![]() |
#1261 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda
Cytat:
Doskonale rozumiem swoje pytanie (na które zresztą nie odpowiedziałaś), nie rozumiem jednak w jaki sposób pokazuje ono że "uparłam się być przeciwko KK" ![]()
![]() |
#1262 |
Raczkowanie
|
Pewne proroctwa biblijne sie sprawdzily i co powiesz? pewnie, ze to przypadek? Jak juz mowilam kazdy wierzy w co chce ale czy nie jest troche smutno tak zyc wierzac ze dalej nic nie ma, ze jak umrzemy to juz koniec?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1263 |
Zakorzenienie
|
odsylam do posta koncowego poprzedniej strony
#1264 | ||
Zakorzenienie
|
Używam terminologi przez Was przyjętej.
Cytat:
Cytat:
O ile domofon mogę wyłączyć, mogę napisać kartkę że nie życzę sobie żadnych wizyt to niestety nie mam wpływu na to że postawią mi dzwonnicę niedaleko domu.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2009-01-07 o 16:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1265 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to zastanow sie czy "tolerujesz" religijnosc innych i ich tradycje wyznaniowe czy tez nie
![]() |
#1266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dalszym ciągu chciałbym przeczytać jakie znaczenie dla tej dyskusji ma stosunek świata islamu do ŚJ oraz jaki to ma związek z moim ewentualnym nastawieniem do KK.
![]() |
#1267 |
Zakorzenienie
|
jesli polemika na cytaty Biblia Tysiaclecia vs Biblia Nowego Świata to przejaw ksenofobii to ja chyba nie rozumiem tego pojecia
#1268 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakie proroctwa ? proszę przytoczyć. Juliusz Verne pisał o łodzich podwodnych i też się spełniło czy to powód ,zeby uważać go za proroka? ![]() ale nie wierzę, że nic nie ma. Ja wiem, że nic nie ma. Żyjemy tu i teraz a nie kiedyś gdzieś. Moje życie nie jest smutne z tego powodu. Wręcz przeciwnie staram się je przeżyć najlepiej jak się da. jeśli chcesz wierzyć to przecież możesz, ja nie chcę i nie wierzę ![]() ale nie o tym tu mowa ![]() Edytowane przez Kancia Czas edycji: 2009-01-07 o 16:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1269 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Polemika teologiczna to tylko część tego wątku.
![]() |
#1270 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
oczywiscie ze ma prawo ale nie pozwole by byl nagabywany JAKO DZIECKO przez sj. myslisz ze prowadze go do kosciola co niedziele?? sama nie chodze czesto do kosciola ale od czasu do czasu pojdziemy. smiley to ze tobie sie nie chce w to wiezyc to nie znaczy ze to nie prawda ![]()
![]() |
#1271 |
Zakorzenienie
|
To zrozumiałe, bo każda matka będzie chronić dziecko przed nagabywaniem przez kogokolwiek.
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2009-01-07 o 17:15 |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1272 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Brak logicznego myslenia jest niestety jedna z plag owczesnego swiata; tym niemniej, zawodowo sie tym nie zajmuje. Cytat:
Cytat:
Secundo: na podstawie Biblii nie da sie zaprzeczyc temu ze Jezus jest Bogiem. Arianie powolywali sie na kilka tekstow z Biblii, ale wg mnie wynikaja one z przyjecia przez Syna Bozego ludzkiej postaci. W Islamie, gdzie Jezus jest uznawany za proroka, nie ma oparcia na Biblii tylko na Koranie. Tez odbieram Twoje wypowiedzi, jako skrajnie z gory nastawione przeciwnie do KK. Cytat:
![]() Kazdy wierzy w co chce, ja wierze w to co jest napisane w Biblii w przeciwienstwie do SJ ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1273 |
Zakorzenienie
|
dubel
I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks. Edytowane przez titina Czas edycji: 2009-01-07 o 19:09 |
![]() ![]() |
![]() |
#1274 | ||||||||
ForceIsStrongInThisOne...
|
Titina, poczytaj samą siebie, w każdym swoim poście wykazujesz agresję przeciwko Kościołowi Katolickiemu
Cytat:
Cytat:
Posłużę się porównaniem, to tak, jakbym ja, mieszkając w kraju islamskim i mając dom blisko meczetu (a mam tak), obrzuciła błotem i wyśmiała islam bo muezin wzywa zbyt głośno do modlitwy i to w dodatku pięć razy dziennie nie zważając na to, czy ja chcę spać, czy po prostu TV w spokoju pooglądać. Ten post poniższy, jest pełen agresji i sarkazmu. Zniesmaczył mnie. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#1275 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
uStronie - Proroctwa, które się spełniły http://www.rumburak.friko.pl/BIBLIA/...lowo_bo/09.php |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1276 |
Zakorzenienie
|
Eva ID przyszla z odsiecza
![]() mi nie chcialo sie zbierac tych postow w calosc dlatego respect ![]()
#1277 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Każdy wierzy w co chce, ale czy nie jest trochę głupio tak żyć wierząc w raj na ziemi? Raj? Na ziemi? Myślisz, że nie znajdzie się tam nikt kto chciałby rządzić? Że nie utworzą się grupy które nie będą żyły w zgodzie z innymi grupami? Że zniknie pożądanie i układy pokarmowe? Ludzie w dużej ilości nie potrafią żyć w harmonii a sami byliby nieszczęśliwi. A, i jeszcze jedno, chciałem was przeprosić, Świadkowie. Gdzieś tu napisałem, że Biblia nie mówi nic na wasz temat. Przepraszam. Cytat:
![]() |
#1278 | |
|
Cytat:
Koran, Sura III, Rodzina Imrana "Oto powiedział Bóg O Jezusie, oto Ja powołam ciebie i wyniosę ku Sobie, oczyszczając cię od tych, którzy nie uwierzyli; i umieszczę tych, którzy poszli za tobą ponad niewiernymi aż do Dnia Zmartwychwstania. Następnie do Mnie powrócicie i wtedy rozstrzygnę między wami, w czym się różniliście."
![]() ![]() |
![]() |
#1279 | ||
Zakorzenienie
|
Nie pisałam że blisko.
Cytat:
Cytat:
Jeżeli ktoś nie jest z nami to na pewno jest przeciwko nam. ![]() Tak samo jak w wątku o wegetarianizmie broniłam praw wegetarian i pisałam mają prawo jeść co chcą, tak w wątku o mniejszości wyznaniowej bronię ich prawa do własnego stylu życia i przekonań.
![]() |
#1280 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już prosiłam dziewczyny z śj żeby przytoczyły mi proroctwo odczytane czy tam zinterpretowane przez śj PRZED spełnieniem, bo jak dotąd żadne z proroctw które miały się wg nich spełnić nie zostało spełnione - a już głównym jest kwestia apokalipsy z 1914, 1915, 1918, 1925 i późniejszych ![]() Też wrzuciłam tu ten cytat, i oczywiście żaden z śj czy ich wielkich obrońców się do niego nie odniósł ![]()
![]() |
#1281 | |
|
Cytat:
Prawda jest taka, że w dniu 14 maja 1999 roku, do Watykanu przybyła delegacja z Iraku złożona z duchownych Kościoła Katolickiego Chaldyjskiego i imamowie Szyiccy i Sunniccy a także przedstawiciele Irackiego Islamskiego Banku, był wtedy obecny także ówczesny iracki Minister ds Religii. Papież wziął do rąk Świętą Księgę Koranu z rąk imama i ucałował ją. Polemika, która powstała po tym fakcie wywołała burzę w środowiskach religijnych zwłaszcza u protestantów. Pocałunek złożony na Koranie miał na celu symboliczne potwierdzenie, że wszyscy jesteśmy braćmi i mamy jednego Boga. To ogromny respekt okazany ze strony papieża wyznawcom islamu i narodowi irackiemu. Zamiast na siebie naskakiwać z agresją powinniśmy z innymi religiami prowadzić dialog, z religiami, nie sektami.
![]() ![]() |
![]() |
#1282 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1283 |
|
Dokładnie podpis pod tym zdjęciem na stronie "rumburak" widnieje:
"Papież, podczas spotkania z duchowym przywódcą palestyńskich terrorystów, całuje Koran — ten sam Koran, na który powołują się mordercy spod znaku półksiężyca" Niestety ale KŁAMSTWO I OSZCZERSTWO i tak właśnie wygląda cała ta strona, jeden wielki fałsz. Jak było naprawdę opisałam wcześniej, to była delegacja z Iraku z przywódcami religijnymi tego kraju. Co do posługiwania się Koranem przez terrorystów, to są oni postrzegani przez muzułmanów jako sekty właśnie, które interpretują Koran według własnego uznania a nie są tak naprawdę muzułmanami.
Edytowane przez Eva ID Czas edycji: 2009-01-07 o 18:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#1284 |
Konto usunięte
|
A ja tak z ciekawości, bo wyłączyłam się z wątku - ostał się tu jeszcze jakiś ŚJ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1285 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wiele stron wczesniej pisałam, mniej-więcej o tym, ze własnie nasz Papież jak nikt inny odnosił sie z szacunkiem do innych wyznań i był za dialogiem miedzy religiami. Czytając ten wątek chyba najbardziej mnie irytuje to, że SJ NIGDY nie przyznaja racji - choćby w najbardziej banalnej sprawie, zawsze to oni sa cacy a inni Be. Dla mnie moga sobie wierzyć w co tylko chca, ale niech nie uważaja sie za nieomylnych. Pisałam to już wcześniej, ale jeszcze raz napisze. myśle, że nawet tutaj osoby ze "stronnictwa katolickiego" ![]() Edytowane przez niro Czas edycji: 2009-01-07 o 18:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1286 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1287 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1288 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Jeżeli wyznacznikiem autentyczności religii ma być fakt że inna religia ją akceptuje to poczytaj sobie np. ostatnie doniesienia jak hindusi "akceptują" chrześcijan.
![]() |
#1289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() mialo to symblizowac ze wszyscy ludzie sa bacmi, powinnismy sie szanowac a nie mordowac. poza tym w islamie tez jest jeden bog allach skad masz ta pewnosc ze to nie jeden i ten sam bog??
![]() |
#1290 | |
|
Cytat:
Rozmawiamy swobodnie a nie prowadzimy głebokich teologicznych rozmów. Nie będziemy modlić się razem ja to zrobili przedstawiciele różnych religii w Asyżu, nie dlatego, że katolicy odrzucają SJ ale dlatego, że to SJ odrzuca wszystkie religie i nie chce rozmawiać. Podałaś adres strony, zachęcając do tego, że warto poczytać tam kilka artykułów.... no cóż, okazało się, że strona jest potężnym kłamstwem, bo czytam kolejne "niezwykłe" rewelacje, kompletnie nieprawdziwe. Zdjęcia tam umieszczone są spreparowane lub kłamliwie podpisane, ktoś, kto nie ma szerszej wiedzy na tematy tam poruszane, może i w to uwierzy. Szkoda człowieka.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.