Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-07-16, 12:25   #1771
karamari
Rozeznanie

Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III

Nienawidzę Windowsa! Zjadło mi pół odpowiedzi, bo wcisnęłam backspace, który zabiera na poprzednia stronę w IE?! Człowiek całe życie uczy się czegoś nowego

Cytat:
Napisane przez Kikunia81 Pokaż wiadomość
Co za fachowe wyjaśnienie Może wiesz jak to jest z bazami do innych fotelików? Chodzi mi o to czy do każdego fotelika jest inna baza? Czy jak mam fotelik mutsy to muszę szukać bazy mutsy typowo pod ten model fotelika?
Wyjaśnienie fachowe, bo akurat jestem na bieżąco w kwestii fotelików Maxi Cosi - sami planujemy taki kupić A o Mutsy nie mam bladego pojęcia, przykro mi

Cytat:
Napisane przez woman31 Pokaż wiadomość
no dobra ale teraz wam powiem dlaczego sie tak upieralam przy tym by rączka w wozku byla przekladana, badz mozna bylo odrocic wersje spacerowa na dwie strony. dzisiaj przekonalam sie ze slusznie sie tak upieram. teraz ze sklepu wracam z kolezanka ktora byla w prawie 2-letnia coreczka. ich wozek spacerowy- nie ma w/w opcji- no i mala ciagle wlazila, a wlasciwie stawala nozkami w tym wozku trzymajac sie budki zeby nas widziec podobno ja one sa na spacerze to prawie zawsze sie tak to konczy bo mala ciegle pyta "a cio to", a ciemu, itp.- ciagle tak staje i domaga sie kontaktu wzrokowego z mama . a parasolka sluzy do ciaglego bawienia sie nia i wymachiwania przez mala. mowie wam jak sie umordowalysmy w tak krotkim czasie. teraz to jestem pewna na 100% ze nie kupie wozka bez tych opcji.
Ja na gazetowym wątku wózkowym czytałam też wiele wypowiedzi, jak to dzieci strzelaja fochy przy jeździe nie w tym kierunku, na który maja ochotę, np. dłuższy spacer tylko z widokiem na mamę. A że w większości kupujemy wózki przed poznaniem preferencji naszych dzieci, to warto mieć opcję mocowania spacerówki w dwie strony.

Co do samego przekładania rączki to nie wiem, czy to nie taki bajer Będę wiedzieć więcej po egzaminach praktycznych Dla mnie nie był to jednak czynnik decydujący.

Poza tym, jestem przygotowana, że po okresie gondolowania zmienię spacerówkę

Cytat:
Napisane przez zartownis Pokaż wiadomość
No ladnie Cie zalatwil, ja bym tak tego nie zostawila
Jak bym widziala, ze na ekranie przy badaniu nic nie widac, to bym nie zaplacila i plyty tez nie wziela.
Dla mnie moglby nawet policje wezwac, nawet lepiej z policja, bo sprawa wtedy jest do rozpatrzenia.
Jak szukalam dla siebie USG 3D to nigdzie, ale to nigdzie nie pisalo, ze obraz zalezy od polozenia lozyska. Po drugie jesli bylo tak slabo widac powinien Ci powiedziec (u nas tak robia), ze nici z tego, juz na samym poczatku, to wtedy by Ci USG nie zrobil i Ty bys nie placila. Ale w tym wypadku walczylabym o swoje
Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Fakt faktem, że ja płaciłam przed USG w rejestracji, ale gdyby była taka sytuacja to bym nie wyszła z gabinetu, na szczęście była z mężem i na pewno byśmy się dopominali o swoje (tym bardziej, że zapłaciliśmy 250 zł)
Ja byłam na badaniu połówkowym z opcją 3D/4D oraz echem serca. Zapłaciłam z góry w rejestracji. W gabinecie okazało się, że serce było jeszcze za małe na badanie echa (trudno powiedzieć, czemu rejestrująca w ogóle mnie na nie zapisała, wiedząc w którym będę tygodniu). Nie zrobiliśmy też 3D. Pani doktor zrobiła odpowiednią notatkę na kartce i odesłała nas z nią do rejestracji po zwrot różnicy kosztów.

Na Twoim miejscu przynajmniej zgłosiłabym reklamację i zobaczyła, jak zareagują. Chyba nie chcą mieć złej opinii wśród ciężarnych?

Cytat:
kurcze moj synek chyba jest ulozony poprzecznie po "laduje" mnie od wczoraj prawie w wiekszosci z prawej strony- tak ewidentnie z boku
kurcze oby sie odpowiednio ulozyl przed porodem
Prawidłowo
Preeti Agrawal w mojej książce ciążowej pisze, iż wyznacznikami prawidłowej pozycji są:
- brzuch znacznie wysunięty do przodu,
- wypukły pępek,
- ucisk i ciepło w okolicy dna macicy przy siedzeniu,
- na prawym boku, pomiędzy żebrami a biodrem widać wypukłość, gdy dziecko prostuje nóżkę,
- kaczkowaty chód.

To pozycja potylicowa lewa, w której dziecko opiera sie plecami o brzuch matki po lewej stronie, twarzą jest w stronę kręgosłupa, a nóżki są zwinięte. Prostuje je wtedy w prawy bok

Oczywiście, ułożenie dziecka wykazuje USG.
Ale chyba nie ma się co martwić

Edytowane przez karamari
Czas edycji: 2009-07-16 o 12:27
karamari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 12:32   #1772
woman31
Zadomowienie

Cytat:

Mój leży identycznie w takim razie, bo po lewej stronie prawie wcale go nie czuję, za to po prawej ciągle pojawiają się różne wypukłości Nawet jak patrzę na brzuch z góry to jest nierówny, po prawej stronie bardziej wystający.

no wlasnie "po prawej stronie bardziej wystajacy"

wow- wlasnie zaczelam ogladac swoje piersi - bo akurat mam taka bluzke co mi cycki wylaza na wierzch i tak sobie pocisnelam sutek a z niego wylacial bialy przezroczyty plyn doslownie kropelka. czy to jest pierwsza siara???

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość

Prawidłowo
Preeti Agrawal w mojej książce ciążowej pisze, iż wyznacznikami prawidłowej pozycji są:
- brzuch znacznie wysunięty do przodu,
- wypukły pępek,
- ucisk i ciepło w okolicy dna macicy przy siedzeniu,
- na prawym boku, pomiędzy żebrami a biodrem widać wypukłość, gdy dziecko prostuje nóżkę,
- kaczkowaty chód.

To pozycja potylicowa lewa, w której dziecko opiera sie plecami o brzuch matki po lewej stronie, twarzą jest w stronę kręgosłupa, a nóżki są zwinięte. Prostuje je wtedy w prawy bok

Oczywiście, ułożenie dziecka wykazuje USG.
Ale chyba nie ma się co martwić

ooooooooooo dzieki jak to dobrze ze jest cos takiego jak ten watek czlowiek tylu rzeczy sie moze dowiedziec, no i sie uspokoic
woman31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 12:38   #1773
karamari
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Na odparzenia pieluszkowe najczęściej polecają Sudocrem. To jest stary wypróbowany specyfik.
Jeszcze się chciałam pomądrzyć z tym Sudocremem
Jako że to i u mnie w domu od dawna stosowany specyfik - miejscowo na różne stany zapalne, otarcia, podrażnienia skóry świetnie sie sprawdza zarówno na mnie, jak na TŻ
Ale ze względu na kilka niepotrzebnych składników, nie będę go w pierwszej kolejności stosować u dziecka.
Przy pieluszkowym zapaleniu skóry ponoć warto jak najczęściej wietrzyć pośladki. Przy pampersach przejść na tetrę, przy tetrze na wełnę leczniczą i wkładki jedwabne (w które sie już przezornie zaopatrzyłam).
Najpierw zastosowałabym maść nagietkową, nagietkowy krem Weledy, chyba rossmannowski Baby Dream ma też coś z nagietkiem na odparzenia...
Dobrze też łagodzi podrażnienia skóry mąka ziemniaczana i kąpiel w krochmalu...
A Sudocrem w ostateczności, nawet po Linomagu.

Na te upały piję ajran: płynny jogurt naturalny wymieszany z wodą wysokozmineralizowaną i odrobiną soli morskiej (jak ktos nie puchnie i nie ma nadciśnienia, to w ciąży zalecana, no i w upały, gdy tracimy wiele minerałów z potem) i kostkami lodu. Do tego kilka listków mięty i orzeźwienie gwarantowane
Stary 2009-07-16, 12:40   #1774
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
No i mi się właśnie wydaje, że ten na odparzenia powinno się używać przy każdym przewijaniu, bo on zapobiega odparzeniom. Ten pierwszy to jest do twarzy lub zamiast oliwki czy balsamu. Tak ja myślę, ale może wypowiedzą się nasze doświadczone mamy

a na polecamy odradzamy podobno jest odradzany
Do codziennego użytku mam zapisane do wyboru: linomag, alantan lub bepanthen. Ten ostatni stosuje się też na sutki przy karmieniu.

To się zakręciłam W każdym razie dobrze, że się odezwałaś, bo już zaczynałam podejrzewać siebie o jakieś urojenia

---------- Dopisano o 11:39 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Rzeczywiście niezbyt fajne
Ja juz tez poszukalam jak po niderlandzku jet "odparzenie pieluszkowe", no kurcze w szkole takich slow nie uczyli, chyba zaprowadze sobie zeszyt z nowymi slowkami, zebym potem z lekarzem mogla sie dogadac

Wiec u nas ponoc dobre to Bepathen (odparzenia i sutki), Inotyol, Daktozin i sa jeszcze Penaten, z serii Galenko (jakas masc cynkowa)
zartownis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 12:44   #1775
karamari
Rozeznanie

Cytat:
no wlasnie "po prawej stronie bardziej wystajacy"

wow- wlasnie zaczelam ogladac swoje piersi - bo akurat mam taka bluzke co mi cycki wylaza na wierzch i tak sobie pocisnelam sutek a z niego wylacial bialy przezroczyty plyn doslownie kropelka. czy to jest pierwsza siara???

---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

ooooooooooo dzieki jak to dobrze ze jest cos takiego jak ten watek czlowiek tylu rzeczy sie moze dowiedziec, no i sie uspokoic
Czy po prawej stronie bardziej wystający to nie wiem... Mnie się czasami wydaje, że plecy niekiedy są po lewej, a niekiedy bardziej po prawej... Ale nie mam jeszcze tyle wyczucia ani doświadczenia, by to z całą pewnościa stwierdzić.

Mnie też informuje o pozycji ginekolog podczas badania - muszę ja spytać następnym razem, czy to na podstawie tego, gdzie znajdzie serce płodu czy jak

Najlepiej zapytaj swojego lekarza odczas wizyty, to Ci wyjaśni!

A siara, well... Witaj w klubie mam ssaków Ja już od kilku tygodni nie musze nic naciskać, a na staniku znajduję ślady Jednym się sączy siara przed porodem, innym nie.
Stary 2009-07-16, 12:47   #1776
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Racja
Fakt faktem, że ja płaciłam przed USG w rejestracji, ale gdyby była taka sytuacja to bym nie wyszła z gabinetu, na szczęście była z mężem i na pewno byśmy się dopominali o swoje (tym bardziej, że zapłaciliśmy 250 zł)

Ja też podczytuję
Wczoraj na przykład na bieżąco jak jedna z dziewczyn rano wybierała się do szpitala, a o 16:30 urodziła
Też bym chciała tak szybko
Z mezem, u nas to ja jestem ta co rozrabia, moj TZ za spokojny.

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
Napisane przez karamari Pokaż wiadomość
Czy po prawej stronie bardziej wystający to nie wiem... Mnie się czasami wydaje, że plecy niekiedy są po lewej, a niekiedy bardziej po prawej... Ale nie mam jeszcze tyle wyczucia ani doświadczenia, by to z całą pewnościa stwierdzić.

Mnie też informuje o pozycji ginekolog podczas badania - muszę ja spytać następnym razem, czy to na podstawie tego, gdzie znajdzie serce płodu czy jak

Najlepiej zapytaj swojego lekarza odczas wizyty, to Ci wyjaśni!

A siara, well... Witaj w klubie mam ssaków Ja już od kilku tygodni nie musze nic naciskać, a na staniku znajduję ślady Jednym się sączy siara przed porodem, innym nie.
On widzi po ulozeniu, mi tez ostatnio mowil "tu jest glowka", a glowice USG trzymal na moim podbrzuszu

Edytowane przez zartownis
Czas edycji: 2009-07-16 o 12:50
Stary 2009-07-16, 12:50   #1777
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Z mezem, u nas to ja jestem ta co rozrabia, moj TZ za spokojny.
U nas tak samo - ale w ciąży staram się być spokojniejsza, a w takiej sytuacji było nas dwoje, więc jeszcze lepiej do walki o swoje

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 13:00   #1778
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:
U nas tak samo - ale w ciąży staram się być spokojniejsza, a w takiej sytuacji było nas dwoje, więc jeszcze lepiej do walki o swoje
jaka poetka

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 13:03   #1779
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez Fasoleczk4 Pokaż wiadomość
jaka poetka
Hehe dopiero teraz tak w całości przeczytałam

Stary 2009-07-16, 13:49   #1780
precious_81
Wtajemniczenie

Udało Wam się gdzieś znaleźć Bepanthen? U mnie w żadnym sklepie nie ma.

Cytat:
no dobra ale ja nie rozumiem po co i oliwka i krem? mi znajoma mowila ze jak dziecko sie "naoliwi" w czasie kapieli lub po kapieli to juz kremik nie jest potrzebny. no wiec jak to jest????
Ja oliwki wogóle nie mam zamiaru używać - dopiero jak pojawią się jakieś problemy skórne. Sam płyn do kąpieli powinien wystarczająco nawilżyć skórę.

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
dziewczynki, a ja się martwię jak zabezpieczyć się przed kleszczami na wczasach
ośrodek jest w takim lasku, i mój mąż boi się, że kleszcz może narobić dużo złego w ciąży, i kazał podpytać, bo czytał, ale nic konkretnego nie znalazł na temat kleszczy w ciąży a panikuje że hej
Chyba żeby tak całkiem uniknąć ryzyka musiałabyć chodzić w jakimś kombinezonie a to raczej latem niemożliwe.

Cytat:
Polecam zapiekaną cukinię nadziewaną farszem jak na gołąbki, czyli mięsko mielone z ryżem. Podawać z sosem pomidorowym. Pychota!
Brzmi pysznie, muszę wypróbować

Cytat:
no dobra ale teraz wam powiem dlaczego sie tak upieralam przy tym by rączka w wozku byla przekladana, badz mozna bylo odrocic wersje spacerowa na dwie strony. dzisiaj przekonalam sie ze slusznie sie tak upieram. teraz ze sklepu wracam z kolezanka ktora byla w prawie 2-letnia coreczka. ich wozek spacerowy- nie ma w/w opcji- no i mala ciagle wlazila, a wlasciwie stawala nozkami w tym wozku trzymajac sie budki zeby nas widziec podobno ja one sa na spacerze to prawie zawsze sie tak to konczy bo mala ciegle pyta "a cio to", a ciemu, itp.- ciagle tak staje i domaga sie kontaktu wzrokowego z mama . a parasolka sluzy do ciaglego bawienia sie nia i wymachiwania przez mala. mowie wam jak sie umordowalysmy w tak krotkim czasie. teraz to jestem pewna na 100% ze nie kupie wozka bez tych opcji.
No w takiej sytuacji to się na pewno przydaje. Tylko ciężko przewidzieć czy nasze dziecko będzie wolało patrzeć na nas czy na obcych

Cytat:
No i mi się właśnie wydaje, że ten na odparzenia powinno się używać przy każdym przewijaniu, bo on zapobiega odparzeniom. Ten pierwszy to jest do twarzy lub zamiast oliwki czy balsamu. Tak ja myślę, ale może wypowiedzą się nasze doświadczone mamy

a na polecamy odradzamy podobno jest odradzany
Do codziennego użytku mam zapisane do wyboru: linomag, alantan lub bepanthen. Ten ostatni stosuje się też na sutki przy karmieniu.
Mi też się wydawało do tej pory, że krem na odparzenia stosujemy przy każdym przewinięciu.

Co do Sudocremu to zamiast niego bardziej polecany jest właśnie Linomag. Działanie jest podobne, ale chodzi o konsystencje. Sudocrem gorzej się wsmarowuje i po zastosowaniu ciężko się go później pozbyć. Moja koleżanka mówiła, że Sudocrem często "wchodził" w fifulkę i ciężko to było domyć. Z linomagiem nie było takiego problemu i lepiej się rozprowadzał.

Cytat:
Siara to dopiero po porodzie ale mleczko się już próbuje wydostać

Edytowane przez precious_81
Czas edycji: 2009-07-16 o 13:50
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 14:29   #1781
DDosiek
Wtajemniczenie

Ojej...
Nie było mnie niecałe 3 tygodnie, a tu część trzecia w najlepsze goni.
No to się melduję, jakby co. Choć trochę wcześnie
Właśnie się zorientowałam, że zostało mi 59 dni do terminu. Jej, czas szybko leci. Dobrze, że juz wszystko mam, bo powoli zaczyna się strach. Tym bardziej, że zaczyna mi się szyjka skracać i dochodzą skurcze. Ostatni tydzień był jednak za intensywny. A zabawne jest to, że jak leżę tosię gorzej czuję niż jak coś robię. A roboty jeszcze w domu trochę zostało. Niedługo powinni przysłać łóżeczko z pierdółkami do niego, więc już będziemy niemal całkiem gotowi. Zostaną tylko kosmetyki i pieluchy jednorazowe.

A jak u Was z samopoczuciem? Zwłaszcza w te upały?
Postaram sie w sobotę trochę poczytać, choć na pewno nie nadrobię wszystkiego.
Pozdrawiam.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 14:33   #1782
Irysowa
BAN stały

Witajcie...

U mnie takie upał ze mam dosc...

a do tego pakowalam dzis nasza rodiznke bo jedziemy na tydzien w rodiznne strony: D Fajnie ebdzie tlyko zeby bylo troszke chlodniej.....

Kregoslub boli troszke ale wyczymuje...ogolnie u nas dobrze...

bylam dzisiaj na wizycie...Mala miewa sie wspaniale Rosnie sobie bedzie udza i silna dziewczuszka

wiec opuszczam was na tydzien..... do uslyszenia...

buziaczki
Irysowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 14:42   #1783
DDosiek
Wtajemniczenie

Cytat:
Jedno mnie tylko zastanawia. Czy butelki i laktator nie stanowią pasującego do siebie kompletu? Tzn. czy używając np. laktatora Aventu, zastosować mogę butelkę TT a nie Aventu?
Nie wiem, czy już nie po fakcie ta odpowiedź.
kupiłam laktator ręczny TT i jestem zadowolona z jego różnorodnośći zastosowań. Nie mówię tu o ściąganiu pokarmu, bo to się okaże po porodzie, ale jako chyba jedyny ma dwie nakładki umożliwiające ściąganie pokarmu bezpośrednio do butelek TT (o bardzo szerokiej szyjce) i do normalnych butelek (o węższych szyjkach).
Tym sposobem mam dwie butelki aventu, jedną TT i jedną z jakiejś innej firmy i wszystkie pasują do laktatora.
Myślę, że to bardzo praktyczne.

moje różności
moje decoupage
preferencje
serwetki na wymianę
DDosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 14:51   #1784
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
ahoj
cytowanie się popsuło i teraz nie wiem co miałam napisać
aha, tą pościel w paseczki do której się nie przyznaje miss.hot chciałam ja ślicznie wyglądają te żyrafiątka i nadal mi się podoba na zdjęciach, ale dzięki ostrzeżeniom Kikuni nie wydam kasy na wyblakłe powłoczki, szukam czegoś innego.
Aliisanka czym nadziewasz lazanię? Ja zwykle robię dwa farsze i nadziewam na przemian- szpinakiem z dużą ilością czosnku i sosem pomidorowym z mięsem mielonym (coś a'la sos boloński). Ładnie to wygląda, tak kolorowo. Mam płaty lazanii i spróbowałabym czegoś nowego, podrzucisz pomysła? Mam też mięso mielone i świeżą cukinię i kombinuję co zrobić na obiad, żeby się nie napracować...
ja robię farsz z mięsa mielonego, pieczarek, cebuli i groszku
robię też do tego sos beszamelowy i oczywiście zółty ser, mmmm właśnie jest w piekarniku, bo zrobiłam dużo i zostało na dziś, aż się ślinie na samą myśl
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 15:07   #1785
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość

Ja oliwki wogóle nie mam zamiaru używać - dopiero jak pojawią się jakieś problemy skórne. Sam płyn do kąpieli powinien wystarczająco nawilżyć skórę.

Chyba żeby tak całkiem uniknąć ryzyka musiałabyć chodzić w jakimś kombinezonie a to raczej latem niemożliwe.

Brzmi pysznie, muszę wypróbować

No w takiej sytuacji to się na pewno przydaje. Tylko ciężko przewidzieć czy nasze dziecko będzie wolało patrzeć na nas czy na obcych

Mi też się wydawało do tej pory, że krem na odparzenia stosujemy przy każdym przewinięciu.

Co do Sudocremu to zamiast niego bardziej polecany jest właśnie Linomag. Działanie jest podobne, ale chodzi o konsystencje. Sudocrem gorzej się wsmarowuje i po zastosowaniu ciężko się go później pozbyć. Moja koleżanka mówiła, że Sudocrem często "wchodził" w fifulkę i ciężko to było domyć. Z linomagiem nie było takiego problemu i lepiej się rozprowadzał.

Siara to dopiero po porodzie ale mleczko się już próbuje wydostać
To jest jak najbardziej siara, ona pojawia się zazwyczaj w III trymestrze. Siara może się pojawić przed porodem, ale nie musi. A to czy się pojawi czy nie, nie ma wpływu na ilość pokarmu po porodzie.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 15:13   #1786
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez DDosiek Pokaż wiadomość
Ojej...
Właśnie się zorientowałam, że zostało mi 59 dni do terminu. Jej, czas szybko leci. Dobrze, że juz wszystko mam, bo powoli zaczyna się strach. Tym bardziej, że zaczyna mi się szyjka skracać i dochodzą skurcze. Ostatni tydzień był jednak za intensywny. A zabawne jest to, że jak leżę tosię gorzej czuję niż jak coś robię. A roboty jeszcze w domu trochę zostało. Niedługo powinni przysłać łóżeczko z pierdółkami do niego, więc już będziemy niemal całkiem gotowi. Zostaną tylko kosmetyki i pieluchy jednorazowe.
No rzeczywiście dawno Cię nie było
59 dni to całkiem niedługo

BTW Tak sobie pomyślałam, że może czas zrobić powoli jakąś listę z telefonami w razie czego ? Bo to już połowa lipca, a patrząc po innych wątkach część dziewczyn wcześniej się rozpakowywuje
Lista byłaby na zasadzie, że wszystkie mamusie podają telefon jednej osobie i ta robi listę, po czym może ją wysłać innym

Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość
a do tego pakowalam dzis nasza rodiznke bo jedziemy na tydzien w rodiznne strony: D Fajnie ebdzie tlyko zeby bylo troszke chlodniej.....

bylam dzisiaj na wizycie...Mala miewa sie wspaniale Rosnie sobie bedzie udza i silna dziewczuszka
Super, że mała rośnie, oby tak dalej
życzę miłego wypoczynku

Ja właśnie dostałam paczkę z zamówionym rzeczami, między innymi takim wielofunkcyjnym kocem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=672210123 - i bardzo polecam - można dziecko na różne sposoby opatulać, dodatkowo jest bardzo miły w dotyku i całkiem gruby

Edytowane przez miss.hot
Czas edycji: 2009-07-16 o 15:17
Stary 2009-07-16, 15:24   #1787
Tequillla
Zadomowienie

fajny kocyk miss.hot, i dobry pomysł z telefonami.

Cukinia wg Malin jest pyszna i robi się prawie sama dzięki malinko
Stary 2009-07-16, 15:28   #1788
Orzeszek.1
Zadomowienie

Cytat:

BTW Tak sobie pomyślałam, że może czas zrobić powoli jakąś listę z telefonami w razie czego ? Bo to już połowa lipca, a patrząc po innych wątkach część dziewczyn wcześniej się rozpakowywuje
Lista byłaby na zasadzie, że wszystkie mamusie podają telefon jednej osobie i ta robi listę, po czym może ją wysłać innym

życzę miłego wypoczynku

Ja właśnie dostałam paczkę z zamówionym rzeczami, między innymi takim wielofunkcyjnym kocem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=672210123 - i bardzo polecam - można dziecko na różne sposoby opatulać, dodatkowo jest bardzo miły w dotyku i całkiem gruby
Bardzo dobry pomysł!!!! A kocyk jest uroczy
Stary 2009-07-16, 15:35   #1789
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Ten kocyk jest tak uroczy, że sama bym się chętnie nim owinęła

A skoro widzę zapotrzebowanie na listę, to nieśmiało proponuję, żebyście przesyłały numery do mnie i zrobię listę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 15:36   #1790
aniago25
Zadomowienie

Hej mamusie ja dopiero wróciłam z zakupów jak ja się ciesze że już prawie wszystko mam bo te upąły mnie wykańczają, głowa mnie boli i malutka się od rana coś nie rusza i to mnie martwi najbardziej, nie wiem moze jej też gorąco.

Kupiłam dzisiaj pościel, prześcieradełko, pieluchy tetrowe, pampersy i smoczek i na tym zakańczam moją wyprawkę kosmetyki ma mi kupic mama
Najlepsze jest to że rozpakowuję posciel w domu patrzę a tak taki fajny bajer nie wiedziałam że takie coś jest, w komplecie było prześcieradełko i doszyte ma zameczki i takie same zameczki są przy pościeli więc jak się to zapnie to dziecko nie ma możliwości się rozkryć ani naciągnąć na siebie kółderkę
Widziałam dzisiaj na żywo tą pościel w paseczki co Miss.hot podawała linka, na allegro bardzo mi się podobała ale na żywo to tak średnio ja osobiście chyba bym jej nie kupiła.
Uciekam pakować torbę do szpitala ;/
Miss.hot bardzo fajny pomysł z tymi telefonami , mój już masz

Wreszcie moja królewna się ruszyła, ja latałam po sklepach a ona smacznie spała

Edytowane przez aniago25
Czas edycji: 2009-07-16 o 15:46
aniago25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 15:58   #1791
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość
Hej mamusie ja dopiero wróciłam z zakupów jak ja się ciesze że już prawie wszystko mam bo te upąły mnie wykańczają, głowa mnie boli i malutka się od rana coś nie rusza i to mnie martwi najbardziej, nie wiem moze jej też gorąco.

Kupiłam dzisiaj pościel, prześcieradełko, pieluchy tetrowe, pampersy i smoczek i na tym zakańczam moją wyprawkę kosmetyki ma mi kupic mama
Najlepsze jest to że rozpakowuję posciel w domu patrzę a tak taki fajny bajer nie wiedziałam że takie coś jest, w komplecie było prześcieradełko i doszyte ma zameczki i takie same zameczki są przy pościeli więc jak się to zapnie to dziecko nie ma możliwości się rozkryć ani naciągnąć na siebie kółderkę
Widziałam dzisiaj na żywo tą pościel w paseczki co Miss.hot podawała linka, na allegro bardzo mi się podobała ale na żywo to tak średnio ja osobiście chyba bym jej nie kupiła.

już pakujesz torbę? ja spakuje chyba tak pod koniec sierpnia.. nawet jeszcze ciuszków nie mam popranych...
wspominałam wam o tej dziewczynie w ciaży co nie ma wyprawki - i tak się udało że całą torbę jej przygotowałam i już do niej jedzie - moje zasoby się uszczupliły ale i tak było tego strasznie dużo...
jedna rzecz mnie niepoki gdzie przetrzymywać ciuszki do prania - czy je namaczać czy zmywać wstępnie te plamy ( wiadomo że mogą być też śmierdzioszki) bo przeciez nie będę codziennie prała po kilka sztuk??? Jak to jest z tym praniem?
PS czy ktoś też ma takie skurcze jak ja?( bolesne jak opisywałam wcześniej?)
Misshot pomysł z telefonami jest bardzo dobry będziemy miały weści na bierząco - mój numer już ci wysłałam

Edytowane przez Biedroneczkaolga
Czas edycji: 2009-07-16 o 15:59
Biedroneczkaolga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 16:08   #1792
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Biedroneczkaolga Pokaż wiadomość
Narazie idę w piątek do ginka zobaczymy co tam u maluszka słychać... wiecie martwia mnie skurcze - trwają one około 1 minuty i ból jest podobny do miesiączkowego - tyle że na początku ból narasta ma swój szczyt i powoli odpuszcza ( oczywiście brzuszek twardnieje) skurcze nie są regularne tylko od czasu do czasu - pewnie to są te B-H ale czy powinny być bolesne????
[...]
PS czy u was tez jest tak gorąco i duszno???
, to są te skurcze. Nie miewam ich często, ale fakt - nie jest to przyjemne. Jak się 7 miesięcy nie ma @, to się zdąży zapomnieć, co to za uczucie

U mnie dziś jest przyjemniejsze powietrze, bo nie ma chmur i wieje lekki wiaterek.

Cytat:
Ojej...

A jak u Was z samopoczuciem? Zwłaszcza w te upały?
Postaram sie w sobotę trochę poczytać, choć na pewno nie nadrobię wszystkiego.
Pozdrawiam.
Już się zastanawiałam, gdzie się podziewasz

59 dni? A tak niedawno pisałaś, że jesteś w ciąży

Cytat:
Nie wiem, czy już nie po fakcie ta odpowiedź.
kupiłam laktator ręczny TT i jestem zadowolona z jego różnorodnośći zastosowań. Nie mówię tu o ściąganiu pokarmu, bo to się okaże po porodzie, ale jako chyba jedyny ma dwie nakładki umożliwiające ściąganie pokarmu bezpośrednio do butelek TT (o bardzo szerokiej szyjce) i do normalnych butelek (o węższych szyjkach).
Tym sposobem mam dwie butelki aventu, jedną TT i jedną z jakiejś innej firmy i wszystkie pasują do laktatora.
Myślę, że to bardzo praktyczne.
To jest jakieś rozwiązanie. Pomyślę nad tym.

Cytat:
To jest myśl, ale ja póki co nie podam swojego, żeby nie kusić losu

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
Cukinia wg Malin jest pyszna i robi się prawie sama dzięki malinko
Cieszę się

A ja dziś byłam z tatkiem w sklepie z wózkami i zamówiłam Jumpera X Będę już spokojniejsza. Jeszcze załatwiam sprawę z pościelą, ochraniaczem i falbaną maskującą. Za miesiąc zamówimy łóżeczko.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 16:09   #1793
joannah
Rozeznanie

GG do joannah

Cytat:
Napisane przez Irysowa Pokaż wiadomość
Witajcie...

U mnie takie upał ze mam dosc...

wiec opuszczam was na tydzien..... do uslyszenia...

buziaczki
miłego wypoczynku, my jutro wyjeżdzamy na tydzień do teściów na urlop

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Bepanthen napewno mozna kupic w aptece
joannah jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-07-16, 16:22   #1794
Biedroneczkaolga
Zadomowienie

my w niedzielę jedziemy w końcu na urlop do Karwi - ktoś kiedyś był?
Stary 2009-07-16, 16:33   #1795
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aniago25 Pokaż wiadomość

Cieszę się Aniu, że już masz zakupy praktycznie za sobą, będziesz spokojniejsza
Mam nadzieję jednak, że nie będziesz musiała zostawać w szpitalu, a jak coś to daj znać, żebyśmy się nie martwiły
Jeśli jednak byś została i miała ochotę to mogę podjechać któregoś dnia do Ciebie

Lista już się robi

Stary 2009-07-16, 17:35   #1796
zartownis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joannah Pokaż wiadomość
miłego wypoczynku, my jutro wyjeżdzamy na tydzień do teściów na urlop

Bepanthen napewno mozna kupic w aptece
I chyba tylko w aptece, jest bez recepty

Telefon? Moge podac, ale do mnie i tak nikt nic nie mnapisze, bo ja z daleka, ale chociaz bedziecie wiedzialy, ze to JA do Was napisalam

Weszlam na chwile na dogo i znowu zaluje,, jak mozna zwierze do takiego stanu doprowadzic. Zabila bym jak bym spotkala tego debila
http://www.dogomania.pl/forum/f28/ki...arkiem-141580/
Stary 2009-07-16, 17:41   #1797
aliisanka
Wtajemniczenie

GG do aliisanka

Cytat:
I chyba tylko w aptece, jest bez recepty

Telefon? Moge podac, ale do mnie i tak nikt nic nie mnapisze, bo ja z daleka, ale chociaz bedziecie wiedzialy, ze to JA do Was napisalam

Weszlam na chwile na dogo i znowu zaluje,, jak mozna zwierze do takiego stanu doprowadzic. Zabila bym jak bym spotkala tego debila
Kochana co Ty sobie myślisz? że Nas nie stać na smsy i telefony za granicę ?
wypraszam sobie zarabiamy tu w Polsce, powiedziałabym że wyjątkowo cudownie dawaj telefon i się nie wymiguj
..Iskierką malutką..
..Która rozświetla mi życie..
..I daje nadzieję na lepsze jutro..
..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei..

aliisanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 17:43   #1798
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
wygląda jak hiena, tylko gorzej...
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-07-16, 17:47   #1799
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez aliisanka Pokaż wiadomość
Kochana co Ty sobie myślisz? że Nas nie stać na smsy i telefony za granicę ?
wypraszam sobie zarabiamy tu w Polsce, powiedziałabym że wyjątkowo cudownie dawaj telefon i się nie wymiguj
No racja

Cytat:
wygląda jak hiena, tylko gorzej...
Biedny psiaczek - sama mam owczarka i aż łzy mi poleciały jak oglądałam te zdjęcia

Stary 2009-07-16, 18:00   #1800
Fasoleczk4
Rozeznanie

GG do Fasoleczk4 Send a message via Skype™ to Fasoleczk4

Cytat:

życzę miłego wypoczynku

Super pomysł!!!!

A Bephantem można kupić w aptece tylko

111 dni bez słodyczy
111 dni bez fastfoodów
111 dni systematycznych ćwiczeń
111 dni wytrwałej diety
111 dni i będzie OKEJ
Fasoleczk4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości