|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#631 |
BAN stały
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Aniu co do wywoływania porodów to popytałam trochę na innym forum i oto odpowiedzi:
"ja mialam ale mi dawali tabletki doustnie jakies, jedna w obiad docipnie - taka brazowa bardzo plamiaca , najlepiej miec wtedy podpaske i na noc doktorek wsadzil mi jeszcze jakas docipnie i ok 10 rano juz zaczelo mnie brac a o 16.30 urodzilam. zadnych masazy a ni nic wiecej" "ja mialam podawana kroplowke 10 dni po terminie kwestia 15 minut i pierwsze skurcze przynajmniej u mnie rodzilam w sumie wtedy 5 godzin podobno ze z kroplowki sa bolesniejsze skurcze ale ja wspo,minam dobrze" "Ja mialam wywolywany porod. Dwie kroplowki z oksytocyny. Rodzilam 5 godzin,a druga czesc porodu to dokladnie 10 min. Ja mialam robiony masaz szyjki w czasie skurczy (troszku boli,ale da sie przezyc) Ja duzo chodzilam i kucalam w czasie skurczy,wiec mysle,ze dlatego tak szybko poszlo. Nie ma sie czego bac..." źródło to www.parenting.pl z tego co piszą dziewczyny to poród wywoływany szybszy... no ciekawe...i tak się boję |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowo-sierpniowe "Letnie słonko świeci, na świat przychodzą nasze Dz
Witam cieplutko wszystkie mamusie i dzidziusie
![]() My już po wizycie i jak to lekarz określił "na dwoje babka wróżyła". Mały już zwarty i gotowy do wyjścia, mocno osadzony, macica już niby też na to wskazuje, ale łożysko już nie. Stąd wniosek, że mogę rodzić choćby już albo spokojnie donoszę do terminu 10.08 ![]() ![]() Czekam na wyniki padań na paciorka (oby się nie przyplątał) i krzepliwość krwi. Ja czuję się dobrze. Może tylko brzuch częściej się stawia i coś tam pokłuje gdzieniegdzie. Mały dostarcza nam niesamowitych wrażeń - rany jak on się pręży, wypina i podstawia do pogłaskania. Teraz staramy się uporządkować jego pokoik (wynieść graty, skręcić meble i łóżeczko itp) i chyba do końca tygodnia będzie gotowy. TZ mnie rozczula - jest tak zachwycony wózkiem, że wstawił go do dużego pokoju pod pretekstem oswajania psa i przejść obok niego nie potrafi bez sprawdzenia jak skręca i takie tam ![]() P.S. Smoczka - nie warto jeśli zależy nam na karmieniu piersią. Warto się pomęczyć bez, gdyż mechanizm ssania smoczka jest inny niż piersi, stąd niektóre dzieciaczki mają potem trudności. Smoczki z założenia są dla dzieci karmionych butelką - potrzebują ssania, a wiadomo że przy butelce nie wiszą tak długo i często jak przy maminym cycusiu. Faktem jest, że u dzieci "smoczkowych" ("butelkowch") częściej występują w przyszłości wady zgryzu i wymowy . P.S. Rzeczy dla dzidzi do szpitala - w szpitalu miejskim u mnie w mieście chcą tylko rożek, pampersy, chusteczki nawilżane i ubranko na wyjście. Z kolei w inny szpitalu chcą oprócz tego co wyżej "śpiochy, koszulki, kaftanik lub body (po 3 sztuki z każdego rodzaju)". Pozdrawiam gorąco i zmykam na film ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Z mojej strony napisze, ze chetnie tu zagladam, czytam o waszych rozterkach i problemach, ale np glupio jest mi juz sie odezwac na tematy, ktore nadawalyby sie czysto na odchowalnie, aby nie zaklocac waszej milej konwersacji. BTW taki najprostszy tytul watku, o ktorym pisalas wczesniej podoba mi sie najbardziej ![]()
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2009-07-15 o 00:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
BAN stały
|
Mariolu to nie ja chciałam zakładać wątek choć mam nadzieję że niedługo tam dołączę
ja już mówię dobranoc, brzusio twardnieje i kość cipna mnie boli tak że leżąc przewrócić się na drugi bok ciężko...będzie ciężka noc, ale mam też dobrą wiadomość mąż najprawdopodobniej od piątku będzie miał wolne z 10 dni jekieś to jak mi Amelkę wygonią do końca tyg to fajnie będzie ![]() dobrej nocki mamusie, jutro zajrzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#635 |
Zadomowienie
|
![]()
Dziekujemy za kciuki
![]() wreszcie wrocilam do domku. Ostateczny werdykt byl, ze skurcze sa, ale slabna wiec moge isc do domu. Mam sie zglosic jak by sie zrobily mocniejsze. I wszystko byloby super gdyby nie czekanie. Po pierwszym badaniu kazali mi wrocic za 2 godziny. Jak wrocilam i to musialam czekac 2,5 zeby mnie podpieli do ktg. Pol godziny pod ktg a potem czekalam ponad 1,5 godziny na wyniki i pozwolenie na ppojscie do domu. Myslalam, ze kota dostane. Ale juz po przygodach. Teraz czekam na wizyte u poloznej w nastepny czwartek i zobaczymy. Teraz bede sobie odpoczywac(jak spytalam poloznej czy powinnam wiecej lezec czy odpoczywac, to uslyszalam, ze nie ma potrzeby ![]() Spokojnej nocy mamusie.
#636 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Plus opadające spodnie ![]() Cytat:
![]() Co do smoczka - wolałabym uniknąć, bo chciałabym karmić piersią - ale się nie zarzekam, bo nie wiem, co zrobię, jak zdarzy się sytuacja, w której "królestwo za spokój" ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#637 |
Raczkowanie
|
wlaśnie plus opadajace spodnie hehe
![]() głupio sie zapytam ten paciorek to z posiewu moczu czy z czego?
#638 | |||
Zakorzenienie
|
ładna kiecka
![]() Cytat:
Cytat:
![]() tez czeka mnie ciezka noc ![]() Cytat:
![]() no teraz to juz nie wiem skoro to nie mogla byc szyjka......chyba ze mnie zmylilo to ze wargi sromowe sa takie napuchniete i to co widzialam to byl ten maly dzyndzelek taki napuchniety ze wygladal jak ujscie szyjki ![]()
![]() |
#639 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
hej kochane
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() my juz z malutkim w domku ![]() ![]() dziekuje wszystkim za kciuki i za gratulacje ![]() bylam wczesniej na forum bo chcialam troche poczytac co napisalyscie ale sie nie dalo bo jak nie jeden synek to drugi no i wpadla jeszcze moja tesciowa z moja mama i zaczely oblewac szampanem wnuka ![]() ![]() u nas wszystko ok - jak bede miala chwile to popisze troche z Wami ![]() co do porodu........powiem Wam szczerze - nie wiem co lepsze czy sn czy cesarka - przy obydwoch przeszlam traume ![]() ale najwazniejsze, ze wszystko mam juz za soba i mam wspanialego synka ![]() Marcelek jest cudowny i grzeczniutki ![]() ![]() ogolnie jest super i jestem przeszczesliwa mam cudowna rodzinke i strasznie ja kocham ahh jakos mnie tak wzielo na rozklejanki, ale tak czuje ![]() ![]() ogolnie same pozytywy trzymam kciuki za te, ktore sie jeszcze nie rozpakowaly zeby mialy latwe porody i byly pozniej tak szczesliwe jak ja - nawet mimo wielkiego zmeczenia ![]() dobranoc mamusie ![]() ![]() ![]() ![]()
#640 |
Zakorzenienie
|
Skierko, myslalam o tobie, stad moja pomylka
![]() Svinecko, ciesze sie twoim szczesciem ![]() ![]() A ja nie wiem czy klasc sie, czy poczekac, az Antonio sie obudzi na karmienie, bo moj nos mowi mi, ze to juz niedlugo ![]()
#641 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry dziewczynki
![]() Ja nie śpie od 6 ... od 4 mam chyba znów jakieś skurcze ![]() Nie wiem czy świruję, ale już zaczęłam liczyć co ile one występują ... lekarz kazał sie zgłosić do szpitala gdyby były co 10 minut i częściej w ciągu 2 godzin ... małż pojechał do pracy, ale jest pod telefonem ![]() A ja lezę, myślę i szukam czy to napewno to ![]() Bo jeśli to co ja teraz czuje to są te skurcze to one naprawde często występują ... ale gdzie by sie podział pierwszy etap porodu??? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Gorąco u mnie na dworze od samego rana. Ale zapowiadają burze i liczę, że przynajmniej one przyniosą jakieś ochłodzenie. Cytat:
![]() ![]() Dostałaś może moją pw? Edytowane przez frida110 Czas edycji: 2009-07-15 o 08:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Zadomowienie
|
Ania i co? jesteś jeszcze w domu?? Nadal masz te skurcze czy minęły??
Trzymam mooocno kciukasy!! Oj czeka mnie dzis ciężki dzień... wczoraj wieczorem jak już tem opadła to troszke zaszalałam. Obrałam porzeczkę, zrobiłam kompoty, upiekłam drożdżówki... A w nocy było tak gorąco że nogi mi nie sklęsły... więc dziś idę leżeć do łuzeczka, żeby im ulżyć... A wczoraj wypatrzyłam że nawet na łydce mam rozstępy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ......................... .......... Svinecka cieszę się że jesteście już w domu. To cudownie że tż i synek tak ci pomagają. A trauma... Szkoda że znów ciężko to przeszłaś... Ale chyba w tym bólu rodzi się tak wielka miłość do naszych pociech Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-07-15 o 07:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#644 | |||||
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Cytat:
![]() Z wymazu z pochwy lub/i odbytu ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A co masz na myśli pisząc "pierwszy etap porodu"? Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#645 | ||
Zakorzenienie
|
wiecie co .... to chyba naprawdę te skurcze
![]() Są co 10 -12 minut ... i trwają ok minuty, dwóch .... zaczyna sie od tego, ze że boli mnie całe podbrzusze - jak na okres i promieniuje na krzyż i nog, a brzuch oczywiście twardy .... ałaaaa! ![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Cytat:
![]() tak, dostałam ... zaraz opdisze, bo przeczytałam dopeiro dzisaij ![]() Cytat:
![]() nooo niby tak ... ale dzisaij dopeiro środa ![]() A pierwszy etap to myslałam, ze te skurcze będą tak co pół godziny ... albo godzine ... a one tak od razu co 10-12 minut! ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#646 |
Zadomowienie
|
Czyżbyśmy miały dziś znów zostać ciociami??
Dzwoniłaś już po tż?? Może weź prysznic to ci troszkę ulży... O mamo... Już się denerwuję za Ciebie... Powodzenia ![]() ![]() ![]() Ania Kiedyś czytałam wypowiedź dziewczyny której się zaczeły skórcze od razu co 4-5 min i kompletnie nie wiedziała co jest grane... Widoczne tamte skórcze były u ciebie niebolesne Edytowane przez kamilka Czas edycji: 2009-07-15 o 07:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#647 | |||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
- 2 x spiochy - 2 x body - skarpetki - czapeczke - 3 x pieluszki flanelowe - kocyk - maxi cosy Rozka nie posiadam. Jesli zostaniemy w szpitalu dluzej niz dwa dni (oby nie), to maz podwiezie nam wiecej rzeczy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A swoja droga, natura jest niesamowita, prawda?! Czekoladko, dzieki za te wszystkie informacje ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Svinecko, ogromnie sie ciesze, ze wszystko sie tak pieknie uklada. Nie zapomnij o fotkach ![]() Cytat:
![]() A jak jest teraz? Dalej masz skurcze? Co ile? Dzien dobry dzieweczki! Czekam wlasnie na telefon od meza, czy musze dzisiaj tez snuc sie do pracy, czy mam wolne ![]() ![]()
![]() |
#648 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Może koleżanka to początkująca wróżka i troszku Jej się pomyliło? ![]() A u nas I faza to miały być skurcze właśnie tak, jak Ty teraz masz (mam na myśli same skurcze). ![]() A ja się boję za Anię i za siebie ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Wtajemniczenie
|
Witajcie
![]() ![]() Svinecka, Marcelek przesłodki ![]() Skierko, widzę że Amelkajest uparta i nie chce wyjść z brzuszka Aniu nie długo zobaczysz synka, bo to chyba bóle. Trzymam ![]() Miramej gratuluję zakupu pojazdu kosmicznego (tak mój małż nazywa wózek). My kupiliśmy X-landera XA. Unholy, cieszę się, że Bartuś już w domu i dochodzi do formy. ----------------------------------------------------------------------- Jejku, ale mnie ręce rozbolały ![]()
![]() |
#650 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Nie idź do pracy, leń się ![]() ---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
![]() ![]() Biedne te Twoje łapki ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#651 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#652 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Staram sie oddychać, ale to wcale nie pomaga - a nawet bym powiedziała, że przeszkadza! ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() mam nadzieję, ze Ty też szybko zobaczysz dziciątko! I nie będziesz się musiała juz męćzyć z tymi rękami! ![]() Svinecko, strasznie się ciesze, ze tak super Wam się układa!!!! ![]() No dobra ... to ja idę pod prysznic ... muszę nogi ogolić ![]() ![]() Niby moja siostra jest w domu, ale Tz musi jechać ponad pół godziny, żeby dojechać do domu ![]() ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- ałaaaaaaaa!!!! ... no dobra już nie stękam, bo tylko Was strasze ![]() ![]() Zastanawiam się jeszcze czy zjeść jakieś śniadanie ![]() ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Zakorzenienie
|
Aniu może coś zjedz, bo jeżeli potem pojedziesz do szpitala to na pewno nic Ci nie dadzą do jedzenia. A nie wiadomo ile to wszystko potrwa.
Miramej bardzo ładny wózek ![]() ---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ---------- Skierko co u Ciebie? |
![]() ![]() |
![]() |
#654 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wlasnie maz dzwonil, pracownik oczywiscie nie przyszedl. Wobec tego zegnajcie, musze leciec do pracy ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#655 |
BAN stały
|
hej mamusie
![]() svinecka, cieszę się że u ciebie tak dobrze się ukłąda, oby tak dalej ![]() a ja mimo zapowiedzi o złej nocy, spałam bardzo dobrze ![]() ![]() ![]() poza tym mąż ma wolne od piątku i pewnie jakieś 10 dni ędzie także mam nadzieję że Amelkę mi wygonią i po niedzieli wrócimy do domku - macie trzymać za to kciuki ![]() Aniu a jak u ciebie??? maleństwo ze strachu może wyjdzie bo moja mała to uparta jest...już nieposłuszna to co będzie potem... ale siedzę teraz jekieś 15 minut i brzuś mi stwardniał 2 x... może urodzimy dziś razem i zjedz koniecznie bo jak pojedziesz to tak jak dziewczyny piszą padniesz tam Edytowane przez skierka1981 Czas edycji: 2009-07-15 o 08:26 |
![]() ![]() |
![]() |
#656 |
Zakorzenienie
|
Ania o matko trzymaj sie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam brzuchatki
![]() u nas znowu upal, a moje baloniaste stopy przez noc niewiele sie zmiejszyly........ ![]() Cytat:
![]() zycze duzo szczescia dla Waszej wspanialej rodzinki ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
ja bym zjadla na twoim miejscu cos lekkiego ![]() mi kolezanka mowila ze dostala skurczy w nocy i pomimo ze rodzila po raz 3 to nie byla pewna czy to skurcze, nie bolalo ja wcale podbrzusze tylko krzyż ale mierzyla z zegarkiem i to byly skurcze, dodatkowo byla juz pewna skurczy jak zobaczyla na papierze toaletowym slady krwi.......tak czekala az skurcze beda co 7 min i pojechala do szpitala o 6 nad ranem do dostala opierdziel ze za szybko przyjechala bo urodzila dopiero o 14.00 po poludniu.........i pocieszala mnie ze to nie jest tak wszystko na szybciora........
![]() |
#658 | |
celebriti
|
Svinecka moje gratulacje
![]() Ania sama nie wiem co Ci powiedziec, wyglada na to ze moze to 'juz' ? ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#659 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ja trzymam caly czas kochana ![]() ![]()
![]() |
#660 | |
celebriti
|
a ja nie spalam dzis pol nocy
![]() upał nieziemski chyba chce urodzic ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:37.