![]() |
#301 | |||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Michael Jackson nie zyje!!
Cytat:
Cytat:
Zanim zaczniecie pisac takie teksty jak powyzej, to moze ktoras mi laskawie wskaze, gdzie porownywalem Jacksona do kogokolwiek, a tym bardziej do wczesniej wymienionych zbrodniarzy? Tak ciezko zrozumiec, ze podawalem tylko przyklad dlaczego uwazam zasade, ze o zmarlych sie zle nie mowi za bezsensowna, a nie kogokolwiek do kogokolwiek porownywalem? Powyzsze komentarze to dopiero jest " ![]() Cytat:
Skoro juz mnie cytujesz, to wskaz mi laskawie, gdzie wyrazilem sie o nim zle ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Moglabys cos wiecej o tym napisac?
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#302 |
Zakorzenienie
|
Przykre... byłam w szoku jak to usłyszałam
![]()
![]() |
#303 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#304 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wlasnie przed chwila widzialam wypowiedz Jacksona z wywiadu w ktorym wspina sie na drzewo i mowi, ze to jego ulubiona rozrywka i ze przeprowadzajacy wywiad tez powinien to zrobic. Ta sytuacja sama mowi za siebie. Potem jeszcze wypowiedz z tego samego wywiadu, ze lubi spac z dziecmi w jednym lozku. ![]() Jesli chodzi o pedofilie to nie wiem "materacem nie bylam" nic mu nie udowodniono jednak. Kto wie moze prawda jest to ze w swojej naiwnosci nie zrozumial, ze zapraszanie dzieci do wspolego spania nie jest wlasciwe. A moze jednak wsrod tej calej swojej emocjonalnej niestabilnosci byl jednak pedofilem i tak znajdowal ujscie dla swojej seksualnosci. Ja nie wiem. Ja jak wiele innych wizazanek tu wychowalam sie na muzyce Michaela i mam wiele pieknych zwiazanych z nia wspomnien z dziecinstwa. Zal mi sie zrobilo gdy uslyszalam o jego smierci. ![]()
![]() |
#305 | ||
Zakorzenienie
|
Plakac nie placze, plakalam po mojej babci, wzruszac ramionami nie wzruszam... ale jest mi cholernie przykro.
Byl chory - pewnie mial uszkodzona psychike, a na pewno cialo (patrz podejrzenie fanow o diskoid lupus u Michaela, ktorego leczenie powoduje bielactwo nabyte... a to ze posiadal bielactwo to wiemy). Czy faktycznie byl pedofilem? Ta tajemnica idzie z nim do grobu. Byl czlowiekiem jakim byl, tragiczna postacia przypominajaca mi lekcje polskiego z romantyzmu. Czy go szkoda? Mi nie szkoda tylko tych co na smierc naprawde zasluzyli (patrz zbrodniarze winni zbrodni przeciwko ludzkosci). Ale nigdy nie zapomne jak rodzice na mnie krzyczeli, ze jezeli nie przestane skakac po lozku sluchajac Smooth Criminal w jego wykonaniu, to zaraz pojdzie kolejna sprezyna. Nie nam oceniac jego postepowanie, nie nam oceniac postepowanie mas jego fanow. Mozemy zrobic tylko jedno - jezeli faktycznie nam przykro, smutno, zle z tego powodu - okazac to. Jezeli nie jest nam przykro, smutno czy zle... nie wyzywac sie na innych ze im jest zle.
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
"FFFFFFUUUUUUUUUJJJJJJJJJ JJ", "fuj jest straszny ", "Tragedia...", "ohyda" cytaty z drugiego: "wielki człowiek", "Współczucia ale ja nadal w to nie moge uwierzyc ![]() Byl niesamowity![*]" Czy Ty widzisz tu wypowiedzi tych samych osób??? Bo ja widzę w jednym kpiny ludzi, którzy czerpią wiedzę chyba tylko i wyłącznie z Pudelka a w drugim wypowiedzi ludzi, którzy mają nieco szersze horyzonty |
|
![]() ![]() |
![]() |
#307 |
Wtajemniczenie
|
Wielokrotnie był zapraszany do Bialego Domu gdzie poruszał tematy rasizmu, za czasów Reagana i Clintona. Wypowiadał się na temat przemian ustrojowych w Europie, polecam obejrzeć teledysk "Man in the mirror" - obrazy L. Wałęsy, Hitlera, Gorbaczowa, Dalajlamy.. Poza tym jak powszechnie wiadomo działał na rzecz AIDS i głodu w Afryce, dochody z piosenki "We are the world" i koncerty "charytatywne" z innymi gwiazdami. Może to za dużo powiedziane, że politycy się z nim liczyli, ale na pewno w Ameryce prezydenci zdawali sobie sprawę jak wielki wplyw ma na ludzi i chętnie pokazywali się w jego towarzystwie, Bil Clinton był gościem honorowym na koncercie MJ w 92r.
#308 |
Zakorzenienie
|
Zdaje mi się, że jednak nie rozumiesz tych drugich
|
![]() ![]() |
![]() |
#309 |
Wtajemniczenie
|
I słusznie napisane. Czuję się zniesmaczniona, gdy porównuje się śmierć MJ do śmierci Papieża. To jest żenujące, kiedy ludzie mówią, iż śmierć MJ jest gorsza od śmierci Papieża.
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. |
![]() ![]() |
![]() |
#310 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeżeli chodzi o mnie osobiście - śmierci obu tych osób wstrząsnęły mną równie mocno. I co, jestem żenująca? ![]()
Edytowane przez Jeanne90 Czas edycji: 2009-06-26 o 23:57 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#311 |
Zakorzenienie
|
Pierwszy raz usłyszałam Jego piosenkę w 1988 roku, tą piosenką była "Bad".
Tak się zaczęła moja miłość do Jego muzyki i gorliwa nauka angielskiego. Bo angielskiego trzeba się było nauczyć, żeby zrozumieć, o czym Mike śpiewa. Żeby dowiedzieć się, czy słowa są równie wspaniałe, jak taniec i muzyka. Były. Przez następne 20 lat życia twórczość Michaela zawsze mi towarzyszyła. W dobrych i złych chwilach. W dobrych po prostu była a w złych podnosiła na duchu. Pewnego dnia zorientowałam się, że znam wszystkie Jego teksty na pamięć. Dziś wiem, że to musi mi wystarczyć, bo nowe nie powstaną. Wiem też, że trudniej mi będzie zatańczyć beztrosko do "Billie Jean" i z uśmiechem na ustach powtórzyć słynny taniec z "Thrillera". Nie wstydzę się tego, że po Nim płaczę. |
![]() ![]() |
![]() |
#312 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#313 |
Zakorzenienie
|
Nigdy w zyciu nie czulam sie tak osamotniona jak wtedy, kiedy umarl JP II. W Dk obchodzono wowczas hucznie rocznice urodzin Andersena. W sercu mialam smutek a za oknem fajerwerki. Ktos napisal na portalu dla dunskiej polonii, ze takze czuje sie bardzo osamotniony, no ale co, ma sie zloscic na Andersena, Dunczykow, miasto w fajerwerkach? Dla nich wazniejsza byla rocznica urodzin pisarza, to w koncu ich najpopularniejszy pisarz. Problem rozwiazalam wyjezdzajac do Wloch. W Rzymie panowala zupelnie inna atmosfera, nie byla to atmosfera rozpaczy, raczej spokoju i harmonii ( przynajmniej ja tak to odbieralam ). W koncu bylam wsrod ludzi, ktorzy mnie rozumieja ( przynajmniej tak mi sie wydawalo ). Tam sie psychicznie ``pozbieralam``. W koncu nie bylam sama. Szczerze mowiac, tamta sytuacja byla dla mnie niezla lekcja. Pozdrawiam i zycze milego dnia. |
![]() ![]() |
![]() |
#314 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
i tak Jackson zostanie zapamiętany przez większość za wielkiego artystę, który przełamał kanony muzyczne. śmierć takich ludzi jak on , daje tylko myśl o tym, że w dzisiejszym świecie trudno o ich następców. osobiście żałuję, że nie urodziłam się wcześniej, w czasach w których życie toczyło się barwniej i dla przeciętnego człowieka pieniądz nie znaczył tyle co teraz.a takie piosenki jakie tworzył, przenoszą do takiego świata- lepszego.
![]() |
#315 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie widać po Twojej wypowiedzi jak łatwo wszystko odwrócić od d... strony ![]() Nie porównałeś MJ do zbrodniarzy , ale dałeś sobie prawo mówienia źle o zmarłym bo o tych drugich można. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#316 |
Zadomowienie
|
a mi jest tak po prostu przykro i smutno. mam 39 lat i przez całe dzieciństwo, młodość - Jego muzyka zawsze była ze mną. nie wnikam w Jego życie, nie mnie oceniać jego życie i postępowanie. Był świetnym muzykiem, wielkim artystą i stworzył wiele wspaniałych utworów.
Przykro usłyszeć, że Ktoś kto był zawsze obecny - mniej lub bardziej, przez całe moje życie - nagle odchodzi. Wtedy sobie można uświadomić, że prędzej czy później nas też to czeka i to chyba jest najbardziej wstrząsające, że nic nie trwa wiecznie... No może oprócz muzyki MJ. Bardzo mi żal, że zmarł w tak młodym wieku (jestem młodsza od niego tylko o 11 lat) i że nie udało mu się odbyć tych zaplanowanych koncertów. Myślę, że byłby szczęśliwy móc je wykonać. |
![]() ![]() |
![]() |
#317 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
zauważ ze tydzien temu nikt (moze jakiś tam procent) napisał... "wielki człowiek", " ja nadal w to nie moge uwierzyc ze już nie tworzy", Jest niesamowity!"
...if that boy don't love you by now he will NEVER EVER,NEVER EVER love you... Edytowane przez Christine Granville Czas edycji: 2009-06-27 o 09:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#318 |
Zakorzenienie
|
Ja się w pełni zgodzę z Jeanne. Ciężko mi znaleźć jakikolwiek powód za jaki miałabym podziwiać JPII (a umiem znaleźć dużo więcej takich za które nie mam do niego szacunku). Dla mnie więcej MJ zrobił dla świata niż JPII.
|
![]() ![]() |
![]() |
#319 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To oczywiscie twoje zdanie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#320 |
Zakorzenienie
|
Hitler, JPII, M.Jackson...
ze smierci genialnego muzyka co poniektorzy robia jaks szopke... ![]() umarl krol popu...swiec panie nad jego dusza... nie zdziwie sie jak zaraza zobacze M.Jackson SUBITTO SANTO
Edytowane przez aniko 23 Czas edycji: 2009-06-27 o 09:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Moje, bo niby czyje. Tylko mam wrażenie że niektórzy odmawiają innym takiego zdania. Dla mnie prawdziwą szopką była szopka po śmierci papieża, gdy wywierano na nas presję, że musimy w tym uczestniczyć (mimo np. bycia osobą niewierzącą) - dla mnie to był terror.
|
![]() ![]() |
![]() |
#322 |
Zakorzenienie
|
No tak, tylko podajac do wiadomosci publicznej "własne zdanie" musimy liczyc sie zarowno z poparciem jak i krytyka... A wlasnie co nie ktorzy, chyba tego drugiego do siebie nie dopuszczaja...
|
![]() ![]() |
![]() |
#323 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
Przynajmniej JPII nie wystawiał na niebezpieczeństwo dziecka. Szanuję śmierć MJ i dlatego komentarz na temat jego mrocznej strony życia będzie nie na miejscu.
Nie mam żadnych rasowych, kastowych czy religijnych uprzedzeń. Jedyne co mnie obchodzi, to czy dana jednostka jest istotą ludzką i to mi wystarczy. Gorsza już być nie może. Po co mi suwaczki? Miłość nie jest na pokaz. Do miłości trzeba dwojga, a nie Internetu. Edytowane przez sportsmenka86 Czas edycji: 2009-06-27 o 09:46 |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
taa... za to wystawił na niebezpieczeństwo katolików w Afryce (pogooglujcie o krytyce JPII, w sumie nie temat na dyskusje).
Temat również odsubskrybuję. |
![]() ![]() |
![]() |
#325 |
Zakorzenienie
|
[*]
..wszyscy jesteśmy jego fanami nawet jeśli go nie lubimy... |
![]() ![]() |
![]() |
#326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę,że jest bardzo proste wytłumaczenie. To nie są strony dla fanów tylko dla prostaków, których życiową misją jest chyba pisanie obelg w każdym artykule. Jeden pozytywnym komentarz zostaje zasypany dziesięcioma obrzydliwymi. Taka walka z wiatrakami. I niestety nawet teraz jest masa komentarzy, których aż nie mogę czytać, które mną wstrząsają i myślę jak w obliczu takiej tragedii można pisać takie okrutne rzeczy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#327 |
Rozeznanie
|
Michael będzie wiecznie żywy w naszej pamięci!!!
Jego piosenki są nieśmiertelne, styl i osobowość. Był dobrym i wrażliwym człowiekiem. Wyobrażam sobie jak musiał cierpieć kiedy oskarżyli go o takie straszne rzeczy. On kochał dzieci, co daje wyraz w licznych teledyskach. Wydaje mi sie, że sam po części był dzieckiem zagubionym w tej potwornej rzeczywistości. Nie rozumiem zawiściu ludzkiej i takiej znieczulicy. Nie każe nikomu płakać ale można zachować troche powagi i szacunku dla śmierci tak znacznego człowieka. Zauważyłam,że odbywają się tu napięte dyskusje. Jeżeli rzeczywiście niektóre osoby mają mu coś do zarzucenia, to niech lepiej zamilkną. Nie ma nic gorszego niż oczernianie człowieka po jego śmierci. |
![]() ![]() |
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
|
przykre - jak śmierć każdego człowieka... tyle tylko, że Michael był znany, ale moim zdaniem był człowiekiem nie zwykle nieszczęśliwym i samotnym... miał niby wszystko i nic...
przez chwile pomyślałam, że może sam Michael nie czuł się na siłach odbyć tej trasy koncertowej i poprosił swojego prywatnego lekarza o dawkę śmiertelną leku aby odejść w wielkim stylu???? bo trochę dziwne, że lekarz się ulotnił... nie dowiemy się nigdy... o zmarłym albo dobrze, albo wcale... swoją drogą media to okrutna machina, która wielu ludziom zniszczyła życie...
Gdy człowiek przestaje marzyć umiera... ![]() Edytowane przez Blue sky Czas edycji: 2009-06-27 o 10:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#329 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
otoz to
![]() |
#330 |
Zadomowienie
|
porównywanie JPII do MJ w tym wątku naprawdę robi się niesmaczne. To dwie różne kategorie bez wspólnego punktu zaczepienia, więc jak można porówynwać kto więcej zrobił dla świata?
![]() A poza tym o zmarłych źle mówić raczej nie wypada.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:17.