|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Cytat:
Cytat:
- leżenie na boku z uniesionymi nogami to nie jest szczyt wygody
|
||
|
|
|
#3092 |
|
Rozeznanie
|
malinka taki przystojny duet to powód do dumy!
kolanosia bidulko faktycznie jeszcze na koniec nowych stresów Ci przybyło Ja tam wierzę, że te zakazy szybko znikną! Dziękuję Wam wszystkim za komplementy, aż mi sie teraz mordka non stop cieszy ![]() My wczoraj kupiliśmy wózek. Wszystko zgodnie z wytycznymi znalezionymi w gazecie "Twoje 9 m-cy" (czy jakoś tak). Zakupiliśmy Bebetto Vulcano. A teraz czytam opinie o tych wózkach i martwie się, że chyba źle zrobiliśmy, bo sporo ludzi narzeka na małą gondolę, fotelik i przednie koła. Dziewczyny jakiej wielkości są Wasze gondole? Ta z mojego wózka ma jakieś 78 cm długości i 20 wysokości.
|
#3093 |
|
Zadomowienie
|
kolanosiu, mam takie same obawy
![]() wiem,że na dzień dzisiejszy w moim szpitalu porody rodzinne się odbywają ale jak to będzie w niedalekiej przyszłości? |
|
|
|
#3094 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny mieliśmy atak kolki
![]() Na dodatek akurat teściowie przyjechali. Teściowa zamiast pomóc to stała i patrzała co robię albo próbowała dać małemu smoka jak on się zanosił.... Bez komentarza. Tżt przerażony, teściowe, mały się zanosi no po prostu horror![]() Muszę kupić te niemieckie krople. A tżta wysyłam bo jakieś kropelki na już. I może po te czopki o których Madzia pisała. Tylko nie wiem czy je można bez recepty. Jak ktoś ma jakieś pomysły to pliss![]() :prosi : A dodam że to wszystko trwało z 10 mintu. Boże to co musi przeżywać Karenina. Spadam poczytać coś na temat kolek. A i teraz to ja już chyba nic nie będę jadła![]()
|
|
|
|
#3095 |
|
Zadomowienie
|
sexy pięknie wyglądasz
![]() co do wózków to mało chyba jest z duzymi gondolami 80cm ma Mikado a tak to raczej po 74cm 78cm ![]() Pojeździsz troszke nim a potem do spacerówki ![]() Malina ale masz przystojniaków ![]() Wiecie co boje się tych kolek
|
|
|
|
#3096 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też mam taki sam wózek i mi się podoba ciężko się wpina fotelik![]() A poza tym ja uważam że nie ma idealnego wózka mi zależało żeby był lekki i miał obrotowe koła myślę że sobie poradzimy
|
|
#3097 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przezyłam koszmar ale dieta tu nie ma wiele wspólnego- bo ja juz nawet przy kubie przeszłam na sztuczne- i dalej było to samo. Mam nadzieje ze u was to tylko na sporadycznych przypadkach sie skoczy i sobie tez tego zycze...---------- Dopisano o 16:40 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ---------- i dziekuje w imieniu chłopaków za komplementy |
|
|
|
|
#3098 |
|
Zadomowienie
|
spam!
Wojtuś 17.09.2009 Anielka 24.11.2012 Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2009-11-19 o 23:16 |
|
|
|
#3099 |
|
Rozeznanie
|
Marta nam ten wózek też sie bardzo podoba i jeśli chodzi o moją opinię to jest super!
Tylko człowiek się naczyta tych opinii na internecie a potem się zamartwia. Ale odpuszczę sobie juz to zamartwianie, bo i tak cieszy mnie ten zakup a co ma być to będzie Ja się ostatnio nakręciłam, że KONIECZNIE muszę urodzić przed terminem (termin mam wyznaczony w 41 tc) bo na Święta MUSZĘ być juz w domku z dzidziem!!!!!! Bo ominą nas prezenty i dobre jedzonko ![]() A na wydrukach USG mam różne terminy: 17, 21, 24, 25 grudnia. Pierwszy mi pasi.
|
#3100 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tak Cie ominie jak bedziesz karmic ![]() |
|
|
|
|
#3101 |
|
Rozeznanie
|
domi to se zamrożę i zjem jak tylko będę mogła
|
#3102 |
|
Wtajemniczenie
|
Sexy fajnie wyglądasz
Malinka ale masz przystojniaków Kate 10 min to mało - a koli to jak pisała Malinka - ja jestem na dosć drastycznej diecie i co co jakiś czas mamy koncert ale 1 godzinę casem darza sie i 3 godziny, a codziennie piję koperek x2, herbatki mlekopędne, w których tez jest koperek i tabletki mlekopedne - w nich tez jest koperek, a swoją droga mały pije koperek i do tego 3 x 5 kropli espumisan + 1 x papawarynę żeby to było proste to dzieci by nie miały tego paskudztwa, ja sie pocieszam, ze nie codzinnie i nie tak jak mają inni - a znam drastyczne przypadki |
|
|
|
#3103 |
|
Rozeznanie
|
Madzia to tyle aż srodków zapobiegawczych stosujesz a ta cholerka i tak dokucza??? Masakra
![]() W ogóle po opisie Kate to ja jestem przerażona tym paskudztwem ![]() Jak czytam o tych Waszych problemach z kolką to nawet porodu jakoś przestałam sie bać, bo to jednorazowe no i ja będę sie męczyć, a przy takiej kolce to dzidzia moze kilka miesięcy cierpieć. A rodzice przy okazji. Kurcze, ale żeby medycyna NIC nie mogła pomóc???
|
#3104 |
|
Zakorzenienie
|
Co tu dzis tak spokojnie
|
#3105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A śpiworek wysłali mi czerwony. I rzeczywiście na razie nie będę kupowała leżaczka, bo to nosidełko fajnie się buja. Zobaczymy tylko czy dziecku się spodoba ![]() I zapomniałam napisać wcześniej: Malinka - super przystojniaków masz w domu A z tymi kolkami to coś strasznego. Nie wiadomo dokładnie skąd się biorą i jak z nimi walczyć. U niektórych pomaga jedno, u niektórych drugie, ale czasami po prostu trzeba to "przecierpieć". Ale to musi być straszne jak dziecko tak płacze, a nie można mu w żaden sposób pomóc ![]() Miłego wieczorku!!! Ciekawe kiedy dziewczyny co ostatnio rodziły zameldują się w domu i na wizażu?
|
|
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Kamila czekam na fotki
![]() Ja sie objadlam...ostatnio z tego, co zauwazylam jest mi niedobrze po jedzeniu..tak jakby mdłości
|
|
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Malinko
Gucia serdecznie gratuluje Kasiu moja siostra dostala na kolki od pediatry syrop debridat. Pomagal im dobrze przez 3,5 miesiaca.. jedyne co siostra zauwazyla to mala miala straszny apetyt po tym debridacie ![]() ja mam kropelki espumisan, herbatke plantex no i profilaktycznie pije koper wloski (1 lub 2 kubki dziennie) + herbatke z hipp na laktacje. kolek na razie brak a to nasza 12 doba zycia. Sexy bardzo ladnie wygladasz
|
#3108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Domi ale ty brutalna jesteś!!! A swoja drogą to masz racje, to co najlepsze w tym roku raczej grudnióweczki ominie i tyle!
|
|
#3109 | |||
|
Zadomowienie
|
Jestem spowrotem. Ale przez te pare godzin to osiwiałam w obawie że będzie powtórka
![]() Nie chciałam Was dziewczyny straszyć ale to naprawdę było okropne jak ten mój maluszek tak się zanosił płaczem. Teraz spi ale jak tylko zająknie to ja już normalnie stan przedzawałowy mam![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Malinka Twoi chłopcy są prześliczni. Ale jacy mają być po takiej mamusi |
|||
|
|
|
#3110 |
|
Zadomowienie
|
witajcie jeszcze raz wieczorkiem
przychodzę do was z wieściami byłam dziś na wizycie ustalić termin cc no i jest na 04.12
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jesli termin masz na 4 grudizen to mozesz zostac jeszcze mamusia listopadowa?mi sie tez lozysko starzeje, tak ze witaj w klubie...tylko który stopien to mi lekarz nie mówil Czyli w ten poniedzialek idziesz Marto do szpitala?dobrze zrozumialam? Katee uwazaj na cytrusy |
|
|
|
|
#3112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ależ on jest słodki
I widzę, że też tych z "wysokim czołem", jak mój ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W końcu to maleńki noworodek, a noworodki podobno myślą, że są częścia mamusi a nie osobną istotką. Ale jak go kładę to łóżeczka, to staram się go już nie brać stamtąd, żeby nauczył się samodzielnie zasypiać, ale nie zostawiam go ciągle samego jak jest w stanie aktywności, najczęściej leży sobie obok mnie na kanapie i coś tam do niego mówię, albo go obserwuję, a on wodzi oczkami dookoła. Cytat:
![]() Pediatra mi wczoraj powiedział, że mam nie zwracać uwagi na to zanoszenie, bo mi się potem będzie zanosił do 3 roku życia. Chyba, że bezdech trwa 6-8 sekund, to dmucha się energicznie w usta, albo klepie w tyłek. Młody pojadł i dałam mu kropelki espumisan, tak profilaktycznie, ale tylko 5. Zaraz walnął w kimono, nie wiem czy to zasługa kropelek, ale sie nie pręzy tylko leży dość spokojnie. I wsadziłam go dzisiaj w śpiworek, bo oglądałam w Dzień dobry TVN o śmierci łóżeczkowej reportaż ![]() Ciągle mi się wydaje, że mu zimno w tym śpiworku, ale przecież skoro śpi spokojnie, to chyba wszystko ok.
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie to brzmi |
|
|
|
|
#3114 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba nie dotrwam do grudnia
|
|
#3115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cos mi sie wydaje, ze wytrwasz bo to tylko 10 dni ![]() kurde ja zaczelam czytac o tej mojej bakterii...nie wiem czemu mi przy porodzie nie dadza antybiotyku chyb a jednak nie bede czytala tych rzeczy na necie, bo zaczynam sie dołowac
|
|
|
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
acha i jakas choroba mnie rozbiera.. cos z grypowatych bo jest i kaszel i bol glowy i temperatura i bole miesni.. no i nie wiem.. isc do lekarza i zlapac cos gorszego w kolejce czy leczyc sie po domowemu..
Adrianowi profilaktycznie daje syrop bioaron c.. Mam nadzieje ze obejdzie sie bez grupowego chorowania bo tz podlapal 2 wieksze zlecenia + ma coraz wiecej uczniow..
|
#3117 |
|
Zadomowienie
|
Heloł
![]() Jeszcze nie czytałam co tu się działo od niedzieli, zaraz będę nadrabiać ![]() Brombi dzięki za forumowe sprawozdanie wiem,że mogę już pogratulować Gusiec ![]() od środy wieczór jesteśmy z Olką w domu! Mamy się świetnie, współpraca i poznawanie siebie nawzajem idzie nam coraz lepiej ![]() zabieram się do czytania, bo głodomor właśnie usnął!
Edytowane przez elalank Czas edycji: 2009-11-20 o 08:15 |
|
|
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
Brombri też oglądalam w TVN o śmierci łózeczkowej. Mnie przeraża ten temat daltego kupiłam monitor oddechu- w sumie to długo sie wachałam bo to spory wydatek ale jak dowiedziałam sie że mały ma wade serca to sie juz nie zastanawiałam.
A wrażenie wysokiego czoła potęguje łysina ![]() Ela witaj Kropeczko prosze mi tu nie chorować. ![]() Jesli chodzi o kolki i dietę to ja też staram sie uważać chociaz moja polożna powiedziala że jak mają być kolki to i tak będą- niezależnie od naszej diety wiec pomijając potrawy cieżkostrawne i "wzdęciowe" mozna jeszcze wszystko. Ja od wczoraj zapodaje Espumissan ale narazie nie ma tragedii bo przy Kubie to na tym etapie ręce miałam już wydłużone do kostek i każdą noc nieprzespana wogóle. Wiec tym razem mam nadzieje że kolki zostaną mi odpuszczone![]() Marta ja musiałam miec cc mając łożysko 2 stopnia. I termin ustalonej cesarki miałam na 4.11 a urodziłam 25.10 wiec bądz czujna |
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Katekatee współczuje tych przeżyc
Cytat:
Edytowane przez simpatica Czas edycji: 2009-11-20 o 08:41 |
|
|
|
|
#3120 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jakbys miała porod w terminie to najwyżej mąż Ci zamrozi
Cytat:
Mimo wszelkich zalet chust, bliskości z mama itd uwazam że malutki kręgoslup i cala reszta nie sa przystosowane do noszenia w pionie i malutkie dziecko powinno jednak spędzac jak najwięcej czasu w pozycji poziomej. Mozna w chuście nosić dziecko niedlugo, ale jednak normalnie nosząc na rekach, latwiej jest kontrolować prawidłowe ulozenie dziecka. UFFF się rozpisalam... ![]() Pamietacie jakim hitem kiedyś były chodziki??? A teraz co? Są wręcz zabronione... Cytat:
jeszcze raz wielkie gratulacje!!!!!!!! OPOWIADAJ JAK BYŁO ![]() Domi - co sie stało z listą? Dlaczego nie ma tygodnia urodzenia? Nie podoba mi się - tp albo tydzień urodzenia tez powinien byc ![]() ![]() Przeciez jest to taka sama informacja jak sn czy cc...
Edytowane przez konspiracja Czas edycji: 2009-11-20 o 08:49 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

- leżenie na boku z uniesionymi nogami to nie jest szczyt wygody