![]() |
#4441 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Dot.: Zazdroszczę zaręczonym dziewczynom - część II
Hmm, ja bym nie była za ustalaniem jakiś granic.
Dla jednych 2 lata to dużo, dla innych jeszcze mało. Znam osobę, która po 7 latach się oświadczyła, bardzo długo nad tym myślała, chciała być pewna... Jak już była, zrobiła ten krok. I co? I okazało się po pół roku małżeństwa, że ta druga osoba zdradza. Oczywiście to tylko przykład. Sama jestem 1,5 roku w związku i chciałabym zaręczyn, czuję że to ten. Ale wierzę, że nie każdy musi to czuć po takim czasie. Inna sprawa, że mój poprzedni związek tyle trwał i naprawdę nie zgodziłabym się wtedy na ślub z tą osobą, ale to już długa i nieaktualna historia. Ale fakt faktem, że po 7 latach dostawałabym ścisku macicy ![]() A co do przechodzenia, to przecież tylko papierek jakby nie było. Czy para weźmie ślub po 2 latach bycia razem i będzie np. małżeństwem ze stażem 10-cio letnim. Czy też para weźmie ślub po 7 latach bycia razem i będzie małżeństwem z 5-cio letnim stażem. Na jedno wychodzi - są razem 12 lat. Również odczuwam potrzebę małżeństwa i traktuję to jako coś więcej, niż papierek, ale tak naprawdę nie powinien on nic zmieniać między ludźmi.
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-03-01 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#4442 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie rozumiem czasem toku myślenia facetów... Widzisz, Ty postanowiłaś zakończyć związek, a ja zacisnęłam zęby i zmieniłam podejście do tego wszystkiego... Ciekawe która z nas zrobiła lepiej.. Ty cierpisz bo straciłaś TZ, ja straciłam marzenia... Ale w sumie już to jakoś przebolałam, zaczęłam cieszyć się tym, co mam... Ciekawe, co będzie dalej? Czy będziemy żałowały swoich decyzji? Insane ja nie mówię o ustalaniu granic... Powiedziałam tak tylko orientacyjnie jak dla mnie byłoby idealnie... I zaznaczyłam, że para musi być pewna siebie, związek musi być stabilny itd... Zresztą inaczej patrzy się na upływ czasu jak ma się lat 18 a inaczej jak ma się 24 ![]() A co do przechodzenia- trudniej podjąc decyzję o ślubie po 7 latach związku niż po 2 latach ![]()
fata viam invenient Edytowane przez luffka Czas edycji: 2009-03-01 o 16:06 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4443 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4444 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja też nie mam na myśli zwodzenia przez lata
![]() Ale są różni ludzie, różne sytuacje i dla jednych dwa lata to będzie w sam raz, a dla innych za mało i jestem w stanie to zrozumieć ![]() Nam też niebawem stukną dwa latka stażu i chętnie otrzymałabym ten pierścionek ![]() ![]() Ale zapewne są osoby, które wolałyby decydować się po 3,5,7 latach ![]() Chociaż po 7 latach, jak już powiedziałam, mnie osobiście by już też coś trafiało ![]()
#4445 |
Zakorzenienie
|
A nam stukneły 3 latka i nic
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4446 |
Wtajemniczenie
|
nam tez niedlugo
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4447 | |
Zakorzenienie
|
ale Ty młodziutka jesteś z tego co pamiętam
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4448 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4449 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale spokojnie, poczekam z dzieciaczkami aż oboje będziemy gotowi i będą warunki ![]() ![]()
![]() |
#4450 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() no nic.zaraz uciekam do TZ na kolacyjke ![]() ![]() milego wieczorku Wam i wiecej pogaduszek ![]() Edytowane przez elizka773 Czas edycji: 2009-03-01 o 17:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4451 |
Zakorzenienie
|
ja to chyba nie będę mieć dzieci. boję się ich
![]() ![]() ![]() ![]() W ogóle witam ![]() ![]() ![]() ![]() po południu spaliśmy po obiadku ![]() ![]() ![]() No i ogólnie noc i dzień w miłej atmosferze z kilkoma głupimi akcentami ![]() ![]() PS GRAPE, śliczny makijaż i kolor oczu ![]() aha, jutro powinnam dostać mój super podkład z ArtDeco. ciekawe czy wytrzyma aerobik ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4452 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4453 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Ale cieszę się bardzo, że spędziliście miło czas ![]() U nas też tak czasami bywa ![]() ![]() ![]() Ostatnio powiedział, że to dlatego, że moja pupa tak na niego działa ![]() więc czasami to wykorzystuję perfidnie, przyznaję ![]() Ja też czasami powiem, że nie mam ochoty... Ale jak mnie nie przestaje głaskać po pleckach albo po szyjce, to mięknę ![]() ![]() No i właśnie, po co Ci podkład na ćwiczenia ![]() ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-03-01 o 17:53 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4454 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Miii, mi brakuje!
Chociaż w sumie nie noszę krótkich kurtek, zawsze się ciepło ubieram, mam dosłownie skrzywienie jakieś, nie mogę wytrzymać jak czuję, że mi choć trochę nery wystają. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() No, różnie było. Szczerze piątek to było połączenie słodyczy z jakąś straszną wojną. Nie spałam od kilku dób, on się czepiał... zero zrozumienia, w ogóle... ale po prostu zignorowałam to, uznałam, że nie ma sensu się dzielić takimi problemami, sama z nimi sobie dam radę. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
A myśmy z TŻem dzisiaj wrócili z Zakopanego. Jak pisałam, piątek był... przyjemny w połowie, naprawdę momentami miałam ochotę się spakować i jechać do domu. Ale sobota za to była boska. Rano śniadanko, spacerek na Krupówki, na piechotę w adidasach (!) wspięliśmy się na Gubałówkę, połaziliśmy tam, poszłam na kiermasz książki, zakupiłam sobie tradycyjnie kilka egzemplarzy. Potem z Gubałówki zjechaliśmy... na jabłuszkach ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4455 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A nd szaliczkiem (w sumie, to chustą ![]() ![]() To ta: http://allegro.pl/item556353316_d_n_...y_prezent.html - PASH-72 Tutaj jest to czerwień.. Tymczasem jest to kolor fuksji ![]() A PASH-71 z kolei jest delikatniejszą zielenią, bardziej takie khaki. I nie w połączeniu z bielą, ale takie ecru.. Mi się podoba ![]() Właśnie chodze w domu w tych butkach, żeby się przyzwyczaić ![]() ![]() I zazdraszczam wyjazdu do Zakopca ![]() ![]() Ja właśnie ubolewam nad tym, że my mamy tak mało zdjęć. On ma dużo moich, ja mam jeszcze więcej jego, ale mało mamy wspólnych ![]() ![]() ![]() Fajnie, że się wybawiliście... Ale i tak zazdraszczam ![]()
![]() |
#4456 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A wiesz, ja też przez dłuuuugi czas ubolewałam nad tym, że prawie nie mamy wspólnych zdjęć. Potem jednak się okazało (nota bene przy próbie wyrzucenia go z mojego życia ![]() ![]() siekiera - witaj ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4457 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
siekiera, witamy
![]() ![]() Musimy przygotować formularz ![]() ![]() Justyna, no my niestety naprawdę mamy tylko kilka - może z 4-5 ![]() ![]() ![]() ![]() Mieliśmy urządzić sobie małą sesyjkę w lutym, a i ja miałam jego namówić na troszkę taką odważniejszą (przegrał zakład ![]() ![]() Widać, że fuksja? Ja tam wyraźnie czerwień widziałam ![]() ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-03-01 o 19:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#4458 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ach, odważniejsza sesja z TŻem, moje marzenie... ![]() ![]() ![]() BTW. taki formularz to by się rzeczywiście przydał ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4459 | |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to musiałby być dobry fotograf, bo ja mam sporo do ukrycia hehe ![]() A wspólna sesja marzy mi się, jak będę w ciąży. Wprawdzie nie jakaś ostra, ale bardzo podobają mi się takie akty, mam tego mnóstwo zapisane na komputerze ![]() A sesja TŻ'ta... Wg mnie ma super ciałko (nawet mimo tego, że jest szczuplutki)... Krateczka na brzuszku, fajna klatka... Super dupcia (i nie tylko hehe ![]() ![]() ![]() Siekiera, rozumiemy ![]() ![]() Staż macie juz niemały, więc on powinien wiedzieć czego chce ![]() ![]() ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-03-01 o 19:35 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4460 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Oj, to faktycznie musi Cię zżerać zazdrość, jak przygotowujesz wyprawkę ślubną koleżanki
![]() ![]() A w czerwcu siostra TŻ'ta się hajta (a jest młodsza od niego!) i też pewnie mnie troszkę tam ściśnie... ![]()
#4461 |
Zakorzenienie
|
Wiem że jesteśmy ze sobą długo ale do przez ten czas było nam naprawdę dobrze i nie chciałam niczego zmieniać bo nie czułam że jestem gotowa na ten następny krok. Jednak od jakiegoś czasu już mi to nie odpowiada, bo chciałabym żeby ten związek ruszył z miejsca a nie trwał w takiej wegetacji
![]() ![]() ![]() ![]() teraz pocieszam się w kółko tym samym kawałkiem i mam nadzieje, że tak właśnie będzie ![]() http://www.wrzuta.pl/audio/j2PfRG6Dp...brze_money_bag
![]() |
#4462 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Siekiera TŻ = Towarzysz Życia
![]() A problemów z forum nie powinnaś mieć, jest intuicyjne w obsłudze... a jakby co, to pytaj ![]() No i - nutka dekadenckiej zazdrości - dobrze powiedziane ![]() ![]() Grape, mam nadzieję, że na Wyspach dojdziedzie ze sobą do ładu... Będzie dobrze no ![]() Ja też myślę, że u nas jak zniknie odległosć to zniknie sporo problemów. U Was jak zniknie presja, to też pewnie zniknie część problemów. Takie to już pokręcone ![]()
podpis zawierał niedozwolone treści - usunięty przez administrację forum Edytowane przez *Insane Czas edycji: 2009-03-01 o 20:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#4463 |
Zakorzenienie
|
Bry wieczor
![]() Troszke Was podczytuje, nie przybylo nam chyba nowych zareczonych ? Jesli nie to znak, ze jak najszybciej powinnysmy zakonczyc ten watek! ![]() U mnie bez zmian, ale jakos nie moge sie "wbic" na nowo w watek. Wracajac do tematu przechodzenia zwiazku - czuje, ze nadchodzi ten moment. No nic, na cos sie trzeba bedzie w koncu zdecydowac... albo On na mnie (tak na powaznie) albo ja na definitywny koniec. |
![]() ![]() |
![]() |
#4464 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja mam młodszego ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4465 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Ja też się troszkę interesuję fotografią, ale do jakiś wielkich umiejętności mi daleko
![]() ![]() A co do ciążowych aktów, mam mnóstwo zdjęć, inspiracji... Jak ktoś chce, mogę podesłać ![]() ![]()
#4466 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam!!
Hihi to jestem po zaręczynach, jednak dobrze wyczułam, ale kompletnie się nie spodziewałam. Pod gołym niebem, w blasku księżyca i Wenus a także mnóstwa gwiazd, na śniegu w górach ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4467 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() też mam swoje sposoby na lubego. ale on już zna moje sztuczki, kurcze, nawet mi dzisiaj o tym powiedział ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() zazdroszczę wyjazdu. my MOŻE wyjedziemy na weekend, ale to ze znajomymi i nic pewnego, a jak znam znajomych ( ![]() aha, no i wracaj do zdrówka. zapalony pęcherz to warzyszy mi chyba zawsze, gdy wyjadę gdzieś na dłuzej niż dzień, więc znam ten ból ![]() Cytat:
![]() ![]() dobranoc dziewczęta ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4468 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#4469 |
Ona przychodzi nocą ;)
|
Hah, jakbym ja powiedziała mojemu, że do momentu współnego mieszkania musiałby mi się oświadczyć, to by znaczyło, że w przeciągu pół roku otrzymam swój pierścień mocy
![]() ![]() W naszej sytuacji wspólne mieszkanie to jeden z niewielu sposobów na bycie razem (duża odległość) - ale lubimy ze sobą mieszkać, bardzo fajnie wspominamy ten okres ![]() A co do lustrzanki - moje marzenie ![]() ![]() "Pracuję" na Canonie z konwerterem szerokokątnym, statywem i filtrami - a i tak możliwości są bardzo ograniczone ![]() ![]() Siksa, gratuluję, szczęściara z Ciebie ![]() ![]() ![]() chyba ukradłam komuś to powiedzonko.... hmm ![]()
#4470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ale jak widać rzeczywiście ta część wątku jest jakaś pechowa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() edit: hehehe w horoskopie na dzisiaj mi pisze że samopoczucie poprawią mi ziółka tylko o jakie ziółka chodzi? ![]() ![]() ![]()
I'm the Fitness Fairy. I've just sprinkled motivation dust on you. Now go and move your ass! This sh.it is expensive! ![]() Edytowane przez Grapefrutka Czas edycji: 2009-03-01 o 20:46 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:07.