|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie listopadowo-grudniowe 2009, cz. 4-JESIENNO- ZIMOWE ROZDWAJANIE
Ela! gratuluje takiego szybciutkiego porodu i zazdroszcze zazdroszcze zazdroszcze
![]() domi, a tej energii nie masz za dużo ? bo u mnie jakiś spadek formy ![]() właścicielkom koteczków zazdroszczę z całego serca i drapie futrzaki za uchem! sama miałam mała kicie ale niestety miała nowotwór nereczki i od nas odeszła... ale tyle radości i ciepła które nam dała... ojej ![]() pamiętam jak byłam na początku ciąży a ona właziła na kolana wpychała pyszczek tak z boku i grzała brzuszek - niezapomniane uczucie! zwierzęta mają w sobie jakąś magie! p.s. zdjęcie małej tygrysicy ![]() Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-20 o 15:02 |
![]() ![]() |
![]() |
#3182 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
zazdroszcze!:P i gratuluje ![]()
![]() |
#3183 |
Wtajemniczenie
|
ale maiałam nadrabiania
![]() Ela opis produ fantastyczny, a niunia piękna ![]() Ola fajnie, ze już jesteście wszyscy w domu ![]() Kate całusy ![]() co do Twoich pytań to już otpowiedziała Brombusia, ja tylko dodam, ze mnie pediatra powiedziała espumisan 3 x po 5 kropli, co do diety to mi od i cytrusy są uczulające, nalezy generalnie zwracac uwagę na produkty, które moge uczulić min. nabiał, orzechy, czekolada, owoce itd. i wzdymajace - i to wszystko a fakt jak kolki maja być to będą tylko można maleństwu pomagać podając np. kropeli i masowac brzuszek i uważac co się je |
![]() ![]() |
![]() |
#3184 |
Zadomowienie
|
Domi pewnie że będziemy
![]() ![]() mam już obiecany od tż-ta shopping po nową bieliznę jak już urodzę i dojdę do siebie
![]() Edytowane przez carolans Czas edycji: 2009-11-20 o 16:57 |
![]() ![]() |
![]() |
#3185 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3186 | ||||||
Zakorzenienie
|
Witam z krainy wiszących mlecznych cycków
![]() Filip dzisiaj urządził sobie sesję ![]() Rano 3 godziny, po południu 2 na cycku, ciągle był głodny, odkładałam go do łóżeczka a on po chwili się budził i dalej płakał, po czym dobierał się do piersi jakby tydzień nie jadł. W końcu na spacerze miałam 1,5 godziny spokoju i potem w domu jeszcze spał. Teraz też w końcu zasnął, całe szczęście bo opróżnił juz chyba do cna obie piersi . Nie wiem, czy ten głód może być wynikiem podanych kropelek? Gołąbki na wigilię ![]() W sumie w środku gotowane mieso z ryżem, więc chyba bez kapusty można jeść. A zupa z suszek co to ? Kapusty na pewno nie można, ryba dyskusyjna, makówek na pewno nie bo mak ciężkostrawny bardzo i generalnie nic za bardzo nie można z wigilijnych potraw ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak chcesz żeby jadła z piersi, to musisz znosić jej ataki histerii, uspokajać i znowu przystawiać, aż sobie przypomni. Innego sposobu nie ma, mój też się buntował ale zajęło mi to dzień żeby się uspokoił. U mnie położna odradzała te nakładki silikonowe, bo się dziecku podobno mieszają sposoby ssania. A jeśli będziesz tylko odciągała, to pokarm Ci zaniknie, podobno tylko ssanie dziecka pobudza tak laktację. Cytat:
![]() My w sypialni mamy 20-21 st. myślę, że to jest wystarczająco. Co do espumisanu to tak jak Madzia, 3 x 5 kropli, ale wieczorem mu nie dam chyba, bo nie wiem, czy on po nich taki głodny czasem nie jest. Muszę to zbadać ![]() Wszystkiego najlepszego ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Eluś witaj z powrotem ![]() Oleńka jest śliczna . A co do porodu, to zazdraszczam, ja mojego nie wspominam tak dobrze Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
A z dobrych wiadomości: wygrzebałam moje jeansy sprzed ciąży i paradowałam w nich dzisiaj na spacerze ![]() Niby nic a cieszy ![]()
![]() |
#3187 |
Rozeznanie
|
brombi jak to NIC???
Jak ja po takim czasie od porodu wbiję się w dżiny sprzed ciaży to wydam przyjęcie! ![]() A co do tych potraw to ja słyszałam od pani doktor, że kiszoną kapustę można jeść w czasie karmienia piersią ![]() Zresztą, tak się naiwna martwię o papu wigilijne, a pewnie będę tak samo jak Ty pochłonięta "krainą wiszących mlecznych cycków" i nawet nie pomyślę co mnie omija ![]() xpressja kociaczek przepiekny ![]() Nadia mój kitek faktycznie jeszcze mały a z tych imion to się śmieję, bo tak naprawdę za kazdym razem mówimy do niego inaczej. Ostatnio utarło się po prostu Kić. Dziewczyny ja mam od wczoraj co jakiś czas takie bardzo bolesne chwilowe ukłucia-szarpnięcia w pochwie, że aż mnie zgina. Pojęcia nie mam co to jest ![]() Macie jakiś pomysł? Do lekarza idę w środę i nie wiem czy zawracać mu głowę wcześniej pytaniem o te bóle.
#3188 |
Zakorzenienie
|
Elus super porod w takim razie
![]() ![]() a ja mam klopot.. wczoraj w nocy mialam goraczke 40C wiec tz dal mlodemu mieszanke bo ja sie tak zle czulam ze nawet nie wstawalam.. wypil 120ml a dzis protestowal przy piersi i po godzinie karmienia zaczal strasznie krzyczec i nie bylo wiecej mowy o piersi.. musialam dac mu modyfikowane bo krzyczal.. wypil jeszcze 90ml i spi.. tz pojechal do klienta i potem na zakpy.. ma mi kupic karmi wiec moze jak bedzie wiecej pokarmu to mlody nie bedzie chcial butli na noc.. ja zauwazylam ze on lubi jak tego mleka jest strasznie duzo. ja mam sporo mleka. jak leko scisne brodawe to mleko leci i to calkiem ladnie a on sie zlosci
#3189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No...a czemu sie tak dziwisz? ![]() w moich stronach robi sie taka zupe z suszonych owocow- jest pyszna... tak samo gołabki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3190 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() brombi, ty wskakujesz już w jeansy przedciażowe ?! wow! ja tez tak chce! ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ---------- ahahahahahahaha ![]() ... też rozmyślam jak tu przemycić choć odrobinke potraw wigilijnych .... Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-20 o 17:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3191 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.allegro.pl/item814423270_..._miesiece.html Cytat:
Posprzatalam, bylam nawet na spacerku. Na obiad placki ziemniaczane ![]() a teraz Was przelecę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3192 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3193 |
Wtajemniczenie
|
hej mamusie
![]() zaczynamy 40tc ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ale mialam dzis ochote na mandarynki i tak ladnie do mnie mowily w sklepie ze kupilam caly worek a jakie one kwasnie ![]() ![]() no i jakie chamy w kolejkach do kas ze masakra, stoje sobie raptem z trzema rzeczami przy kasie z pierszenstwem a buraki(bo inaczej nie potrafie powiedziec) udaja ze mnie nie widza a dobrze wiem ze mega brzucha nie da sie nie zauwazyc bo ledwo w przejsciu sie zmiescilam ![]() ![]() ide zjesc mandarynke ![]()
#3194 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a czy Ty aby nie bylas u pana gina? ![]() Cytat:
No to kolejna Mamusia ktorej wrocily mdlosci- nam tez ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3195 | ||
Zadomowienie
|
Witam wieczorkiem. Melduję że dziś był spokój
![]() ![]() ![]() Olcia śliczna a poród marzenie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() I dziękujemy wszystkim za życzenia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3196 |
Rozeznanie
|
Hej mamcie!
Mamrotka to rzeczywiście trafiłaś na buraków, szkoda słów! W ogóle jak nie wklejacie zdjęć cudnych dzieciaczków, to szalejecie z pięknymi kociaczkami! Ja niestety miałam tylko pieska przez 14 lat ale juz odszedł i jakoś sie jeszcze pozbierac nie mogę. Może w przyszłości się przełamię..... A z dobrych wiadomości to powiem, że w końcu łóżeczko przyjechało. właśnie TŻ je składa więc najdalej jutro ustawię sobie w pokoiku wszystko tak jak zaplanowałam. no chyba że będą znowu jakieś przeszkody...nigdy nie wiadomo... ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- A Brombi i Kakatee też sądzę, że paradowanie w spodniach sprzed ciąży to wcale nie jest nic! Zazdraszczam!!!!
#3197 | |
Zakorzenienie
|
Ela najwspanialszy opis porodu jaki czytalam, szcześciaro!
Brombi - gratuluję dżinów ![]() Kate wszystkiego naj.... z okazji pierwszego miesiąca. Przyłączam sie do klubu wielbicielek Czarnego Kota ![]() ![]() Święta to u nas jeszcze jedna wielka niewiadoma, ale myslę że podjedziemy do moich rodziców Cytat:
A na mandarynki zrobilaś mi takiego smaka ![]() Dzięki za kciuki, właśnie będe sie powoli przygotowywać. ![]() ---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Nie, wlaśnie mam dziś wizytę nocną ![]()
![]() |
#3198 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zrobisz fotke lozeczka? ![]() o kurde juz prawie 20-sta, to o ktorej masz? ![]() i relacje prosze zdac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3199 |
Zakorzenienie
|
Kate tak to piwo karmelkowe. podobno super dziala na laktacje. przynajniej moja siostra sobie bardzo chwalila..
![]() |
#3200 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Łóżeczko juz złożone! Na razie włożyłam materacyk tak jak ty w folii i z pościelą to też nie będę sie spieszyć. Nawet jak będę w szpitalu to TŻ poradzi sobie z założeniem pościeli, po co ma się kurzyć. Fotkę zrobię, ale nie wiem czy jutro zdążę bo zamierzam jeszcze zrobić małe poprawki w malowaniu ściany. Nie podoba mi się jak pomalowaliśmy ścianę wcześniej, dokładnie chodzi mi o to że ściana ma dwa kolory i chciałabym by jaśniejszy kolor zaczynał sie troszkę wcześniej. Będziemy kombinować, ale jak sie nie da to trzeba będzie ściane pomalować raz jeszcze. Potem poczekamy aż wyschnie i nalepię jeszcze piankowe ozdoby. Jak to wszystko zrobię to wkleję fotkę. Mam nadzieję, że do poniedziałku zdążę, bo w pon odbierm wyniki z posiewu i czuję, że nie będą ok, a wtedy znowu groźba szpitala.....Muszę zdążyć z pokoikiem na wypadek gdybym znów musiała iść na przeleczenie dożylne. Ja juz naprawdę nie ma siły z tym pęcherzem i nerką ![]()
![]() |
#3201 |
Rozeznanie
|
O ja, ale cisza
![]() Ponawiam pytanie - wiecie coś na temat takich chwilowych ukłuć-szarpnięć w pochwie? Ja mam cos takiego od wcozraj co jakis czas, bardzo tobolesne. Nie wiem czy kontaktować sie z ginem.
#3202 |
Rozeznanie
|
Sexy body a to na pewno nie jest w pęcherzu. Ja mam takie właśnie ostre szarpnięcia ale związane jest to z moimi bakteriami w pęcherzu. robiłaś ostatnio jakieś badanie moczu? Jeśli to nie to , to naprawde nie mam pojęcia. Nie spotkałam się z taką dolegliwością.
#3203 | |
Raczkowanie
|
witam wszystkich w ten sobotni wczesny poranek,
my wlasnie mamy pore karmienia wiec korzystajac z chwili przegladam wizaz ![]() gratulacjie dla Guci i jej malenstwa - w koncu sie doczekalyscie ![]() ja rzadko cos tu dopisuje ale 3mam kciuki za Wasze szybkie (jak u eli) i bezbolesne porody ! ---------- Dopisano o 06:45 ---------- Poprzedni post napisano o 06:25 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3204 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Kić jest baaardzo dostojny ![]() A czemu inwalida? ---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 08:00 ---------- Cytat:
no chyba że ty masz skurcze ![]() * * * znowu mam problemy ze spaniem i wróciła paskuda zgaga... ![]() ---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:02 ---------- Cytat:
wszystko przykryłam kocykiem, i jakoś się nie kurzy... Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2009-11-21 o 07:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3205 | ||
Raczkowanie
|
Witam weekendowo
![]() Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#3206 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Kilka lat temu miałam przecudną kotkę, która odeszła w wieku 2,5 lat (prawdopodobnie coś z sercem miała) i od tego czasu tż nie pozwala mi na kocurka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też czasami czuję takie ukłucia. Wytłumaczyłam to sobie tak, że dzidzia naciska na kanał. Idę we wtorek do gina to podpytam co to może być. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3207 |
Zadomowienie
|
u mnie też kłucia, nie są częste to nawet o nich nie myślę
![]() łóżeczko podobnie jak wy mam już złożone z materacem w folii w środku, łózeczko wybrał tż, z firmy wujec.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3208 |
Raczkowanie
|
![]() ![]() Ja tylko podczytuje was a z tego powodu iż,bardzo boli mnie jeszcze ten prawy bok i siedzieć w jednym miejscu to masakra dla mnie.Mały daje popalić ale wczoraj go przetrzymałam troche od 15 do 20 prawie w między czasie byliśmy pierwszy raz na spacerze.Wiktor spał przez te pare minut co z nim byliśmy. Nikola ciagle siedzi przy małym i go trzyma za raczkę lub uczy go liczyć już.I mówi do niego mój kochany braciszek. ![]() ![]() Kiedy ja dojde do siebie boże bo już niechcę tego czuć tego bólu bo mam dosyć.Wczoraj zamknęłam się w łazience i płakałam bo tak bolało.Skóra na brzuchu też mnie boli co ja mam zrobić jeju ![]()
#3209 |
Zadomowienie
|
Witam
![]() Ja też mam kłucia w dole ![]() Łóżeczko mam rozłożone materac jeszcze we foli ale ja jeszcze poczekam. W poniedziałek lub wtorek odstawiam leki ![]() Paczka współczuje że tak Cię boli. śliczne koty macie choć wole pieski ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3210 | |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() mój tz pojechał dziś rano na uczelnie a mi się śmiło, że pojechałam razem z nim, tylko wysiadłam przy ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() no może w końcu się zacznie ![]() a tak poza tym to dziś na 15:30 mam wizytę u gina ![]() ![]() Cytat:
![]() miłego dnia Mamuśki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:44.