|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część X.
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#3542 |
Raczkowanie
|
podziwiam was
ja bym zwariowała , gdybym miała sie codziennie spowiadac z tego co dokładnie jadłam... jestem chuda, nawet powinnam troche przytyć, mam całkiem inna zalecona diete (od tej tutaj polecanej i uwazanej za zdrową), ale nie wyobrazam sobie żeby codziennie zastanawiac sie nad tym co zjadlam o której godzinie itp, i żeby ktos mnie jeszcze oceniał, bo zle zjadłam bo miałąm dzien poza domem albo cały pracujacy itp...to nie jest takie proste |
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mamy tu już strażników białka w posiłkach, a ja z kolei pilnuję warzyw, bo sama jestem zwolenniczką zjadania ich min 4x w ciągu dnia ![]() i podwieczorek był megapyszny, nie masz co marudzić ! trzeba rozpieszczać podniebienie. a co do @... mam nadzieję, że z czasem przyjdzie. a że nadzieja matką głupich... Moje U. Śn. 2 duże kromki razowca z osełką śmietankową, jedna z sałatą, polędwicą drobiową, żółtym serem, pomidorem i ogórkiem kiszonym, druga zapieczona z serkiem homo naturalnym i miodem; banan i duża kawa z mlekiem II śn. miska sałatki z sosem czosnkowym (sos robionych na bieluchu) - szklanka razowego makaronu, pekinka, pomidor, kukurydza, papryka, groszek, ogórek kiszony, koper (i pewnie coś jeszcze) + skrojona w paski i podsmażona pierś z kuraka w chilli; herbata Ob: barszcz czerwony z jajkiem, całymi buraczkami i pietruszką, zabielany śmietaną; talerzyk ubitych z masłem ziemniaczków z koprem D: kompot wiśniowy, pasek gorzkiej czeko Pod: reszta serka homo ze śniadania zmiksowanego z jogurtem naturalnym, wiśniami, bananem i orzeszkami w miodzie; kromka razowca z masłem orzechowym Kol: porcja tatara wołowego z jajkiem, oliwą, cebulą i koprem; kromka razowca z masłem, kilka ogórków kiszonych po: 2 wielkie, zmutowane marchewki
![]() |
#3544 |
Rozeznanie
|
Uuu
proszę o ocenkę... |
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Rozeznanie
|
U pt."beznadziejny/dziwny dzień"
![]() I: paluch pszenny z sezamem-obie połówki z margaryną, pasztetem dr., pomidorkiem i sałatą + herbata zielona II: grahamka z masłem, serem żółtym i ogórkiem + kubuś marchewka-truskawka III: paczka herbatników (50g.) + jabłko IV: udko z kurczaka, ziemniaki, brokuł + herbata zielona V: jogurt activia truskawkowy VI: (właśnie skończyłam...) 2 kromki mieszanego chleba z masłem, tuńczykiem w.s.w i sałatą (...ledwie wcisnęłam już ![]() żle się czuję-niedobrze mi i wymiotować mi się chcę, buuu! oceni ktoś? proszę ![]()
![]() |
#3546 |
Raczkowanie
|
sniadanie ( 6:15): jogo natur+ zdrowy błonnik+ frutina+ otreby żytnie+ wkrojone kiwi+ jabłko duuuze+ kawa zbożowa z mlekiem( uwielbiam takie sniadanie i amen!) [I][COLOR=Purple]
sniadanie II(11:00) bułka razowa z margaryna+ pomidor+ plaster szynki drobiowej+ herbata+ jabłko [COLOR=Purple] w miedzy czasie kilkanascie winogron obiad( 16:00) dduuuza miska takiej potrawki( mieso mielone z piersi z kurczaka i troche wołowego, pieczarki, papryka, ogórki kons, fasola czerwona z puszki, pomidory, duuuzo ziół- przygotowane na teflonie na oliwie z oliwek)+ herbata czerwona[COLOR=Purple][I] podwieczorek( 18:00) jabłko+ kilkanascie orzechów nerkowca+ kawa z mlekiem [I] kolacja( 19:30) 2 kromki chleba orkiszowego z pomidorem+ serek wiejski+ zioła+ pestki słonecznika wrzucone + orzechy nerkowca wrzucone+ kubek kakao na mleku 2% jest juz chociaz początek P???? ![]() oceni ktos? ![]() ![]() w ciagu dnia ok 2litrów wody....herbatka zielona....mate....i duzo ruchu tak do 16 bo w pracy... |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#3548 |
Rozeznanie
|
Siemson!
![]() R! 1. 5 ł owsianki, 3 płatków pszennych, garstka malin, cynamon, szklanka mleka 2% 2. Duża bułka pełnoziarnista typu 'paluch' jedna z wędzonym filetem z indyka, druga z jajkiem bez żółtka, obie z sałatą, pomidorem, ogórkiem, cebulą 3. Spaghetti około 60 g pełnoziarnistego makaronu, sos ( połowa jogurtu naturalnego, przecier pomidorowy, pół piersi z kurczaka na paru kroplach oliwy z ol.), sałatka - pomidor, ogórek, sałata, papryka 4. garść orzechów, połowa naturalnego, bułka ze słonecznikiem (mogłam sobie już ją darować, kolację jadłam 4 godziny później..) 5. wieśniak z brokułem skroplonym oliwą z ol. Proszę Was o rzucenie okiem.
#3549 |
Raczkowanie
|
Być może zadam głupie pytanie, ale co znaczy ten skrót: up ? Którym z resztą często operujecie przy ocenianiu ; )
|
![]() ![]() |
![]() |
#3550 |
Raczkowanie
|
P:
I: kromka sojowego z plasterkiem żółtego sera, actimel (musiałam być na czczo w przychodni, kanapkę zabrałam ze sobą) II: 100g twarogu półtłustego z 3 łyżeczkami śmietany 18%, duże jajko na miękko, kromka białego chleba z masłem, herbata z cytryną i łyżeczką miodu III: 1/2 woreczka kaszy jęczmiennej, chochelka gulaszu wiepszowego z sosem, trochę surówki z kapusty kiszonej z oliwą IV: spory kawałek sernika z galaretką, banan V: coś a la zupa mleczna: szkl mleka 3,2, łyżka owsianych, 2 łyżki kaszy manny, 2 łyżeczki miodu, garść bakalii, do tego wkruszone ok 50g serka capri potem jabłko jest lepiej?
#3551 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Twoj post wskazuje na... dziwne podejscie do tematu, czy sie myle? Cytat:
![]() Jest ok ![]() Cytat:
![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3552 |
Raczkowanie
|
sniadanie ( 6:15): jogo natur+ zdrowy błonnik+ frutina+ otreby żytnie+ wkrojone kiwi+ jabłko duuuze+ kawa zbożowa z mlekiem( uwielbiam takie sniadanie i amen!) [I][COLOR=Purple]
sniadanie II(11:00) bułka razowa z margaryna+ pomidor+ plaster szynki drobiowej+ herbata+ jabłko [COLOR=Purple][I] w miedzy czasie kilkanascie winogron 5 godz. miedzy posilkami to troche dlugo.. ![]() obiad( 16:00) dduuuza miska takiej potrawki( mieso mielone z piersi z kurczaka i troche wołowego, pieczarki, papryka, ogórki kons, fasola czerwona z puszki, pomidory, duuuzo ziół- przygotowane na teflonie na oliwie z oliwek)+ herbata czerwona[COLOR=Purple][I] podwieczorek( 18:00) jabłko+ kilkanascie orzechów nerkowca+ kawa z mlekiem [I][COLOR=Purple] kolacja( 19:30) 2 kromki chleba orkiszowego z pomidorem+ serek wiejski+ zioła+ pestki słonecznika wrzucone + orzechy nerkowca wrzucone+ kubek kakao na mleku 2 % [COLOR=Purple][I] jest juz chociaz początek P???? ![]() oceni ktos???ładnie prosze... ![]() ![]() w ciagu dnia 2 litry wody...herbata zielona...mate...i duzo ruchu bo do 16 byłam w pracy.... |
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 |
Raczkowanie
|
Moze rzeczywiscie nie znam sie na dokladnym liczeniu kalori ale nie uwazam zebym jakos gigantycznie zawyzala , co do sniadania grahamka miala 110g , obiadu byl caly talerz , a co do tego ze napisalam duza pomarancza i mega marchew no to tak bylo
sory za ot
#3555 |
Zakorzenienie
|
Skorzystałam z zaproszenia Izy i jestem. prosze o wyrozumialosc
![]() Moje R S: owsianka z jabluchem i cynamonem IIS: 3x 2cm plastry wedliny, 3 lyzki wiesniaka O: makaron razowy, piers z kurczaka, warzywa, jog naturalny TRENING: 30 min biegania, 20 min rowerka P: odzywka białkowa K: ser bialy chudy + lyzeczka miodu
Żyję po raz drugi ... teraz wszystko musi być na 100% !!! Edytowane przez Mini82 Czas edycji: 2010-02-10 o 19:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#3556 |
Raczkowanie
|
Jutrzejsze u/p (możecie ocenić czy może to tak wyglądać?)
śn; jogurt naturalny 125 g (68) + 5 łyżek bran flakes'ów (85)+ łyżeczka słonecznika (30) + kilkanaście rodzynek(20)+ łyżeczka miodu(40)+łyżka otrębów(15)+ bakalie (20)+6 migdałów (36)+łyżka miodowych ringów (30) lub druga łyżka otrębów (15)= ok 350 2 śn; bułka z ziarnami słonecznika taka kwadratowa z Almy + margaryna(nie mogę przekonać się do masła), wędlina drobiowa, rzodkiewka. (ok250) przek; jabłko ok 150-200 g (ok100) ob; zupa; 3 chochelki + 2 łyżki węgli(makaron, ryż lub ziemniaki) warzywka gotowane (ok 150) 2 danie; 2 średnie gołąbki z sosem pieczarkowym (ok. 500 lub więcej) pod;activia (120) z otrębami (15), jabłko(70) kol; 2 kromki chleba + dodatki+ herbata Zapewne zjem ok 3 pączków i faworki jeśli je tylko zrobię. Wpadą pewnie jakieś orzechy. P.s Dziś po kolacji tj 10.02 wpadną mini rogaliki 7 days z czekoladą bo właśnie zakupiłam w almie. Ocenicie ???pliss!!! Czy dobrze policzyłam kcal??? Jutro mama kupi mleczko 1,5 %. Odp |
![]() ![]() |
![]() |
#3557 |
Rozeznanie
|
Wyraku, dzięks
![]()
#3558 |
Zadomowienie
|
No to i ja wrzucę po długiej nieobecności
![]() U Ś: 1 wielka big grahama: pół z masłem, serkiem typu włoskiego campresi i nutellą pół z masłem, masłem orzechowym, serkiem typu włoskiego campresi i dżemem truskawkowym; kawa inka z mg z mlekiem II: jogurt "activia musli" z łyżką mieszanki studenckiej, z łyżką musli nestle; mandarynka; kawa z mlekiem O: ziemniaki z natką pietruszki, klops gotowany, marchewka z groszkiem, fasolka szparagowa zielona P: twarożek lekki z łyżeczką kawy rozpuszczalnej, łyżeczką wiórków kokosowych i łyżeczką cukru waniliowego; kawa z mlekiem K: 1 mała bułeczka sojowa- obie połówki z masłem, pasztetem drobiowym i pomidorem; pół czerwnej papryki. gdzieś tam wpadł jeszcze pomidor i pół świeżego ogorka. Proszę o ocenę. i jeszcze jedno ostatnio miałam kompulsy i na wadze mam ok 8kg wiecej( ostatni 3dni temu) i okres.a przed miałam wagę stabilną. myslicie, że waga sama znowu spadnie. czy muszę zastosować R? a i jeszcze jedno nie za dużo na słodko?
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Rozeznanie
|
Edytowane przez Sherrie Czas edycji: 2010-02-10 o 22:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#3560 |
Raczkowanie
|
U/p(pt.okropny dzień ;/):
ś: płatki(ponad garść jakoś)+ szklanka mleka 2%, jabłko, kubek kawy. II ś: grahamka(ok.60g)- pół z masłem orzechowym, twarogiem płt. i łyżeczką dżemu; pół z masłem, twarogiem płt. pomidorem; 2 łyżki sałatki(pieczarki, pierś z kuraka, groszek, sos grzybowy). o: pulpet w sosie pomidorowym, ziemniak, gotowane brokuły i fasolka szparagowa. p: jogo nat. (150g) z kawałkiem gruszki, cynamonem, łyżką musli; pudding "Serduszko"(125g). k: serek wiejski z połową pomidora, kawałkiem papryki. Kolacja dlatego taka skromna, bo zjadłam ją bardzo późno z powodu badań ![]() ![]() ![]() Może być, nadaje się chociaż na U? Proszę o ocenę... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3561 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Po treningu dodaj jakies wegle. Suma sumarum: dodaj jeszcze jeden posilek, zwieksz IIsn, dodaj warzywa i nnkt (orzechy, tluste ryby, ziarna slonecznika itd), no i dopracuj troche potreningowy. Nie ma za co dziolchy ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Sniadanie moglabys zwiekszyc i jesli kolacja bedzie mala, to jeszcze jeden posilek dodac, ale ogolnie podstawy sa mysle w porzadku ![]()
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3562 |
Raczkowanie
|
Dziękuję za ocenę
![]() Postaram się wrzucać więcej płatków i jak rozciągnie mi się w końcu żołądek to coś tam dodam. Co do kolacji to niestety nie mam gdzie wcisnąć dodatkowych posiłków, bo muszę dojeżdżać do wawy na zajęcia itp. ;/ więc czasami bywa tak, że kolację zjadam nawet o 23.20, bo już na siłę wciskam ten ostatni posiłek, żeby było 5 ![]() Aha, i mam takie pytanka- jak uniknąć niedoczynności tarczycy(podobno mi grozi)? Czy wystarczy jeśli zacznę jeść spore ilości ryb? Drugi problem to zawyżony poziom tego "złego" cholesterolu a obniżony poziom "dobrego". Nie wiem jakim cudem tak się stało, przecież odżywiam się w miarę zdrowo ;/ nie mam @, a cholesterolu niby jest za dużo ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3563 |
Raczkowanie
|
up.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3564 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
i R na dzis, dodaje, ze jak jestem w pracy pracuje na nogach i nie jestem w stanie wziac salatki ani niczego, wszystko to co sie do kieszeni zmiesci. S: owsianka z rodzynkami i pestkami slonecznika + whey O: roladka wołowa ( na parze) + warzywa praca 14/22 P: garsc orzechów, jabłko P: 2x2 graham z wedlina z kurczaka + pomidorek, ogórek K: odzywka białkowa
![]() |
#3565 |
Przyczajenie
|
Wczorajsze U
1. 3 kromki grahama z Nutellą, duża mandarynka 2. 2 kromki grahama, jedna z pastą z tuńczyka, druga z margaryną, sałatą i kiełbasą żywiecką z indyka, duża mandarynka 3. 2 kotlety gołąbkowe (z mięsem mielonym, ryżem i kapustą), 2-3 ziemniaki, surówka z czerwonej kapusty 4. miska surówki (dużo marchewki, jabłko, banan, mandarynka, kilka orzechów włoskich - wszystko drobno starte, do tego trochę homo naturalnego) 5. kromka grahama z margaryną, sałatą, kiełbasą żywiecką drobiową, trochę musztardy chrzanowej i ketchupu, 2 kromki chleba upieczonego przez znajomą (nie wiem, co dokładnie w tym chlebie było, ale był słodziutki, z rodzynkami i miał ciemnawy kolor i był pyszny ![]() Edytowane przez wanilij_ka Czas edycji: 2010-02-11 o 07:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#3566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3567 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Raczkowanie
|
R.
Wczoraj: I śniadanie: 2 jajka na miękko, 2 kromki pieczywa żytniego, ogórek kiszony, jabłko + herbata czerwona. Obiad: 2 chochelki jarzynowej zaprawianej jogurtem + 4 łyzki kaszy gryczanej + mała pierś z kurczaka gotowana Podwieczorek: jogurt naturalny z łyżką otrębów + garść orzechów laskowych Kolacja: Activia (Tutaj tylko 4 posiłki, ponieważ miałam wolne i sie wyspałam za wszystkie czasy) Dzisiaj: I śniadanie: 2 kromki chleba razowego z polędwicą sopocką, ogórek, szklanka soku pomidorowego, mały banan II śniadanie: 3 kromki pieczywa żytniego wasa z polędwicą z indyka, pomidor, sok marchwiowy (marwit), jabłko III śniadanie: serek wiejski 200g + marchewka, czerwona herbata Obiad: ryż + pierś z kurczaka smażona na łyzce oliwy z oliwek + jakas surówka Podwieczorek: tuńczyk w sosie własnym (jeszcze nie wiem czy napewno ale jakas rybka z pewnością) Kolacja : jogurt naturalny z łyżką otrębów. Proszę o ocenę |
![]() ![]() |
![]() |
#3569 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
up...czemu moje jadłospisy są od 3-4 dni olewane???? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 |
Zadomowienie
|
Jest w porzadku i smacznie
![]() ![]() Ok wyrak, ale czy te 8kg po napadach zejdą same żle się z nimi czuję ![]() ![]()
Świat nie jest taki zły ![]() Turcja Alanya- 2007 Tunezja Sousse- 2008 Egipt Hurghada- 2009 Turcja Marmaris- 2010 Grecja Rodos Egipt Sharm el sheikh- 2011 Izrael Jerozolima i Betlejem Wyspy Kanaryjskie Fuerteventura- 2012 Grecja Kreta 2013- ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:20.