Świadkowie Jehowy-prawda - Strona 43 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-01-07, 15:55   #1261
titina
Zakorzenienie

Dot.: Świadkowie Jehowy-prawda

Cytat:
Napisane przez Eva ID Pokaż wiadomość
Widzę, że sprawia Ci radość udawanie, że nie rozumiesz tego, co sama napisałaś, no trudno.

Doskonale rozumiem swoje pytanie (na które zresztą nie odpowiedziałaś), nie rozumiem jednak w jaki sposób pokazuje ono że "uparłam się być przeciwko KK"

I spent my whole childhood wishing I was older. Now I'm older, it sucks.

titina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 15:56   #1262
asia0282
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
otóż to, nic dodać nic ująć ...

kropka już CI mówiłam, wydaje mi się, ze to już przesada stosować takie sztuczki.
Pewne proroctwa biblijne sie sprawdzily i co powiesz? pewnie, ze to przypadek? Jak juz mowilam kazdy wierzy w co chce ale czy nie jest troche smutno tak zyc wierzac ze dalej nic nie ma, ze jak umrzemy to juz koniec?
asia0282 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 16:00   #1263
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Napisane przez titina Pokaż wiadomość
Doskonale rozumiem swoje pytanie (na które zresztą nie odpowiedziałaś), nie rozumiem jednak w jaki sposób pokazuje ono że "uparłam się być przeciwko KK"
odsylam do posta koncowego poprzedniej strony

...noszę twe serce z sobą (noszę je w moim sercu).

aniko 23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 16:00   #1264
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniko 23 Pokaż wiadomość
twierdzisz ze KK to sekta
Używam terminologi przez Was przyjętej.

Cytat:
ze ogranicza ludzi a to w kwestiach jak np. joga...Harry Potter...medytacja...
przekręciłaś, KK na swoich stronach pisze że kursy jogi, medytacji itp są złe - to fakt.

Cytat:
twerdzisz ze nie tolerujesz nietolerancji wobec wyznan religijnych a piszesz paszkwile z powodu bicia dzwonow w niedziele ktore budza cie gdy chcesz pospac
To nie jest paszkwil to czysta prawda.

O ile domofon mogę wyłączyć, mogę napisać kartkę że nie życzę sobie żadnych wizyt to niestety nie mam wpływu na to że postawią mi dzwonnicę niedaleko domu.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2009-01-07 o 16:02
Stary 2009-01-07, 16:04   #1265
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:

przekręciłaś, KK na swoich stronach pisze że kursy jogi, medytacji itp są złe - to fakt.

O ile domofon mogę wyłączyć, mogę napisać kartkę że nie życzę sobie żadnych wizyt to niestety nie mam wpływu na to że postawią mi dzwonnicę niedaleko domu.

to zastanow sie czy "tolerujesz" religijnosc innych i ich tradycje wyznaniowe czy tez nie

Stary 2009-01-07, 16:10   #1266
titina
Zakorzenienie

Cytat:
to zastanow sie czy "tolerujesz" religijnosc innych i ich tradycje wyznaniowe czy tez nie
Tak toleruję, natomiast nie toleruję ksenofobii.

W dalszym ciągu chciałbym przeczytać jakie znaczenie dla tej dyskusji ma stosunek świata islamu do ŚJ oraz jaki to ma związek z moim ewentualnym nastawieniem do KK.

Stary 2009-01-07, 16:23   #1267
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:

W dalszym ciągu chciałbym przeczytać jakie znaczenie dla tej dyskusji ma stosunek świata islamu do ŚJ oraz jaki to ma związek z moim ewentualnym nastawieniem do KK.
jesli polemika na cytaty Biblia Tysiaclecia vs Biblia Nowego Świata to przejaw ksenofobii to ja chyba nie rozumiem tego pojecia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 16:26   #1268
Kancia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asia0282 Pokaż wiadomość
Pewne proroctwa biblijne sie sprawdzily i co powiesz? pewnie, ze to przypadek? Jak juz mowilam kazdy wierzy w co chce ale czy nie jest troche smutno tak zyc wierzac ze dalej nic nie ma, ze jak umrzemy to juz koniec?

jakie proroctwa ? proszę przytoczyć.

Juliusz Verne pisał o łodzich podwodnych i też się spełniło czy to powód ,zeby uważać go za proroka?

ale nie wierzę, że nic nie ma. Ja wiem, że nic nie ma. Żyjemy tu i teraz a nie kiedyś gdzieś. Moje życie nie jest smutne z tego powodu. Wręcz przeciwnie staram się je przeżyć najlepiej jak się da.

jeśli chcesz wierzyć to przecież możesz, ja nie chcę i nie wierzę

ale nie o tym tu mowa

Edytowane przez Kancia
Czas edycji: 2009-01-07 o 16:33
Kancia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 16:37   #1269
titina
Zakorzenienie

Cytat:
jesli polemika na cytaty Biblia Tysiaclecia vs Biblia Nowego Świata to przejaw ksenofobii to ja chyba nie rozumiem tego pojecia

Polemika teologiczna to tylko część tego wątku.

Stary 2009-01-07, 17:05   #1270
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
I tak oto legła w gruzach teoria że tylko dzieci Świadków Jehowy nie mają prawa do wyboru własnej religii.

oczywiscie ze ma prawo ale nie pozwole by byl nagabywany JAKO DZIECKO przez sj.
myslisz ze prowadze go do kosciola co niedziele?? sama nie chodze czesto do kosciola ale od czasu do czasu pojdziemy.

smiley to ze tobie sie nie chce w to wiezyc to nie znaczy ze to nie prawda

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 17:13   #1271
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
To zrozumiałe, bo każda matka będzie chronić dziecko przed nagabywaniem przez kogokolwiek.

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2009-01-07 o 17:15

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 17:16   #1272
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez euforia112 Pokaż wiadomość
Sylwusia zablokowana, Dusia uciekła i wymigała się od konkretnych pytań (ciekawi mnie tylko, jak zachowa się głosząc słowo boże u kogoś w domu, kto zada jej podobne pytania? )Pewnie powie, że musi uciekać bo ma spotkanie, ale wróci za tydzień... , Asia została całkowicie znokautowana przez Wyraka. Szkoda a tak wczułam się w ten wątek. Przez rok uczęszczałam na zajęcia ukazujące wszystkie spory i pokazujące kontrowersje wokół chrześcijaństwa,chciałam dodać coś "mądrego" od siebie hehe, ale tak się zaczytałam i w zasadzie Wyrak wszystko trafnie podsumował. A tak w ogóle to Wyrak kojarzysz mi się z filozofem logikiem, z naciskiem na logikiem.
Dziekuje za dobre slowo

Brak logicznego myslenia jest niestety jedna z plag owczesnego swiata; tym niemniej, zawodowo sie tym nie zajmuje.

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
A o szczegóły zapytaj kogoś poważniejszego a nie trzech dziewczynek które nie mogą się nawet zdecydować w co wierzą i które pomijają każde pytanie na które nie daje odpowiedzi Strażnica
Pytanie tylko, czy osoby "powazniejsze" nie zachowuja sie podobnie? Bo jakby nie patrzec, Biblia ich wierzen nie da sie uzasadnic...

Cytat:
Zupełnie nie masz racji. Oczywiście ŚJ należą do "jakiejś" religii. Z religioznawczego punktu widzenia należa do judeochrzescijaństwa i są millenarystami należąc do ich badackiego nurtu.

W świecie religii, wierzeń i przekonań istnieje istnieje jeszcze wiecej sklasyfikowanych światopoglądów opierajacych się na Biblii nie uznajacych np boskosci Jezusa, dogmatu o Trójcy itd.

Ja nie jestem anty SJ ani anty KK i po żadnej ze stron. Ja po prostu trzeźwo i logicznie stosuję te same kryteria oceniajac działalność KK i SJ w kategoriach uciążliwości i naprzykrzania się.
Primo: SJ nie sa Chrzescijanami, do Judaizmu tez im daleko.

Secundo: na podstawie Biblii nie da sie zaprzeczyc temu ze Jezus jest Bogiem. Arianie powolywali sie na kilka tekstow z Biblii, ale wg mnie wynikaja one z przyjecia przez Syna Bozego ludzkiej postaci. W Islamie, gdzie Jezus jest uznawany za proroka, nie ma oparcia na Biblii tylko na Koranie.

Tez odbieram Twoje wypowiedzi, jako skrajnie z gory nastawione przeciwnie do KK.

Cytat:
Que?

Kazdy wierzy w co chce, ja wierze w to co jest napisane w Biblii w przeciwienstwie do SJ

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 17:17   #1273
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
dubel

Edytowane przez titina
Czas edycji: 2009-01-07 o 19:09
Stary 2009-01-07, 17:18   #1274
Eva ID
ForceIsStrongInThisOne...

GG do Eva ID

Titina, poczytaj samą siebie, w każdym swoim poście wykazujesz agresję przeciwko Kościołowi Katolickiemu

Cytat:
Czyli jako chrześcijanka jesz koszerne mięso i obchodzisz szabat w sobotę. Rozumiem.

Pierwsze zdanie: "Chrześcijaństwo powstało w I połowie I wieku w rzymskiej prowincji Judei wśród wyznawców judaizmu, jako wynik działalności Jezusa z Nazaretu."

To sa te "podwaliny"?

Swiadkowie Jehowy powstali zas jako wynik misyjnej działalnosci Charlesa Rusella w obrębie chrześcijaństwa.
Cytat:
Masz całkowitą rację.
Zbór Świadków Jehowy to oczywiście nazwa ruchu religijnego czy też instytucji natomiast nie religii.
Podobnie Kosciół Katolicki to nie nazwa religii a instytucji religijnej. Religie to np. chrzescijaństwo, judaizm, islam itd.

Czyli w skrócie: religia to np. chrzescijaństwo.
Wyznanie- np. rzymskokatolickie
Instytucja religijna - np. Kościól Katolicki.
Może rzeczywiście ta dzwonnica stoi zbyt blisko Twojego miejsca zamieszkania.... pewnie tak, ale Twoja agresja skierowana przeciwko katolikom jest bardzo znamienna.
Posłużę się porównaniem, to tak, jakbym ja, mieszkając w kraju islamskim i mając dom blisko meczetu (a mam tak), obrzuciła błotem i wyśmiała islam bo muezin wzywa zbyt głośno do modlitwy i to w dodatku pięć razy dziennie nie zważając na to, czy ja chcę spać, czy po prostu TV w spokoju pooglądać.

Ten post poniższy, jest pełen agresji i sarkazmu. Zniesmaczył mnie.

Cytat:
- Nie, synku. Bedziesz dzwonił domofonami i nachodził ludzi.
- Ależ mamusiu, co mamusia. Ostatecznie chyba lepiej dzwonić domofonem niż w jedyny w tygodniu wolny dzień od pracy, gdy ludzie chcą wypocząć, co pare godzin tłuc się jak w amoku półmetrowym dzwonem by w promieniu trzech kilometrów dzwoniły wszystkim koronki w zębach i szyby w oknach.
- Powiedziałam: nie.
- Nawet gdy nie będę tak bezczelny i nie będę dzwonił domofonem w Wigilię, w środku nocy, tak jak to zrobili ci od dzwona mając w nosie to, że istnieją też ludzie którzy nie wybierają się na pasterkę i zwyczajnie śpią?
- Nawet. Dam ci linka do wątku na wizaz.pl gdzie Wyrak zmiażdzył filozoficznie trzy nastolatki od nich i będziesz wiedział że to samo zło.
Cytat:
Zupełnie nie masz racji. Oczywiście ŚJ należą do "jakiejś" religii. Z religioznawczego punktu widzenia należa do judeochrzescijaństwa i są millenarystami należąc do ich badackiego nurtu.

W świecie religii, wierzeń i przekonań istnieje istnieje jeszcze wiecej sklasyfikowanych światopoglądów opierajacych się na Biblii nie uznajacych np boskosci Jezusa, dogmatu o Trójcy itd.

Ja nie jestem anty SJ ani anty KK i po żadnej ze stron. Ja po prostu trzeźwo i logicznie stosuję te same kryteria oceniajac działalność KK i SJ w kategoriach uciążliwości i naprzykrzania się.
Nie wiesz niestety nic na temat religii, żadnej religii po prostu nie znasz. W trakcie trwania tego wątku zaglądasz szybko do Internetu wyszukując informacji i je cytujesz, ale nie masz żadnego przygotowania religijnego.

Cytat:
Oczywiście możesz myśleć co chcesz.

W moich postach odnoszę się do KK ponieważ osoby atakujące ŚJ należą akurat do tego kościoła. Większość rzeczy które zarzuca się tutaj ŚJ robiąc z nich "złą sektę" można by było zarzucić równie dobrze KK.
Cytat:
Przepraszam, ale to zdanie jest dla mnie bez sensu.

Uparłam się być przeciwko KK bo zadałam pytanie:

Co to za argumentacja co na temat SJ sądzi świat Islamu? A co świat Islamu sądzi na temat działu "Intymnie" serwisu wizaz.pl ?

?
W tym wątku piszemy o Zborze SJ i o tym jak on jest postrzegany, ważne jest jak jest ten Zbór postrzegany nie tylko przez katolików, ale i przedstawicieli innych religii.

Cytat:
Cytat:

Cytat:

Nawet tak do końca nie wiesz niestety, co to ksenofobia.

I`m Proud to Be a Christian - Jestem Dumna, że Jestem Chrześcijanką

55 kg
Eva ID jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 17:27   #1275
asia0282
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kancia Pokaż wiadomość
jakie proroctwa ? proszę przytoczyć.

Juliusz Verne pisał o łodzich podwodnych i też się spełniło czy to powód ,zeby uważać go za proroka?

ale nie wierzę, że nic nie ma. Ja wiem, że nic nie ma. Żyjemy tu i teraz a nie kiedyś gdzieś. Moje życie nie jest smutne z tego powodu. Wręcz przeciwnie staram się je przeżyć najlepiej jak się da.

jeśli chcesz wierzyć to przecież możesz, ja nie chcę i nie wierzę

ale nie o tym tu mowa
Duzo by pisac jak bedziesz miec czas wejdz sobie na te strone tam jest o roznych proroctwach, ktore sie spelnily. Przepraszam nie chce na sile zmieniac twoich pogladow. To jest kazdego decyzja i prawo w co wierzy. Pozdrawiam

uStronie - Proroctwa, które się spełniły http://www.rumburak.friko.pl/BIBLIA/...lowo_bo/09.php
Stary 2009-01-07, 17:28   #1276
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Eva ID przyszla z odsiecza

mi nie chcialo sie zbierac tych postow w calosc dlatego respect

Stary 2009-01-07, 17:32   #1277
rabid
Zadomowienie

Cytat:
Przypadek. Ale Kancia, lepiej nie proś o przytoczenie. Przytoczą i "udowodnią", "spełnione" proroctwa to ich główna "broń".
Każdy wierzy w co chce, ale czy nie jest trochę głupio tak żyć wierząc w raj na ziemi? Raj? Na ziemi? Myślisz, że nie znajdzie się tam nikt kto chciałby rządzić? Że nie utworzą się grupy które nie będą żyły w zgodzie z innymi grupami? Że zniknie pożądanie i układy pokarmowe? Ludzie w dużej ilości nie potrafią żyć w harmonii a sami byliby nieszczęśliwi.

A, i jeszcze jedno, chciałem was przeprosić, Świadkowie. Gdzieś tu napisałem, że Biblia nie mówi nic na wasz temat. Przepraszam.
Cytat:
(Łk 21,8)
"Jezus odpowiedział: "Strzeżcie się, żeby was nie zwiedziono. Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i będą mówić: "Ja jestem" oraz: "Nadszedł czas". Nie chodźcie za nimi!"
Stary 2009-01-07, 17:37   #1278
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Secundo: na podstawie Biblii nie da sie zaprzeczyc temu ze Jezus jest Bogiem. Arianie powolywali sie na kilka tekstow z Biblii, ale wg mnie wynikaja one z przyjecia przez Syna Bozego ludzkiej postaci. W Islamie, gdzie Jezus jest uznawany za proroka, nie ma oparcia na Biblii tylko na Koranie.

Tez odbieram Twoje wypowiedzi, jako skrajnie z gory nastawione przeciwnie do KK.
Prawda, w Koranie Jezus (Isa - to jego imię po arabsku w Koranie) przedstawiony jest jako prorok i tylko prorok, ale też jeko prorok niezwykły ponieważ zapisane jest, że Jezus przyjdzie dzień przed końcem świata.

Koran, Sura III, Rodzina Imrana

"Oto powiedział Bóg
O Jezusie, oto Ja powołam ciebie i wyniosę ku Sobie, oczyszczając cię od tych, którzy nie uwierzyli;
i umieszczę tych, którzy poszli za tobą ponad niewiernymi aż do Dnia Zmartwychwstania.
Następnie do Mnie powrócicie i wtedy rozstrzygnę między wami, w czym się różniliście."

55 kg
Stary 2009-01-07, 17:47   #1279
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość

Nie pisałam że blisko.

Cytat:
Napisane przez Wyrak
Secundo: na podstawie Biblii nie da sie zaprzeczyc temu ze Jezus jest Bogiem.
Nie da się też zaprzeczyć że Kościołowi zajęło przeszło 300 lat by to jasno sformułować na soborze Nicejskim i to po zbanowaniu wyznawców Jezusa innych opcji (arianie).

Cytat:
Napisane przez Wyrak

Jeżeli ktoś nie jest z nami to na pewno jest przeciwko nam.

Tak samo jak w wątku o wegetarianizmie broniłam praw wegetarian i pisałam mają prawo jeść co chcą, tak w wątku o mniejszości wyznaniowej bronię ich prawa do własnego stylu życia i przekonań.

Stary 2009-01-07, 17:47   #1280
Elliannia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rabid Pokaż wiadomość
Przypadek. Ale Kancia, lepiej nie proś o przytoczenie. Przytoczą i "udowodnią", "spełnione" proroctwa to ich główna "broń".
Każdy wierzy w co chce, ale czy nie jest trochę głupio tak żyć wierząc w raj na ziemi? Raj? Na ziemi? Myślisz, że nie znajdzie się tam nikt kto chciałby rządzić? Że nie utworzą się grupy które nie będą żyły w zgodzie z innymi grupami? Że zniknie pożądanie i układy pokarmowe? Ludzie w dużej ilości nie potrafią żyć w harmonii a sami byliby nieszczęśliwi.

A, i jeszcze jedno, chciałem was przeprosić, Świadkowie. Gdzieś tu napisałem, że Biblia nie mówi nic na wasz temat. Przepraszam.

(Łk 21,8)
"Jezus odpowiedział: "Strzeżcie się, żeby was nie zwiedziono. Wielu bowiem przyjdzie pod moim imieniem i będą mówić: "Ja jestem" oraz: "Nadszedł czas". Nie chodźcie za nimi!"

Ja już prosiłam dziewczyny z śj żeby przytoczyły mi proroctwo odczytane czy tam zinterpretowane przez śj PRZED spełnieniem, bo jak dotąd żadne z proroctw które miały się wg nich spełnić nie zostało spełnione - a już głównym jest kwestia apokalipsy z 1914, 1915, 1918, 1925 i późniejszych

Też wrzuciłam tu ten cytat, i oczywiście żaden z śj czy ich wielkich obrońców się do niego nie odniósł

Elliannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 17:51   #1281
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Duzo by pisac jak bedziesz miec czas wejdz sobie na te strone tam jest o roznych proroctwach, ktore sie spelnily. Przepraszam nie chce na sile zmieniac twoich pogladow. To jest kazdego decyzja i prawo w co wierzy. Pozdrawiam

uStronie - Proroctwa, które się spełniły http://www.rumburak.friko.pl/BIBLIA/...lowo_bo/09.php
Znalazłam na podanej przez Ciebie stronie zdjęcie papieża Jana Pawła II całującego Koran z podpisem, że to w obecności Palestyńskich terrorystów.

Prawda jest taka, że w dniu 14 maja 1999 roku, do Watykanu przybyła delegacja z Iraku złożona z duchownych Kościoła Katolickiego Chaldyjskiego i imamowie Szyiccy i Sunniccy a także przedstawiciele Irackiego Islamskiego Banku, był wtedy obecny także ówczesny iracki Minister ds Religii.

Papież wziął do rąk Świętą Księgę Koranu z rąk imama i ucałował ją.

Polemika, która powstała po tym fakcie wywołała burzę w środowiskach religijnych zwłaszcza u protestantów.

Pocałunek złożony na Koranie miał na celu symboliczne potwierdzenie, że wszyscy jesteśmy braćmi i mamy jednego Boga.

To ogromny respekt okazany ze strony papieża wyznawcom islamu i narodowi irackiemu.

Zamiast na siebie naskakiwać z agresją powinniśmy z innymi religiami prowadzić dialog, z religiami, nie sektami.

55 kg
Stary 2009-01-07, 17:54   #1282
aniko 23
Zakorzenienie

GG do aniko 23

Cytat:
Znalazłam na podanej przez Ciebie stronie zdjęcie papieża Jana Pawła II całującego Koran z podpisem, że to w obecności Palestyńskich terrorystów.

Prawda jest taka, że w dniu 14 maja 1999 roku, do Watykanu przybyła delegacja z Iraku złożona z duchownych Kościoła Katolickiego Chaldyjskiego i imamowie Szyiccy i Sunniccy a także przedstawiciele Irackiego Islamskiego Banku, był wtedy obecny także ówczesny iracki Minister ds Religii.

Polemika, która powstała po tym fakcie wywołała burzę w środowiskach religijnych zwłaszcza u protestantów.

Pocałunek złożony na Koranie miał na celu symboliczne potwierdzenie, że wszyscy jesteśmy braćmi i mamy jednego Boga.

To ogromny respekt okazany ze strony papieża wyznawcom islamu i narodowi irackiemu.

Zamiast na siebie naskakiwać z agresją powinniśmy z innymi religiami prowadzić dialog, z religiami, nie sektami.

z sektami sie nie da bo stronia one od innowiercow...a szkodaa

Stary 2009-01-07, 18:02   #1283
Eva ID

GG do Eva ID

Dokładnie podpis pod tym zdjęciem na stronie "rumburak" widnieje:

"Papież, podczas spotkania z duchowym przywódcą palestyńskich terrorystów, całuje Koran — ten sam Koran, na który powołują się mordercy spod znaku półksiężyca"

Niestety ale KŁAMSTWO I OSZCZERSTWO i tak właśnie wygląda cała ta strona, jeden wielki fałsz.

Jak było naprawdę opisałam wcześniej, to była delegacja z Iraku z przywódcami religijnymi tego kraju.

Co do posługiwania się Koranem przez terrorystów, to są oni postrzegani przez muzułmanów jako sekty właśnie, które interpretują Koran według własnego uznania a nie są tak naprawdę muzułmanami.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 055_popekissesKoran.jpg (15,5 KB, 15 załadowań)

55 kg

Edytowane przez Eva ID
Czas edycji: 2009-01-07 o 18:05

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-01-07, 18:09   #1284
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

A ja tak z ciekawości, bo wyłączyłam się z wątku - ostał się tu jeszcze jakiś ŚJ?
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 18:15   #1285
niro
Raczkowanie

Cytat:

"Papież, podczas spotkania z duchowym przywódcą palestyńskich terrorystów, całuje Koran — ten sam Koran, na który powołują się mordercy spod znaku półksiężyca"

Niestety ale KŁAMSTWO I OSZCZERSTWO i tak właśnie wygląda cała ta strona, jeden wielki fałsz.

Jak było naprawdę opisałam wcześniej, to była delegacja z Iraku z przywódcami religijnymi tego kraju.

Co do posługiwania się Koranem przez terrorystów, to są oni postrzegani przez muzułmanów jako sekty właśnie, które interpretują Koran według własnego uznania a nie są tak naprawdę muzułmanami.
Eva ID - jesteś wielka )

Wiele stron wczesniej pisałam, mniej-więcej o tym, ze własnie nasz Papież jak nikt inny odnosił sie z szacunkiem do innych wyznań i był za dialogiem miedzy religiami.

Czytając ten wątek chyba najbardziej mnie irytuje to, że SJ NIGDY nie przyznaja racji - choćby w najbardziej banalnej sprawie, zawsze to oni sa cacy a inni Be. Dla mnie moga sobie wierzyć w co tylko chca, ale niech nie uważaja sie za nieomylnych.

Pisałam to już wcześniej, ale jeszcze raz napisze. myśle, że nawet tutaj osoby ze "stronnictwa katolickiego" ) potrafiłyby wskazać co im sie nie podoba w KK a SJ - potrafiliby powiedzieć co im w ich wierze nie pasuje?? Zadałam takie pytanie SJ - pozostało bez odpowiedzi.

Edytowane przez niro
Czas edycji: 2009-01-07 o 18:26
niro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 18:35   #1286
asia0282
Raczkowanie

Cytat:

Uwazasz ze trzeba rozmawiac z religiami a nie sektami chociaz nie wiem jakie wyznanie nazywasz sekta, bo wedlug prawa SJ sa zalegalizowanym wyznaniem, ale chcesz byc widze madrzejsza od prawa. Nie wiem po co tez weszlas na te forum gdzie sie rozmawia na temat swiadkow i takze z nimi skoro uwazasz ze z nimi nie mozna prowadzic dialogu, bo sa sekta, zastanow sie
Stary 2009-01-07, 18:40   #1287
asia0282
Raczkowanie

Cytat:

Poza tym pomysl o czym to swiadczy ze papiez calowal koran? Skoro byl chrzescijaninem. To byla jego tolerancja? Powinismy akceptowac to ze ktos wierzy w to co chce i uszanowac to ale bez przesady
Stary 2009-01-07, 18:41   #1288
titina
Zakorzenienie

Cytat:
Może rzeczywiście ta dzwonnica stoi zbyt blisko Twojego miejsca zamieszkania.... pewnie tak, ale Twoja agresja skierowana przeciwko katolikom jest bardzo znamienna.
A mi najbardziej znamienny wydaje się sposób prowadzenia dyskusji przez Ciebie. To co pisze się tutaj o SJ to "informacje". Natomiast to co pisze się o KK to są już "ataki", "paszkwile", "mieszanie z błotem" itd.

Cytat:
Nie wiesz niestety nic na temat religii, żadnej religii po prostu nie znasz. W trakcie trwania tego wątku zaglądasz szybko do Internetu wyszukując informacji i je cytujesz, ale nie masz żadnego przygotowania religijnego.
Wybacz ale jakoś nie czuję się zobowiązana by Ci się tłumaczyć z mojego wykształcenia, przygotowania do dyskusji czy moich źródeł. Jeżeli dyskutuję niemerytorycznie to wykaż to. Póki co to w Twoich postach roi się od wniosków na niekorzyść argumentów.

Cytat:
Napisane przez Eva ID
W tym wątku piszemy o Zborze SJ i o tym jak on jest postrzegany, ważne jest jak jest ten Zbór postrzegany nie tylko przez katolików, ale i przedstawicieli innych religii.
Obawiam się że zwykły "przedstawiciel Islamu" nie wie zbyt wiele o SJ bo SJ w krajach Islamu mają bana.

Jeżeli wyznacznikiem autentyczności religii ma być fakt że inna religia ją akceptuje to poczytaj sobie np. ostatnie doniesienia jak hindusi "akceptują" chrześcijan.

Stary 2009-01-07, 18:43   #1289
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Cytat:
Poza tym pomysl o czym to swiadczy ze papiez calowal koran? Skoro byl chrzescijaninem. To byla jego tolerancja? Powinismy akceptowac to ze ktos wierzy w to co chce i uszanowac to ale bez przesady
no powiedz nam o czym to swiadczy

mialo to symblizowac ze wszyscy ludzie sa bacmi, powinnismy sie szanowac a nie mordowac.
poza tym w islamie tez jest jeden bog allach skad masz ta pewnosc ze to nie jeden i ten sam bog??

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-01-07, 18:44   #1290
Eva ID

GG do Eva ID

Cytat:
Uwazasz ze trzeba rozmawiac z religiami a nie sektami chociaz nie wiem jakie wyznanie nazywasz sekta, bo wedlug prawa SJ sa zalegalizowanym wyznaniem, ale chcesz byc widze madrzejsza od prawa. Nie wiem po co tez weszlas na te forum gdzie sie rozmawia na temat swiadkow i takze z nimi skoro uwazasz ze z nimi nie mozna prowadzic dialogu, bo sa sekta, zastanow sie
Nasza rozmowa na Forum, to nie jest Dialog religijny.

Rozmawiamy swobodnie a nie prowadzimy głebokich teologicznych rozmów.
Nie będziemy modlić się razem ja to zrobili przedstawiciele różnych religii w Asyżu, nie dlatego, że katolicy odrzucają SJ ale dlatego, że to SJ odrzuca wszystkie religie i nie chce rozmawiać.

Podałaś adres strony, zachęcając do tego, że warto poczytać tam kilka artykułów.... no cóż, okazało się, że strona jest potężnym kłamstwem, bo czytam kolejne "niezwykłe" rewelacje, kompletnie nieprawdziwe.

Zdjęcia tam umieszczone są spreparowane lub kłamliwie podpisane, ktoś, kto nie ma szerszej wiedzy na tematy tam poruszane, może i w to uwierzy. Szkoda człowieka.

55 kg
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości