Nasze codzienne jadłospisy, część X. - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-10, 18:53   #3541
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.

Cytat:
Napisane przez Sherrie Pokaż wiadomość
P

1. owsianka na mleku 3,2% ( 4x owsiane, 2x granulowane), garsc mieszanki orzechow, jablko, cukier, cynamon, dzem malinowy, kawalek ciasta marchewkowego z masa z Danio, cappuccino ajerkoniakowe z kawa i cukrem ładnie!
2. 2 kromki chleba ziarnistego z maslem, polowa makreli, papryka, ketchupem, pasek gorzkiej czeko,capucino z cukrem, jablko a tu bym trochę więcej zjadła kakao?
3. zupa koperkowa zabielana z ryzem (talerz), pol woreczka ryzu z mieszanka chinska, pieczonym udkiem z kurczaka, kawalek "runa" (ciasto smietankowo-serowe z zelatyna, truskawkami, biszkoptami itd) czemu tylko pół woreczka?
4. budyn na mleku 3,2% z zoltka, 2 lyzek maki z kakao, slonecznikiem, mandarynka gigant, kilka podjedzonych laskowych laskowych powinno być więcej
5. jajecznica z 2 jaj, 2 kromki chleba ziarnistego z serkiem pieczarkowym, salatka z buraczkow czerwonych duzo natki pietruszki (hodowla okienna mamy) ok
6. 2x jablko, capucino, ok 50g slonecznika nie zaluj sobie

oceni ktos?? proszeeeee
fajnie. na Twoim miejscu zamiast cappuccino piłabym kakałko :P a jak waga, moja droga?

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:55   #3542
ekstradyska
Raczkowanie

podziwiam was
ja bym zwariowała , gdybym miała sie codziennie spowiadac z tego co dokładnie jadłam...
jestem chuda, nawet powinnam troche przytyć, mam całkiem inna zalecona diete (od tej tutaj polecanej i uwazanej za zdrową), ale nie wyobrazam sobie żeby codziennie zastanawiac sie nad tym co zjadlam o której godzinie itp, i żeby ktos mnie jeszcze oceniał, bo zle zjadłam bo miałąm dzien poza domem albo cały pracujacy itp...to nie jest takie proste
ekstradyska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:55   #3543
pyskatka89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Black Cat Pokaż wiadomość
dziękuje
a z tymi warzywami to np na kolacje jesli pisze "rzodkiewka" to mam namysli z 6 sztuk :P do obiadu byla miska surówki ( kapusta pekinska, pol papryki czerwonej, poł zóltej, ogórek, kukurydza, duuużo kopru ) i troche sie zapchalam ta surówką i juz nie dalam rady wiecej kaszy
a podwieczorek.. sama sie sobie dziwie, ale to chyba wpływ @.
staram sie jesc bardziej wartościowo, no ALE tak wyszlo

a ty sie nie martw tylko jedz ładnie i @ przyjdzie.
a, czyli jednak warzyw było więcej
mamy tu już strażników białka w posiłkach, a ja z kolei pilnuję warzyw, bo sama jestem zwolenniczką zjadania ich min 4x w ciągu dnia
i podwieczorek był megapyszny, nie masz co marudzić ! trzeba rozpieszczać podniebienie.
a co do @... mam nadzieję, że z czasem przyjdzie.
a że nadzieja matką głupich...

Moje U.

Śn. 2 duże kromki razowca z osełką śmietankową, jedna z sałatą, polędwicą drobiową, żółtym serem, pomidorem i ogórkiem kiszonym, druga zapieczona z serkiem homo naturalnym i miodem; banan i duża kawa z mlekiem
II śn. miska sałatki z sosem czosnkowym (sos robionych na bieluchu) - szklanka razowego makaronu, pekinka, pomidor, kukurydza, papryka, groszek, ogórek kiszony, koper (i pewnie coś jeszcze) + skrojona w paski i podsmażona pierś z kuraka w chilli; herbata
Ob: barszcz czerwony z jajkiem, całymi buraczkami i pietruszką, zabielany śmietaną; talerzyk ubitych z masłem ziemniaczków z koprem
D: kompot wiśniowy, pasek gorzkiej czeko
Pod: reszta serka homo ze śniadania zmiksowanego z jogurtem naturalnym, wiśniami, bananem i orzeszkami w miodzie; kromka razowca z masłem orzechowym
Kol: porcja tatara wołowego z jajkiem, oliwą, cebulą i koprem; kromka razowca z masłem, kilka ogórków kiszonych
po: 2 wielkie, zmutowane marchewki

najtrudniej być piękną dla siebie.
ot tak.
pyskatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:56   #3544
Magdalena0603
Rozeznanie

Uuu
  • 2 parówki na ciepło z chrzanem i keczupem, grahamka z pastą warzywną ,jabłko
  • puszka tuńczyka wsw+jogurt naturalny ,snickers, banan
  • 2 kanapki razowca z szynką,szczypiorkiem,pomi dorkiem, spory naleśnik po węgiersku (mięsny i pikantny)
  • filet z soli w sosie czosnkowym,4 ziemniaczki z koperkiem,mizeria, surówka "żydowska" 200g
  • kotlet mielony w sosie pomidorowym,bułka jasna z masłem czosnkowym,4 kostki czekolady nadziewanej krówką
  • jajko na miękko,znowu troszkę tuńczyka w oleju (niecałe pół puszki),parówka na zimno

proszę o ocenkę...
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 18:57   #3545
warrior_mortal
Rozeznanie

U pt."beznadziejny/dziwny dzień" :

I:
paluch pszenny z sezamem-obie połówki z margaryną, pasztetem dr., pomidorkiem i sałatą + herbata zielona

II: grahamka z masłem, serem żółtym i ogórkiem + kubuś marchewka-truskawka

III: paczka herbatników (50g.) + jabłko

IV: udko z kurczaka, ziemniaki, brokuł + herbata zielona

V: jogurt activia truskawkowy

VI: (właśnie skończyłam...) 2 kromki mieszanego chleba z masłem, tuńczykiem w.s.w i sałatą (...ledwie wcisnęłam już ) i zaraz będzie herbata zielona

żle się czuję-niedobrze mi i wymiotować mi się chcę, buuu! oceni ktoś? proszę
Stary 2010-02-10, 19:05   #3546
ar22
Raczkowanie

sniadanie ( 6:15): jogo natur+ zdrowy błonnik+ frutina+ otreby żytnie+ wkrojone kiwi+ jabłko duuuze+ kawa zbożowa z mlekiem( uwielbiam takie sniadanie i amen!) [I][COLOR=Purple]

sniadanie II(11:00) bułka razowa z margaryna+ pomidor+ plaster szynki drobiowej+ herbata+ jabłko [COLOR=Purple]

w miedzy czasie kilkanascie winogron

obiad( 16:00) dduuuza miska takiej potrawki( mieso mielone z piersi z kurczaka i troche wołowego, pieczarki, papryka, ogórki kons, fasola czerwona z puszki, pomidory, duuuzo ziół- przygotowane na teflonie na oliwie z oliwek)+ herbata czerwona[COLOR=Purple][I]

podwieczorek( 18:00) jabłko+ kilkanascie orzechów nerkowca+ kawa z mlekiem [I]

kolacja( 19:30) 2 kromki chleba orkiszowego z pomidorem+ serek wiejski+ zioła+ pestki słonecznika wrzucone + orzechy nerkowca wrzucone+ kubek kakao na mleku 2%

jest juz chociaz początek P????

oceni ktos? ładnie prosze....

w ciagu dnia ok 2litrów wody....herbatka zielona....mate....i duzo ruchu tak do 16 bo w pracy...
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:07   #3547
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
fajnie. na Twoim miejscu zamiast cappuccino piłabym kakałko :P a jak waga, moja droga?

ryzu tyle bo w zupie go bylo nawet sporo... szczerze to nie przepadam za kakao hehe

przytylam 2,5kg

dziekuje za ocene
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 19:08   #3548
Sialalalala
Rozeznanie

Siemson!

R!

1. 5 ł owsianki, 3 płatków pszennych, garstka malin, cynamon, szklanka mleka 2%

2. Duża bułka pełnoziarnista typu 'paluch' jedna z wędzonym filetem z indyka, druga z jajkiem bez żółtka, obie z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą

3. Spaghetti około 60 g pełnoziarnistego makaronu, sos ( połowa jogurtu naturalnego, przecier pomidorowy, pół piersi z kurczaka na paru kroplach oliwy z ol.), sałatka - pomidor, ogórek, sałata, papryka

4. garść orzechów, połowa naturalnego, bułka ze słonecznikiem (mogłam sobie już ją darować, kolację jadłam 4 godziny później..)

5. wieśniak z brokułem skroplonym oliwą z ol.

Proszę Was o rzucenie okiem.
Sialalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:08   #3549
gosiadred
Raczkowanie

Być może zadam głupie pytanie, ale co znaczy ten skrót: up ? Którym z resztą często operujecie przy ocenianiu ; )
gosiadred jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:19   #3550
Margolcia0703181
Raczkowanie

P:

I: kromka sojowego z plasterkiem żółtego sera, actimel (musiałam być na czczo w przychodni, kanapkę zabrałam ze sobą)
II: 100g twarogu półtłustego z 3 łyżeczkami śmietany 18%, duże jajko na miękko, kromka białego chleba z masłem, herbata z cytryną i łyżeczką miodu
III: 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, chochelka gulaszu wiepszowego z sosem, trochę surówki z kapusty kiszonej z oliwą
IV: spory kawałek sernika z galaretką, banan
V: coś a la zupa mleczna: szkl mleka 3,2, łyżka owsianych, 2 łyżki kaszy manny, 2 łyżeczki miodu, garść bakalii, do tego wkruszone ok 50g serka capri

potem jabłko

jest lepiej?
Stary 2010-02-10, 19:23   #3551
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
P

1. owsianka na mleku 3,2% ( 4x owsiane, 2x granulowane), garsc mieszanki orzechow, jablko, cukier, cynamon, dzem malinowy, kawalek ciasta marchewkowego z masa z Danio, cappuccino ajerkoniakowe z kawa i cukrem
2. 2 kromki chleba ziarnistego z maslem, polowa makreli, papryka, ketchupem, pasek gorzkiej czeko,capucino z cukrem, jablko
3. zupa koperkowa zabielana z ryzem (talerz), pol woreczka ryzu z mieszanka chinska, pieczonym udkiem z kurczaka, kawalek "runa" (ciasto smietankowo-serowe z zelatyna, truskawkami, biszkoptami itd)
4. budyn na mleku 3,2% z zoltka, 2 lyzek maki z kakao, slonecznikiem, mandarynka gigant, kilka podjedzonych laskowych
5. jajecznica z 2 jaj, 2 kromki chleba ziarnistego z serkiem pieczarkowym, salatka z buraczkow czerwonych duzo natki pietruszki (hodowla okienna mamy)
6. 2x jablko, capucino, ok 50g slonecznika

oceni ktos?? proszeeeee
Sie mi sie podoba sie

Cytat:
Napisane przez ekstradyska Pokaż wiadomość
podziwiam was
ja bym zwariowała , gdybym miała sie codziennie spowiadac z tego co dokładnie jadłam...
jestem chuda, nawet powinnam troche przytyć, mam całkiem inna zalecona diete (od tej tutaj polecanej i uwazanej za zdrową), ale nie wyobrazam sobie żeby codziennie zastanawiac sie nad tym co zjadlam o której godzinie itp, i żeby ktos mnie jeszcze oceniał, bo zle zjadłam bo miałąm dzien poza domem albo cały pracujacy itp...to nie jest takie proste
Nikt sie z niczego nie spowiada.
Twoj post wskazuje na... dziwne podejscie do tematu, czy sie myle?

Cytat:
Napisane przez Sialalalala Pokaż wiadomość
Siemson!

R!

1. 5 ł owsianki, 3 płatków pszennych, garstka malin, cynamon, szklanka mleka 2%

2. Duża bułka pełnoziarnista typu 'paluch' jedna z wędzonym filetem z indyka, druga z jajkiem bez żółtka, obie z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą

3. Spaghetti około 60 g pełnoziarnistego makaronu, sos ( połowa jogurtu naturalnego, przecier pomidorowy, pół piersi z kurczaka na paru kroplach oliwy z ol.), sałatka - pomidor, ogórek, sałata, papryka

4. garść orzechów, połowa naturalnego, bułka ze słonecznikiem (mogłam sobie już ją darować, kolację jadłam 4 godziny później..)

5. wieśniak z brokułem skroplonym oliwą z ol.

Proszę Was o rzucenie okiem.
Siemson

Jest ok Ja nie lubie tyle wegli niewarzywnych na R, ale ogolnie jest w porzo.

Cytat:
Napisane przez gosiadred Pokaż wiadomość
Być może zadam głupie pytanie, ale co znaczy ten skrót: up ? Którym z resztą często operujecie przy ocenianiu ; )
Up = podbijanie jadlospisu, co by nie zniknal w tlumie

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 19:28   #3552
ar22
Raczkowanie

sniadanie ( 6:15): jogo natur+ zdrowy błonnik+ frutina+ otreby żytnie+ wkrojone kiwi+ jabłko duuuze+ kawa zbożowa z mlekiem( uwielbiam takie sniadanie i amen!) [I][COLOR=Purple]

sniadanie II(11:00) bułka razowa z margaryna+ pomidor+ plaster szynki drobiowej+ herbata+ jabłko [COLOR=Purple][I]

w miedzy czasie kilkanascie winogron
5 godz. miedzy posilkami to troche dlugo..
obiad( 16:00) dduuuza miska takiej potrawki( mieso mielone z piersi z kurczaka i troche wołowego, pieczarki, papryka, ogórki kons, fasola czerwona z puszki, pomidory, duuuzo ziół- przygotowane na teflonie na oliwie z oliwek)+ herbata czerwona[COLOR=Purple][I]

podwieczorek( 18:00) jabłko+ kilkanascie orzechów nerkowca+ kawa z mlekiem [I][COLOR=Purple]

kolacja( 19:30) 2 kromki chleba orkiszowego z pomidorem+ serek wiejski+ zioła+ pestki słonecznika wrzucone + orzechy nerkowca wrzucone+ kubek kakao na mleku 2 % [COLOR=Purple][I]
jest juz chociaz początek P????

oceni ktos???ładnie prosze...

w ciagu dnia 2 litry wody...herbata zielona...mate...i duzo ruchu bo do 16 byłam w pracy....
ar22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:48   #3553
carmen4400
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez carmen4400 Pokaż wiadomość
U/P

śn. jajecznica z 2 dużych jaj, połową cebuli, kilkoma pieczarkami, pomidorem, koperkiem i szczypiorkiem, do tego 3 kromki chleba ziarnistego z osełką; kakao
10min marszu do koleżanki
1h min marszu po centrum miasta i powrót do domu

IIśn. jabłko; 2 kromki ziarnistego z osełką, salatą, szynką wiejską i ogórkiem.

ob. miska rosołu, 2 pulpety wielkości sporego kotleta mielonego w sosie smietanowym z duuuużą ilością koperku, 4 ziemniaki, i to wszystko jeszcze zasypane koperkiem; kilka ogórków kiszonych
czekoladka z nadzieniem jakimś

p. miseczka lodów bakaliowych, cappuccino orzechowe z milki; 2 kawałki chałki z maselkiem i miodem

k: teraz sobie jem 2 zapiekanki ze zwykłego chleba z cebulką, pieczarkami, kurą gotowaną i serem, polane ketchupem i majonezem

wpadną jeszcze orzechy włoskie i pewnie jakieś ciasteczka
up
Stary 2010-02-10, 19:51   #3554
paszka016
Raczkowanie

Moze rzeczywiscie nie znam sie na dokladnym liczeniu kalori ale nie uwazam zebym jakos gigantycznie zawyzala , co do sniadania grahamka miala 110g , obiadu byl caly talerz , a co do tego ze napisalam duza pomarancza i mega marchew no to tak bylo

sory za ot

21.06.2009 - Ten jedyny <3

38-39-40-41-42-43-44-45-46-47-48-49-50-51-52
paszka016 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 19:55   #3555
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Skorzystałam z zaproszenia Izy i jestem. prosze o wyrozumialosc
Moje R

S: owsianka z jabluchem i cynamonem
IIS: 3x 2cm plastry wedliny, 3 lyzki wiesniaka
O: makaron razowy, piers z kurczaka, warzywa, jog naturalny
TRENING: 30 min biegania, 20 min rowerka
P: odzywka białkowa
K: ser bialy chudy + lyzeczka miodu

Edytowane przez Mini82
Czas edycji: 2010-02-10 o 19:58
Mini82 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-10, 20:24   #3556
kasia220112
Raczkowanie

Jutrzejsze u/p (możecie ocenić czy może to tak wyglądać?)
śn; jogurt naturalny 125 g (68) + 5 łyżek bran flakes'ów (85)+ łyżeczka słonecznika (30) + kilkanaście rodzynek(20)+ łyżeczka miodu(40)+łyżka otrębów(15)+ bakalie (20)+6 migdałów (36)+łyżka miodowych ringów (30) lub druga łyżka otrębów (15)= ok 350
2 śn; bułka z ziarnami słonecznika taka kwadratowa z Almy + margaryna(nie mogę przekonać się do masła), wędlina drobiowa, rzodkiewka. (ok250)
przek; jabłko ok 150-200 g (ok100)
ob; zupa; 3 chochelki + 2 łyżki węgli(makaron, ryż lub ziemniaki) warzywka gotowane (ok 150)
2 danie; 2 średnie gołąbki z sosem pieczarkowym (ok. 500 lub więcej)
pod;activia (120) z otrębami (15), jabłko(70)
kol; 2 kromki chleba + dodatki+ herbata

Zapewne zjem ok 3 pączków i faworki jeśli je tylko zrobię.
Wpadą pewnie jakieś orzechy.

P.s
Dziś po kolacji tj 10.02 wpadną mini rogaliki 7 days z czekoladą bo właśnie zakupiłam w almie.

Ocenicie ???pliss!!!
Czy dobrze policzyłam kcal???
Jutro mama kupi mleczko 1,5 %.
Odp
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:27   #3557
Sialalalala
Rozeznanie

Wyraku, dzięks jak zawsze!
Sialalalala jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:30   #3558
mpati86
Zadomowienie

No to i ja wrzucę po długiej nieobecności
U
Ś: 1 wielka big grahama:
pół z masłem, serkiem typu włoskiego campresi i nutellą
pół z masłem, masłem orzechowym, serkiem typu włoskiego campresi i dżemem truskawkowym; kawa inka z mg z mlekiem
II: jogurt "activia musli" z łyżką mieszanki studenckiej, z łyżką musli nestle; mandarynka; kawa z mlekiem
O: ziemniaki z natką pietruszki, klops gotowany, marchewka z groszkiem, fasolka szparagowa zielona
P: twarożek lekki z łyżeczką kawy rozpuszczalnej, łyżeczką wiórków kokosowych i łyżeczką cukru waniliowego; kawa z mlekiem
K: 1 mała bułeczka sojowa- obie połówki z masłem, pasztetem drobiowym i pomidorem; pół czerwnej papryki.
gdzieś tam wpadł jeszcze pomidor i pół świeżego ogorka.

Proszę o ocenę. i jeszcze jedno ostatnio miałam kompulsy i na wadze mam ok 8kg wiecej( ostatni 3dni temu) i okres.a przed miałam wagę stabilną. myslicie, że waga sama znowu spadnie. czy muszę zastosować R?
a i jeszcze jedno nie za dużo na słodko?
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 20:35   #3559
Sherrie
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
Sie mi sie podoba sie

sie ja sie ciesze sie hehe;]

Edytowane przez Sherrie
Czas edycji: 2010-02-10 o 22:39
Sherrie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 22:14   #3560
Kaori_91
Raczkowanie

U/p(pt.okropny dzień ;/):
ś: płatki(ponad garść jakoś)+ szklanka mleka 2%, jabłko, kubek kawy.
II ś: grahamka(ok.60g)- pół z masłem orzechowym, twarogiem płt. i łyżeczką dżemu; pół z masłem, twarogiem płt. pomidorem; 2 łyżki sałatki(pieczarki, pierś z kuraka, groszek, sos grzybowy).
o: pulpet w sosie pomidorowym, ziemniak, gotowane brokuły i fasolka szparagowa.
p: jogo nat. (150g) z kawałkiem gruszki, cynamonem, łyżką musli; pudding "Serduszko"(125g).
k: serek wiejski z połową pomidora, kawałkiem papryki.

Kolacja dlatego taka skromna, bo zjadłam ją bardzo późno z powodu badań Codziennie mam jakieś zajęcia, a to lekarz i zawsze te posiłki wypadają późno, przez co jem taką kolację. Ogólnie czuję się fatalnie i przez to jem raczej z rozsądku, albo mnie dopilnują nie jestem obecnie w stanie wcisnąć więcej, bo wszystko podchodzi mi do gardła chciałabym w końcu przytyć, ale opornie idą mi te początki. Ech, dosyć tego głupiego gadania, bo to nie miejsce na to...
Może być, nadaje się chociaż na U? Proszę o ocenę...
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-10, 23:17   #3561
Wyrak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paszka016 Pokaż wiadomość
Moze rzeczywiscie nie znam sie na dokladnym liczeniu kalori ale nie uwazam zebym jakos gigantycznie zawyzala , co do sniadania grahamka miala 110g , obiadu byl caly talerz , a co do tego ze napisalam duza pomarancza i mega marchew no to tak bylo

sory za ot
To nie jest kwestia, ze Ty sie nie znasz dokladnie na liczeniu kalorii i sie czasem mylisz, Ty caly czas, permanentie zawyzasz kalorycznosc swoich jadlospisow. Uwierz mi, zaden z wklejonych Twoich jadlospisow nie mial ~1800kcal, tylko kilkaset kcal mniej.

Cytat:
Napisane przez Mini82 Pokaż wiadomość
Skorzystałam z zaproszenia Izy i jestem. prosze o wyrozumialosc
Moje R

S: owsianka z jabluchem i cynamonem
IIS: 3x 2cm plastry wedliny, 3 lyzki wiesniaka
O: makaron razowy, piers z kurczaka, warzywa, jog naturalny
TRENING: 30 min biegania, 20 min rowerka
P: odzywka białkowa
K: ser bialy chudy + lyzeczka miodu
To drugie sniadanie to takie bardzo mini (az sie prosi o jakies warzywko, albo orzechy ).
Po treningu dodaj jakies wegle.
Suma sumarum: dodaj jeszcze jeden posilek, zwieksz IIsn, dodaj warzywa i nnkt (orzechy, tluste ryby, ziarna slonecznika itd), no i dopracuj troche potreningowy.

Cytat:
Napisane przez Sialalalala Pokaż wiadomość
Wyraku, dzięks jak zawsze!
Cytat:
sie ja sie ciesze sie hehe;]
Nie ma za co dziolchy

Cytat:
Napisane przez mpati86 Pokaż wiadomość
No to i ja wrzucę po długiej nieobecności
U
Ś: 1 wielka big grahama:
pół z masłem, serkiem typu włoskiego campresi i nutellą
pół z masłem, masłem orzechowym, serkiem typu włoskiego campresi i dżemem truskawkowym; kawa inka z mg z mlekiem
II: jogurt "activia musli" z łyżką mieszanki studenckiej, z łyżką musli nestle; mandarynka; kawa z mlekiem
O: ziemniaki z natką pietruszki, klops gotowany, marchewka z groszkiem, fasolka szparagowa zielona
P: twarożek lekki z łyżeczką kawy rozpuszczalnej, łyżeczką wiórków kokosowych i łyżeczką cukru waniliowego; kawa z mlekiem
K: 1 mała bułeczka sojowa- obie połówki z masłem, pasztetem drobiowym i pomidorem; pół czerwnej papryki.
gdzieś tam wpadł jeszcze pomidor i pół świeżego ogorka.

Proszę o ocenę. i jeszcze jedno ostatnio miałam kompulsy i na wadze mam ok 8kg wiecej( ostatni 3dni temu) i okres.a przed miałam wagę stabilną. myslicie, że waga sama znowu spadnie. czy muszę zastosować R?
a i jeszcze jedno nie za dużo na słodko?
Jest w porzadku i smacznie Bron Bozia nie bierz sie za zadne R

Cytat:
Napisane przez Kaori_91 Pokaż wiadomość
U/p(pt.okropny dzień ;/):
ś: płatki(ponad garść jakoś)+ szklanka mleka 2%, jabłko, kubek kawy.
II ś: grahamka(ok.60g)- pół z masłem orzechowym, twarogiem płt. i łyżeczką dżemu; pół z masłem, twarogiem płt. pomidorem; 2 łyżki sałatki(pieczarki, pierś z kuraka, groszek, sos grzybowy).
o: pulpet w sosie pomidorowym, ziemniak, gotowane brokuły i fasolka szparagowa.
p: jogo nat. (150g) z kawałkiem gruszki, cynamonem, łyżką musli; pudding "Serduszko"(125g).
k: serek wiejski z połową pomidora, kawałkiem papryki.

Kolacja dlatego taka skromna, bo zjadłam ją bardzo późno z powodu badań Codziennie mam jakieś zajęcia, a to lekarz i zawsze te posiłki wypadają późno, przez co jem taką kolację. Ogólnie czuję się fatalnie i przez to jem raczej z rozsądku, albo mnie dopilnują nie jestem obecnie w stanie wcisnąć więcej, bo wszystko podchodzi mi do gardła chciałabym w końcu przytyć, ale opornie idą mi te początki. Ech, dosyć tego głupiego gadania, bo to nie miejsce na to...
Może być, nadaje się chociaż na U? Proszę o ocenę...
Jak na okropny dzien nie jest zle
Sniadanie moglabys zwiekszyc i jesli kolacja bedzie mala, to jeszcze jeden posilek dodac, ale ogolnie podstawy sa mysle w porzadku

Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437

OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow.
Wyrak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 00:42   #3562
Kaori_91
Raczkowanie

Dziękuję za ocenę
Postaram się wrzucać więcej płatków i jak rozciągnie mi się w końcu żołądek to coś tam dodam. Co do kolacji to niestety nie mam gdzie wcisnąć dodatkowych posiłków, bo muszę dojeżdżać do wawy na zajęcia itp. ;/ więc czasami bywa tak, że kolację zjadam nawet o 23.20, bo już na siłę wciskam ten ostatni posiłek, żeby było 5
Aha, i mam takie pytanka- jak uniknąć niedoczynności tarczycy(podobno mi grozi)? Czy wystarczy jeśli zacznę jeść spore ilości ryb?
Drugi problem to zawyżony poziom tego "złego" cholesterolu a obniżony poziom "dobrego". Nie wiem jakim cudem tak się stało, przecież odżywiam się w miarę zdrowo ;/ nie mam @, a cholesterolu niby jest za dużo z tego co wyczytałam to zaleca się dietę i sport tyle, że ja nie mogę pozwolić sobie na żadne chudnięcie, bo chcę odzyskać @, mam niedowagę, sportu nie wolno mi uprawiać (serce itp.). Czuję się totalnie zagubiona w tym wszystkim i nie wiem już co robić Może powinnam poczekać aż organizm przestanie wariować?
Kaori_91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 06:29   #3563
kasia220112
Raczkowanie

up.
kasia220112 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 07:34   #3564
Mini82
Zakorzenienie

GG do Mini82

Cytat:
Napisane przez Wyrak Pokaż wiadomość
To drugie sniadanie to takie bardzo mini (az sie prosi o jakies warzywko, albo orzechy ).
Po treningu dodaj jakies wegle.
Suma sumarum: dodaj jeszcze jeden posilek, zwieksz IIsn, dodaj warzywa i nnkt (orzechy, tluste ryby, ziarna slonecznika itd), no i dopracuj troche potreningowy.
dzieki. Ziarna slonecznika mam w owsianie rano ale juz nauczylam sie normalnie pisac jadlospisy by bylo widac co w niej jest. No a co do potreningowego to przeciez po aerobach mozna zjesc posilek bialkowy, natomiast jak cwicze silowo zawsze jem ww+bialko. Cos zle zrozumialam kiedys?

i R na dzis, dodaje, ze jak jestem w pracy pracuje na nogach i nie jestem w stanie wziac salatki ani niczego, wszystko to co sie do kieszeni zmiesci.

S: owsianka z rodzynkami i pestkami slonecznika + whey
O: roladka wołowa ( na parze) + warzywa
praca 14/22
P: garsc orzechów, jabłko
P: 2x2 graham z wedlina z kurczaka + pomidorek, ogórek
K: odzywka białkowa
Stary 2010-02-11, 07:50   #3565
wanilij_ka
Przyczajenie

Wczorajsze U

1. 3 kromki grahama z Nutellą, duża mandarynka

2. 2 kromki grahama, jedna z pastą z tuńczyka, druga z margaryną, sałatą i kiełbasą żywiecką z indyka, duża mandarynka

3. 2 kotlety gołąbkowe (z mięsem mielonym, ryżem i kapustą), 2-3 ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty

4. miska surówki (dużo marchewki, jabłko, banan, mandarynka, kilka orzechów włoskich - wszystko drobno starte, do tego trochę homo naturalnego)

5. kromka grahama z margaryną, sałatą, kiełbasą żywiecką drobiową, trochę musztardy chrzanowej i ketchupu, 2 kromki chleba upieczonego przez znajomą (nie wiem, co dokładnie w tym chlebie było, ale był słodziutki, z rodzynkami i miał ciemnawy kolor i był pyszny) z margaryną i dżemem wiśniowym wujka roboty

Edytowane przez wanilij_ka
Czas edycji: 2010-02-11 o 07:54
wanilij_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 08:51   #3566
MalaLejdi
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wanilij_ka Pokaż wiadomość
Wczorajsze U

1. 3 kromki grahama z Nutellą, duża mandarynka

2. 2 kromki grahama, jedna z pastą z tuńczyka, druga z margaryną, sałatą i kiełbasą żywiecką z indyka, duża mandarynka

3. 2 kotlety gołąbkowe (z mięsem mielonym, ryżem i kapustą), 2-3 ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty

4. miska surówki (dużo marchewki, jabłko, banan, mandarynka, kilka orzechów włoskich - wszystko drobno starte, do tego trochę homo naturalnego)

5. kromka grahama z margaryną, sałatą, kiełbasą żywiecką drobiową, trochę musztardy chrzanowej i ketchupu, 2 kromki chleba upieczonego przez znajomą (nie wiem, co dokładnie w tym chlebie było, ale był słodziutki, z rodzynkami i miał ciemnawy kolor i był pyszny) z margaryną i dżemem wiśniowym wujka roboty
Mi się podoba, fajne i luźne U

NIEAKTUALNA WYMIANA:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=514085

Proszę odpisuj u mnie
MalaLejdi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:05   #3567
wanilij_ka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez MalaLejdi Pokaż wiadomość
Mi się podoba, fajne i luźne U
Dziękuję za ocenę
wanilij_ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:10   #3568
Smutna_Myszka
Raczkowanie

R.

Wczoraj:

I śniadanie: 2 jajka na miękko, 2 kromki pieczywa żytniego, ogórek kiszony, jabłko + herbata czerwona.

Obiad: 2 chochelki jarzynowej zaprawianej jogurtem + 4 łyzki kaszy gryczanej + mała pierś z kurczaka gotowana

Podwieczorek: jogurt naturalny z łyżką otrębów + garść orzechów laskowych

Kolacja: Activia

(Tutaj tylko 4 posiłki, ponieważ miałam wolne i sie wyspałam za wszystkie czasy)

Dzisiaj:

I śniadanie: 2 kromki chleba razowego z polędwicą sopocką, ogórek, szklanka soku pomidorowego, mały banan

II śniadanie: 3 kromki pieczywa żytniego wasa z polędwicą z indyka, pomidor, sok marchwiowy (marwit), jabłko

III śniadanie: serek wiejski 200g + marchewka, czerwona herbata

Obiad: ryż + pierś z kurczaka smażona na łyzce oliwy z oliwek + jakas surówka

Podwieczorek: tuńczyk w sosie własnym (jeszcze nie wiem czy napewno ale jakas rybka z pewnością)

Kolacja : jogurt naturalny z łyżką otrębów.

Proszę o ocenę
Smutna_Myszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:14   #3569
Magdalena0603
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Magdalena0603 Pokaż wiadomość
Uuu
  • 2 parówki na ciepło z chrzanem i keczupem, grahamka z pastą warzywną ,jabłko
  • puszka tuńczyka wsw+jogurt naturalny ,snickers, banan
  • 2 kanapki razowca z szynką,szczypiorkiem,pomi dorkiem, spory naleśnik po węgiersku (mięsny i pikantny)
  • filet z soli w sosie czosnkowym,4 ziemniaczki z koperkiem,mizeria, surówka "żydowska" 200g
  • kotlet mielony w sosie pomidorowym,bułka jasna z masłem czosnkowym,4 kostki czekolady nadziewanej krówką
  • jajko na miękko,znowu troszkę tuńczyka w oleju (niecałe pół puszki),parówka na zimno

proszę o ocenkę...

up...czemu moje jadłospisy są od 3-4 dni olewane????
Magdalena0603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-11, 09:27   #3570
mpati86
Zadomowienie

Jest w porzadku i smacznie Bron Bozia nie bierz sie za zadne R [/QUOTE]

Ok wyrak, ale czy te 8kg po napadach zejdą same żle się z nimi czuję plosie o odpowiedż
Egipt Hurghada- 2009
Turcja Marmaris- 2010
Grecja Rodos
Egipt Sharm el sheikh- 2011
Izrael Jerozolima i Betlejem
Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012
Grecja Kreta
2013- ?

mpati86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Narzędzia

Zasady wysyłania wiadomości