|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo - październikowe 2009 cz. III
Cytat:
Co do zostawiania z dziadkami, to nie chciałabym za często tego robić, tylko w wyjątkowych sytuacjach, kiedy chcielibyśmy np z mężem gdzieś wyjść. Teściowie mieszkają ok 30 km od nas, pod lasem, mają wspaniały ogród, więc latem na pewno byłaby to frajda dla małego. Z kolei moja mama mieszka od nas ok. 3km, w spokojnej okolicy i też ma ogród, już planuje kupić drewnianą huśtawkę i piaskownicę. Obie babcie są pedagogami, więc będą się trochę "wymądrzać", dlatego wolę nie powierzać im całodziennej opieki ![]() Cytat:
My naszej niuńki też nie bijemy, tylko chodziło mi o to, że jak nasikała w domu to jej nie zwracałam w ogóle uwagi, nawet jak w nocy olała mi kołdrę. Miała uraz psychiczny i bardzo się o nią martwiliśmy, wiec była wychowywana bezstresowo ![]() Co do tego, że psa się zachciało i trzeba z nim dość często wychodzić to ok, zgodzę się, ale wstawanie w nocy i wychodzenie kilkukrotne na spacer to przesada. Niedawno Farah miała cieczkę i jednej nocy od godz 24 do 8 rano wstawałam 7 razy, bo jej się chciało sikoo.Ona potrafi wrócić ze spaceru i za godzinę znowu chcieć wyjść. Dlatego mamy balkon. Czytałam, że yorki można nauczyć załatwiać się do kuwetki nawet My naszą psinę rozumiemy prawie zawsze, przez to że dużo z nią "rozmawiamy" jest bardzo komunikatywnym psem. Potrafi się zawsze dogadać czego chce. Rozumie też dużo słów. No i w ogóle jest najmądrzejsza na świecie
Edytowane przez Kikunia81 Czas edycji: 2009-08-03 o 12:42 |
||
|
|
|
#3152 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Aliisanka dobrze, że już czujesz się lepiej i oby tak pozostało
Cytat:
W sumie patrząc na cenę Tako to nawet nie będzie szkoda kupić drugiej spacerówki. Cytat:
Cytat:
jak się kładę wieczorem tak wstaję dopiero jak mężuś się szykuje do pracy. Śpi mi się wygodnie i nawet na siusiu nie wstaję.Ja na pewno o złoty medal walczyć nie będę Mam zamiar wytrwać jak najbliżej wyznaczonego terminu i mam nadzieję, że wszystkie nasze Bobaski będą czekały na swój termin ![]() My nawet jak kupiliśmy wózek to powtarzaliśmy Małej, że ma już furkę, ale ona spokojnie poczeka to września i niech się nie śpieszy, żeby się nią przejechać ![]() Cytat:
![]() Pada deszczyk, temperatura spadła i można wreszcie jakoś oddychać, bo wczoraj było strasznie. Cytat:
![]() Jeszcze wahamy się nad podobną tylko z żyrafkami http://allegro.pl/item693848142_3413...ve_gratis.html Cytat:
![]() A miałaś robione jakieś wyniki w związku z tym puchnięciem? Ja odkąd biorę leki jest zdecydowanie lepiej - już nie pamięam co do opuchnięte i bolące nogi. Edytowane przez precious_81 Czas edycji: 2009-08-03 o 12:44 |
||||||
|
|
|
#3153 |
|
Wtajemniczenie
|
co do tego przemywania pępka, to nie mam pojęcia, ale tak pisze ![]() też mi się wydawało że to odkażać trzeba ![]() zobaczymy co w szpitalu powiedzą jak im to pokażę i wtedy zdecyduję
..Z dnia na dzień kocham Cię mocniej.. ..Spełnieniem Mych marzeń jesteś.. ..Iskierką malutką.. ..Która rozświetla mi życie.. ..I daje nadzieję na lepsze jutro.. ..Trzeba zawsze przekraczać próg nadziei.. |
|
|
|
#3154 | ||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie.
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
I coś mi uparcie mówi, że wysypuię się przd term,inem. Termin mam na 11.09, więc zobaczymy czy zdobędę ten medal... Choć wolałabym nie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co do jeziorka, gdzie wczoraj byl;iśmy. Matko, ile ludzi. Chyba nawet na plaży nadmorskiej tyle nie widziałąm. W ciąży mam właściwie tylko brzuch, reszta mi nie przybrała. Ale krępowało mnie, że kupa ludzi patrzy mi na brzuch. Coprawda już się ciut obniżył, więc może się zastanawiali, czy nie urodzę, albo ile mi brakuje, ale jakoś mnie tokrępowało. więc się tylko trochę pochluptałam i się ubrałam.
|
|
#3155 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
kupiłam sobie nowy stanik w triumphie który go jeszcze podkreśla ![]() ale cóż, strój , makijaż, fryzura i super "seksi" mama ze mnie pokażę Wam go bo bardzo mi się podoba tzn na osobie wygląda o wiele lepiej ale przynajmniej nie jest babciny ![]() http://www.torturacen.pl/img/figi/25...s_Hipster.html
|
|
#3156 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nigdy Yorka nie mialam, ale mamy teraz mix Russella ![]() Teriery to nie inne psy, a po prostu cwaniaki , a nauka to jaki i u innego psa, tyle, ze te male pieski(nasz tez sie do nich zalicza niestety) sa bardzo wybredne i szybko najadaja sie samkolykami, a jak nie ma przyjemnosci to i cwiczyc taki pies nie bedzieMozna nauczyc robic male pieski do kuwety, ale pod warunkiem, ze mimo to pies bedzie wychodzil na spacery . Znajoma chciala malego pieska i chciala, zeby kuweta zastapila mu spacery w glowie sie nie miesci takie podejscie do psaNo wstawanie 7 razy to przesada ![]() A z ostatnim zdaniem sie nie zgodze, bo TO NASZ PIES JEST NAJMADRZEJSZY NA SWIECIE!!!!
|
|
|
|
|
#3157 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja musz sobie kilka takich z przodu odpinanych do karmienia kupic, bo te typowo do karmienia sa do |
|
|
|
|
#3159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pewnie panowei mieli potem opierdziel od swoich panien za gapienie Ci się na biust ![]() Mój się niewiele powiększył, ale w końcu mam kreskę między cyckami ![]() ja też ostatnio nie mogę spać. Budzę sie o 2.00, 5.00 i o 7.00 Potem, uda mi się jeszcze pospac do 10.00, ale ten sen juz bardziej męczy, bo jest taki na siłę. Ale co zrobić, jak się spać nie da? Juz nawet mąż śpi w salonie, żebym mogła się rozepchnąć w łóżku. A tu dalej nic. Co chwilę tylko siku, pić, oczy jak 5 zł. My wózek mamy od 2 miesięcy. Stoi w salonie i czeka. Pewnie kiedyś kupimy lżejsza spacerówkę parasolkę, ale mam nadzieję że za 2 lata. Na razie wygląda na to, że ta obecna spacerówka będzie nam długo służyć.
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzn jest u rodziców bo to bardziej taty pies a raczej synuś bo go tak traktuje faktycznie cwaniak straszny w dodatku to kotopies . A jest to Westi ![]()
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie najbardziej dokucza skurcz macicy, gdy brzdąc się wypina czy to nogą, czy to pupą, czy to plecami z prawej strony brzucha. Robi mi się wtedy taka gula
Ostatnio robi to częściej niż dwa razy dziennie.Miałam kupić sobie jakieś bikini, ale i tak nie korzystam z lata, bo morze jest dla mnie za zimne, a w jeziorze nie lubię się kąpać. Problem z głowy. Ja też nie myślę o drugim dziecku, chociaż zważywszy na to, jak przebiega ta ciąża, to dlaczego nie? Nie wiem. Po prostu póki się pierwsze dziecko nie urodzi, drugie jest kompletną abstrakcją.
Jasiek Misiek Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2009-08-03 o 13:35 |
|
|
|
#3162 | ||
|
Zakorzenienie
|
DDosiek koleżanki są przyzwyczajone bo w sumie najwięcej one gadają a jak one to i faceci się nie krępują
mi sporo urósł, teraz pod biustem mam 82 a miałam 75 a biuście jak miałam 95 tak teraz 105, naszczęście jak sterczał tak sterczy ![]() ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3163 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i śpię sobie smacznie. no i malutka nie dokucza mi w nocy , kochana jest. dobrze, że mamy takie duże łoże to mieścimy się w nim we czwórkę: ja, mój brzuch, mój mąż i mój kochanek ( czyli wielka długa poduszka z którą sypiam, najczęściej między nogami....) zmierzyłam obwód brzuszka....pierwszy dzień 8 miesiąca : 90 cm !! zbieram się na spacerek zobaczyć jakie pobojowisko jest w mieście po weekendowych imprezach ![]() a mała dalej tańczy mi w brzuchu... ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
|
|
#3164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
piłka gigant normalnie.Ja spadam jadę do rodziców na obiad
|
|
#3165 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wydatków to my też rozdzieliliśmy a i tak jakoś sporo tego na koniec zostało (a i tak ubranka dostaliśmy). W sumie żałuję, że nie zaczęłam zakupów wcześniej. Swoją drogą zastanawiałam się wczoraj skąd wziął się przesąd o tym, żeby wcześniej nic nie kupować-przecież te 100-200 lat temu matki same wyprawkę szyły więc z wiadomych przyczyn nie mogły tego robić na ostatnią chwilę-dziwna sprawa. Cytat:
Jak dotąd została skarcona raz za to, że samowolnie udała się do domu i na żadne komendy nie reagowała, po tej akcji się pilnuje. A bokser naprawdę długo lał a z przyczyn wielkościowych samego psa jego kałuża nie należała do najmniejszych ale tak jak mówię po roku ani razu nie napaskudził i jak mu się nagle zachce to postękuje-chociaż on z tych psów nieszczekających jest.A my jutro musimy do weta jechać z kotem, bo trzecia powieka mu się zrobiła. Gdyby nie to, że małż drugą zmianę ma to śmignelibyśmy dzisiaj a tak do jutra kocura muszę przetrzymać Cytat:
Przy ostatniej burzy naszemu dostawcy netu serwer spaliło.
|
|||
|
|
|
#3166 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3167 |
|
Wtajemniczenie
|
A co do hormonów, to przez całą ciążę mi nie doskwierały, a tu w ppiątek nagle jakoś mi się na płacz zebrało. I to jeszcze się śmiałąm z samej siebie jednocześnie szlochając. a poszło o to, że coś powiedziałam głupkowatego i mój mąż zaczął sie śmiać. Rzeczywiście to było śmieszne i tez się śmiałąm i tak od śmiechu się naglee rozryczałam, że się ze mnie smieje,. Sama wiedziałam, że reakcja niewspółmierna, tym bardziej, że wcale nie było mi przykro.Ale łzy same leciały. Pierwszy raz coś takiego miałam. A mąż zgłupiał.
|
#3168 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
widze kochana ze masz dokladnie tak samo- i jezeli chodzi o spanie, jak i humorki |
|
|
|
|
#3169 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3170 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ogólnie jak rozmawiam z właścicielami Yorków to twierdzą, że nie mam co narzekać bo zwykle kwestie czystości wyglądają gorzej. Nawet mój gin (ma Yorka) się śmieje, że to są pieski załatwiające się w domu a najlepiej w zacisznym miejscu-pod łóżkiem tudzież za szafą-tak żeby nikt nie widział. Cytat:
![]() Co do jeziorka to też ostatnio zaliczyłam-fajna sprawa, pomijając ogólną sensację jaką wzbudziłam. My zazwyczaj plener zaliczamy w tygodniu wtedy kiedy małż ma wolne ale w wakacje chwalę sobie takie rozwiązanie bo wtedy nie ma tłumów. Cytat:
Cytat:
Co do kuwety to uważam za przesadę. Jeśli nie mam czasu na to, żeby zajmować się psem to go nie kupuje. Kuweta nie jest żadnym rozwiązaniem. Ja mam 109 cm w obwodzie brzucha
|
||||
|
|
|
#3171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
u mnie wprawdzie nie zdarzylo sie to tylko raz ale tez przyznam ze przez zdecydowana wiekszosc ciazy w ogole mi sie to nie zdarzalo, jakies fochy, zachcianki i takie tam nawet maz pytany przez kolegow jak znosi fanaberie ciezarnej zony twierdzil zawsze ze nawet nie wie co to jest no to teraz wie teraz tez pije kawke i zagryzam tabliczka czekolady mniammmmmmmmmm
|
|
|
|
|
#3172 | |||
|
Zakorzenienie
|
daleko zaszłam.... zaczęło padać
ale za to kupiłam sobie jogurtowe smoothie z malinkami...pycha... Cytat:
![]() Cytat:
więc nie ma się co dziwić. my zaczęliśmy zakupki chyba w odpowiednim czasie bo do kupienia zostały na już tylko kosmetyki, część pieluszek , na pewno dokupię jeszcze ochraniacze na materac no i czekamy na paczkę z rzeczami do porodu. generalnie jeszcze kilka rzeczy musimy kupić, ale większość już jest. dlaczego poniedziałki są takie bezproduktywne? ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- wow ![]() Cytat:
najwidoczniej maleńka lubi hahaha
|
|
|
#3173 | |
|
Rozeznanie
|
Martusiu, Tequilllko - piękne cuda wyczyniacie!!!
![]() Cytat:
Mam nadzieję, że sobie z tym poradzicie
|
|
#3174 |
|
Zadomowienie
|
ja w obwodzie mam 96cm i to od niedawna przekroczyl 90. do niedawna wszyscy twierdzili ze mam maly brzuszek- ale teraz juz nikt tak nie mowi
![]() ![]() zreszta juz pisalam wczesniej- do 7 miesiaca bardzo malo tylam- gora 5kg i brzuszek byl maly (nawet lekarz w szpitalu stwierdzil ze brzuszek stosunkowo maly, ale za to dziecko wymiarowe i ilosc wod prawidlowa). za to teraz tyje w szybkim tempie i brzuszek szybko sie powieksza![]()
|
|
|
|
#3175 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3176 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mierzę brzuszek co tydzień od jakiegoś czasu i przybywa mi około 1 cm tygodniowo w obwodzie
właśnie wypiłam jogurtowe smoothie, zjadłam nektarynkę i banana i chyba mam już 95 cm w obwodzie ![]() idę robić ćwiczonka i relaksację , pewnie będziemy dziś na szkole rodzenia ćwiczyć, ale jak sama poćwiczę to się rozruszam...
|
|
#3177 | |
|
Zadomowienie
|
A jeśli chodzi o tworzenie to aktualnie z tego materiału którym wyściełałam koszyk szyję przybornik na łóżeczko. Na ten moment jest przeszyty ręcznie. Jutro mi mąż przytarga maszynę z piwnicy, dokupię gumkę i dokończę go. A że mam dość sporo tego materiału przymierzam się jeszcze do pościeli i pokrycia na przewijak.
Mam dylemat z okryciem kąpielowym bo nie dość, że wszystkie są jakieś małe to ja uparłam się na okrycie flanelowe i szukam i nigdzie takowych nie ma (albo nie ma, albo ja znaleźć nie mogę) W każdym razie doszłam do wniosku, że uszyję sama- metr flaneli w dziecinnym wzorze o szerokości 1,60 m kosztuje około 10 zł więc ogólnie wyjdzie znacznie taniej niż okrycie sklepowe a będę miała takie jakie chcę. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:04 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#3178 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zero wyczucia! Jestem rozdrażniona i otumaniona jednocześnie buuuu ![]() Do tego termometru było doczepione takie coś- wklejam zdjęcie. Zsatanawiam się czy to taki specjalny odwracacz uwagi? Żeby dzieciak nie zauważył, że mu wpycham termometr do ucha? |
|
|
|
|
#3179 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jedyne co lubi to ciasteczka firmy Acana, tylko są one dość duże więc jako nagroda się nie nadają.Spacerki uwielbia, wczoraj u teściów biegała przez pół dnia po ogrodzie, dzisiaj odsypia ![]() Jakoś też mi się te staniki do karmienia nie podobają. Jeszcze nie wiem czy będę karmić, ale jeżeli tak to i tak poradzę sobie ze zwykłym stanikiem. Nie jestem fanką karmienia cyckiem w miejscach publicznych albo przy obcych ludziach. |
|
|
|
|
#3180 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A odwracacz uwagi oryginalny ![]() ---------- Dopisano o 15:27 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Cytat:
Co do karmienia w miejscach publicznych to nie mam ciśnienia nie mniej jednak te staniki do karmienia nie są nadmiernie efektowne. Producenci mogli by pomyśleć o tym, że nawet jeśli kobieta jest mamą to na pewno nie poprzestaje tylko na tej roli i chętnie wkłada na siebie rzeczy emanujące odrobiną seksu
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.

, jedynym wyjsciem, zeby psiak zalapal jest wychodzenie jak najwczesniej rano i jak najpozniej wieczorem, no i w dzien dosc czesto
. Nie wiem kiedy nasz zalapal gdzie sie TO robi, ale ogolnie jakos dlugo to nie trwalo, madra bestia
.![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

Ja w kazdym badz razie czekam do pazdziernika
w przyszłym tygodniu idę do gina to mu powiem.

w glowie sie nie miesci takie podejscie do psa

oby nie

zero wyczucia! Jestem rozdrażniona i otumaniona jednocześnie buuuu