Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE - Strona 107 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-11-20, 14:59   #3181
xpressja
Zadomowienie

Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE

Ela! gratuluje takiego szybciutkiego porodu i zazdroszcze zazdroszcze zazdroszcze

domi, a tej energii nie masz za dużo ? bo u mnie jakiś spadek formy

właścicielkom koteczków zazdroszczę z całego serca i drapie futrzaki za uchem! sama miałam mała kicie ale niestety miała nowotwór nereczki i od nas odeszła...
ale tyle radości i ciepła które nam dała... ojej aż się łezka w oku kręci...
pamiętam jak byłam na początku ciąży a ona właziła na kolana wpychała pyszczek tak z boku i grzała brzuszek - niezapomniane uczucie!
zwierzęta mają w sobie jakąś magie!

p.s. zdjęcie małej tygrysicy

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-11-20 o 15:02
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 15:05   #3182
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez belladonna78 Pokaż wiadomość
Kate, Agusia - ja co prawda dzidzia nosze w brzuchu jeszcze, ale wydaje mi się, że noszenie dziecka jest dla niego bardzo ważne nie tylko w związku z karmieniem, ale w ogóle kontakt fizyczny z cialem rodziców. To mu zapewnia poczucie bezpieczeństwa, spokój - podobno też takie dzieci, które się nosi dość dużo mają wyższe IQ i też lepszą inteligencję emocjonalną... Nie chcę się wymądrzać, ale takie maluszki po prostu potrzebują bliskości, słuchania bicia serca mamy itp. I może to racja, żeby go nie nosić zawsze jak marudzi - bo uczy się wtedy wymuszać, ale właśnie nosić i przytulać jak jest spokojny. I oczywiście podkreślam - że takie zdanie wyrobiłam sobie "na sucho" na podstawie wiedzy z różnych źródeł
Jak maly nie spi i jest spokojny to bardzo czeso klade go u siebie na brzuchu i sie przytulamy bardzo to lubi tak wiec wydaje mi sie ze noszenie nie jest potrzebne

Cytat:
Napisane przez katekatee Pokaż wiadomość
Jestem spowrotem. Ale przez te pare godzin to osiwiałam w obawie że będzie powtórka Nie chciałam Was dziewczyny straszyć ale to naprawdę było okropne jak ten mój maluszek tak się zanosił płaczem. Teraz spi ale jak tylko zająknie to ja już normalnie stan przedzawałowy mam

Konspi widzę że u Ciebie odmienne zdanie bo z tego co dziewczyny pisały to są raczej za chustami. Może napiszesz dlaczego ty jesteś antychustowa??

Tak kupił i już sobie psikam. I tak jak pisałam. Zawaliłam że dopiero teraz. I trzymam kciuki żeby Twoja dzidzia wytrzymała jak najdłużej i żeby tżt mógł być z Tobą przy porodzie Zobaczysz będzie dobrze.

Madzia a co myślisz o tym że ja od wczoraj piję herbatę z cytryną?? Może to być przez to?? Sama nie wiem. Zobacze co będzie jutro o tej samej porze. A i mam pytanie. Mój Wiki tak strasznie się zanosił że ja się bałam że on mi się udusi. Ciocia mi mówiła że jak się mały zanosi żeby mu dmuchnąć do buźki albo po pleckach. Twój synek też tak miał???

Malinka Twoi chłopcy są prześliczni. Ale jacy mają być po takiej mamusi
Moja tesciowa powiedziala ze jak urodzila to bylo ok maly (moj tz:P) byl spokojny i kiedys napila sie herbaty z cytryna i Maluch przez godzine plakal bo go bolal bbrzuszek.. i jak odstawila cytryne to juz nie bylo takich sytuacji wiec hmm moze ta cytryna?? ja pije herbate z miodem codziennie i malemu jak na razie nic nie jest

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za gratulacje!!!

no i nadal mam 10 stron do nadrobienia
a tak na bieżąco:

olaliciou
s- super że Blanka już w domku!!!
konspi - za wizytę

STO LAT STO LAT!!!!

jak słodko!!!! kochana Dziewczynka!

Załączam zdjęcie mojej Olki

A poród wyglądał tak:

byliśmy u znajomych w sobotę, wróciliśmy ok 23 do domu, wykąpałam się, położyliśmy się spać i brzuch zaczął mi sie spinać, ale przecież to normalne , więc próbuję spać dalej. Aż tu nagle tak mi spięło brzuch,że poczułam takie PYK,(była już godzina 24:05) i se myślę, chyba mi pękł pęcherz,więc wstaję z łóżka i idę do wc i po drodze zaczynają się lać ze mnie wody trochę ich było, no więc siedzę sobie na kibelku i mówię do TZa, że rodzimy. I się zastanawiam co tu robić (skurczy na razie brak), jechać do szpitala czy jeszcze nie zadzwoniłam do koleżanki, która pracuje w szpitalu i i mówię jej o co chodzi, a ona mi radzi wziąć prysznic itp itd, ale w trakcie rozmowy zaczynają się skurcze, co 3-4 min, więc decyzja jedziemy do szpitala! TZ zamówił TAXI (wypił 2 piwka u znajomych , bo przecież nic się nie zapowiadało na poród), i tak już w taxi skurcze nabrały tempa, że biedny taksówkarz jechał na czerwonych światłach
Jak dojechaliśmy miałam już rozwarcie na 6 cm, więc szybko zawieźli mnie na porodówkę, a tu juz akcja jak z filmu, co badanie to rozwarcie większe o kolejne cm, aż lekarze i położne byli w szoku i nie wierzyli w to co się dzieje i uwijali się koło mnie jak mróweczki tak więc 3-4 parte skurcze i Olka była na świecie o 1:53, TZ przeciął pępowinę i po porodzie Najbardziej nieprzyjemne było nacięcie i zszywanie krocza, ale do przeżycia także się nie stresujcie
Położne się ze mnie śmiały jak zapowiedziałam, że w takim razie widzimy się za 3 lata, bo jestem gotowa rodzić też i drugie dziecko
I tak właśnie to wyglądało. ale się rozpisałam...

Olka się budzi, idę włączyć mleczarnię, a potem jak mi pozwoli to dokończę czytanie

buziaki Mamuśki

zazdroszcze!:P i gratuluje:8

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 15:25   #3183
magdawikp
Wtajemniczenie

GG do magdawikp Send a message via Skype™ to magdawikp

ale maiałam nadrabiania mam nadzieję, ze niczego nie pokrecę

Ela opis produ fantastyczny, a niunia piękna

Ola fajnie, ze już jesteście wszyscy w domu

Kate całusy dla małego z okazji miesiąca
co do Twoich pytań to już otpowiedziała Brombusia, ja tylko dodam, ze mnie pediatra powiedziała espumisan 3 x po 5 kropli, co do diety to mi od i cytrusy są uczulające, nalezy generalnie zwracac uwagę na produkty, które moge uczulić min. nabiał, orzechy, czekolada, owoce itd. i wzdymajace - i to wszystko
a fakt jak kolki maja być to będą tylko można maleństwu pomagać podając np. kropeli i masowac brzuszek i uważac co się je
magdawikp jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 16:56   #3184
carolans
Zadomowienie

Domi pewnie że będziemy nie żebym była wyrodną mamuśka, ale juz nie mogę się doczekać aż wejdę w swoje rzeczy tzn ciuchy sprzed ciąży, jakieś obcisłe jeansy, buty na niewygodnych wysokich obcasach

mam już obiecany od tż-ta shopping po nową bieliznę jak już urodzę i dojdę do siebie

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011

Edytowane przez carolans
Czas edycji: 2009-11-20 o 16:57
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:14   #3185
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
mam już obiecany od tż-ta shopping po nową bieliznę jak już urodzę i dojdę do siebie
mmmmm

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:23   #3186
brombusia
Zakorzenienie

Witam z krainy wiszących mlecznych cycków

Filip dzisiaj urządził sobie sesję
Rano 3 godziny, po południu 2 na cycku, ciągle był głodny, odkładałam go do łóżeczka a on po chwili się budził i dalej płakał, po czym dobierał się do piersi jakby tydzień nie jadł. W końcu na spacerze miałam 1,5 godziny spokoju i potem w domu jeszcze spał. Teraz też w końcu zasnął, całe szczęście bo opróżnił juz chyba do cna obie piersi .
Nie wiem, czy ten głód może być wynikiem podanych kropelek?

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
a gołabki mozna jest?zupe z suszek? ja tam nic nie wiem
Gołąbki na wigilię
W sumie w środku gotowane mieso z ryżem, więc chyba bez kapusty można jeść. A zupa z suszek co to ?

Kapusty na pewno nie można, ryba dyskusyjna, makówek na pewno nie bo mak ciężkostrawny bardzo i generalnie nic za bardzo nie można z wigilijnych potraw

Cytat:
Napisane przez NadiaM Pokaż wiadomość
Tak trochę zmieniając temat jedzonka Załączam zdjęcia mojego zoo Specjalnie dla Sexi zdjęcie mojej kotki
Bardzo fajne zoo

Cytat:
Napisane przez olalicious07 Pokaż wiadomość
Tylko oczywiście problem z karmieniem jest oooogromny - w szpitalu przez 2tyg karmiona była butelką, więc z cyca bezpośrednio w ogole nie umie jeść i od razu wpada w histerię. Przez kapturek jako tako, je z dwóch piersi po czym po godzinie jest znowu głodna u już bardzo wychowawczo dojada butelką Mamusie rozpakowane (albo nierozpakowane ale zorientowane w temacie ) - co można z tym zrobić? Szczerze mówiąc nie uśmiecha mi się ciągłe odciąganie pokarmu...
Super że Mała jest już z Wami
Jak chcesz żeby jadła z piersi, to musisz znosić jej ataki histerii, uspokajać i znowu przystawiać, aż sobie przypomni. Innego sposobu nie ma, mój też się buntował ale zajęło mi to dzień żeby się uspokoił.
U mnie położna odradzała te nakładki silikonowe, bo się dziecku podobno mieszają sposoby ssania. A jeśli będziesz tylko odciągała, to pokarm Ci zaniknie, podobno tylko ssanie dziecka pobudza tak laktację.

Cytat:
Marcelajna co ja bym bez Ciebie zrobiła Napidz mi jeszcze tylko kiedy dajesz te kropelki o jakiej porze i ile razy dziennie. Bo ja chyba też będę dawać profilaktycznie bo mi się WIki też często pręży jak go kładę do łóżeczka. Też oglądałam o tej śmierci łóżeczkowej. I jak wyżej pisałam zastanawiam się nad tym urządzeniem. A ty myślałaś o tym?? A i jeszcze jedno to Twój Filip spi tylko w śpiworku?? Mój mały spi pod kocem bo my mamy ciepło w sypialni i tez myślę że mu to styka.
Co do śpiworka, to Filipowi nie bardzo się podobało i jakoś się zgrzał w nim, więc rzuciliśmy go w kąt
My w sypialni mamy 20-21 st. myślę, że to jest wystarczająco.
Co do espumisanu to tak jak Madzia, 3 x 5 kropli, ale wieczorem mu nie dam chyba, bo nie wiem, czy on po nich taki głodny czasem nie jest. Muszę to zbadać
Cytat:
A i bym zapomniała.

Mój Wiki ma dziś miesiąc
Wszystkiego najlepszego

Cytat:
Napisane przez sexy body Pokaż wiadomość

Ja również specjalnie dla Ciebie zamieszczam zdjęcie mojego kota Alejandro Juan Antonio Tofik Trojga Imion Murzyn.... A w zasadzie to Kić
Słodziak z niego

Cytat:
Eluś witaj z powrotem
Oleńka jest śliczna .
A co do porodu, to zazdraszczam, ja mojego nie wspominam tak dobrze

Cytat:
Napisane przez gissh Pokaż wiadomość
Mam też dobrą wiadomość: odebrałam dzisiaj wynik kontrolnego wymazu z szyjki macicy i jest git Znaczy się klebsiella pneumonae zdechła po kuracji antybiotykowej i nic nowego na szczęście też się tam nie pojawiło Uff... Trochę mi ulżyło...
No to super wiadomość

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
A tak wczoraj bylsymy u lekarza i wszytsko oki z malym...dobra wage ma rosnie jak na drozdzach....No poprstu na to co razem z nimi przeszlam czuje sie wspaniale i jak to facetcik lubi rozorabiac...i juz sie nawet buntuje....
Cieszę się, że u Was wszystko w porządku .

A z dobrych wiadomości: wygrzebałam moje jeansy sprzed ciąży i paradowałam w nich dzisiaj na spacerze
Niby nic a cieszy

brombusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:39   #3187
sexy body
Rozeznanie

brombi jak to NIC???
Jak ja po takim czasie od porodu wbiję się w dżiny sprzed ciaży to wydam przyjęcie!

A co do tych potraw to ja słyszałam od pani doktor, że kiszoną kapustę można jeść w czasie karmienia piersią
Zresztą, tak się naiwna martwię o papu wigilijne, a pewnie będę tak samo jak Ty pochłonięta "krainą wiszących mlecznych cycków" i nawet nie pomyślę co mnie omija

xpressja kociaczek przepiekny Dobrze zrozumiałam - to ta kociczka, która chorowała?

Nadia mój kitek faktycznie jeszcze mały a z tych imion to się śmieję, bo tak naprawdę za kazdym razem mówimy do niego inaczej. Ostatnio utarło się po prostu Kić.

Dziewczyny ja mam od wczoraj co jakiś czas takie bardzo bolesne chwilowe ukłucia-szarpnięcia w pochwie, że aż mnie zgina. Pojęcia nie mam co to jest
Macie jakiś pomysł? Do lekarza idę w środę i nie wiem czy zawracać mu głowę wcześniej pytaniem o te bóle.

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 17:49   #3188
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Elus super porod w takim razie no i skoro obiecalas to Olka musi miec rodzenstwo

a ja mam klopot.. wczoraj w nocy mialam goraczke 40C wiec tz dal mlodemu mieszanke bo ja sie tak zle czulam ze nawet nie wstawalam.. wypil 120ml a dzis protestowal przy piersi i po godzinie karmienia zaczal strasznie krzyczec i nie bylo wiecej mowy o piersi.. musialam dac mu modyfikowane bo krzyczal.. wypil jeszcze 90ml i spi..
tz pojechal do klienta i potem na zakpy.. ma mi kupic karmi wiec moze jak bedzie wiecej pokarmu to mlody nie bedzie chcial butli na noc.. ja zauwazylam ze on lubi jak tego mleka jest strasznie duzo. ja mam sporo mleka. jak leko scisne brodawe to mleko leci i to calkiem ladnie a on sie zlosci

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 17:50   #3189
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brombusia Pokaż wiadomość

Gołąbki na wigilię
W sumie w środku gotowane mieso z ryżem, więc chyba bez kapusty można jeść. A zupa z suszek co to ?

No...a czemu sie tak dziwisz?
w moich stronach robi sie taka zupe z suszonych owocow- jest pyszna...
tak samo gołabki

Stary 2009-11-20, 17:52   #3190
xpressja
Zadomowienie

Cytat:

xpressja kociaczek przepiekny Dobrze zrozumiałam - to ta kociczka, która chorowała?
tak tak, to ta futrzasta

brombi, ty wskakujesz już w jeansy przedciażowe ?! wow!
ja tez tak chce!

---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:

ahahahahahahaha

... też rozmyślam jak tu przemycić choć odrobinke potraw wigilijnych ....

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-11-20 o 17:54
Stary 2009-11-20, 17:53   #3191
konspiracja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość

Witajcie

Konspiracja, koniecznie pochwal się co kupiłaś.
no i 3mam kciuki za wizytę.
O cos takiego w H&M
http://www.allegro.pl/item814423270_..._miesiece.html

Cytat:
Napisane przez minnie Pokaż wiadomość
Kapusta, groch,fasola to wzdymające i cięzkostrawne jest ,także jakieś wzęcia albo kolki dziecko po tym może mieć.Wydaje mi się, że grzyby także cięzkostrawne są.To tak na moje oko.Może jeszcze jakieś mamusie wypowiedzą się w tej kwestii.

A gołąbki, to chyba też bez tej kapusty będę jadła jak coś.
wszystko z kapustą, smażone, smażoną cebula, ryby smażone, grzyby - odpada.

Posprzatalam, bylam nawet na spacerku. Na obiad placki ziemniaczane
a teraz Was przelecę

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 18:09   #3192
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Cytat:
Nadia Twoja kotka jest prześliczna
Wygląda jak siostra bliźniaczka mojego zwierza
Ja również specjalnie dla Ciebie zamieszczam zdjęcie mojego kota Alejandro Juan Antonio Tofik Trojga Imion Murzyn.... A w zasadzie to Kić
to i ja pokażę Wam swojego inwalidę zdjęcie nie jest najlepsze ale trochę go widać
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 18:22   #3193
mamrotka
Wtajemniczenie

hej mamusie

zaczynamy 40tc jeszcze kilka dni i bedzie nasza kruszyna z nami chociaz moja mamusia stwierdzila dzis ze urodze 1go grudnia ale ja sie nie zgadzam na takie cos bo wrocily mi mdlosci poranne i zgaga daje ostro w kosc bez reni ani rusz no i skurcze mam ale nie regularne tylko czop mi siedzi ale czytalam ze nie zawsze odchodzi

ale mialam dzis ochote na mandarynki i tak ladnie do mnie mowily w sklepie ze kupilam caly worek a jakie one kwasnie korzystam poki moge bo jak bedzie dzidzi to juz nie zjem
no i jakie chamy w kolejkach do kas ze masakra, stoje sobie raptem z trzema rzeczami przy kasie z pierszenstwem a buraki(bo inaczej nie potrafie powiedziec) udaja ze mnie nie widza a dobrze wiem ze mega brzucha nie da sie nie zauwazyc bo ledwo w przejsciu sie zmiescilam ogolnie to pierwsza taka szopka mnie spotkala w ciazy bo do tej pory to zawsze ustepowali a mialam mniejszy brzuch

ide zjesc mandarynke
Stary 2009-11-20, 18:28   #3194
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Konspi slodki ten stroik
a czy Ty aby nie bylas u pana gina?
Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
zaczynamy 40tc jeszcze kilka dni i bedzie nasza kruszyna z nami chociaz moja mamusia stwierdzila dzis ze urodze 1go grudnia ale ja sie nie zgadzam na takie cos bo wrocily mi mdlosci poranne i zgaga daje ostro w kosc bez reni ani rusz no i skurcze mam ale nie regularne

No to kolejna Mamusia ktorej wrocily mdlosci- nam tez

Stary 2009-11-20, 18:30   #3195
katekatee
Zadomowienie

Witam wieczorkiem. Melduję że dziś był spokój Ale byłam z małym 2 godziny na dworze. I to w tym czasie w którym wczoraj dostał tego ataku. Wczoraj tak mi ciocia poradziła że jak jej mała miała kolki to ona o tej porze wychodziła na dwór. I mała przesypiała te kolki. Jak ja dziś byłam z Wikim to on trochę marudził podczas spania ale się nie wybudził. Czyżby to było to

Cytat:

A poród wyglądał tak:
Olcia śliczna a poród marzenie

Cytat:
A z dobrych wiadomości: wygrzebałam moje jeansy sprzed ciąży i paradowałam w nich dzisiaj na spacerze
Niby nic a cieszy
Wiszące cycki to my dopiero będziemy miały Jak mój syn skończy 18 to mu wystawię rachunek za karmienie Ja też już chodzę w jeansach sprzed ciąży i też mnie to bardzo cieszy I wcale nie uważam żeby to było nic

Cytat:
Napisane przez kropka241 Pokaż wiadomość
a ja mam klopot.. wczoraj w nocy mialam goraczke 40C wiec tz dal mlodemu mieszanke bo ja sie tak zle czulam ze nawet nie wstawalam.. wypil 120ml a dzis protestowal przy piersi i po godzinie karmienia zaczal strasznie krzyczec i nie bylo wiecej mowy o piersi.. musialam dac mu modyfikowane bo krzyczal.. wypil jeszcze 90ml i spi..
tz pojechal do klienta i potem na zakpy.. ma mi kupic karmi wiec moze jak bedzie wiecej pokarmu to mlody nie bedzie chcial butli na noc.. ja zauwazylam ze on lubi jak tego mleka jest strasznie duzo. ja mam sporo mleka. jak leko scisne brodawe to mleko leci i to calkiem ladnie a on sie zlosci
Kropcia trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze skończyłoA karmi to to piwo?? Ono pomaga na laktację??

I dziękujemy wszystkim za życzenia

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200910201762.html

katekatee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 18:36   #3196
kolanosia
Rozeznanie

Hej mamcie!

Mamrotka to rzeczywiście trafiłaś na buraków, szkoda słów!

W ogóle jak nie wklejacie zdjęć cudnych dzieciaczków, to szalejecie z pięknymi kociaczkami! Ja niestety miałam tylko pieska przez 14 lat ale juz odszedł i jakoś sie jeszcze pozbierac nie mogę. Może w przyszłości się przełamię.....

A z dobrych wiadomości to powiem, że w końcu łóżeczko przyjechało. właśnie TŻ je składa więc najdalej jutro ustawię sobie w pokoiku wszystko tak jak zaplanowałam. no chyba że będą znowu jakieś przeszkody...nigdy nie wiadomo...

---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

A Brombi i Kakatee też sądzę, że paradowanie w spodniach sprzed ciąży to wcale nie jest nic! Zazdraszczam!!!!
Stary 2009-11-20, 18:43   #3197
konspiracja
Zakorzenienie

Ela najwspanialszy opis porodu jaki czytalam, szcześciaro!

Brombi - gratuluję dżinów

Kate wszystkiego naj.... z okazji pierwszego miesiąca.

Przyłączam sie do klubu wielbicielek Czarnego Kota To najwspanialsze zwierzaczki pod slońcem

Święta to u nas jeszcze jedna wielka niewiadoma, ale myslę że podjedziemy do moich rodziców

Cytat:
Napisane przez mamrotka Pokaż wiadomość
hej mamusie

zaczynamy 40tc jeszcze kilka dni i bedzie nasza kruszyna z nami chociaz moja mamusia stwierdzila dzis ze urodze 1go grudnia ale ja sie nie zgadzam na takie cos bo wrocily mi mdlosci poranne i zgaga daje ostro w kosc bez reni ani rusz no i skurcze mam ale nie regularne tylko czop mi siedzi ale czytalam ze nie zawsze odchodzi

ide zjesc mandarynke
Dawno Cię nie bylo... odzywaj sie częściej.
A na mandarynki zrobilaś mi takiego smaka

Dzięki za kciuki, właśnie będe sie powoli przygotowywać.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Konspi slodki ten stroik
a czy Ty aby nie bylas u pana gina?

Nie, wlaśnie mam dziś wizytę nocną

na Groszka orbicie

Syzyf była kobietą
konspiracja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 19:02   #3198
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanosia Pokaż wiadomość
A z dobrych wiadomości to powiem, że w końcu łóżeczko przyjechało. właśnie TŻ je składa więc najdalej jutro ustawię sobie w pokoiku wszystko tak jak zaplanowałam. no chyba że będą znowu jakieś przeszkody...nigdy nie wiadomo...
Kolanosiu a jutro masz zamiar juz zalozyc posciel i rozpakowac materac? Bo u mnie lozeczko, owszem, rozłożone, ale materac jest wsadzony w folii jeszcze no i nie wiem kiedy zakladac pzrescieradlo i baldachim
A zrobisz fotke lozeczka?
Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość

Nie, wlaśnie mam dziś wizytę nocną

o kurde juz prawie 20-sta, to o ktorej masz?
i relacje prosze zdac

Stary 2009-11-20, 19:15   #3199
kropka241
Zakorzenienie

GG do kropka241 Wyślij wiadomość przez MSN do kropka241

Kate tak to piwo karmelkowe. podobno super dziala na laktacje. przynajniej moja siostra sobie bardzo chwalila..

kropka241 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-11-20, 21:01   #3200
kolanosia
Rozeznanie

Cytat:
Kolanosiu a jutro masz zamiar juz zalozyc posciel i rozpakowac materac? Bo u mnie lozeczko, owszem, rozłożone, ale materac jest wsadzony w folii jeszcze no i nie wiem kiedy zakladac pzrescieradlo i baldachim

Łóżeczko juz złożone! Na razie włożyłam materacyk tak jak ty w folii i z pościelą to też nie będę sie spieszyć. Nawet jak będę w szpitalu to TŻ poradzi sobie z założeniem pościeli, po co ma się kurzyć.
Fotkę zrobię, ale nie wiem czy jutro zdążę bo zamierzam jeszcze zrobić małe poprawki w malowaniu ściany. Nie podoba mi się jak pomalowaliśmy ścianę wcześniej, dokładnie chodzi mi o to że ściana ma dwa kolory i chciałabym by jaśniejszy kolor zaczynał sie troszkę wcześniej. Będziemy kombinować, ale jak sie nie da to trzeba będzie ściane pomalować raz jeszcze. Potem poczekamy aż wyschnie i nalepię jeszcze piankowe ozdoby. Jak to wszystko zrobię to wkleję fotkę.
Mam nadzieję, że do poniedziałku zdążę, bo w pon odbierm wyniki z posiewu i czuję, że nie będą ok, a wtedy znowu groźba szpitala.....Muszę zdążyć z pokoikiem na wypadek gdybym znów musiała iść na przeleczenie dożylne. Ja juz naprawdę nie ma siły z tym pęcherzem i nerką
Stary 2009-11-20, 21:04   #3201
sexy body
Rozeznanie

O ja, ale cisza

Ponawiam pytanie - wiecie coś na temat takich chwilowych ukłuć-szarpnięć w pochwie? Ja mam cos takiego od wcozraj co jakis czas, bardzo tobolesne. Nie wiem czy kontaktować sie z ginem.

sexy body jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-20, 21:15   #3202
kolanosia
Rozeznanie

Sexy body a to na pewno nie jest w pęcherzu. Ja mam takie właśnie ostre szarpnięcia ale związane jest to z moimi bakteriami w pęcherzu. robiłaś ostatnio jakieś badanie moczu? Jeśli to nie to , to naprawde nie mam pojęcia. Nie spotkałam się z taką dolegliwością.
Stary 2009-11-21, 05:45   #3203
gusiec
Raczkowanie

GG do gusiec Send a message via Skype™ to gusiec

witam wszystkich w ten sobotni wczesny poranek,
my wlasnie mamy pore karmienia wiec korzystajac z chwili przegladam wizaz

gratulacjie dla Guci i jej malenstwa - w koncu sie doczekalyscie

ja rzadko cos tu dopisuje ale 3mam kciuki za Wasze szybkie (jak u eli) i bezbolesne porody !

---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ----------

Cytat:
Niby nic a cieszy
hej Brombusia, dokladnie rozumiem Twoja radosc. ja tez juz powyciagalam przedciazowe ubrania i mieszcze sie w nich bez problemu co napawa mnie niesamowitym zadowoleniem bo myslalm, ze przez kolejne kilk miesiecy bede sie snula w dresach i jeansach ciazowych

gusiec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-21, 07:07   #3204
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lucky1910 Pokaż wiadomość
to i ja pokażę Wam swojego inwalidę zdjęcie nie jest najlepsze ale trochę go widać
Lucky,
Kić jest baaardzo dostojny i ten różówy języczek !
A czemu inwalida?

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ----------

Cytat:
O ja, ale cisza

Ponawiam pytanie - wiecie coś na temat takich chwilowych ukłuć-szarpnięć w pochwie? Ja mam cos takiego od wcozraj co jakis czas, bardzo tobolesne. Nie wiem czy kontaktować sie z ginem.
sexy, ja mam podobna dolegliwość, nie jest ona jakas systematyczna, ale gin powiedział, że przy normalnej ( nieskracającej ) się szyjce może to być moje odczucie jak dzidzia główką uderza w kanał, bo skurcze to też nie są...
no chyba że ty masz skurcze

* * *

znowu mam problemy ze spaniem i wróciła paskuda zgaga...

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ----------

Cytat:
słuchajcie a ja ubrałam ostatnio pościel, i materac też wyciągnęłam z worka, bo przecież ma się wietrzyć i łapać domowe zapachy - a w tej folii to jak on cokolwiek "złapie"?
wszystko przykryłam kocykiem, i jakoś się nie kurzy...

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2009-11-21 o 07:04
Stary 2009-11-21, 07:24   #3205
2befree
Raczkowanie

Witam weekendowo

Cytat:
Cytat:
Sexy body a to na pewno nie jest w pęcherzu. Ja mam takie właśnie ostre szarpnięcia ale związane jest to z moimi bakteriami w pęcherzu. robiłaś ostatnio jakieś badanie moczu? Jeśli to nie to , to naprawde nie mam pojęcia. Nie spotkałam się z taką dolegliwością.
Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość
sexy, ja mam podobna dolegliwość, nie jest ona jakas systematyczna, ale gin powiedział, że przy normalnej ( nieskracającej ) się szyjce może to być moje odczucie jak dzidzia główką uderza w kanał, bo skurcze to też nie są...
no chyba że ty masz skurcze
Sexy ja obstawiam skurcze przepowiadające. Ja właśnie takie miewam ostatnio. To się różni od uderzenia dzidzi w kanał, przynajmniej u mnie. Ja zawsze miałam bolesne miesiączki i bardziej to przypomina właśnie takie miesiączkowe skurcze macicy. Położna mówiła, żeby się tym nie martwić, bo to normalne. No chyba, że nie przechodzą, tylko się nasilają - wtedy może warto zadzwonić i zapytać. W końcu to Twoja pierwsza ciąża i masz prawo nie wiedzieć co to.
2befree jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 07:32   #3206
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez dudziakowa Pokaż wiadomość
U nas wmaire dobrze...maly wlasnie spi troszke sp;okoju jest....

A tak wczoraj bylsymy u lekarza i wszytsko oki z malym...dobra wage ma rosnie jak na drozdzach....No poprstu na to co razem z nimi przeszlam czuje sie wspaniale i jak to facetcik lubi rozorabiac...i juz sie nawet buntuje....
No to wspaniale
Cytat:
właścicielkom koteczków zazdroszczę z całego serca i drapie futrzaki za uchem! sama miałam mała kicie ale niestety miała nowotwór nereczki i od nas odeszła...
ale tyle radości i ciepła które nam dała... ojej aż się łezka w oku kręci...
Ja uwielbiam koty! Niestety mój tż ich nie cierpi i nie mogę sobie takiego sprawić
Kilka lat temu miałam przecudną kotkę, która odeszła w wieku 2,5 lat (prawdopodobnie coś z sercem miała) i od tego czasu tż nie pozwala mi na kocurka
Cytat:
Napisane przez carolans Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zapowiedziałam, że jak tylko dojdę do siebie po porodzie to idę do fryzjera i kosmetyczki!
Cytat:
A z dobrych wiadomości to powiem, że w końcu łóżeczko przyjechało. właśnie TŻ je składa więc najdalej jutro ustawię sobie w pokoiku
Ja łóżeczko przywlekę od znajomych w niedzielę. Już się nie mogę doczekać. Muszę jeszcze zamówić materac i będzie gotowe
Cytat:
Ja też czasami czuję takie ukłucia. Wytłumaczyłam to sobie tak, że dzidzia naciska na kanał. Idę we wtorek do gina to podpytam co to może być.

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 08:29   #3207
carolans
Zadomowienie

u mnie też kłucia, nie są częste to nawet o nich nie myślę
łóżeczko podobnie jak wy mam już złożone z materacem w folii w środku, łózeczko wybrał tż, z firmy wujec.

Laura 20.12.2009
Oliwia 8.07.2011
carolans jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-11-21, 09:22   #3208
paczka22
Raczkowanie

GG do paczka22

Cześć wam

Ja tylko podczytuje was a z tego powodu iż,bardzo boli mnie jeszcze ten prawy bok i siedzieć w jednym miejscu to masakra dla mnie.Mały daje popalić ale wczoraj go przetrzymałam troche od 15 do 20 prawie w między czasie byliśmy pierwszy raz na spacerze.Wiktor spał przez te pare minut co z nim byliśmy.
Nikola ciagle siedzi przy małym i go trzyma za raczkę lub uczy go liczyć już.I mówi do niego mój kochany braciszek.
Kiedy ja dojde do siebie boże bo już niechcę tego czuć tego bólu bo mam dosyć.Wczoraj zamknęłam się w łazience i płakałam bo tak bolało.Skóra na brzuchu też mnie boli co ja mam zrobić jeju Pomóżcie coś.
Stary 2009-11-21, 09:38   #3209
Maria2008
Zadomowienie

GG do Maria2008

Witam
Ja też mam kłucia w dole
Łóżeczko mam rozłożone materac jeszcze we foli ale ja jeszcze poczekam.
W poniedziałek lub wtorek odstawiam leki Dziś w nocy bolał mnie brzuch ale poźniej przestało.

Paczka współczuje że tak Cię boli.
śliczne koty macie choć wole pieski mam taką nieznośną 3 latke
Maria2008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-11-21, 09:57   #3210
lucky1910
Rozeznanie

GG do lucky1910

Witajcie

mój tz pojechał dziś rano na uczelnie a mi się śmiło, że pojechałam razem z nim, tylko wysiadłam przy empiku i ze w tym sklepie zaczełam rodzić i obudził mnie taaaki skurcz
no może w końcu się zacznie

a tak poza tym to dziś na 15:30 mam wizytę u gina więc proszę trzymać kciuki za miękką i otwierającą się szyjkę, która będzie zwiastowała szybki poród

Cytat:
Lucky,
Kić jest baaardzo dostojny i ten różówy języczek !
A czemu inwalida?
mój kotek ma niedowład tylnich łapek i nie skacze- pradwopodobnie coś stało się kici jeszcze jak on był w jej brzuszku.. dzięki swojej nietypowej dolegliwości jest kotem idealnym bo jego szczytem możiwości jest kanapa

miłego dnia Mamuśki
lucky1910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości