|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3601 |
|
BAN stały
|
Dot.: Mamusie styczniowo-lutowe 2010 cz. IV Wielkie Zimowe Rozpakowywanie
Ja nawet gdybym nie miała mieć cc to nie wyobrażam sobie porodu sn bez zzo!! W końcu mamy XXI wiek a nie średniowiecze. Przecież znieczulenie można mieć nawet u dentysty a nie ma porównania bólu przy borowaniu, a przy wielogodzinnym porodzie, nie wspominając już o nacinaniu na żywca lub zszywaniu
![]() Masakra. Uważam że podejście w stylu - tyle lat kobiety rodziły bez znieczulenia to teraz też mogą - jest typowym męskim szowinizmem. W końcu kiedyś medycyna była na dużo niższym poziomie i lidzie umierali np na zapalenie wyrostka - a to nie znaczy że teraz też muszą. Wracając do braku anestezjologów - gdyby facet miał mieć najdrobniejszy zabieg na swoich cennych "klejnotach" - nie byłoby mowy o braku znieczulenia No, ale się rozpisałam. Dośćtego |
|
|
|
#3602 |
|
Zakorzenienie
|
piękny Piotruś
aldii wiesz nie ma co się zamartwiac co ma być to i tak będzie mysl pozytywnie, ja pomimo tego mojego dramatu staram się nie myślec jak tym razem wszystko sie odbędzie. u mnie tez była trochę inna sytuacja bo cesarka była "na już", takze wszystko robili szybko, szybko a wiadomo "pospiech złym doradcą"
|
|
|
|
#3603 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Sensuel kochana jestes, dziekuje
Zebciowy Piotrus na pewno szybko nabierze sil i niebawem bedziecie juz w domku ![]() Kanciu masz racje Edytowane przez aldii Czas edycji: 2009-12-29 o 21:33 |
|
|
|
#3605 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Super zdjęcie ![]() No i trzymam kciuki za szybki powrót Zebry z Juniorem do domku |
|
|
|
|
#3606 |
|
Zadomowienie
|
Sliczny ten Piotrus zeberkowy
![]() i jestem pewna ze szybciutko dojdzie do siebie i beda mogli szczesliwie wrocic do domku.A ja zauwazylam ze dzisiaj troche opadl mi brzuch mam tak jakby mniej go pod piersiami. Nie wiem jak to opisac ale wczesniej zaczynal sie od razu pod piersiami a teraz klade tam reke tam swobodnie. Ale przyjaciolka ktora juz rodzila powiedziala ze opadnie jeszcze bardziej niedlugo. no i dzis sknczylismy 36tc wiec zaczal sie 9 miesiac jeszcze tylko 30dni.ciekawe czy wytrzymam tyle
|
|
|
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Przed podaniem znieczulenia jest wywiad z anesteziologiem i on dobiera znieczulenie. Ja mialam narkoze ze wzgledu na maloplytkowosc. Wywiadu nie mialam. Juz lezac na stole powiadomili mnie ze bedzie narkoza i wcisneli papier do podpisu, ze sie zgadzam.
Ale z tego, co wiem, problemy z kregoslupem czesto sa przeciwskazaniem do znieczulenia "w kregoslup". |
|
|
|
#3608 |
|
Raczkowanie
|
około 20 mój małzonek wrócił do domu, już w progu powiedziałam: jak dobrze, że jestes bo nie moge zdjąć buta. A on prawie obraził się. Powiedział, że dobrze, że czekam na niego chociaż z takiego powodu. hehehehe żartował oczywiście
|
|
|
|
#3609 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
* nie każda rodząca ma możliwość dostać takie znieczulenie ze względów chociażby zdrowotnych,finansowych lub braku lekarza * nie każdy szpital ma w ofercie taki luksus * nic nie piszesz o skutkach ubocznych takiego znieczulenia.Nie wiem tez czy się orientujesz jakie one są.Ja wiem co to jest mega ból głowy i dziękuję bardzo,wiem tez co to poród także wolę rodzić normalnie niż potem mieć pękającą głowę i te wszystkie rarytasy związane ze znieczuleniem. * znieczulenie jakie by nie było to ingerencja leku w organizm mniej lub bardziej szkodliwe dla dziecka * ja osobiście wolałabym nie narażać malucha na jakieś kleszcze i próżnociągi (a zgodę podpisywałam w szpitalu na to bo musiałam).Ból na serio jest do zniesienia i jako kobieta powiem ci,że "tyle lat kobiety rodziły bez znieczulenia to teraz też mogą" chociażby dla bezpieczeństwa dziecka. * nacinania już teraz mało się stosuje podobno,bo stawiają na osłanianie krocza.Ale nawet gdyby to robią to podczas skurczu także tego nawet nie czuć.Co innego szycie.Ja to fikałam na łóżku jak mnie szył,ale znieczulenie w tym przypadku mogłoby być,bo to jest zupełnie inny ból niż ból porodowy.Przynajmniej wg mnie.Milion razy bardziej mnie to bolało. * ale oczywiście decyzja należy do rodzącej .Chcesz to skorzystaj o ile masz możliwość.I obyś była zadowolona i nie miała żadnych dolegliwości w związku z tym.A dzidziuś urodził się bez atrakcji dodatkowych Nie ma sprawy kochana
|
|
#3610 |
|
Zakorzenienie
|
zeberko super Piotrus anioleczek maluski
![]() aaa i mam zdjecia 37 tydz i 4 dzien i lozeczko ktore kupilsmy dzisiaj skaldalismy z TZem
|
|
|
|
#3611 |
|
Raczkowanie
|
Eudaimonia ja na Galla chcę rodzić przy moim lekarzu i z tego co się orientowałam to znieczulenie jest tam bezpłatne
![]() majkela12 ;* BubiGirl mnie tez przez prawie całą ciąże trzyma się grzybica Aktualnie też jestem na tabletkach dopochwowych :/Zebra ślicznego masz synka :zakochany: i jak słodko śpi ![]() elcia śliczny brzuszek i łóżeczko też ![]() ------------- Zjadłam płatki z mlekiem, a potem pół tabliczki czekolady i pic mi się chcę ale nie chce się mi iść do kuchni
|
#3612 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No Elcia brzunio szpiczasty I łóżeczko bardzo funkcjonalne.Tylko ten materac w tle... Mam identyczny i jest strasznie niewygodny dla mnie. A teraz to bym z niego chyba nie wstała ![]() Dziś byłam prywatnie na usg. Maluszek ma sie dobrze. Ma już prawie 3 kg. A moja szyjka miękka i rozwarcie na 1 palec. No i? Kto mnie uświadomi o co chodzi???????????? |
|
|
|
|
#3613 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec musi stac ale dzisiaj o 4 juz wylatuje do polski wiec bede mogla go w koncu schowac
|
|
|
|
|
#3614 |
|
Wtajemniczenie
|
Maluszek zeberki śliczny, jeju to musi być trudne tak siedzieć w szpitalu zwłaszcza, że teraz taki okres świąteczno-sylwestrowy. Ja mam plana rodzic 01.01 hehehe
ale jestem naiwna jeśli mi się uda to chyba zostanę wróżką
|
#3615 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moze się komuś przyda ![]() Cytat:
oby szybko wrócili do domku ze względu na moją szyjkę nie mogłam chodzi do SR ![]() jak nie mamy innego wyboru to i z neta coś się można dowiedzieć ![]() ja oblukałam wszystkie odcinki http://szkola-rodzenia.pieluszki.pl/ lepsze to niż nic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
a który to tydzień? jesteś w lepszej sytuacji bo ja mam rozwarcie na 2 palce (jakieś 4 cm) ---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 23:03 ---------- Kalka doczytałam ... 38tc ![]() spakowana jesteś jakby co ?
" Tylko niekiedy szczęście bywa darem , najczęściej trzeba o nie walczyć " P.Coelho http://www.suwaczki.com/tickers/km5stv73q3br6dgn.png Zębole ![]() http://s2.pierwszezabki.pl/036/036140970.png?5725 |
||||
|
|
|
#3616 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć brzuszki
Nie nadrabiam nie mam siły..... Od 3 dni czuje fatalnie mam skurcze mój organizm sie oczyszcza na wszystkie możliwe sposoby czuje się tak jakbym była kompletnie naćpana Cały dzień śpie, zapominam o wszytskim, wyjście do sklepu to dla mnie wyczyn nie do przejściaPozdrawiam buziaczki dla wszytskich |
|
|
|
#3617 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia wcale nie jest taki malutki twoj brzunio
Kalka wiem tylko, ze rozwarcie na 1 palec = 2cm maluszek juz 3 kg - wow ![]() Bardotko czyzby to juz ????? |
|
|
|
#3618 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3619 |
|
Zadomowienie
|
oj juz powoli wiekszośc z nas ma oznaki zblizającego sie porodu
![]() pewnie te które maja już troche rozwarcia to im pójdzie szybko tez już chce rozwarcie tylko takie zeby 2dni wytrzymać.mnie juz też coś cisnie na dole,chyba główka sie powoli układa.... piotruś |
|
|
|
#3620 |
|
Zadomowienie
|
Aleście dziś naskrobały
Dzięki za komentarze co do zdjęcia. Ucieszyliśmy się, że nam sie taka pogoda trafiła, bo dzień wcześniej zero śniegu. za udane wizyty i fajne brzuszki widziałamAle najbardziej zapamiętałam but kwiatkalafiora ![]() i zdjęcie PiotrusiaJa na razie nie planuję porodu na 1 stycznia, bo zostało mi jeszcze jakieś 400 puzzli do ułożenia . A badania tak jak planowałam zrobiłam dzisiaj i w czwartek przy okazji jak pojadę na usg to odbiorę.Co do znieczulenia to nie planuję. Za pierwszym razem jak przyjechałam do szpitala to był już za późno, ale moim zdaniem ból porodowy jest do wytrzymania bez znieczulenia. I tak samo jak a pierwszym razem nie planuję opłacać żadnej położnej. Nacięcia krocza nie odczułam, natomiast zszywanie miałam w znieczuleniu, więc tez nie bolało. |
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Witam...
Znowu mam zaległości, ale jakoś brakło mi sił na wizaż dzisiaj... Moja laktacja chyba jest do d... Po wczorajszym nawale dzisiaj już było normalnie po prostu, chyba zanika... Tak samo jak w rodzinie po stronie mamy zawsze się rodziły duże dzieci i łatwe były porody, tak żadna nie mogła karmić piersią... Jakoś mnie to dobija...
|
#3622 |
|
Zakorzenienie
|
Elcia fajne łóżeczko i cudny brzuszek
Kamyczku....z tym karmieniem to faktycznie łatwo nie jest ale się nie zalamuj... Ja przez to przechodziałam....i mogę siędomyslać jak się czujesz.... ale tetaz wiem, że karmienie mieszankami też ma swoje plusy....a dziecko naprawdę nie traci na tym....Będzie tak samo silne i zdowe i będzie się dobrze rozwijalo jak inne ![]() Nosek do góry ************************* * Pamiętacie jak mówiłam Wam o mojej siostrze, co taka nie przygotowana i nie wie co do czego ![]() Wczoraj poznym wieczorem urodziła synka wiadomosci od cioci więc nie wiem ile waży i czy SN czy jednak CC ![]() A wczoraj kilka razy do niej dzwoniłam i się dziwiłam, że nie odbiera: ..." Jeszcze do mojej mamy mowie, jak śmie nie odbierać ...chyba nie rodzi "...
*** -12,5kg*** Edytowane przez pysiamn Czas edycji: 2009-12-30 o 08:28 |
|
|
|
#3623 |
|
Zadomowienie
|
witam w zimowy dzien
obudziłam sie o 7 i leżałam do 8 zastanawiając sie co zjeśc płatki z mlekiem czy manna no i wygrała manna,więc sie zajadam.dziwne bo ja o tej godz zawsze spie jeszcze.noc jak zwykle cięzka. pysiamn gratulacje ciociu ale to twoja siostra czy kuzynka?bo ja też używam siostra cioteczna ale w niekktórych rejonach nie znaja tego słowa tylko kuzynka.
|
|
|
|
#3624 | |
|
Zadomowienie
|
Kochane, jesteśmy w domku - w poniedziałek nas wypuscili z bilirubiną spadającą, więc obserwuję Bartusia i liczę, że wszystko będzie dobrze. My z mężem mamy podwójny konflikt Rh i grup głównych, zapewne stąd te problemy.
Cieszymy się teraz sobą w domku Jest nam cudownie Postaram się jakoś Was nadrobić ale naprawdę brak czasu ![]() Jeszcze jedna rada: kupcie ubranka najmniejsze jakie są, chociaż kilka, bo pomimo, że Bartuś ma 54 cm, te na 56 są za duże, a kilka na początek tzreb amieć aby maluszkowi było ciepło ![]() Ściskam Was kochane ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ---------- Cytat:
|
|
#3625 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale nic straconego, ja wcześniej miałam Philipsa a obecnie używam Siemensa http://www.nokaut.pl/suszarki/suszar...ph-2323-d.html (była akurat w moim zasięgu cenowym). Dyfuzor jak dla mnie jest niezastąpiony, ale podobno dobrze jest wybrać suszarkę z jonizacją, bo dzięki temu włosy stają się miękkie, łatwiej rozczesują się i nie elektryzują się podczas układania. Tylko z tego co pamiętam to oczywiście są droższe.Cytat:
Przystawiaj Paulinkę jak zwykle do piersi, a gdybyś zauważyła, że jest jeszcze głodna, to możesz ją dokarmić mieszanką. Jak pisała pysiamn, nawet jak się nie uda długo karmić piersią, to i tak nie ma tragedii. W końcu dla dzieciątka najważniejszy jest pełny brzuszek niezależnie od tego czy napełniony mlekiem mamusi czy też mieszanką pysia gratuluję ciociu A u mnie wyjątkowo dobra No to czekamy na dzisiejsze relacje z wizyt, dziewczyny (m.in. Kancia) nie zapomnijcie się pochwalić. Ciekawe czy mamaidy i lila są już w domku? ---------- Dopisano o 09:30 ---------- Poprzedni post napisano o 09:28 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#3626 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Między Bogiem a prawdą to tak naprawdę ona jest moją ciocią mimo że jest mlodsza odemnie o 2 lata hihi więc nigdy tego nie praktykowałyśmy ![]() Jej mama i moja babcia były siostrami rodzonymi...tak więc siostrą dla niej tak naprawdę to jest moja mama ![]() Cytat:
A mówiłam że niedługo będziecie siecieszyć sobą w domku.... Brawo Lila ![]() Cytat:
Mam suszarkę z dyfuzorem i kręcone włosy....ale przyznaję że jej nie używam ![]() Najczęściej pozwalam włosa wyschnąć naturalnie.... A suszarka od wielkogo dzwonu jak muszę szybko mieć sucha i czystą głowę ![]() Tak więc nie bardzo polecę...i moja to jakas noname...ale się sprawdza ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Kanciu
|
|
#3627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kochana ty się nie przejmuj i nie stresuj Pysiam dobrze napisała,że dziecko niewiele traci na karmieniu butelką pod kątem zawartości pokarmu. Mnie się wydawało,że nawał jest w drugiej dobie i trwa kilka dni,a nie po czasie i tylko na 1 dzień .
|
|
#3628 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
hahaha, a w razie co to potem napiszę skargę i tyle. Znieczulenia też nie biorę bo u nas nawet tego nie ma Jakieś tam dają, ale to pewnie takie co nic nie przynosi ulgi ![]() Cytat:
Ale kurcze oni są jacys dziwni, musze się zagłębić w to, bo gościu co przyjechał to powiedział że o odprawę to sami musimy napisać podanie - a ja myślałam że oni sami bez gadania wypłacają... No i nie wiem, czy jak mam ta umowę tylko do dnia porodu to jak to potem wygląda, czy sama mam latać coś załatwiać żeby mieć potem ten zasiłek macierzyński czy oni automatycznie wyślą wszystko do zusu i będe miała normalnie naliczane... Normalnie nikt nic nie wie....Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jeszcze tydzień poleżą... ale masakra... ja to marzę o tym aby urodzić i jak najszybciej z Kluską wyjść ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ciekawe jak będzie sobie teraz radzić ![]() Cytat:
![]() _________________________ ____________________ A u mnie po wczorajszej wizycie to super wieści Wszystko pozamykane i jak na razie nie zapowiada się aby cokolwiek sie szybko ruszyło hehehehMiałam pobrane na tego paciorkowca i w poniedziałek mam dzwonić po wynik.
|
|
|
#3629 |
|
Zadomowienie
|
Kochane, tak tylko, kilka przemyśleń: trzymamy się optymistycznie, natomiast w szpitalu był dramat - miałam mega dół jednego dnia, czułam sie fatalnie..... bezradna, zero mózgu - cała wiedza wypłynęła gdzieś, nie wiedziałam zupełnie co robić.... ale tak to już jest z naszymi hormonami... płakałam jak dziecko bez powodu.....
Teraz też mam milion pytań, np. czy dobrze pielęgnuję pępuszek, czy kąpiel z Oilatum wystarczy, jeśli nie widzę niczego niepokojącego na skórze.... Karmię piersią, jakoś nam idzie, ale z osłonkami. Synuś śpi sobie grzecznie, czasem nawet 3 godziny, co mnie oczywisącie niepokoi, bo jak bilirubina utrzymuje się dzieci są ospałe.... Ach, te dylematy początkującej mamy. Czasem jest cieżko, ale jak tylko na niego spojrzę świat staje się piękny Jak kilku minutach operacji usłyszałam pierwszy płacz mojego dziecka, sama rozpłakałam się i teraz już wiem - to była najpiękniejsa chwila w moim życiu.
|
#3630 | |
|
Rozeznanie
|
Witam Mamusie i ich brzusie
![]() Ja dziś mam po raz pierwszy SR indywidualną. Właśnie czekam na położną. Pierwsze spotkanie przełożyłam z powodu mojego zatrucia pokarmowego, a dziś w końcu się uda ![]() Tą położną również mam umówioną na poród, jakoś będę spokojniejsza, że będzie ze mną ktoś doświadczony. Poza tym moje kuzynki i bratowa mówiły by brać koniecznie, one nie miały i żałują, bo przy takiej położnej odrazu sprawniej idzie (przynajmniej tak było w ich przypadku jak przyszła położna po jakimś czasie i zaczęła działać i ogarniuać wszystko, ponoć zaraz urodziły. Nie wiem nie było mnie tam ) Ja dla swojego spokoju chcę położną mieć, dlatego mam umówioną. Ale to sprawa indywidualna każdego. Co do znieczulenia to w razie co w szpitalu w którym będę rodziła można. Zobaczymy jak będzie postępował u mnie poród i jaką mam skale progową bólu, czy dam rade, nie wiem, ale zawsze opcja znieczulenia jest ![]() Cytat:
Zaręczeni 18.07.2006 Ślub 04.08.2007 Majka 23.02.2010 http://s2.pierwszezabki.pl/036/0364849d2.png http://suwaczki.maluchy.pl/li-50552.png Edytowane przez kasiorekzeta Czas edycji: 2009-12-30 o 10:27 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
| Narzędzia | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:36.

co ma być to i tak będzie

mały musi dojrzeć i wyzdrowieć...Tęski za domem...

Aktualnie też jestem na tabletkach dopochwowych :/

tylko takie zeby 2dni wytrzymać.