|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3181 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
słuchajcie, polecam bardzo
http://www.youtube.com/watch?v=C7202...eature=related muzyka relaksacyjna z głosami delfinów. moje dziecko zwariowało na jej punkcie. najpierw głośnik podskoczył parę razy, uniósł się do góry i opadł a potem była cisza, ale ilekroć wyłączałam muzyke mała zaczynała się strasznie wiercić- intuicja mi podpowiada, że jej się spodobało Cytat:
taniej to wychodzi a poza tym chciałam, żeby Lenka miała coś ode mnie... a ręczniczki i kocyki uszyła Lence babcia Cytat:
nie mam pojęcia do czego to jest.... Cytat:
ja sama bym się cykała włożyć coś dziecku do ucha. tak czy siak muszę mieć wyprawkę skompletowaną zgodnie z wymaganiami kraamzorgu.
|
|
|
#3182 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Często rodzinę obdarowuję prezentami wykonanymi przeze mnie. Poza tym strasznie nie lubię mieć rzeczy takich jak inni, więc tym bardziej napędza mnie to działania. Mam już w głowie wizję ochraniaczy na łóżeczko i innych pierdółek ![]() Swoją drogą jakieś to dziwne z tymi termometrami dousznymi. Nawet patyczki do ucha dla dziecka są z ogranicznikiem skąd więc koncepcja na mierzenie temp. w uchu? Nawet gdyby jakiś pediatra zwrócił mi uwagę w tej kwestii to wyśmiałabym go-nie ma opcji, żebym dziecku wpychała termometr do ucha-choćby samą jego końcówkę. ---------- Dopisano o 16:16 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Swoją drogą właśnie poszukuję pediatry dla dziecka. Wiem, że trochę wcześnie, ale zważywszy na to, że się przeprowadzamy się na drugi koniec miasta to chciałabym mieć jakiegoś dobrego specjalistę w zasięgu ręki. Niestety opinie o większości częstochowskich pediatrach są marne. |
|
|
|
|
#3183 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kurcze rozmarzylam sie- prawdziwa relaksacja mialam mozliwosc plywania z delfinami- bylo to moje marzenie i spelnilo sie. one sa takie koooooooochanee, takie milusie, echhhhh chcialbym raz jeszcze...
|
|
|
|
|
#3184 |
|
Zadomowienie
|
Ten mój termometr ma zbyt szeroką końcowkę, by ją włożyć tak poważnie do ucha... tak naprawdę nie wiem jak powinno się go używać w uchu, raczej nie wkłada się go tak głęboko jak patyczek
![]() Planuję używać funkcji pomiaru temperatury skroni i dlatego go kupiliśmy. Na końcówkę nakłada się taką trąbkę i przesuwa się nią kilka sekund po czole. Przetestowałam na sobie- wskazuje to samo co termometr rtęciowy |
|
|
|
#3185 |
|
Zadomowienie
|
a masz moze link do tego termometra? ja chyba takiego to nawet nie widzialam
|
|
|
|
#3186 | |||
|
Zakorzenienie
|
polecam jeszcze z muzyczek to
http://www.youtube.com/watch?v=yEMyY...eature=related prenatal music stimulation. moja mała słucha gitarowej muzyki taty od 20 tyg ciązy więc to też jej się podobało Cytat:
maleńka zresztą ma wiele rzeczy zrobionych przeze mnie lub rodzinkę, babcia ( mama męża ) dużo uszyła, a moja siostra zrobiła obrazki na ścianę specjalnie dla Leny. no mi też nie przypadł do gustu pomysł z dousznym termometrem a potem jeszcze nam to na szkole rodzenia wybito z głowy. Cytat:
Cytat:
jeśli chodzi o termometry na skroń to czytałam, że przy noworodkach nie ma sensu, bo właśnie nie są miarodajne, mierzą temperaturę skóry a nie ciała, co jest ważne przy noworodkach, gdyż często miewają po urodzeniu problem z utrzymaniem odpowiedniej temperatury ciała. ale czytałam to na holenderskiej stronie, nie wiem jak jest w Polsce. tu w każdym razie te wynalzki są przez położne i opiekunki odradzane. poza tym po urodzeniu przez 8 dni kobieta będzie małej tempke mierzyć i zapisywać , nie wiem czy w Polsce tak robią, i wymagany jest do tego zwykły termometr elektroniczny, one mierzą w dupce zawsze.
Okruszek rosnie http://lbdf.lilypie.com/fVxPp2.png Edytowane przez Nika1980 Czas edycji: 2009-08-03 o 16:33 |
|||
|
|
|
#3187 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tak, te otulacze, które Wam sie nie podobały ![]() Cytat:
|
|
#3188 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item704345804_...y.html#gallery bądź taki: http://www.allegro.pl/item694016986_...t.html#gallery a oto ładny stanik do karmienia: http://www.allegro.pl/item699360131_...0.html#gallery
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
|
#3189 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jest teraz mnóstwo wynalazków- w Holandii dostępne są termometry dla dzieci w smoczku, douszne, na czółko i inne - wyglądają zachęcająco , bezpiecznie i łatwo- ale jeśli zapytać położnej czy lekarza to je odradzą. ja się będę trzymać mierzenia w pupce
|
|
|
#3190 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jestem po wizycie - w sumie ok, tylko przyplątały mi się jakieś bakterie w moczu i muszę wypić na noc saszetkę Monuralu (jedna saszetka 33,98 zł ) i po 3-4 dniach zrobić posiew moczu - jeśli wyjdzie coś nie tak, mam od razu iść do ginki i pewnie dostanę jakieś antybiotyki Ale miejmy nadzieję, że będzie ok ![]() A na następną wizytę tą planowaną za 4 tygodnie mam zrobić analizę moczu, morfologię i próby wątrobowe - czy któraś z Was robiła te próby już ? Bo jakoś wcześniej o tym nie słyszałam, że w ciąży się robi ![]() Przyszedł dziś kombinezonik i kurteczka
|
|
#3191 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz wizyty co 4 tygodnie? ja mam teraz co 3 tygodnie , a potem co 2... ciuszki słodkie! zmykam, obiadek i szkołą rodzenia!!!
|
|
|
#3192 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
, mi jak sie pies zaczyna krecic po pokoju to mnie budzi![]() Niby nie powinno sie karcic "po czasie", ale jesli zadzialalo to widocznie jakos zajarzyla .My wiosna zgubilismy pudla na spacerze i za mna. A ze pudel biegal raz do mnie raz do TZ w pewnym momencie musial slad stracic. Przy aucie zastalam TZ bez psa, wiec poszlismy go szukac, a ten biegal najpierw i szukal sladu, a w pewnym momencie usiadl na plazy i zaczal wyc, zawodzic do nieba![]() (My go juz wczesniej widzielismy, ale ze wiatr byl w naszym kierunku nie mogl nas wyczuc )Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- Cytat:
Mnie strasznie draznia " puste rozowe panienki", ktore nosza swoje Yorki i inne malutkie pieski w torebkach wrrrr.... Dla mnie maly czy duzy pies jest PSEM Jak zdecydujemy sie kiedys na drugie dziecko, a bylaby corka to chyba nigdy w zyciu nie dostanie odemnie nic rozowego... Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-03 o 17:51 |
||||
|
|
|
#3193 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
. Przychodzi do nas znajomy TZ-a i kupuje psa smakole w Aldim , one sa bardzo tanie(specjalnie dla psow), a psy za tym szaleja, wiec im teraz tez je kupuje, choc nadal nie wiem co widza w tych tanich paseczkach ![]() Ps. Co do stanikow to juz nawet nie to, ze sa brzydki, ale ze gdzies czytalam, ze lepiej jak sie dziecko przytula do piersi, a nie do stanika, wiec w moim przypadku stanik, ktory sie czesciowo odpina odpada Dlatego chce kupic odpinane z przodu ![]() Zalaczam zdjecie tarantuli, ktora wczoraj byla w naszej sypialni ![]() , nie wiem skad wzial sie ten potwor!
Edytowane przez zartownis Czas edycji: 2009-08-03 o 17:50 |
||
|
|
|
#3194 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- tak jak dzisiaj caly dzien jestem taka podminowa, wkurzona, podirytowana, drobiazgi mnie wyprowadzaja z rownowagi, meliska nic nie pomogla, rozmowa z przyjacilka nie pomogla, rozmowa z mama tez nie... aha i tabliczka czekolady tez nie![]() ... maz przyjechal z pracy.. poprzytulal, pozalilam sie ze dzisiaj jestem zla i zeby mnie nie zaczepial, no to poprzytulal mnie i poszedl samochod myc aby zejsc mi z oczu wlasnie robie sobie mega tluste frytki z majonezem- moze one cos pomoga![]() ![]()
|
|
|
|
|
#3195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A wizyty mam jeszcze co 4 tygodnie, potem pewnie będą częściej
|
|
#3196 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
No wiesz ja raz psa w torebce niosłam Miałam do wyboru iść okrężną drogą albo pod bardzo stromą górkę. Oczywiście nadkładanie drogi nie wchodziło w grę więc psa-myk do torebki, żeby mieć wolne ręce i rach ciach pod górkę wlazłam ![]() Małego łatwiej w torebce upchnąć bo dużego to tylko do walizki na kółkach da radę ![]() Blee. Nie cierpię pająków. |
|||
|
|
|
#3197 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
o już mam, dokładnie taki jak ten: http://www.allegro.pl/item695381880_..._sek_tani.html Cytat:
Cytat:
![]() Co kraj, to obyczaj... Próby wątrobowe robimy po to, by sprawdzić czy nie ma zagrożenia cholestazą ciążową. Moim zdaniem bardzo dobry zwyczaj, niestety przez wielu lekarzy zaniedbywany. Ja robiłam ze skierowaniem w maju, ale to było za wcześnie. Ryzyko cholestazy jest najwyższe teraz, po 30 tygodniu. Od soboty swędzą mnie dłonie i stopy, dlatego jutro idę do laboratorium zrobić sobie te próby na własną rękę, bo jestem w grupie zwiększonego ryzyka. Wolę to sprawdzić. Miałam już problemy z watrobą, po operacji nie jest taka sprawna jak przed... a dla ciąży cholestaza jest niebezpieczna. |
|||
|
|
|
#3198 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3199 |
|
Wtajemniczenie
|
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3200 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie chcę sobie humorku psuć. Zważę się dopiero przed wizytą u lekarza.Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja staram się chociaż sama opakowywać prezenty![]() Termometr naprawdę ma grubą końcówkę, nie można go do cienkich patyczków porównywać. I nic się nie wpycha tylko przykłada, przynajmniej tak jest w moim termometrze. Cytat:
![]() Mojemu synkowi też się spodobało ![]() Dziewczyny ratujcie, mąż mi się rozchorował ![]() Mam teraz marudzącego dziada w domu. Mam nadzieję, że nie pójdzie na zwolnienie, bo oszaleję |
|||||||
|
|
|
#3201 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3202 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy zazwyczaj zaprzecza, że nie jest z nim JESZCZE tak źle
|
|
|
|
|
#3203 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Może nasz organizm kumuluje w ten sposób energię na poród ![]() Cytat:
teraz muszę mieć takie bardziej zabudowane ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja z kolei bardziej bym się bała wkładania do pupy - ciężej jest kontrolować głębokość włożenia termometru no i dziecko też się będzie wiercić. Cytat:
ale mnie te odgłosy przerażają. Wydaje mi się, że to jakieś głosy rozpaczy ![]() Cytat:
mi akurat się podobają, sama się zastanawiam nad otulaczami z motherhood.To chyba skuszę się na welur ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A próby wątrobowe ja robiłam na ostatnią wizytę (31 tc) - mój lekarz zleca je standardowo. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Cytat:
zaaplikuj mu jakąś końską dawkę witaminek co by za długo Cię nie męczył
Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-08-03 o 19:28 |
||||||||||
|
|
|
#3204 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Próby wątrobowe pewnie w związku z zagrożeniem cholestazą. Ja nie mam takich badań zleconych, ale przy tym schorzeniu głównym objawem jest swędzenie ciała. Cytat:
Cytat:
Mi hormonki buzowały w pierwszym trymestrze. Ryczałam, kłóciłam się, w ogóle byłam zupełnie kimś innym. My mamy torbę dla naszej yorkuli na wyjazdy w góry. Co roku zimą wyjeżdżamy w góry i jest to olbrzymie udogodnienie. Jak mała musi odpocząc to ją wkładamy do torby i nosimy na zmianę z mężem albo jak coś zwiedzamy. Dzięki torbie np w tym roku zwiedziliśmy jaskinię niedźwiedzią albo kopalnię złota. Bez torby raczej żaden przewodnik nie zgodziłby się, żebyśmy wnieśli małą, tym bardziej, że jaskinia jest równocześnie rezerwatem nietoperzy. Z kolei latem nad morzem zakładamy jej chustki i koszulki, bo raz po całym dniu na dłońcu dostała lekkiego udaru. Nie jest to jakieś widzimisię, siebie też chronimy przed słońcem. Ciężko psu wytłumaczyć, że ma leżeć w cieniu jak go wszystko dookoła interesuje. Rok temu w Ustce podeszła do mnie jedna babka i wyzwała, że cudaka z psa robię, właśnie dzień po udarze ![]() Cytat:
Kto ją wyrzucił? Mąż czy Ty?![]() Cytat:
http://allegro.pl/item695190528_term...ki_gratis.html Takie staniki są kompletnie nie w moim stylu. Kojarzą mi się z babcinymi. Właśnie dlatego nie podchodzą mi w ogóle staniki do karmienia. |
|||||
|
|
|
#3205 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
?Cytat:
, ale sie nie dam, bo napisalas, ze tylko raz ja nioslas![]() Cytat:
, musialam do sama zabic, a on naprawde wielki byl![]() Cytat:
skad to znam , gorzej niz z dzieckiem . On nawet jak zdrowy i w dzien sie zdrzemie i ledwo sie przebudzi to zaraz wola "skarbie, skarbie gdzie jestes" Normalnie jak dziecko jak "mama" z oczu zniknie to koniec swiata
|
||||
|
|
|
#3206 | |||
|
Rozeznanie
|
Cieszę się, że mnie rozumiecie
Chyba zrobię ewakuację do mamy na herbatkę i ploteczki, bo nie wytrzymam![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nigdy bym tak o delfinkach nie pomyślała ![]() Ja też zakupię welurowe w takim razie
|
|||
|
|
|
#3207 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie mniej jednak pies ma nogi po to, żeby na nich chodzić a te małe popierdułki bardzo szybko jarzą, że nie ma sensu się męczyć jak ktoś może je ponosić. Moja ciotka tak ze swoją suką zrobiła-nie dość, że nauczyła ją sikać w łazience na ręczniczek to jeszcze wszędzie ją nosiła.Też ostatnio miałam przygodę z pająkiem. Chciałam się napić i w momencie brania butelki wylazło z zza niej ośmionogie stworzenie. Skubaniec był duży do tego stopnia, że bałam sie na niego kota nasłać i musiałam go sama zamordować ![]() Co do facetów to jak widać mój luby nie jest wyjatkowy pod tym względem
|
|
|
|
|
#3208 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Facet przywiozl go pod nasze auto, (TZ pojechal autem go szukac) i dal temu lesniczemu tyle co mial czyli 50 eu znaleznego . A lesniczy jeszcze go opieprzyl . W Ardenach nie wiolno puszczac psow luzem, bo strzelaja do psow , ale nie sadzilismy, ze moze nam uciec![]() Ja rozumiem, ze male pieski czasem moga sie zmeczyc, ale przepuszczam, ze te od "rozowych panienek" , nigdy ziemi lapkami nie dotykaja ani nie moga sie pobawic z innymi psami![]() Najlepiej zrobilam wiosna, bo kupilam maszynke do strzyzenia psow i ogolilam pudla, a potem bida sie trzesla i musialam mu kupic sweterek |
|
|
|
|
#3209 |
|
Zadomowienie
|
Do tej pory psa nie mieliśmy, więc pies jeszcze nie wie co to znaczy mieszkać z chorym panem w domku. Kot za to zawsze miał przerąbane-małż na silę go brał do łóżka, żeby kocur chorobę z niego wyciągał, a że nasz kot taki trochę rozlazły jest to leżał z nim i trzaskał ogonem, ale uciekać nie próbował.
|
|
|
|
#3210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
malo monitora nie oplulam dziewczyny ale nie ma co ubolewac,a wrecz trzeba sie cieszyc bo to oznaka ze mamy 100% facetow w domu
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:28.

zero wyczucia! Jestem rozdrażniona i otumaniona jednocześnie buuuu 

mialam mozliwosc plywania z delfinami- bylo to moje marzenie i spelnilo sie. one sa takie koooooooochanee, takie milusie, echhhhh chcialbym raz jeszcze...

pierwszy raz bałam się burzy i synek też. Z małżem biegaliśmy po domu zamykać okna i wyłączać sprzęt. W ostatnią burzę u rodziców sąsiadowi piorun jak walnął chyba gdzieś blisko domu, to wysadził mu tv, kompa, internet, domofon itp

, mi jak sie pies zaczyna krecic po pokoju to mnie budzi

, gorzej niz z dzieckiem