|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Aniu co do wywoływania porodów to popytałam trochę na innym forum i oto odpowiedzi:
"ja mialam ale mi dawali tabletki doustnie jakies, jedna w obiad docipnie - taka brazowa bardzo plamiaca , najlepiej miec wtedy podpaske i na noc doktorek wsadzil mi jeszcze jakas docipnie i ok 10 rano juz zaczelo mnie brac a o 16.30 urodzilam. zadnych masazy a ni nic wiecej" "ja mialam podawana kroplowke 10 dni po terminie kwestia 15 minut i pierwsze skurcze przynajmniej u mnie rodzilam w sumie wtedy 5 godzin podobno ze z kroplowki sa bolesniejsze skurcze ale ja wspo,minam dobrze" "Ja mialam wywolywany porod. Dwie kroplowki z oksytocyny. Rodzilam 5 godzin,a druga czesc porodu to dokladnie 10 min. Ja mialam robiony masaz szyjki w czasie skurczy (troszku boli,ale da sie przezyc) Ja duzo chodzilam i kucalam w czasie skurczy,wiec mysle,ze dlatego tak szybko poszlo. Nie ma sie czego bac..." źródło to www.parenting.pl z tego co piszą dziewczyny to poród wywoływany szybszy... no ciekawe...i tak się boję |
|
|
|
#632 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Witam cieplutko wszystkie mamusie i dzidziusie
My już po wizycie i jak to lekarz określił "na dwoje babka wróżyła". Mały już zwarty i gotowy do wyjścia, mocno osadzony, macica już niby też na to wskazuje, ale łożysko już nie. Stąd wniosek, że mogę rodzić choćby już albo spokojnie donoszę do terminu 10.08 No to wszystko wiemy Czekam na wyniki padań na paciorka (oby się nie przyplątał) i krzepliwość krwi. Ja czuję się dobrze. Może tylko brzuch częściej się stawia i coś tam pokłuje gdzieniegdzie. Mały dostarcza nam niesamowitych wrażeń - rany jak on się pręży, wypina i podstawia do pogłaskania. Teraz staramy się uporządkować jego pokoik (wynieść graty, skręcić meble i łóżeczko itp) i chyba do końca tygodnia będzie gotowy. TZ mnie rozczula - jest tak zachwycony wózkiem, że wstawił go do dużego pokoju pod pretekstem oswajania psa i przejść obok niego nie potrafi bez sprawdzenia jak skręca i takie tam ![]() P.S. Smoczka - nie warto jeśli zależy nam na karmieniu piersią. Warto się pomęczyć bez, gdyż mechanizm ssania smoczka jest inny niż piersi, stąd niektóre dzieciaczki mają potem trudności. Smoczki z założenia są dla dzieci karmionych butelką - potrzebują ssania, a wiadomo że przy butelce nie wiszą tak długo i często jak przy maminym cycusiu. Faktem jest, że u dzieci "smoczkowych" ("butelkowch") częściej występują w przyszłości wady zgryzu i wymowy . P.S. Rzeczy dla dzidzi do szpitala - w szpitalu miejskim u mnie w mieście chcą tylko rożek, pampersy, chusteczki nawilżane i ubranko na wyjście. Z kolei w inny szpitalu chcą oprócz tego co wyżej "śpiochy, koszulki, kaftanik lub body (po 3 sztuki z każdego rodzaju)". Pozdrawiam gorąco i zmykam na film |
|
|
|
#633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Ja sama np mam zepsuty komputer, laptop ledwo dyszy i nie mam polskich znakow, wiec nie chce, aby pierwszy post wygladal nieskladnie i nieladnie. Z mojej strony napisze, ze chetnie tu zagladam, czytam o waszych rozterkach i problemach, ale np glupio jest mi juz sie odezwac na tematy, ktore nadawalyby sie czysto na odchowalnie, aby nie zaklocac waszej milej konwersacji. BTW taki najprostszy tytul watku, o ktorym pisalas wczesniej podoba mi sie najbardziej
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-07-15 o 00:03 |
|
|
|
|
#634 |
|
BAN stały
|
Mariolu to nie ja chciałam zakładać wątek choć mam nadzieję że niedługo tam dołączę
ja już mówię dobranoc, brzusio twardnieje i kość cipna mnie boli tak że leżąc przewrócić się na drugi bok ciężko...będzie ciężka noc, ale mam też dobrą wiadomość mąż najprawdopodobniej od piątku będzie miał wolne z 10 dni jekieś to jak mi Amelkę wygonią do końca tyg to fajnie będzie dobrej nocki mamusie, jutro zajrzę |
|
|
|
#635 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za kciuki
wreszcie wrocilam do domku. Ostateczny werdykt byl, ze skurcze sa, ale slabna wiec moge isc do domu. Mam sie zglosic jak by sie zrobily mocniejsze. I wszystko byloby super gdyby nie czekanie. Po pierwszym badaniu kazali mi wrocic za 2 godziny. Jak wrocilam i to musialam czekac 2,5 zeby mnie podpieli do ktg. Pol godziny pod ktg a potem czekalam ponad 1,5 godziny na wyniki i pozwolenie na ppojscie do domu. Myslalam, ze kota dostane. Ale juz po przygodach. Teraz czekam na wizyte u poloznej w nastepny czwartek i zobaczymy. Teraz bede sobie odpoczywac(jak spytalam poloznej czy powinnam wiecej lezec czy odpoczywac, to uslyszalam, ze nie ma potrzeby ).Spokojnej nocy mamusie.
|
#636 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Plus opadające spodnie ![]() Cytat:
za brak paciorka i dobre wyniki krzepliwości krwi (a dlaczego robiłaś to badanie?)Co do smoczka - wolałabym uniknąć, bo chciałabym karmić piersią - ale się nie zarzekam, bo nie wiem, co zrobię, jak zdarzy się sytuacja, w której "królestwo za spokój" ![]() Dobranoc
|
|
|
#637 |
|
Raczkowanie
|
wlaśnie plus opadajace spodnie hehe
![]() głupio sie zapytam ten paciorek to z posiewu moczu czy z czego?
|
#638 | |||
|
Zakorzenienie
|
ładna kiecka
Cytat:
Cytat:
![]() tez czeka mnie ciezka noc Cytat:
![]() no teraz to juz nie wiem skoro to nie mogla byc szyjka......chyba ze mnie zmylilo to ze wargi sromowe sa takie napuchniete i to co widzialam to byl ten maly dzyndzelek taki napuchniety ze wygladal jak ujscie szyjki
|
|
#639 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my juz z malutkim w domku tak sie ciesze ![]() dziekuje wszystkim za kciuki i za gratulacje ![]() bylam wczesniej na forum bo chcialam troche poczytac co napisalyscie ale sie nie dalo bo jak nie jeden synek to drugi no i wpadla jeszcze moja tesciowa z moja mama i zaczely oblewac szampanem wnuka i tak sie skonczylo, ze dopiero pojechaly, wypily trzy butelki a ja padam na twarzu nas wszystko ok - jak bede miala chwile to popisze troche z Wami ![]() co do porodu........powiem Wam szczerze - nie wiem co lepsze czy sn czy cesarka - przy obydwoch przeszlam traume ![]() ale najwazniejsze, ze wszystko mam juz za soba i mam wspanialego synka Marcelek jest cudowny i grzeczniutki Eryk super sprawuje sie w roli brata - w ogole nie jest zazdrosny, "pomaga" mi przy malym, opowiada mu bajki i glaska do snu ![]() ogolnie jest super i jestem przeszczesliwa mam cudowna rodzinke i strasznie ja kocham ahh jakos mnie tak wzielo na rozklejanki, ale tak czuje TZ jest przekochany, jest dla mnie cudowny, pomaga mi i swietnie sie sprawuje w roli ojca ![]() ogolnie same pozytywy trzymam kciuki za te, ktore sie jeszcze nie rozpakowaly zeby mialy latwe porody i byly pozniej tak szczesliwe jak ja - nawet mimo wielkiego zmeczenia ![]() dobranoc mamusie ![]() ![]() ![]()
|
|
#640 |
|
Zakorzenienie
|
Skierko, myslalam o tobie, stad moja pomylka
(juz sie poprawilam)Mam nadzieje, ze ta noc bedzie dla ciebie dobra, czego z calego serca zycze.Svinecko, ciesze sie twoim szczesciem , swietnie, ze tak wszystko w domu super sie poukladalo, a teraz odpoczywaj![]() A ja nie wiem czy klasc sie, czy poczekac, az Antonio sie obudzi na karmienie, bo moj nos mowi mi, ze to juz niedlugo
|
#641 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
Ja nie śpie od 6 ... od 4 mam chyba znów jakieś skurcze ![]() Nie wiem czy świruję, ale już zaczęłam liczyć co ile one występują ... lekarz kazał sie zgłosić do szpitala gdyby były co 10 minut i częściej w ciągu 2 godzin ... małż pojechał do pracy, ale jest pod telefonem ![]() A ja lezę, myślę i szukam czy to napewno to ![]() Bo jeśli to co ja teraz czuje to są te skurcze to one naprawde często występują ... ale gdzie by sie podział pierwszy etap porodu???
|
|
|
|
#642 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Gorąco u mnie na dworze od samego rana. Ale zapowiadają burze i liczę, że przynajmniej one przyniosą jakieś ochłodzenie. Cytat:
Dostałaś może moją pw? Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-07-15 o 08:19 |
|
|
|
|
#643 |
|
Zadomowienie
|
Ania i co? jesteś jeszcze w domu?? Nadal masz te skurcze czy minęły??
Trzymam mooocno kciukasy!! Oj czeka mnie dzis ciężki dzień... wczoraj wieczorem jak już tem opadła to troszke zaszalałam. Obrałam porzeczkę, zrobiłam kompoty, upiekłam drożdżówki... A w nocy było tak gorąco że nogi mi nie sklęsły... więc dziś idę leżeć do łuzeczka, żeby im ulżyć... A wczoraj wypatrzyłam że nawet na łydce mam rozstępy ![]() ![]() :e ek:![]() ![]() ![]() ......................... .......... Svinecka cieszę się że jesteście już w domu. To cudownie że tż i synek tak ci pomagają. A trauma... Szkoda że znów ciężko to przeszłaś... Ale chyba w tym bólu rodzi się tak wielka miłość do naszych pociech Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-07-15 o 07:27 |
|
|
|
#644 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Cytat:
Z wymazu z pochwy lub/i odbytu Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A co masz na myśli pisząc "pierwszy etap porodu"? Cytat:
|
|
|
#645 | ||
|
Zakorzenienie
|
wiecie co .... to chyba naprawdę te skurcze
![]() Są co 10 -12 minut ... i trwają ok minuty, dwóch .... zaczyna sie od tego, ze że boli mnie całe podbrzusze - jak na okres i promieniuje na krzyż i nog, a brzuch oczywiście twardy .... ałaaaa! ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
tak, dostałam ... zaraz opdisze, bo przeczytałam dopeiro dzisaij ![]() Cytat:
nooo niby tak ... ale dzisaij dopeiro środa A pierwszy etap to myslałam, ze te skurcze będą tak co pół godziny ... albo godzine ... a one tak od razu co 10-12 minut!
|
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#646 |
|
Zadomowienie
|
Czyżbyśmy miały dziś znów zostać ciociami??
Dzwoniłaś już po tż?? Może weź prysznic to ci troszkę ulży... O mamo... Już się denerwuję za Ciebie... Powodzenia ![]() klas ki:![]() Ania Kiedyś czytałam wypowiedź dziewczyny której się zaczeły skórcze od razu co 4-5 min i kompletnie nie wiedziała co jest grane... Widoczne tamte skórcze były u ciebie niebolesne Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-07-15 o 07:38 |
|
|
|
#647 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
- 2 x spiochy - 2 x body - skarpetki - czapeczke - 3 x pieluszki flanelowe - kocyk - maxi cosy Rozka nie posiadam. Jesli zostaniemy w szpitalu dluzej niz dwa dni (oby nie), to maz podwiezie nam wiecej rzeczy. Cytat:
Jaki kolor?Cytat:
![]() Cytat:
![]() A swoja droga, natura jest niesamowita, prawda?! Czekoladko, dzieki za te wszystkie informacje Cytat:
Cytat:
![]() Svinecko, ogromnie sie ciesze, ze wszystko sie tak pieknie uklada. Nie zapomnij o fotkach ![]() Cytat:
![]() A jak jest teraz? Dalej masz skurcze? Co ile? Dzien dobry dzieweczki! Czekam wlasnie na telefon od meza, czy musze dzisiaj tez snuc sie do pracy, czy mam wolne
|
|
#648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a jak zmieniasz pozycję to nie przechodzi? Mówisz, że boli? ![]() Może koleżanka to początkująca wróżka i troszku Jej się pomyliło? ![]() A u nas I faza to miały być skurcze właśnie tak, jak Ty teraz masz (mam na myśli same skurcze). ![]() A ja się boję za Anię i za siebie
|
|
|
#649 |
|
Wtajemniczenie
|
Witajcie
Svinecka, Marcelek przesłodki Skierko, widzę że Amelkajest uparta i nie chce wyjść z brzuszka Aniu nie długo zobaczysz synka, bo to chyba bóle. Trzymam ![]() Miramej gratuluję zakupu pojazdu kosmicznego (tak mój małż nazywa wózek). My kupiliśmy X-landera XA. Unholy, cieszę się, że Bartuś już w domu i dochodzi do formy. ----------------------------------------------------------------------- Jejku, ale mnie ręce rozbolały
|
|
#650 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, bo zapakowany w wózkarni stoi . Kolor "pro ocean" czyli granatowy z niebieskim: http://www.wozki-foteliki.pl/go/_info/?id=2196, trochę żałuję, bo chciałam mieć zielony ![]() Nie idź do pracy, leń się ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() Biedne te Twoje łapki , już się zaczynałam bać, że Kuba bez pojazdu zostanie , X-lander nie ma spacerówki w dwie strony, a mnie zależało na tym, więc odpadł, ale podoba mi się (no i ma skrętne koła, ale coś za coś).
|
|
|
#651 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#652 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
... Cytat:
Staram sie oddychać, ale to wcale nie pomaga - a nawet bym powiedziała, że przeszkadza! ![]() Cytat:
... szukam takiej pozycji żeby mniej bolało, ale jeszcze nie znalazłam ![]() Cytat:
mam nadzieję, ze Ty też szybko zobaczysz dziciątko! I nie będziesz się musiała juz męćzyć z tymi rękami! Svinecko, strasznie się ciesze, ze tak super Wam się układa!!!! No dobra ... to ja idę pod prysznic ... muszę nogi ogolić ... i chyba po małża zadzwonię Niby moja siostra jest w domu, ale Tz musi jechać ponad pół godziny, żeby dojechać do domu ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- ałaaaaaaaa!!!! ... no dobra już nie stękam, bo tylko Was strasze Zastanawiam się jeszcze czy zjeść jakieś śniadanie ... jak mam skurcz to robi mi się strasznie gorąco i kręci mi się w głowie ... może to dlatego że jeszcze nic nie jadłam ... sama już nie wiem ...
|
||||
|
|
|
#653 |
|
Zakorzenienie
|
Aniu może coś zjedz, bo jeżeli potem pojedziesz do szpitala to na pewno nic Ci nie dadzą do jedzenia. A nie wiadomo ile to wszystko potrwa.
Miramej bardzo ładny wózek Ma w komplecie spacerówkę, czy tylko torbę i śpiwór?---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Skierko co u Ciebie? |
|
|
|
#654 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wlasnie maz dzwonil, pracownik oczywiscie nie przyszedl. Wobec tego zegnajcie, musze leciec do pracy Cytat:
|
|
#655 |
|
BAN stały
|
hej mamusie
svinecka, cieszę się że u ciebie tak dobrze się ukłąda, oby tak dalej a ja mimo zapowiedzi o złej nocy, spałam bardzo dobrze rano nawet w szybkim tempie się podniosłam z łóżka...dzwoniła babka i będziemy mieli mieszkanko na sierpień wprawdzie mamy swoją ale stoi pod Suwałkami u teściowej poza tym mąż ma wolne od piątku i pewnie jakieś 10 dni ędzie także mam nadzieję że Amelkę mi wygonią i po niedzieli wrócimy do domku - macie trzymać za to kciuki ![]() Aniu a jak u ciebie??? maleństwo ze strachu może wyjdzie bo moja mała to uparta jest...już nieposłuszna to co będzie potem... ale siedzę teraz jekieś 15 minut i brzuś mi stwardniał 2 x... może urodzimy dziś razem i zjedz koniecznie bo jak pojedziesz to tak jak dziewczyny piszą padniesz tam Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-15 o 08:26 |
|
|
|
#656 |
|
Zakorzenienie
|
Ania o matko trzymaj sie
dasz rade na pewno, może to juz dzisiaj bedziesz miała dzidziusia przy sobie, myśl pozytywnie!
|
|
|
|
#657 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam brzuchatki
u nas znowu upal, a moje baloniaste stopy przez noc niewiele sie zmiejszyly........ ![]() Cytat:
zycze duzo szczescia dla Waszej wspanialej rodzinki Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja bym zjadla na twoim miejscu cos lekkiego mi kolezanka mowila ze dostala skurczy w nocy i pomimo ze rodzila po raz 3 to nie byla pewna czy to skurcze, nie bolalo ja wcale podbrzusze tylko krzyż ale mierzyla z zegarkiem i to byly skurcze, dodatkowo byla juz pewna skurczy jak zobaczyla na papierze toaletowym slady krwi.......tak czekala az skurcze beda co 7 min i pojechala do szpitala o 6 nad ranem do dostala opierdziel ze za szybko przyjechala bo urodzila dopiero o 14.00 po poludniu.........i pocieszala mnie ze to nie jest tak wszystko na szybciora........
|
|
#658 | |
|
celebriti
|
Svinecka moje gratulacje
![]() Ania sama nie wiem co Ci powiedziec, wyglada na to ze moze to 'juz' ? z resztą ja sama pojęcia nie mam ale trzymam za Was kciuki!!!!! mocno mocno
|
|
|
#659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja trzymam caly czas kochana ![]()
|
|
#660 | |
|
celebriti
|
a ja nie spalam dzis pol nocy
siusiu mi nieco odpuscilo do 3 wyjsc, ale za to dostalam zgagi!!! fuj!!!!!!!!!!!!! o 3 rano ;(upał nieziemski chyba chce urodzic
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:45.

No to wszystko wiemy

, a już raptem jest połowa lipca. Co do tytułu to wszystkie (rozpakowane czy nierozpakowane) mamy wpływ na to jaki będzie, przecież wątek ten za tydzień czy dwa dotyczył już będzie większości z nas. I dzięki Czekoladce mamy już pierwszy fajny pomysł
. Ja sama np mam zepsuty komputer, laptop ledwo dyszy i nie mam polskich znakow, wiec nie chce, aby pierwszy post wygladal nieskladnie i nieladnie.
za brak paciorka i dobre wyniki krzepliwości krwi (a dlaczego robiłaś to badanie?)

Jaki kolor?
, już się zaczynałam bać, że Kuba bez pojazdu zostanie