola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 12:44   #1838
Iwona g
Przyczajenie

Witam wszystkich bardzo serdecznie! Nowych rodziców się narobiło, znowu więcej dzieci szczęśliwszych...witajcie !

Newsletter jest super, z miłą chęcią zaglądam na pocztę.

Pyziulka też dużo dobrej roboty wykonała, forum świetne, wielka pomoc dla nowych rodziców no i dla całej reszty też. Kiedy masz na to czas???Podziwiam.

No i pocieszacie, że paczki czy listy w końcu muszą dojść, bo ja oczywiście też wysłałam list priorytetem pod koniec czerwca i jeszcze nie doszedł... Teraz mam nadzieję że może w końcu dojdzie.

aaaa, no i dostanę formularz! Cieszę się bardzo: jupi:
Iwona g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 12:52   #1839
basiaczek11
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kimkolwieck Pokaż wiadomość
Witam !!
basiaczek11 i nataszaz : Nowa wita Nowych
Naprawdę cieszę sie , że tu trafiłam bo "starsze " strażem koleżanki są jak anioły .....pomagają , doradzają , pocieszają .....

No witam. Ja także pozdrawiam wszystkie "nowe" a "starym" dziękuję za porady cierpliwe są i nieocenione Super atmosfera jest na tym forum Pozdrowienia
basiaczek11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 13:00   #1840
Karotka87
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
I jeszcze nie padła ani jedna propozycja na miejsce spotkania

Na Śląsku!
Kto jest za?
Karotka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 13:19   #1841
Mikrejsza
Rozeznanie

ja proponuję jakieś miasto, gdzie jest w miarę dobry dojazd z innych części Polski, no i gdzie mamy możliwość noclegu np z soboty na niedzielę-tak żeby każdy nie musiał szukać oddzielnie, takie spotkanie było chyba raz w Warszawie??

Nela85
Renia11 ale mamy wysyp nowych Rodziców to mi się podoba
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 13:27   #1842
moria44
Wtajemniczenie

Nela85 - No to teraz będziesz żyła tylko myślą o wyjeździe A my razem z Tobą

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 13:35   #1843
Markos
Raczkowanie

Witam wszystkich nowych rodziców: kimkolwieck, basiaczek11, nataszaz, Averdine, Renia11, Jolka7 (Mam nadzieję, że nikogo nie pominąłem, a jeśli tak - to wybaczcie) Serce rośnie kiedy dołączają do nas wciąż kolejne osoby Pamiętajcie, że jeśli nie uda Wam się znaleźć odpowiedzi na jakieś dręczące Was pytanie(a), lub odpowiedź którą znajdziecie wyda Wam się niejasna, zawsze możecie zapytać tu i ktoś zawsze Wam odpowie.

Nela85 - świetna decyzja, będę trzymał kciuki

Widzę, że do naszej szkoły Adopcji Serca na naszej-klasie, dołączyła s.Józefa. To mamy w końcu tam wychowawczynię

Miejsce spotkania? Oczywiście jestem za Warszawą Ale zróbmy je tam, gdzie będzie mogło się pojawić jak najwięcej osób i gdzie będzie pasowało Gosi. A tak w ogóle, to jakoś tak w tym terminie mieliśmy organizować spotkanie rocznicowe - miało być w Jastrzębiu Zdroju?
Markos jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 14:06   #1844
barni08
Przyczajenie

Niewiem czy wybralem dobre miejsce, ale chcialem sie przywitac . Jestem nowym rodzicem. Wierze ze informacje zamieszczone juz na forum lub wydobyte z Was :P <starsi rodzice> pomoga mi wdrozyc sie jakos w ta spolecznosc.
Poki co WITAJCIE !!!

pozdrawiam
D
barni08 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 14:11   #1845
bzianka
Raczkowanie

Witam wszystkich nowych szczęśliwych rodziców,a jak szczęśliwe będą

te nowe dzieci!!!
Markos-szczerze popieram Jastrzębie Zdrój zapytajcie tych co byli w czerwcu jak było.mogę nawet upiec śląski kołocz .Pozdrawiam.
bzianka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 14:43   #1846
Mikrejsza
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Markos Pokaż wiadomość
Miejsce spotkania? Oczywiście jestem za Warszawą Ale zróbmy je tam, gdzie będzie mogło się pojawić jak najwięcej osób i gdzie będzie pasowało Gosi.
popieram Warszawę jakby co, myślę że tam najłatwiej będzie wszystkim dotrzeć-dobre połączenia, no i w przybliżeniu podobna odległość dla osób z południa i północy Polski także sprawiedliwie poza tym było tam miejsce noclegowe-to chyba NewRock wtedy załatwiał?? Chyba że Norton utrzymuje ten termin w Zamościu u Sióstr??

barni08 witamy
Mikrejsza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 14:54   #1847
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Przypuszczam, że Gosi najłatwiej będzie w Wawie, bo chyba stamtąd pochodzi i tak jak powiedziała Mikrejsza, jest dobre połączenie. Zapewne zawita też do Jastrzębi bo to nasze centrum jakby nie było Mi zarówno tu jak i tam daleko, więc wybiorę na chybił trafił

LISTY
Byłam na poczcie i zapytałam się Pani skąd ta różnica w terminach dostaw, a Pani na poczcie jest przeurocza, dodatkowo ją zawsze urabiam zdjęciem małego i opowieściami co tam w Zambii słychać. Powiedziała, że w centrum wysyłkowym do którego trafiają listy z danego miasta, jest takie pomieszczenie składowe i tam są dwa "kontenery" taki mały i większy, do małego trafiają priorytety, a do dużego ekonomiczne...wszystko zostaje wysłane jak się zapełni. Więc mój ekonomiczny mógł iść szybko, bo trafił na moment przeładowania.

Stary 2008-09-11, 15:38   #1848
basiaczek11
Raczkowanie

Kate Mwale napisała:LISTY
Byłam na poczcie i zapytałam się Pani skąd ta różnica w terminach dostaw, a Pani na poczcie jest przeurocza, dodatkowo ją zawsze urabiam zdjęciem małego i opowieściami co tam w Zambii słychać. Powiedziała, że w centrum wysyłkowym do którego trafiają listy z danego miasta, jest takie pomieszczenie składowe i tam są dwa "kontenery" taki mały i większy, do małego trafiają priorytety, a do dużego ekonomiczne...wszystko zostaje wysłane jak się zapełni. Więc mój ekonomiczny mógł iść szybko, bo trafił na moment przeładowania.[/quote]

Ja też byłam na poczcie. Wiem, że wysyła się listy ekonomiczne lub priorytet- polecone lub ekonomiczne i priorytet - bez polecenia - te są troszkę tańsze. Które wysyłacie?
Stary 2008-09-11, 15:43   #1849
Renia11
Raczkowanie

GG do Renia11

My wysłaliśmy paczuszke końcem lipca więc pewno trzeba się uzbroić w cierpliwość...
Stary 2008-09-11, 15:54   #1850
Seona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mag_mil Pokaż wiadomość
Niestety moja Ania Banda gdzies sie zagubiła
Mag_mil trzymaj się Kiedyś podobną sytuację miała chyba Mamapity Z tego wszystkiego aż dostała drugą Córeczkę, ale tamta się odnalazła i teraz ma dwie
Cytat:
Napisane przez gosiakk7 Pokaż wiadomość
S. Sabina idzie od strony garażu...a razem z jej krokami słyszę takie "szur szur szur"...za chwilę wyłania się z drugirgo pokoju...i ciągnie za sobą wieeeeeeeeeeeeeelki wór z kopertami bąbelkowymi Widok piękny!!!!
Dawaj zdjęcia
Cytat:
Napisane przez ulisia1 Pokaż wiadomość
może pierwszy weekend października...?
Proszę nieeeeee Mój Szwagier się żeni się 4 października i nie ma już możliwości przesunięcia ślubu i wesela
Ja to się chyba nigdy z Wami nie spotkam
Cytat:
Hi , witajcie (kto ma ochotę niech czyta bo to – lektura nieobowiązkowa
)]Alu pisz jak najwięcej Kiedy byłaś i z jakiejś organizacji jako wolontariuszka? Napisz na co się szczepiłaś, co robiłaś, o Dzieciach, ogólnie wszystko itp.
Cytat:
Napisane przez Pyziulka Pokaż wiadomość
A ja znikam jeszcze powtórzyć materiał na jutrzejszy egzamin. Trzymajcie za mnie kciuki jutro o 16 każda pomoc się przyda... Osoby zaznajomione z telepatia bardzo proszę o zaopatrzenie się w "Fizjologię roślin" Kopcewicza i przesłanie prawidłowych odpowiedzi
Trzymam kciuki Pyzuilka za 15 minut zdaje
Cytat:
Napisane przez sobótka Pokaż wiadomość
Też potwierdzam, że jak wysyłałam list ekonomiczny, to doszedł szybciutko aż się sama zdziwiłam
Ja zawsze wysyłam ekonomiczne ze względu na cenę, dochodziły różnie.
Cytat:
Napisane przez ulisia1 Pokaż wiadomość
Czy ktoś organizuje paczkę i ma tak z...12 kg wolnego miejsca...
Nie tylko dla mnie, żeby nie było :P

Jola Dla Ciebie J. po powrocie z wakacji będzie organizować nawet 2 paki 20 kg. Zależy ile się uzbiera chętnych.
Cytat:
Napisane przez Nela85 Pokaż wiadomość
To ten artykuł z Głosu Wielkopolskiego o którym kiedyś wspominałam. A na zdjęciu jest ... uwaga... m.in. KateMwale i Jej Krzysiu. Tak więc jak chcecie poczytać i poogladać to mnie poinstruujcie i już wrzucam.

I podjęłam decyzję (droga Siostro Józefo, jeszcze do Siostry o tym nie pisałam, więc dowie się Siostra stąd a ja nieśmiało zapytam czy Siostra się zgodzi??) że w marcu pojadę do Zambii, na miesiąc albo dwa.
Suuuper !!!!! A coś wiadomo czy Ava jedzie????

I dawaj ten artykuł Kto tam pisał, że mocna ekipa z Poznania się zebrała Rzeczywiście, sporo Was się uzbierało

Cytat:
Napisane przez Mikrejsza Pokaż wiadomość
ja proponuję jakieś miasto, gdzie jest w miarę dobry dojazd z innych części Polski, no i gdzie mamy możliwość noclegu np z soboty na niedzielę-tak żeby każdy nie musiał szukać oddzielnie, takie spotkanie było chyba raz w Warszawie??
Tylko datę zmieńmy

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość
Ja też byłam na poczcie. Wiem, że wysyła się listy ekonomiczne lub priorytet- polecone lub ekonomiczne i priorytet - bez polecenia - te są troszkę tańsze. Które wysyłacie?
Poleconych nei wysyłajcie Są jakieś trudności przy odbiorze, MAMA kiedyś mówiła.

Witam wszystkich Nowych Rodziców!!! Suuuper, że tyle się loguje Jest tak tłoczno i rodzinnie Jak kogoś brakuje na naszej liście Adopcyjnych Rodziców to dajcie znać.

Ślub
Pati
Lili
Seona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 15:57   #1851
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Ja też byłam na poczcie. Wiem, że wysyła się listy ekonomiczne lub priorytet- polecone lub ekonomiczne i priorytet - bez polecenia - te są troszkę tańsze. Które wysyłacie?[/quote]

Listy polecone wiążą się z odbiorem osobistym. Nasze listy/paczki kierowane są do boxu na poczcie i w miarę systematycznie odbierane, więc listy polecone nie wchodzą w grę.

Wysyłamy ekonomiczne lub priorytetowe bez polecenia. Mamapity w opisie ma odnośnik do cen listów i paczek. Ja najczęściej wysyłałam 2kg priorytetowe (77zł), ale chyba zacznę wysyłać do 2kg ekonomiczne (40,90zł), pierwsza wysyłka pokazała, że bywają równie szybkie, a są zdecydowanie tańsze.

Stary 2008-09-11, 16:00   #1852
Renia11
Raczkowanie

GG do Renia11

Cytat:
Napisane przez basiaczek11 Pokaż wiadomość
Kate Mwale napisała:LISTY
Byłam na poczcie i zapytałam się Pani skąd ta różnica w terminach dostaw, a Pani na poczcie jest przeurocza, dodatkowo ją zawsze urabiam zdjęciem małego i opowieściami co tam w Zambii słychać. Powiedziała, że w centrum wysyłkowym do którego trafiają listy z danego miasta, jest takie pomieszczenie składowe i tam są dwa "kontenery" taki mały i większy, do małego trafiają priorytety, a do dużego ekonomiczne...wszystko zostaje wysłane jak się zapełni. Więc mój ekonomiczny mógł iść szybko, bo trafił na moment przeładowania.

Ja też byłam na poczcie. Wiem, że wysyła się listy ekonomiczne lub priorytet- polecone lub ekonomiczne i priorytet - bez polecenia - te są troszkę tańsze. Które wysyłacie?[/QUOTE]
Ja wysłałam paczke ekonomiczną Pani na poczcie mi tak poradziła powiedziała że priorytet poza granicami naszego kraju "zwalnia" nie wiem ile w tym prawdy no cóż zobaczymy pozdrawiam!
Stary 2008-09-11, 16:05   #1853
mag_mil
Przyczajenie

Witam!

Mi sie cos tak zdaje, że jakiś czas temu pewna osoba (nie dokopałam sie kto to) zaproponowala na miejsce spotkania biblioteke w Ursusie w Warszawie. Myślę, że takie miejsce byloby odpowiednie (coraz więcej bibliotek, poza wypożyczaniem ksiązek, stara się organizowac imprezy edukacyjna-kulturalne).
Nie wiem ile osob, które chcialyby uczestniczyc w takim spotkaniu mieszka w Warszawie, ale częśc napewno. Myśle, że moglibyśmy udostępnic jakis kawalek łożka osobom, które przyjada na takie spotkanie (zeby nie trzeba bylo od razu wracac do siebie).

Mysle tez, ze bylby to tez dobry moment na porozmawianiu na temat towrzącego sie Stowarzyszenia

To tyle ode mnie.

Czekam także cierpliwie na wiadomosci o mojej Ani.

Magda (siostra Gosi)
mag_mil jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-09-11, 16:13   #1854
KateMwale
Raczkowanie

GG do KateMwale

Cytat:
Cytat:
Ja wysłałam paczke ekonomiczną Pani na poczcie mi tak poradziła powiedziała że priorytet poza granicami naszego kraju "zwalnia" nie wiem ile w tym prawdy no cóż zobaczymy pozdrawiam!
Listy czy to priorytetowe, czy ekonomiczne "poruszają się " drogą lotniczą do Zambii. Z paczkami jest inaczej, paczki ekonomiczne przemieszczają się drogą lądowo-morską i na miejscu są z doświadczenia forumowego po ok. pół roku, paczka priorytetowa przemieszcza się drogą lotniczą i na miejscu jest po około 3 tygodniach do 2 miesięcy, czasami bywa to dłużej.

Stary 2008-09-11, 16:13   #1855
basiaczek11
Raczkowanie

Dzięki!! Dobrze, że mój mąż pojechał do Warszawy i nie zdążył pójść na pocztę.
Chciał pchać priorytet polecony i jeszcze coś tam! Byle szybciej...
A tu okazuje się, że paradoksalnie im szybciej tym wolniej)
Stary 2008-09-11, 16:21   #1856
ahamar
Raczkowanie

Cytat:
Miejsce spotkania? Oczywiście jestem za Warszawą Ale zróbmy je tam, gdzie będzie mogło się pojawić jak najwięcej osób i gdzie będzie pasowało Gosi. A tak w ogóle, to jakoś tak w tym terminie mieliśmy organizować spotkanie rocznicowe - miało być w Jastrzębiu Zdroju?

Cytat:
Napisane przez bzianka Pokaż wiadomość
szczerze popieram Jastrzębie Zdrój zapytajcie tych co byli w czerwcu jak było.mogę nawet upiec śląski kołocz .Pozdrawiam.

Spotkanie w Jastrzębiu może być w prawie dowolnym terminie, duża oddzielna sala na spotkania, noclegi co najmniej dla 40 osób, wygodne jak długo chcecie, nawet ze śniadaniem, zresztą z resztą wyżywienia - za małą opłatą - też nie będzie problemu (Animator potwierdzi). Ale to od Was i od Gosi zależy byle nie nad morzem tylko dlatego, że to za daleko. W Jastrzębiu i tak się kiedyś spotkamy.
Inne miejsca - ja mogę załatwić jeszcze góry, Beskid Śląski lub Zywiecki.

Jak pisaliście polecony wiąże się z osobistym odbiorem. Siostra mówiła, że jak był polecony na nią to musiała sama odbierać, a jak na kogoś innego to jakieś upoważnienie lub go transportować do Lusaki.

Pyziulka - nie zaponiałaś o egzaminie, chyba nie bo się wylogowała.
ahamar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 16:34   #1857
beautyb
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
Mam pytanie do BeutyB: Czy mogłabym pożyczyć zdjęcia Twojego synka z materacem do sklepiku? Może inni Rodzice też chieliby kupić swojemu Dziecku.
jasne, że możesz

Cytat:
Napisane przez mag_mil Pokaż wiadomość
Mi sie cos tak zdaje, że jakiś czas temu pewna osoba (nie dokopałam sie kto to) zaproponowala na miejsce spotkania biblioteke w Ursusie w Warszawie. Myślę, że takie miejsce byloby odpowiednie (coraz więcej bibliotek, poza wypożyczaniem ksiązek, stara się organizowac imprezy edukacyjna-kulturalne).
zgadza się, ja proponowałam bibliotekę w Ursusie.
niestety, w najbliższym czasie - np. początek października - nie będzie to możliwe (organizujemy inne imprezy, a do tego wyjeżdżam 20-30.09 do Rzymu).
obiecuję, że będę urabiać dyrekcję, ale jest to trudniejsze niż myślałam
nawet jeśli dyrekcja w końcu wyrazi zgodę na zorganizowanie spotkania, w przypadku Ursusa bardziej prawdopodobny będzie chyba termin zimowy.

pozdrawiam ciepło z pracy
w ogóle już nie nadążam z czytaniem forum

Edytowane przez beautyb
Czas edycji: 2008-09-11 o 18:20
beautyb jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 16:34   #1858
blla
Raczkowanie

Dziękuję wszystkim za słowa pociechy Ale mam złe przeczucia, w moim mieście ostatnio wybuchła afera na poczcie - nagminnie ginęły paczki. Dzisiaj jak poszłam poprosić o sprawdzenie gdzie moja paczka utknęła, nie mogli mi pomóc (choć byli bardzo mili) bo im podobno system sprawdzający wysiadł... A pani w okienku doradziła mi żebym od razu złożyła reklamacje...

A spotkanie to może tym razem w Polsce Środkowej - Łódź i okolice...
blla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 17:02   #1859
_MAMA_
Zakorzenienie

GG do _MAMA_

Pyziulka i jak ?

zgadzam sie nie sposób nadrobić czytanie - póki co jestem na bieżąco ale jak przyjdzie jeszcze trochę nowych rodziców to nie obiecuję
oczywiście bardzo się cieszę że Nas przybywa, serdecznie i uroczyście witam nowych rodziców i cieszę się z kolejnych porodów , również naweśnika - bo tylko u nas facet moze zostać Mamą

Alicja jeżeli taki masz nr kartoteki to znaczy ze formularz mam w szufladzie

na formularzach nie mam danych rodziców tylko dzieci

czekam na artykuł, cieszę sie z Twojego wyjazdu Nela
Gosia pewnie teraz rozdaje koperty bąbelkowe
moze będą jakieś zdjęcia

ale faktycznie ten miesiac jej pobytu to jakiś krótki
_MAMA_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 17:42   #1860
Asienka83
Zadomowienie

Cytat:
[SIZE=2]

Widzę, że do naszej szkoły Adopcji Serca na naszej-klasie, dołączyła s.Józefa. To mamy w końcu tam wychowawczynię

Też właśnie zauważyłam, bardzo fajnie

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości