|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1771 | |||||
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Nienawidzę Windowsa! Zjadło mi pół odpowiedzi, bo wcisnęłam backspace, który zabiera na poprzednia stronę w IE?! Człowiek całe życie uczy się czegoś nowego
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Co do samego przekładania rączki to nie wiem, czy to nie taki bajer ![]() ![]() Poza tym, jestem przygotowana, że po okresie gondolowania zmienię spacerówkę ![]() Cytat:
Cytat:
Na Twoim miejscu przynajmniej zgłosiłabym reklamację i zobaczyła, jak zareagują. Chyba nie chcą mieć złej opinii wśród ciężarnych? Cytat:
![]() Preeti Agrawal w mojej książce ciążowej pisze, iż wyznacznikami prawidłowej pozycji są: - brzuch znacznie wysunięty do przodu, - wypukły pępek, - ucisk i ciepło w okolicy dna macicy przy siedzeniu, - na prawym boku, pomiędzy żebrami a biodrem widać wypukłość, gdy dziecko prostuje nóżkę, - kaczkowaty chód. To pozycja potylicowa lewa, w której dziecko opiera sie plecami o brzuch matki po lewej stronie, twarzą jest w stronę kręgosłupa, a nóżki są zwinięte. Prostuje je wtedy w prawy bok ![]() Oczywiście, ułożenie dziecka wykazuje USG. Ale chyba nie ma się co martwić ![]()
till the sunlight burns a happy whole in your heart Edytowane przez karamari Czas edycji: 2009-07-16 o 12:27 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1772 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
no wlasnie "po prawej stronie bardziej wystajacy" ![]() wow- wlasnie zaczelam ogladac swoje piersi - bo akurat mam taka bluzke co mi cycki wylaza na wierzch ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Cytat:
ooooooooooo dzieki ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1773 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jako że to i u mnie w domu od dawna stosowany specyfik - miejscowo na różne stany zapalne, otarcia, podrażnienia skóry świetnie sie sprawdza zarówno na mnie, jak na TŻ ![]() Ale ze względu na kilka niepotrzebnych składników, nie będę go w pierwszej kolejności stosować u dziecka. Przy pieluszkowym zapaleniu skóry ponoć warto jak najczęściej wietrzyć pośladki. Przy pampersach przejść na tetrę, przy tetrze na wełnę leczniczą i wkładki jedwabne (w które sie już przezornie zaopatrzyłam). Najpierw zastosowałabym maść nagietkową, nagietkowy krem Weledy, chyba rossmannowski Baby Dream ma też coś z nagietkiem na odparzenia... Dobrze też łagodzi podrażnienia skóry mąka ziemniaczana i kąpiel w krochmalu... A Sudocrem w ostateczności, nawet po Linomagu. Na te upały piję ajran: płynny jogurt naturalny wymieszany z wodą wysokozmineralizowaną i odrobiną soli morskiej (jak ktos nie puchnie i nie ma nadciśnienia, to w ciąży zalecana, no i w upały, gdy tracimy wiele minerałów z potem) i kostkami lodu. Do tego kilka listków mięty i orzeźwienie gwarantowane ![]()
![]() |
#1774 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Wiec u nas ponoc dobre to Bepathen (odparzenia i sutki), Inotyol, Daktozin i sa jeszcze Penaten, z serii Galenko (jakas masc cynkowa) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1775 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie też informuje o pozycji ginekolog podczas badania - muszę ja spytać następnym razem, czy to na podstawie tego, gdzie znajdzie serce płodu czy jak ![]() Najlepiej zapytaj swojego lekarza odczas wizyty, to Ci wyjaśni! A siara, well... Witaj w klubie mam ssaków ![]() ![]()
![]() |
#1776 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-07-16 o 12:50 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1777 |
Zakorzenienie
|
U nas tak samo - ale w ciąży staram się być spokojniejsza, a w takiej sytuacji było nas dwoje, więc jeszcze lepiej do walki o swoje
![]()
![]() |
#1778 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1779 |
Zakorzenienie
|
#1780 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Udało Wam się gdzieś znaleźć Bepanthen? U mnie w żadnym sklepie nie ma.
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do Sudocremu to zamiast niego bardziej polecany jest właśnie Linomag. Działanie jest podobne, ale chodzi o konsystencje. Sudocrem gorzej się wsmarowuje i po zastosowaniu ciężko się go później pozbyć. Moja koleżanka mówiła, że Sudocrem często "wchodził" w fifulkę i ciężko to było domyć. Z linomagiem nie było takiego problemu i lepiej się rozprowadzał. Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-07-16 o 13:50 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1781 |
Wtajemniczenie
|
Ojej...
Nie było mnie niecałe 3 tygodnie, a tu część trzecia w najlepsze goni. No to się melduję, jakby co. Choć trochę wcześnie ![]() Właśnie się zorientowałam, że zostało mi 59 dni do terminu. Jej, czas szybko leci. Dobrze, że juz wszystko mam, bo powoli zaczyna się strach. Tym bardziej, że zaczyna mi się szyjka skracać i dochodzą skurcze. Ostatni tydzień był jednak za intensywny. A zabawne jest to, że jak leżę tosię gorzej czuję niż jak coś robię. A roboty jeszcze w domu trochę zostało. Niedługo powinni przysłać łóżeczko z pierdółkami do niego, więc już będziemy niemal całkiem gotowi. Zostaną tylko kosmetyki i pieluchy jednorazowe. A jak u Was z samopoczuciem? Zwłaszcza w te upały? Postaram sie w sobotę trochę poczytać, choć na pewno nie nadrobię wszystkiego. Pozdrawiam.
![]() |
#1782 |
BAN stały
|
Witajcie...
![]() U mnie takie upał ze mam dosc... ![]() a do tego pakowalam dzis nasza rodiznke bo jedziemy na tydzien w rodiznne strony ![]() ![]() ![]() Kregoslub boli troszke ale wyczymuje...ogolnie u nas dobrze... bylam dzisiaj na wizycie...Mala miewa sie wspaniale ![]() ![]() wiec opuszczam was na tydzien..... ![]() buziaczki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1783 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
kupiłam laktator ręczny TT i jestem zadowolona z jego różnorodnośći zastosowań. Nie mówię tu o ściąganiu pokarmu, bo to się okaże po porodzie, ale jako chyba jedyny ma dwie nakładki umożliwiające ściąganie pokarmu bezpośrednio do butelek TT (o bardzo szerokiej szyjce) i do normalnych butelek (o węższych szyjkach). Tym sposobem mam dwie butelki aventu, jedną TT i jedną z jakiejś innej firmy i wszystkie pasują do laktatora. Myślę, że to bardzo praktyczne.
![]() |
#1784 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() robię też do tego sos beszamelowy i oczywiście zółty ser, mmmm właśnie jest w piekarniku, bo zrobiłam dużo i zostało na dziś, aż się ślinie na samą myśl ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1785 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1786 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 59 dni to całkiem niedługo ![]() BTW Tak sobie pomyślałam, że może czas zrobić powoli jakąś listę z telefonami w razie czego ? Bo to już połowa lipca, a patrząc po innych wątkach część dziewczyn wcześniej się rozpakowywuje ![]() Lista byłaby na zasadzie, że wszystkie mamusie podają telefon jednej osobie i ta robi listę, po czym może ją wysłać innym ![]() Cytat:
![]() życzę miłego wypoczynku ![]() Ja właśnie dostałam paczkę z zamówionym rzeczami, między innymi takim wielofunkcyjnym kocem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=672210123 - i bardzo polecam - można dziecko na różne sposoby opatulać, dodatkowo jest bardzo miły w dotyku i całkiem gruby ![]()
![]() Edytowane przez miss.hot Czas edycji: 2009-07-16 o 15:17 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1788 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#1789 |
Zakorzenienie
|
Ten kocyk jest tak uroczy, że sama bym się chętnie nim owinęła
![]() A skoro widzę zapotrzebowanie na listę, to nieśmiało proponuję, żebyście przesyłały numery do mnie i zrobię listę ![]()
![]() |
#1790 |
Zadomowienie
|
Hej mamusie ja dopiero wróciłam z zakupów jak ja się ciesze że już prawie wszystko mam bo te upąły mnie wykańczają, głowa mnie boli i malutka się od rana coś nie rusza i to mnie martwi najbardziej, nie wiem moze jej też gorąco.
Kupiłam dzisiaj pościel, prześcieradełko, pieluchy tetrowe, pampersy i smoczek i na tym zakańczam moją wyprawkę ![]() Najlepsze jest to że rozpakowuję posciel w domu patrzę a tak taki fajny bajer nie wiedziałam że takie coś jest, w komplecie było prześcieradełko i doszyte ma zameczki i takie same zameczki są przy pościeli więc jak się to zapnie to dziecko nie ma możliwości się rozkryć ani naciągnąć na siebie kółderkę ![]() Widziałam dzisiaj na żywo tą pościel w paseczki co Miss.hot podawała linka, na allegro bardzo mi się podobała ale na żywo to tak średnio ja osobiście chyba bym jej nie kupiła. Uciekam pakować torbę do szpitala ;/ Miss.hot bardzo fajny pomysł z tymi telefonami , mój już masz ![]() Wreszcie moja królewna się ruszyła, ja latałam po sklepach a ona smacznie spała ![]()
![]() ![]() Edytowane przez aniago25 Czas edycji: 2009-07-16 o 15:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#1791 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
wspominałam wam o tej dziewczynie w ciaży co nie ma wyprawki - i tak się udało że całą torbę jej przygotowałam i już do niej jedzie - moje zasoby się uszczupliły ale i tak było tego strasznie dużo... jedna rzecz mnie niepoki gdzie przetrzymywać ciuszki do prania - czy je namaczać czy zmywać wstępnie te plamy ( wiadomo że mogą być też śmierdzioszki) bo przeciez nie będę codziennie prała po kilka sztuk??? Jak to jest z tym praniem? PS czy ktoś też ma takie skurcze jak ja?( bolesne jak opisywałam wcześniej?) Misshot pomysł z telefonami jest bardzo dobry będziemy miały weści na bierząco - mój numer już ci wysłałam ![]()
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez Biedroneczkaolga Czas edycji: 2009-07-16 o 15:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1792 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() U mnie dziś jest przyjemniejsze powietrze, bo nie ma chmur i wieje lekki wiaterek. Cytat:
![]() 59 dni? ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cieszę się ![]() A ja dziś byłam z tatkiem w sklepie z wózkami i zamówiłam Jumpera X ![]()
![]() |
#1793 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1794 |
Zadomowienie
|
my w niedzielę jedziemy w końcu na urlop do Karwi - ktoś kiedyś był?
#1795 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam nadzieję jednak, że nie będziesz musiała zostawać w szpitalu, a jak coś to daj znać, żebyśmy się nie martwiły ![]() Jeśli jednak byś została i miała ochotę to mogę podjechać któregoś dnia do Ciebie ![]() Lista już się robi ![]()
![]() |
#1796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Telefon? ![]() ![]() ![]() Weszlam na chwile na dogo i znowu zaluje, ![]() ![]() ![]() http://www.dogomania.pl/forum/f28/ki...arkiem-141580/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1797 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() wypraszam sobie ![]() ![]() ![]() ![]()
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1798 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1799 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedny psiaczek - sama mam owczarka i aż łzy mi poleciały jak oglądałam te zdjęcia ![]() ![]()
![]() |
#1800 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A Bephantem można kupić w aptece tylko ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:42.